Igår och idag

Jag gillar mig själv när jag är full på rödvin:
Och så gillar jag min brorsdotter Olivia:
Jag tror att Olivia gillar mig också:
En rätt mysig dag med bror och Camilla som kommit ifrån norge för att hälsa på, och så tog de ju med sig sin fina Olivia också så jag fick klämma och busa och bli spilld mat på och dreglad på och riven i håret på ^^
Me just loves her so much!
Usch vad det känns jobbigt att vara 20 år äldre än någon... Riktigt jobbigt.
Jag är gammal!!
Och avundsjuk på Olivia ^^
Må gott :)

Skärp dig!

Alltså... vad är jag egentligen? Många jag känner och har känt under mitt liv använder mig som någon form av 24 h service som de kan ringa till när de känner för det? Wtf liksom! Men alltså  ja jag är inte den som är den. Jag försöker alltid hjälpa, och jag förstår att ibland bara måste man få gnälla gnäll som inte har något slut. Men om man ska gnälla inför mig får man faktiskt ge något tillbaka now and then.
Eller så får jag börja ta betalt för min 24h service när jag är färdig beteendevetare. Frilansa lite liksom. 

Hah!
må gott!

Dag 21

Hade en mycket trevlig kväll igår med Malin och hennes vän Mia. Det intogs vin. Jag vet. Men efter allt det viktiga igår kände jag att jag behövde go a little crazy ^^
Idag gick jag med mina sista 15 kr och köpte knäckebröd till frukost. Så knäckebröd och minrealvatten tillfrukost blev det. Det finns iaf ingen som kan säga att jag äter onyttigt.
Senare blir det fika hos föräldrarna och träffa bror, svägerskan och brorsdottern från Norge. Det blir säkert jättemysigt. Även om huvudet känns tungt idag.

Nåja ^^ Imorgon är det måndag igen.

Dag 19

Flera dagar av tappande av tag. Idag hamnade vågen på 107,5 som den gjort de senaste dagarna. Förhoppningsvis förändring imorgon. Det blir en dag av rökande, tvättande, och drickande av mina soppor. I min soffa. Orken tryter men jag känner att jag har inte tid att misslyckas med mig själv något mer! Det är nu eller aldrig och jag försöker fokusera på Öland i sommar. 

Svårt när man har har sig själv och någon mer att fokusera på imorgon. Det är en stor dag imorgon och jag är lite nervös. Men förhoppningsvis löser det något. Vi får säkert ut något bra av det.
Idag kommer man nog kunna kontakta mig hela dagen om man vill.
Gör det.. jag blir säkert glad då.
Må gott!

Du och jag.

Är det en sån kväll igen. Du hatar mig och jag hatar dig. Vi skriker inte på varandra och säger ingenting. Jag stirrar på glöden på ciggaretten och leker irriterat med min läpp piercing medan du vill vara varsomhelst men inte här och det är den enda känslan vi delar. Ändå stannar vi båda kvar vid läppar med hål och ciggaretter som glöder och säger att vi hatar livet, inte varandra.
Bådas våra ögon talar om för oss att vi inte har något att säga, ändå rör sig våra läppar och vi har en diskussion om något vettigt som säkert rör våra jobb eller sociala sammanhang eller varför inte politik, men då är det inte konstigt att vi hatar varandra. Men vi lyssnar inte. Om någon minut har vi glömt vad den andre sagt och vi fokuserar återigen på nikotinet. Och jag leker med min piercing. Irriterat.
Du funderar på varför du kom hit och jag på varför jag är hemma och varför jag inte är hemma i ett annat land.
Vi rör vid varandra. Håller handen och allt men allt är halvhjärtat och med en liten suck från varje fingerspets.
Vi har båda glömt den kittlande känsla som ligger djupt begraven i våra bröst som i desperation blivit en klösande, rivande känsla av något som vi inte vet vad det är, för vi har glömt. Mitt kittlande i ditt bröst, och ditt i mitt.Ibland sitter vi vid mitt köksbord och ger tillbaka på mina grannar. I flera timmar som känns som minuter sitter vi och studerar furubordets linjer som färgas svarta av askan som missar askfatet. Vi färgar vår avföring grön och våra spyor rosa med glitter och skratt som vi egentligen inte förstår. Vi talar om känslor som om vi båda vore öppna böcker men sitter sedan med hemligheter vi tar med oss i graven och påstår ändå att vi känner varandra. Vi irriterar oss på varandra, ibland i smyg och ibland helt öppet. Vi kallar oss allmänbildade för att vi vet saker som vi borde veta och smarta för att vi kan saker som ingen annan kan.. eller som alla kan egentligen men inte kommit på än och på så sätt håller vi oss ovanför ytan av människor som inte är som vi, för det är skillnad.
Vi är inga änglar vars vingar växte ut lite sent men kanske en nyare, bättre form av människa trots att vi är håriga? Vi påpekar andras dumhet, din dumhet och min dumhet men säger att det är skillnad, det är inte samma sak. På så sätt har vi ursäktat oss från världen, biktat oss hos någon som är lika dålig själv och vi är nöjda med det. Vänner talar om när man har en snorkråka som syns. blogg.se

Dom suger lite idag och har haft driftstörningar så det blir inte så mycket mer bloggande än så här idag. Må gott!

men äsch!

Jaa jag glömde sopporna hemma när jag skulle åka till jobbet *suck!!*
Nåja.. nystart imorgon!

dag 17

"Hallå bruden - skulle inte du dyrt och heligt gå på bara soppor till maj?? Vad händer?? tappar du greppet?? Kan jag göra något?? Fuck you right back!! Ha ha... =) Kram"

Det är bra att du säger så Jenny!
Jag fuskade som fan igår... hade ingen lust idag heller... men att få en sån avhyvling på morgonen är bra! Det blir soppor idag! Och handlande av nytt imorgon!
Må gott!

Dag 16

Bah... 0,5 upp från igår... men får skylla mig själv då jag och Matilda beställde varsin rulle... nåja. 


I övrigt har jag en dålig dag idag på alla möjliga sätt och vis och vill egentligen bara be alla dra åt helvete, dra något gammalt över mig och äta choklad. Men jag måste tvätta mitt täcke... det har jag stor lust med idag. 
Jag har inte lust med något idag. 
Jag har inte lust med någon idag. 
Vill bara stänga av mobilen, datorn och allt jag kan bli kontaktad via och inte finnas till. 
Men min mamma blir så orolig då. 
Jag kanske bara ska låta hemtelefonen vara på så kan hon ringa på den. Bah.

Bah bah bah bah bah bah bah bah bah. 

Bah.
Vad var det vi pratade om; Irrationalitet? Mm just det!
Irriterad, frustrerad och nonchalerad.
En lite trevligare sida av mig:
Fuck you!

Goddag dag 15 :)

Idag stod min våg på 106 blankt :) Det betyder att jag nu gått ner 5,3 kg :) It´s goood!
Plus att jag fick mitt lönebesked igår.. jag kommer plocka ut en lön på 6000 PLUS csn ^^ Wooh för mig! Äntligen lite cash! Så idag har jag bokat kastrering av katter eftersom den där röda äckliga lilla saken jag har ÅTERIGEN kissade ner min säng igår... så fick låna täcke av grannen eftersom L skulle sova hos mig. Bah!
Hoppas det blir bättre annars vet jag inte vad jag gör!
Nu blir det lite allvarligt slappande innan dagen drar igång igen :)
Må gott :)

Mitt fiina hem ^^

Mina föräldrar och morföräldrar var här idag och satte upp vitrinskåpet som min morfar gjort (jepp inget ikea-skit här inte!) åt mig. It´s got my name on it and everything!
Städade ju innan också och nu sitter jag och myser i hur det ser ut här ^^
Tänkte dela med mig lite ;)

Det här är en del av mitt vardagsrum. Vi fick upp tavelhyllorna också, bara mina bilder såklart ;)
Skåpet blev så underbart vackert bredvid de snidade lamporna som morfar också gjort för ganska precis ett år sedan. Och min soffa kändes helt plötsligt mycket mindre (vilket är bra för den har känts som en klump i rummet).


Här är mitt sovrum med min älskade gobeläng med motiv ur tusen och en natt! Jag älskar den verkligen. Min mamma köpte den typ på canarieöarna eller något. Underbar är den iaf!

Kände att jag ville dela med mig av mitt fina sovrum.. om man tittar bakom alla mjukdjuren ser man ett annat mjukt djur som ligger och myser. (Om ni undrar över kattmaten i sängen så är det för att katter inte pissar där det finns mat.... har såna små fat står lite överallt i hela lägenheten. Nu pissar Haru bara i slasken... det kan jag gå med på.. det är bara att spola bort).I vanlig ordning så bjuder jag ju på en bild på mig själv, denna gång är det dock en bild med lite högre klass:
Må gott hörni!
(det är förövrigt den nya fina röda tröjan jag fick som jag har på mig på bilden)

God morgon dag 14 :)

Idag hamnade vågen på 106,8 :)  -0,9 sen igår, -4,5 sen 111.3 och -6,4 sen 113,2
Idag är en bra dag. Jag ska börja städa och fixa strax för vid 12 eller vid 17 kommer mina föräldrar och morföräldrar och ska sätta upp mitt vitrinskåp som min morfar har snickrat och svarvat åt mig :D Det står till och med mitt namn ingraverat på det! Självklart lägger jag upp en bild senare :)
Hur som helst så har kvinnorna i den här skaran en viss tendens att tycka att det är stökigt jämt här för att de alltid lyckas komma efter en stressig vecka då jag inte haft tid (som nu egentligen) men jag dammsög och städade köket igår så idag är det bara vardagsrummet, som det behöver plockas undan i, och sovrummet, där allt behövs göras egentlige, kvar.
Någon som vill ha en katt förresten? Min älskade lilla Haru bestämde sig för att kissa på mina vinterconverse i mocka....... -.-
Funderade på om jag skulle göra ny mocka av kattskinn. Men han var för snabb för mig ;)
Igår tog jag en promenad hem till föräldrarna och sen skjutsade mamma hem mig och då började jag städa. Och när jag tyckte att jag hade städat klart för kvällen satte jag mig i soffan och väntade på att Matildas biofilm skulle ta slut och kände mig allmänt.. ja tråkig för att jag satt hemma ensam en lördagkväll :/
Men sen kom Matilda och då kändes det bättre och vi satt och pratade till klockan två i morse. :)
Jag tycker om att hålla på med cambridge, speciellt när jag mår så här bra :) På torsdag är första yogapasset på länge. Men det ska bli underbart!
Dom har däremot tagit bort min t-box på tisdagar och satt dem varannan fredag istället. Det är ju inget bra :/ Hoppas det är min tränare också och inte den andra som fått en massa människor att spy :S Knappt så man vågar ju.
Men så har i alla fall bestämt mig för att skaffa YTTERLIGARE ett träningskort. På Gympozz. Dom har body balance och body jam och dom tycker jag väldigt mycket om. Dessutom kanske jag lyckas få med mig Matilda. Det är nämligen inte så dyrt att träna på gympozz. Jag som är landstingsanställd betalar bara 400 per termin och får träna hur mycket jag vill så det är nice.
Matilda behöver komma ut och svettas lite ;)

Nu är det nog dags för lite frukost. Vi får väl se om jag hinner med/orkar med en promenad idag ^^

Puss på er!

God morgon dag 13 :)

Ååh jag hade en SÅ HIMLA mysig kväll igår :)

Idag stod vågen på 107,7 :) totalt -3,6 sen 111,3 kg den 11:e januari :)


och 5,5 kg sen 113,2 sen september någon gång ;)

Min dag igår var mysig :)  Först blev jag förvirrad på föreläsningen i sociologi och det är ju alltid mysigt att bli lite förvirrad! ;) Sen ringde jag mig älskade mormor och frågade om hon kanske kunde låna mig pengar till kurslitteraturen och det kunde hon. Så vi åkte till vårt stora köpcentrum, Tuna Park -.-, och gick in på akademibokhandeln men uppenbarligen har de slutat ta in kurslitteratur, nästan allt är beställningsvara *suck*. Nåja vi tog ett varv på tuna och tittade lite på rean. Min mormor är bara bäst :) När vi kom in på Lindex hittade jag såna jeanstights... I MIN STORLEK! Men de kostade massor.. (mycket för mig som inte har något) 299 kr.. Men mormor tyckte jag skulle prova dem. Så det gjorde jag. Då började min söta mormor komma in med långa tröjor som skulle passa till byxorna ^^ Underbara mormor! Det slutade med en super mysig, röd, stickad tröja och de svarta jeanstightsen :) Tightsen hade även bakfickor, det gillar jag :) Vi med lite större rumpor behöver det :)

Sen när jag kom hem utan kurslitteratur ;) gick jag ner på stan och mötte Matilda :) Vi tog en fika på världens bästa Smak och sen gick vi för att leta kurslitteratur. Men tydligen finns det inte någonstans längre utan är beställningsvara..? Då kan man ju lika bra beställa på nätet? Tillslut klev vi in på kulturbutik där jag beställde hem böckerna för en billig penning. Sen gick vi hem till mig för lite tedrickning och kjedjerökning ;) Sen kom hon på att hennes pappas band skulle spela på O´learys danskväll på kvällen så vi gjorde oss lite fina (jag med min röda fina tröja och tightsen förstås PLUS att jag satte i alla mina fina örhängen igen :)) och så fixade vi hår och smink och så begav vi oss. Vi mötte upp Matildas pappas flickvän där och så tittade vi på folk hela kvällen. Matilda och Elisabeth blev uppbjudna ett par gånger... fast jag tyckte nog att de som bjöd upp var läskiga som tuuusan så jag såg säkert inte så inbjudande ut för alla 40+ingar. Men vi hade såå himla roligt :) Jag drack en pepsi maxx och sen blev det vatten hela kvällen men damn! Det var så skönt att gå hem nykter både jag och Matilda.
Plus att jag fick bli arg på en gubbe som smetade på Matilda som den arga storasystern jag skulle vara om Matilda var min lillasyster. Jag tror till och med att jag hotade honom lite ^^ Jag gillar mig själv ibland ^^
Sen var det bara hem och sova :) En perfekt kväll och Matildas pappa spelade bra ^^
Idag skiner solen så det blir nog definitivt någon form av promenad idag, det blir fett. Tror jag ska se om min kära moder vill underhålla mig idag :)

Må gott hörni! Det gör jag ^^

God förmiddag dag 12

Jag tänkte att det vore dumt att sluta räkna dagarna :)

Idag stod vågen på 108,7, men det blev en hel del mat igår. Idag är jag på´t igen och nu blir det cambridge för hela slanten fram till maj! Promise!
Känner mig taggad igen! Alla problem med skolan är löst och jag kan slappna av. Jag vet att csn kommer bli sent men jag har redan pratat med mamma om det och det löser sig. 

Är det så att jag inte har någonting att oroa mig över mer än att jag behöver be min mamma om ett lån på cambridgen också då den är slut typ när som helst... Inte alls bra!
Nåja :)
Ska snart åka iväg med min älskade mormor och köpa lite kurslitteratur :)

Må gott vänner!
OOOH btw nästa vecka börjar trääningen också ^^

Sociologi med socialpsykologisk inriktning

Jajjemen! Jag blev antagen och om ca 5½ timme ska jag gå på min första föreläsning.
Jag är full nu så om mina meningar och ord ser lite konstifa ut så är det därför. Jag L och bästaste Matilda tyckte att vi skulle fira... jag skulle bara dricka två såna mini flaskor med rött vin... det råkade bli lite mer och klockan råkade bli sent så jagt kommer säkert vara superpigg imorgon.. NOT
Tänkte bara dela med mig av att nu har det löst sig så på fredag blir det cambridge igen (vågar inte imorgon pga den alkohol konsumtion jag har haft idag).
haha! Nu ska jag sova!
Må gott det gör jag igen!

Trött dag 10

Det är helt galet vad trött jag är! Helt galet verkligen! Jag känner att min verklighetsuppfattning snurrar lite och att hela min uppfattningsförmåga är lite skev. Men det blir väl så när man bara sovit 4 timmar och pluggat i 7 timmar i streck eller nåt.
Försökte sitta på föreläsning i morse. Det gick så där...
Dessutom gav inte läraren mig direkt någon hjälp med min ångest. När jag berättade för honom att jag bara var villkorligt antagen och att jag bara väntade på forskningsprocessen-tentan kläcker han ur sig: "ja men du måste ju ha 22,5 hp av psykologi 1-30 inklusive forskningsprocessen för att bli VILLKORLIGT ANTAGEN. Du måste ha 30 hp av psykologi 1-30 för att bli ANTAGEN"...... WTF?! Alltså okej nog för att jag är trög ibland men jag kan INTE ha missuppfattat det så mycket?! Varför skulle jag ha kämpat så mycket för annars?

20 min in på andra halvlek lämnade jag föreläsningen i ren panik och ångestkänsla och gick och ringde antagningen. Frågade killen som svarade vad han tyckte och han hade tolkat det på samma sätt som jag; Att man behöver 22,5 poäng inklusive forskningsprocessen för att bli antagen (eftersom det är det som står som behörighetskrav på kursen) inte för att bli villkorligt antagen. Han sa också att det är så de har tolkat det eftersom de villkorligt antagit mig. Det är ju de som bestämmer. Vi konstaterade att vi höll med varandra men han tyckte jag skulle kontakta akademin. Så jag sprang runt på campus i västerås i typ 20 min och letade efter förbannade Akademin HST, inte det lättaste att hitta där ska jag säga. 
När jag hittat hst och ställt min fråga blev jag skickad till studievägledaren. Som SJÄLVKLART var på lunch (är de inte alltid det såna där människor som man behöver?).
När jag väntat i över en halvtimme och under den tiden lyckats utveckla ca 15 magsår fick jag komma in och fick då höra, på flera olika sätt, att det min lärare har sagt är inkorrekt, fel, och galenskap. 
Varför, VARFÖR, ska människor som inte vet någonting eller åtminstone inte kan svara alldeles korrekt alltid, ALLTID ge mig information och på så sätt ge mig FEL information? ALLTID!?

Nu väntar jag bara på att få veta om jag kommer in på sociologin eller inte (jag är tydligen behörig... NÄHE?!), den borde väl komma snart... tycker jag. 

Det blir nog kjedjerökning till dess.
I morse när jag vägde mig stod vågen på 108,0 så nu är det -3,3 kg.. Men jag orkar inte sätta dit grodan idag. Kanske senare. 
Blev ingen frukostshake förrän vid efter tolv.. det var inte så bra. 

Må gott och håll tummarna för mig (igen!)

God morgon dag 9

Efter att jag duschat och lyckats irritera mig på något annat än antagningen kändes allt lite bättre... om än väldigt lite. Jag bäddade rent och gjorde fint i sovrummet och då kändes det ännu lite bättre. Sen blev det inte bättre. Jag tror att jag under natten lyckades förtränga varför jag blivit irriterad från början och lyckades hoppas på en ny dag idag. 

När jag läste bästaste Jennys blogg idag blev jag inspirerad. Jag har lite sallad från igår kvar som jag ska äta till lunch idag men annars blir det cambridge känner jag! 

Vågen stod på 108,3 idag. Det känns okej med tanke på hur jag ätit de senaste dagarna och att jag säkert gått upp allting i vatten...
Håll tummarna för att jag får det där mailet som de lovade mig igår, idag. Det är kinda important!
Eller att de ringer och säger att allt är lugnt och att jag har mitt första kurstillfälle på torsdag! Det vore så jävla nice. Då kunde jag ringa till csn och säga "helluu, här är min studieförsäkran" och så kunde pengar rulla in på måndag.
Underbart!
Må gott idag!

Här är min sjukdom:

Man kan inte säga till mig, och på så sätt lova mig, att det kommer att bli på ett sätt när det inte blir så. Frustrationen i mig när det inte blir som jag planerat är näst intill outhärdlig. Varför förstår de inte det?! Hur kan de lova att ett mail ska komma idag där det står om min sena ansökan till sociologin och så kommer det inte?! Jag har väntat i onödan och irritationen och ångesten är total. 
Det krävs väldigt mycket av mig för att hålla ihop mig nu och då klarar jag inte att ha huvudet någon annanstans. Jag tror det var det jag försökte med när utslagen kom. 
Inte nog med att jag måste hålla ihop mig så måste jag plugga också, och försöka hålla huvudet straight med vad det är som händer nu. Jag måste få veta imorgon om jag kommer in annars står jag inför ett löjligt jobbigt val! Och jag kan inte bara sitta och vänta på svaret imorgon utan jag kommer sitta och utveckla magsår medan jag letar efter empirisk validitet i boken följt av några fler begrepp. 
Allting irriterar och snart kommer L hit och jag VILL verkligen inte ta ut det på honom. Jag vill INTE vara sur och grinig på honom ikväll eller ligga och gråta i hans knä för att ingenting blir som jag vill att det ska även fast det är just precis det jag orkar. 

Här är min sjukdom, mitt innersta, som jag bråkar med hela tiden. Det som jag inte lyckas få bukt med. Det som skapar hat inom mig. Och det som jag inte vet hur jag ska handskas med för det blir bara kaos inom mig. 
Jag har ingen diagnos. Men jag behöver ingen. Oftast lyckas jag hålla ihop mig. Men ibland sprutar det ut, paniken alltså. 
Min värld förvrids när jag det jag förväntat mig inte sker, och jag känner inte längre igen mig och känner en oerhörd osäkerhet och en knivskarp panikkänsla.
L kan... han kan hålla i mig då vet jag var jag är.
Mamma kunde också...
Men jag kan bara hålla ihop mig.
Och tränga in de oresonliga tankarna.
Det var lite om mig. Så säg mig, hur mår du idag?

Det går dåligt nu

Pga skola och bleh blev det ingen vägning och ett totalt återfall igår. Idag blev det kanske inget återfall men iaf inte cambridge. Grötfrukost och sen mer paj. Usch.

Förhoppningsvis har det här lättat på onsdag så jag orkar med en nystart med CK..

Förlåt kära läsare.

God morgon dag 7 :)

Den förra som var "dag 7" skulle ju varit "dag 5".. det har sina brister att skriva tidigt på morgonen ^^

Igår gjorde jag något som man inte ska göra och ni ska inte följa mitt exempel, det är ingen bra idé, jag hoppade över lunch och middags shaken och så åkte jag hem till Matilda som hade födelsedagskalas efter jobbet. 
(avbryt: ooooh det är snobben på tv <<<<<<3!!) Matilda serverade smörgåstårta av bästa slag, kärleksmums-isch och havreflarn; MINA FAVORITER! Ja och vindruvor också.
MEN! Jag ville smaka på hennes smörgåstårta, så det blev lite sånt och en kärleksmums som jag ganska snart märkte var ALLDELES för mycket.. då mådde jag lite illa. Sen åt jag lite vindruvor.
Smörgåstårtan bestod mest av sallad, räkor lax och romröra. Men också majonnäs, cremé fraiche och grädde. Så det var väl kanske inte direkt nyttigt. Men det kunde absolut ha blivit mycket onyttigare på ett födelsedagskalas.

Sen gick vi ner på bishops och jag drack bara en pepsi maxx (urk) :)
Igår när jag stod på vågen hade jag inte gått ner någonting, och hade inte tid att blogga om det (jobb 8-21 och sen direkt hem till Matilda, hem snabbt och ge katterna mat och göra rent lådan och sen byta kläder och sen ner på krogen, hemma vid halv tre).
Men idag stannade vågen på 107,3  dvs -0,6 sen i förrgår och -4 kg totalt :) Imorgon är det en vecka, hoppas på 5 kg då ;)


Idag blir det plugg... kanske lite undanplockning. Men först ska jag titta på snobben ^^

Må gott hörrni :)

Snart 1000 besökare :)

I skrivande stund är det bara 8 besökare kvar till 1000 besökare. (sen jag satte upp mätaren iofs)


Jag har ett problem!
Jag funderar på om jag ska färga håret mörkbrunt igen (ja, jo precis; Dagens I-landsproblem).
Jag passar nog jäävligt bra i brunt hår. Eller alltså på riktigt jag är ashet i mörkbrunt hår... MEN! Det tråkiga med mörkbrunt hår är ju att man måste färga det så himla ofta. Och det sliter på mitt redan slitna hår. Och så är jag ju redan ashet i min röda färg också... MEN ÄNDÅ!
Jag har verkligen gått och funderat på det här länge.
Vet att L tyckte jag var hetare i brunt hår också.. men det är ju bara ett plus i kanten.

Så jag tänkte att jag skulle lägga upp två bilder och så får ni rösta!
Bild 1:
Bild 2:
Så? Vad tycker ni? Är förgen på bild 1 eller bild 2 snyggast? Rösta nu!
Ni behöver inte bry er om det praktiska med att man måste färga oftare och så. Utan bara rösta på vilket som är snyggast!
Tack för det :)

God morgon dag 7 *gääsp*

Idag hamnade vågen på 107,9 så nu är det -3,4 kg :) Min groda hoppar i ganska snabb fart framåt.Jag gillar min pajhoppande groda ^^

Idag är jag seg , har sovit i nästan 12 timmar i streck och känner mig inte ett dugg pigg!
Men det är väl kanske inte så oväntat. Idag blir det lite plugg, en massa städning och så lite Matilda också. Som vanligt.
Tack till er som alltid ger respons på min blogg :) Luvs you long time! Betyder mycket! Speciellt när jag skriver inlägg som igår :)

Må gott denna fredag! Inget fredagsmys i form av godis och chips. Man ska inte lyssna på OLW.
:)

Nääe

Den här dagen har varit skitbra. Säkert för att det är Matildas födelsedag.
Jag har varit lite seg, men ändå produktiv. Läkarbesöket gick bra, men eftersom jag är så svårstucken fick hon sticka mig i ovansidan av handen istället. Det brukar inte vara några större problem. Visst det brukar kännas lite mer under sticket och sen kanske vara lite mer ömt eftersom det är tunnare hud (det brukar vara mer smärtsamt efter 15 stick och gröpningar i varje arm) men nu har jag ont. Och handen är svullen som tusan. Jag funderar på om jag borde vara orolig? Någon som vet? Var ju en vanlig blodtappning för prov liksom?

När jag och Matilda sprungit på staden i några timmar och fikat lite och sedan kommit hit och kjedjerökt lite och hon gått hem så fick jag huvudvärk. Så det blev soffläge. Höll på att glömma äta middag. 
Medan jag legat här och försökt värma mig och bota min huvudvärk, utan en massa piller som min mage ändå inte mår bra av, har jag kliat mig och till min förtjusning ser jag att mina fina Cambridge-utslag, som jag kallar dem, har kommit. Det brukar oftast betyda att jag kommit in i ketos iaf så det är ju positivt, men det är ju helt klart irriterande när man har både huvudvärk och galet ont i handen. 
Så nu är det lite synd om mig.

Efter läkarbesöket idag har jag känt mig väldigt hoppfull. Det känns som att allt kommer bli bra för mig och för min L. Det känns som att det bara kan komma bra saker nu när vi båda gått igenom så mycket dåligt på varsitt håll. Det känns som att allting rättas till. Vi blir friska på något sätt. 
Jag vill bli frisk från min fetma, SO BAD! Min sjukdom. Just nu finns bara skola, mitt mål och L i huvudet på mig. Ja och så delar det ju rum med vänner och familj men det är ändå de tre stora sakerna som jag drömmer om och som hela tiden finns i bakhuvudet.
Inatt drömde jag mardrömmar om att jag fick tillbaka de där HEMSKA utslagen jag fick i våras (det är alltså inte dem jag har fått nu) och jag vaknade i tron om att drömmen var sann. Jag är rädd för dem. Men samtidigt stressar jag inte över dem. Jag mår inte dåligt längre. Jag har helat mig själv. 
Jag skulle ha haft min sista session med min psykolog idag, men jag orkade inte. Det kändes bara som helt fel dag. Så jag har reflekterat över hur det kommer kännas att inte ha honom. Jag har gått hos honom i nästan ett år och han och L är de som fått mig att lära känna mig själv. Men jag tror jag kom fram till att det går bra nu. Att jag inte behöver stödhjulen som han tillhandahåller mig längre. Jag tror jag vet vad jag ska göra och hur jag ska hantera svåra situationer och känslor. Jag ger mer utlopp för mina känslor nu. I små doser snarare än stora hinkar som förut. Don´t get me wrong jag har alltid varit en sån som säger vad jag tycker, men sånt som är allra viktigast och gör mig mest illa det pratar jag inte om. Jag har fortfarande svårt. När mamma vill prata om sånt som är jobbigt för mig blir jag arg, men jag brukar ganska snabbt be om ursäkt för mitt dåliga humör och skylla på trötthet. Ibland är jag ärlig och säger att det är jobbigt att prata om saker. Men oavsett tror jag att hon vet att det är därför jag reagerar som jag gör. 
Jag drömmer också mardrömmar om min relation och hur jag blir arg, oftast minns jag inte vad jag var arg över när jag vaknar, men jag vet att jag alltid har anledningar. Det handlar inte om oprovocerade vredesutbrott. 

Jag vet att man kan tro att jag är en sån där hippie som älskar alla tills de bevisat att det inte finns något att älska. Men sanningen är att jag är en ganska svår person som dömer människor.
När jag går på Ica och ska handla en chokladkaka är jag helsäker på att människorna runt omkring mig tänker "usch ska tjockisen köpa sånt? inte konstigt att hon är tjock!" men sen brukar jag avfärda det med att "nej, människor tänker inte så" men jag kommer på mig själv med att bli äcklad av tjocka människor som handlar godis, äter på snabbmatsrestauranger osv.. Och tänka precis så. Jag dömer väldigt mycket efter utseende och första intrycket. Vissa människor får jag en dålig känsla av utan någon egentligen anledning, men det känns bara fel, och då kommer vi aldrig bli vänner, ens bekanta. En kompis kompis kanske. Jag kommer le och vara trevlig, skoja vid tillställningar men jag kommer alltid känna ett sort och ärligt hat.
Dessutom är jag fruktansvärt avundsjuk. FRUKTANSVÄRT! Jag har ett litet men underliggande hat mot alla människor som har något som jag vill ha, eller tar något som är "mitt" när det inte passar mig. Detta kan alltså vara en kompis. Jag blir ofta irriterad och arg på mina vänner när de "dissar" mig för att de redan har planerat någon med någon annan. Speciellt om det är någon med "dåliga vibbar". 

Matilda och jag brukar säga att det är okej att göra fel så länge man vet hur man gör rätt. Det tycker jag är rätt.
Jag använder mig av härskartekniker, både medvetet och omedvetet, det är en dålig egenskap, men jag vet om att jag gör det. 
Men jag vet inte hur man gör rätt när man äter och lever på ett sunt sätt, därför är det inte okej att jag gör fel. 

Min fotograflärare sa, när jag ville göra mer konstnärliga verk än de uppgifter vi blivit tilldelade, att: "Du kan inte bryta mot reglerna förrän du har tillämpat dem på ett korrekt sätt". Och det är så sant. Man kan inte göra ett fel till ett rätt förrän man har lärt sig hur man gör rätt. 

Jag lämnar er med de kunskapsorden.

Snart ska jag sova. Och förlåt att det blev så långt. Men jag tycker det är vettigt. Om än rörigt, men sån är jag. Vettig men rörig.
Må gott, och gör rätt!

Så nu har jag tid!

Jag tänkte jag skulle dela med mig av min fetma till er och visa lite "före-bilder":
Profil:
Här ser man mitt vackra ärr också ;)

Framifrån:
Här ser man både ärret och min ASSNYGGA tatuering.. som inte är lika snygg sen jag gick upp i vikt.


Här är de Jeans jag vill komma i... notera.. mina BAGGYJEANS!! Galet att man kan gå upp så mycket i vikt...:
Inte baggy någonstans... Saknar att vara ashet i de där! Dom ska jag ha på mig på öland!
Dom var dessutom skitdyra! Dock är det inte mina dolce gabbana byxor, dom får jag inte upp över låren ens. Så det här är ett första mål!


Efterbilder på kroppen får ni inte förrän om ca 14½ veckor :) På jeansen får ni det förhoppningsvis mycket mer snart. Kanskeee 5-6 veckor? ;)
Och så bjuder jag på den här:
Kolla in superfinnen allan! Aha aha! Sexy as hell!


Nu ska jag göra lite annat. Ha så kul med min tjockhet i bilderna ;)

God morgon dag 4 :)

Idag stannade vågen på 108,4 så -2,9 kg nu :) Det går bra nu :)
Idag är en speciell dag. För för ganska exakt 21 år sen satt Katarina och Pelle och var så lyckliga. "Pellerina" tänkte de, och ungefär så gick det till när Matilda Pellerina Albihn (hon har ett till mellannamn, men det är oviktigt bredvid Pellerina som faktiskt är hennes riktiga mellannamn) föddes.
Idag blir alltså min bästaste bästa vän 21 år. Det ska jag fira, senare. Hon blir så arg om jag vill fira nu.


Ja och så kan man ju fråga sig vad jag gör vaken så här tidigt? Helt riktigt: läkarbesök! Nääh inget fel på mig egentligen, men ska bara vara säker ;)

Sen ska jag HÄMTA TENTAN! Så nåde HST om de inte har öppet idag, då bryter jag mig in. Efter det ska jag åka med bilen till mina föräldrar och få skjuts hem, sen blir det psykologen, sista gången med honom idag... Känns lite motigt. Känns skönt att slippa ta tid till att gå dit, men samtidigt så har det ju varit rätt bra.
Men äh, jag klarar mig ju faktiskt själv nu. Annars har jag ju atarax hahaha. "Atarax - när du inte har råd med en psykolog". Min psykolog kostar nämligen 600/tim. jag betalar bara 100/tillfälle tack vare något avtal med landstinget. Nu ska det avtalet tas bort (ja för vad ska de dra ned på om inte psykiatrin och psykvården?!?!) och då har jag ju förstås inte råd att gå till honom mer. 
På min mottagning (mottagning syd) har de inga manliga psykologer. Som jag har förstått det har de inga psykologer alls utan bara kuratorer. Kuratorer är inte psykologer och bör inte jobba som det. Jag gillar inte min mottagning. 

Sen blir det väl att terrorisera Matilda och plugga lite.
Nu ska jag klappa på L :)

Må gott :)

God morgon dag 3 :)

Idag stod vågen på 109,3 så 0,4 sen igår och totalt 2,0 :)


Nu ska jag strax åka iväg och köra min mamma till frisören, sen ska vi åka och köpa en ny BH åt mig, jag har nämligen bara en just nu och den sitter INTE bra!
Jag skriver mer sen :) Ha det gott!
(p.s grodan visar ju förresten från min toppvikt, så det är 3,9 kg från 113,2 :) så vet ni det också :))

Men GRRR HST @ MDH!

Jag blir så less! Idag hade akademin HELT stängt! Och öppnar inte förrän på torsdag. Min hemtenta ska alltså vara kompletterad och inlämnad senast klockan 10 på måndag... Det känns ju JÄTTEBRA att jag kommer få sitta hela helgen när jag hade lagt undan tid i veckan för att slippa göra det då. Jävla HST! Och så ringde jag till receptionen i västerås och frågade varför det var stängt "ja nej vi har dåligt om personal..." Ja men?! Om ni har dåligt om personal får ni väl fixa det?! Vi måste ju kunna få ut våra tentor! Jag försökte även få tag i ALLA mina lärare för att se om de kunde öppna så att jag bara kunde hämta ut tentan... inget svar!
De på infocenter frågade: "har du ringt västerås" Jag: "jaaa men vad ska de göra?! Jag kan ju inte åka dit och hämta tentan ändå, hade jag kunnat så skulle jag åka dit, dessutom sa de bara åt mig att prata med deras chef, men hon sitter också i västerås så hon kan ju inte heller göra något, hon kommer ju knappast åka hit för att släppa in mig?!"
infocenter: "nää men det är ju liksom den vägen du får gå" säger han med en sån där "det-förstår-du-väl-lilla-flicka-min...

GNNN!!
Sen gav han mig fel vägbeskrivning till min lärares kontor för jag hittade då INTE henne. Då sket jag i det och gick iväg på min promenad hem till brorsan för att hämta bilen.
Men hur kan de göra så? Hur kan de sätta ÄNNU mer stress i redan stressade studenters hjärtan? Vill de att vi ska dö i förtid?
Så nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra idag, eftersom jag hade tänkt ägna hela dagen åt pluggande. På torsdag har jag MASSOR att göra, så det blir fredag, lördag och söndag som jag får plugga... FAN VAD ROLIGT. Dessutom jobbar jag hela lördagen från 8 till 21... mycket tid till plugg.. även om vi inte har så mycket att göra så får jag ändå inte ro till plugg när jag sitter på jobbet och måste vara beredd att assistera mina brukare när som helst. 

Som jag sa till den väktare som gick in på hst och som jag bad hämta någon om det fanns någon  där inne: "när jag kommer på vem jag ska strypa..då.."
Jag ska nog städa lite, och tvätta. Matilda kanske skulle titta förbi sen. 

Må gott!

God morgon dag 2 :)

Idag hamnade vågen på 109,7 så det är en viktminskning på 1,6 kg sen igår :) Det känns absolut mycket bra!

Det är jätteruggigt väder ute idag. Grått och disigt, men ändå -13 grader. Bävar inför att behöva gå ut för att hämta min hemtenta. *brr*

Igår och inatt har jag frusit maaassor, en av biverkningarna anser jag! Usch vad kallt det har varit! 
Första soppan blir inte förrän om två timmar, enda skälet till att jag är uppe är att jag var tvungen att ringa min veterinär och fråga vad det är för fel på min katt då han får "epileptiska anfall", han darrar och krampar när han sover, men inte som när han drömmer. Tydligen måste jag avmaska honom igen. Och så ville jag ju veta vad en kastrering kostar... Bah.. 695 spänn per katt! Jag minns när det inte kostade någonting. Men det måste bli gjort ganska snart...
Kanske får ta en åt gången, men det känns inte så snällt.
Nåja, det löser sig.
nu ska jag nog vila lite till.

Må gott :)

Dagen har "snart" gått :)

Man blir glad när man har så fina läsare som jag! Nu när jag kollade min blogg har jag fått tre fina kommentarer:
Jag vägde mig i morse, hade gått ner 1,7kg, yay! Skickar lite styrka och motivation till dig!
Kram
/Sandra

Har får du en hel hög med energi dumpar
Jag har totalt gått ned 5,6 kg på 11 dagar. Du kommer att klara av det här nu - vi gör det tillsammans!! Tänk framåt, hur du vill se ut på Öland, vilka kläder du ska ha, dina jeans... Tänk på framtiden och inte skorpan som just nu finns i din närhet. Lyft dig själv mentalt över alla gropar och frestelser!! KRAM
/Jenny

Tillsammans klarar vi det. Du gör det toppen bra
/Vela
Man blir så glad :)
Dagen har gått bra, gick till skolan för att hämta min tenta, men akademin hade stängt. Man vill bara strypa dem. Sen tog jag en promenad hem till mina föräldrar och tog en bastu. Suuuper skönt!
Sen bar det av mot infektionsavdelningen för att bli vaccinerad. Fick dock bara en spruta mot hepatit B... trodde jag skulle få mot Hep A och TBC också.. men uppenbarligen "behövs inte det"...?
Jag har inte varit speciellt hungrig eller sugen. Det känns bra. Har druckit kopiösa mängder vatten. Långt över 3 liter. 

Btw kära vänner, jag är inte den som är den, så den som är den som är känslig bör sluta läsa nu. Jag hade ju en "detox" igår som innebar stora mängder grönt te....
Jag ska berätta lite om hur det här med grönt te fungerar: Grönt te innehåller en massa bra saker, vad exakt får ni googla er fram till själva, och så beror det ju lite på vad det är för te, men framförallt är grönt te känt för att rensa ut kroppens slaggprodukter vilket också är en positiv sak. Det man ska vara beredd på när man kör en detox på grönt te är diarré... en MASSA diarré... en massa OTREVLIG diarré.... en massa, otrevlig, ÖVERRASKANDE diarré. 

Så nu vet ni det. Toabesöken har varit kontinuerliga idag. 
Men jag rekommenderar definitivt grönt te i kombination av cambridge. Det är som en vårstädning av kroppen :)

Nu ska jag toook slappa tills Matilda hör av sig :)
Med en kopp te ;)
Må gott!

God morgon dag 1 :)

Jaa inte för att det var en så "god" morgon. Vågen hamnade på 111,3 kg idag. Men det ska ju bort nu!

Jag har drömt drömmar om "bara en skorpa" och "en liten sån gör väl ingenting?". Uscha mig! 
Men det blir inget sånt! Nu är det färdigätet fram till maj eller något! Jag vill vara slank och snygg när jag åker till öland i sommar!
Skicka en massa positiv energi till mig :)
Plus att det är lite synd om mig idag, jag ska gå och få minst två sprutor idag. Eventuellt blir den tredje en tbc-vaccination, och det känns lite läskigt :S
Må gott :)


Känn pepp

Jag försöker...
Det blev inte riktigt sån detox som jag ville att det skulle bli. P.g.a att jag inte åt något vettigt igår så vaknade jag med en huvudvärk som inte gav med sig. Efter att jag hade försökt bli av med den några timmar bestämde jag mig för att äta lite, så jag kokade spaghetti och köttbullar.. vilket är ungefär vad jag har hemma nu. Sen poppade jag lite popcorn också. 
Men det kändes rätt okej. Varför jag ville göra en detox innan var ju för att snabbare bli av med sockerberoendet, men jag har iaf inte ätit något socker idag mer än det som var i maten och den äppeljuice jag drack till.

Börjar dock känna huvudvärken komma krypandes igen nu. 
Ska nog äta en sista middag också. 

Känner mig positiv inför imorgon. Jag har saker att göra hela veckan och det gör alltid de första dagarna lite enklare.
Ska även jobba i helgen och det käns exeptionellt bra eftersom helgerna är min stora dip! Har så lätt för att bli uttråkad då!
Invägning sker imorgon bitti. Jag kan ge er en spoiler om att jag har gått upp det mesta jag gick ner innan jul. Men det löser sig ju nu.
Den här gången SKA det gå! Utan problem! Utan stress!

Det fixar jag!
Godnatt med er! Och må gott!

Förlåt

Förlåt alla läsare, men jag måste:
Vad är du för en äcklig människa? Vi var vänner och jag såg inget fel i det, men ju fler gånger det händer desto mer undrar jag vad fan du är för något. Jag förlät dig till och med när du utfört det största sveket. Det är alltid synd om dig, men det verkar gå förbi dig att andra människor också har känslor. Även om du hävdar att du bryr dig så förstår du inte känslor. Du förstår inte ens dig själv och det är därför det är synd om dig. Du är socialt klumpig och säger ofta saker som inte passar sig till folk som du inte har någon rätt att tilltala på det sättet. Du förstår inte den sociala rangen, eller grejen med att låta någon prata klart innan man får säga sitt. Du förstår inte den sociala codexen om att vissa saker stannar mellan dig och mig. Du är så ensam där du står omringad av människor som antingen har slutat eller komma sluta lyssna på dig. Du är så ensam där du står och skriker varg en miljon gånger så ingen någonsin kommer lyssna när du ropar på hjälp då hans grå käftar äter upp din oskuld.
Tyvärr kan jag inte ens förmå mig att tycka synd om dig, för du är inte puckad, eller retarderad. Du förstår precis vad det är som händer. Jag har förklarat det för dig. Men uppenbarligen är du inte tillräckligt smart för att göra en förändring.
Det finns INGEN som behöver kontakta mig ang. det här. Känner du dig träffad så har du fått dig en tankeställare. Om inte så är det ju skönt för dig :)
Men jag har inget mer att säga angående det här. Oavsett vem "du" är.

Dagen innan dagen D.. igen :)

Har börjat morgonen med två STORA koppar grönt te. Däremot tror jag att jag overdid it lite för nu mår jag lite illa. Vaknade dessutom med huvudvärk idag, och stel nacke. Kanske får skylla mig sjäv med tanke på att jag legat på soffan i två dagar nu.
Det är lite varmare ute idag så jag kanske skulle ta och ge mig ut på en promenad idag. Blev ingen igår, och inte blev det någon skafferilänsning heller. Orkade inte och kände inte för att dricka vin. Jag har aldrig haft starka känslor gällande alkohol men jag tror bestämt att jag börjar få det. Tycker inte man behöver dricka varje gång man är ledig eller att man behöver sukta efter en öl eller vin. Det är sällskapsdricka. Säger inte att man behöver fira något, men man ska ju inte leta efter någon att dricka vin med. Man ska leta efter ett vin som man vill dricka med någon i så fall.
Så borde det vara med godis också.
Nåja nu när jag fått det sagt. 

Detoxen känns lite jobbig. Fick inte i mig någon riktig mat igår förutom frukosten med L. Så jag får väl förvänta mig lite trötthet idag. 

Önska mig lycka till!
:) Imorgon blir det Dag 1 och plugg :)
Må gott :)

Insikt!

Socker, amfetamin, alkohol, nikotin, heroin.
Det var precis allt jag hade att säga.Rehab börjar med detox imorgon.

2009 med mig själv :)

Stal den här från Emmpi´s blogg
Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag började studera på högskola/univestitet. Och så var jag på reggaefestival. 
Dessutom körde jag bil till ställen jag aldrig kört till och så handlade jag alkohol i tyskland.. MASSOR av alkohol!

Höll du några av dina nyårslöften?
Yepp, jag gav inga nyårslöften i år heller ;)

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, min kusin och min bästaste Linnéa :)

Dog någon som stod dig nära?
Nej, jag är lyckligt befriad från dödsfall!

Vilka länder besökte du?
Danmark och Tyskland, och Sverige förstås ;)

Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Öland roots är givet att det blir 2010 också. 
Men annars.. nej. 

Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Hm... neej jag har nog inga speciella. Fast i bakhuvudet säger dem att jag borde komma ihåg ett... jag får återkomma.

Vad var din största framgång 2009?
Hm... jag tror att det dels var att bita ihop under mitt ryggskott. Och dels att jag uppenbarligen lyckas med det här med att studera på högskolan.

Största misstaget?
Att försöka gå ner i vikt när ingenting i huvudet fungerar vilket resulterade i en förstörd kropp.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ryggskott, konstiga utslag, förkylningar.. klart jag har :)

Bästa köpet?
Oj.. haha. Jag tänker nog allvarligt säga att jag inte lägger ner så mycket intresse i mina inköp ;)

Vad spenderade du mest pengar på?
Mig själv... och cambridgekuren.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det är mycket som gör mig glad. Mina vänner lyckas alltid. Kan verka som ett klyschigt svar, men så är det :)

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Jaha.. eh... jag tror att jag kommer tänka på öland varje gång jag hör reggae :)

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Varken eller.. men det har definitivt varit ett tufft och stressat år. Men man kan ju vara glad för det.

Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat, lagat mat...

Vad önskar du att du gjort mindre?
Legat i soffan.... :S

Hur tillbringar du julen? 
Först med min släkt, sen med familj och så förstås med mina vänner :)

Blev du kär i år?
Nää, jag blev kär för länge sen ju :)

Blev du tillsammans med någon?
Nää :)

Favoritprogram på TV?
Det kommer nog vara samma varje år, simpsons.
Iofs gillar jag Big bang theory som årets nykomling :)

Bästa boken du läste i år?
Svinalängorna och medmänniskor :)

Största musikalista upptäckten?
Nä vet du vad ;)

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Jag är sämst på att minnas vad jag fick när :)

Något du önskade dig men inte fick?
En kameraväska, men det är okej :)

Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Jag tror att jag hade familjen över på kaffe och sånt där :)

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Om jag hade skärpt mig och inte svikit mig själv så mycket.
Och att ha fått jobba mer...

Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Jag tror jag har blivit lite mer boheme det här året hehe :)

Vad fick dig att må bra?
Min träning och all uppmuntran jag har fått av mina vänner. Det värmer. Och L´s mjuka, varma famn när världen känns kall och hård.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Nej :)

Vem saknade du?
Bella saknade jag nog mest under det här året.

De bästa nya människorna du träffade?
Hmm... Jättemånga på öland, men jag är ju sämst på namn:/
Overall var det ett bra år :)

Bara två dagar kvar!

Jag längtar verkligen! Måndag är min redemption mot min stackars kropp!
Denna gång ska jag göra det riktigt också! Jag ska komma i mina dolce gabbana jeans! Det har varit mitt mål hela tiden!
Det är strlk 36 på dem, typ turkisk strlk så nej de är inte äkta! Men de är snygga och jag har lovat min mamma och mig själv att jag en dag ska komma i dem! Så strlk 36 turkisk storlek kanske är strlk 32 i vanliga jeans storlekar. Om jag får bestämma ska de sitta löst också! 
Det vore SÅ himla coolt!
Det enda problemet jag har inför den här omgången är att jag som tidigare nämnt har lite problem med ekonomin. Men förhoppningsvis hjälper mina föräldrar mig med det. 
Jag måste få in någon form av rutin på helgerna också. Måste gå promenader eller någonting åt det håller. Mitt gym kommer lägga upp vårschemat v. 4. men jag vill ju veta nu så jag kan börja planera! Sånt är jätteviktigt för mig när jag ska göra sånt här.
Ja och så tänkte jag försöka förbereda er på att ni säkert kommer få några inlägg som liknar de inlägg jag gjorde innan jul. Det brukar vara så :)
Och så måste jag sluta tycka synd om mig själv. Det är inte synd om mig! Så det så!
Nu ska jag titta på lite tv. Solen lyser ute men det är kallt som tusan. Men tänkte försöka våga mig ut på en promenad sen. Sen ska vi ju tömma skafferiet ikväll och dricka mitt sista glas vin på 3, 4 eventuellt 5 månader.
Ut med det gamla, in med det nya!
Önska mig lycka till. Imorgon blir det en pre-detox!
Må gott!

Se på sjutton!

Jag har fått nya rön idag: uppenbarligen lönar det sig att plugga! Jag var KÖNG på psykologi idag! Troligen så mycket KÖNG att jag borde få bli psykolog, bara så där! 

Okej jag ska inte ta ut segern i förskott men det kändes jävligt bra på tentan. Vissa saker satt jag och kliade mig i huvudet om rätt länge men tillslut klingade det till i huvudet och så kunde jag det också!
Jag säger som Lotta: Det är konstigt med mig, jag KAN så mycket! Om jag bara vill, men till skillnad från Lotta kan jag åka slalom också.

Det känns bra att jag gav mig fan på något och lyckades! Lite jävlar anamma finns det kvar i mig!
Matilda är ju världens bästa kompis också som ställer upp på att förhöra mig trots att hon är sjuk och inte alls har lust egentligen (fast jag tror att hon tyckte att det var ganska kul att få lära sig lite och att jag kunde rabbla vissa saker som andra rabblar alfabetet och bara tyckte att frågorna tog upp en massa onödigt, och att jag suckade åt att jag har allt detta i huvudet utan problem). Det är en riktig kompis det! 

Jag ser lite ljusare på min vårtermin nu och det känns inte alls fel! Jag har bara hemtentan i forskningsprocessen kvar sen får jag studera hälsopsykologi också, ja och så tentan i social psykologi men det är ju inte förrän i mars så det känns som att jag inte behöver jäkta med det. 

Min kropp är nu i någon form av utmattningsfas och dagen kommer spenderas med filmtittande, förhoppningsvis lite städning då det ser ut som ett bombnedslag här. Det blir gärna så när man pluggar. Allt annat liksom förfaller när man ger sig fan på något. Hoppas på att min mor vill ägna mig lite av sin tid idag och då kanske jag får bjuda henne på en kopp kaffe och då kan det ju inte se ut så här :)
Så här ser jag förövrigt ut när jag precis har gjort en tenta. Mmm just det!
Nu ska jag gå och köpa mig något att äta tror jag. För jag tänker då INTE laga mat idag!
Må gott!

Tentadag

Jag mår lite illa så här på morgonkvisten faktiskt. Känns lite som en domedag. Den här morgonen får inget morgonhumör förstöra. Jag måste fokusera på health-belief-model och theory of reasoned action. Implicit och explicit minne samt proceduralt och deklarativt minne. Jag måste kunna faserna i utvecklingen enligt Piaget och jag måste kunna den strukturella modellen och var realitetsprincipen sitter. Jag måste veta att det autonoma nervsystemet innehåller sympatikus och para sympatikus och vad de är för något. 
Dessutom måste jag kunna alla psykologiska perspektiv, det kognitiva, behaviouristiska, psykodynamiska och evolutionistiska, samt vad de anser att motivation är, hur de studerar människan och vilken metafor de har.
Locus of control - det här är internal locus of control - Det är HELT upp till mig!
Vilken tur att jag har self-efficacy!
Önska mig lycka till och håll tummarna för mig.
Jag skriver säkert lite senare för när jag är klar ska shoppa lite förnödenheter och sen ska jag hem och lägga mig på soffan. Sova! Nästa vecka är det en hemtenta som måste lämnas in.
Må gott!

ÅNGEST!

Om jag inte klarar den här tentan... då har jag ingenting att göra i vår. Då låter de mig inte vara med i psykologi klubben längre.
Troligtvis kommer jag få stå och vänta på csn om jag klarar den... men det gör inget... men... Gah... JAG MÅSTE KLARA DEN HÄR TENTAN ANNARS KAN JAG INTE LEVA MED MIG SJÄLV! Eller alls för den delen. Nu ska jag plugga. Hela dagen ska jag plugga!
Gnn....

I have a dream!

Det var -18 grader kallt idag...
När det är så kallt så blir det så här när man promenerar hem till mina föräldrar ifrån mig.

Nu skulle man ju kunna tro att jag bor i arvidsjaur eller någon annan nordlig svensk stad... eller varför inte Nordpolen? Men nu är det ju inte så utan jag bor ju bara 12 mil från sthlm... Dvs definitivt i den södra delen av sverige som inte är skåne. 

När det är så här kallt drömmer jag om blåa himlar och blåa hav. Jag vill ha minst 25 grader varmt och strålande solsken. Jag satt och tittade på en kompis bilder på facebook. Just nu är hon i Australien. Jag hatar henne litegrann. Bara lite förstås... ...... Nej jag hatar henne ganska mycket. Min avundsjuka är total! När ska JAG få åka utomlands och känna solen mot mitt ansikte. Jag vill också vara brun och gå runt i kläder som skyler alldeles för lite men det är okej för alla svettas och vill allra helst gå nakna men det är olagligt. 
Hon har dessutom skitsnygg kropp! Det vill jag också ha!
Fy faan!
Ja lite bitter är jag allt idag. Inte nog med att det är sånt här skitväder så måste jag ju plugga hela tiden också. 

En annan dröm jag har är pengar. Jag vill köpa en lägenhet. Iofs så går dessa under samma kategori för om jag hade haft pengar skulle jag ha åkt utomlands en miljon gånger om året! Minst!
Jag skulle köpa ett hus någonstans där de aldrig hört talas om vinter och snö. Där de tror att det går isbjörnar på gatorna i Sverige (det tror dom iofs uppenbarligen i Kanada?).

En tredje skulle väl vara ett jobb som underlättar ovanstående drömmar.

Den dröm som jag i alla fall ska börja uppfylla på riktigt på måndag är att sluta vara tjock! Jag ska bli smal! SMAL I SAY!!!
Nåja det var lite om mig och min bitterhet mot människor som har sånt som jag vill ha :)
Jag vill ha en bil också... och en extern hårddisk.. och en jäsugn...
Och så vill jag ha en coolare tv.. Nya kläder. En ny BH framförallt!
Och så vill jag ha nya tapeter.
Och så vill jag... Santa are you getting this?
*mummel mummel*

Må gott!!
(jag försöker iaf intala mig att det är bra att uppleva sån här kyla; Då lär man sig överleva)
Jag vill ha en ny vinterjacka också!

Dags att börja igen

Med bloggandet alltså. Jag saknar ju det. 

Just nu är det kaotiskt runt omkring mig, men jag är ändå förvånandsvärt lugn i själen. Ett par dagar har jag sovit dåligt och vaknat med ångest ett par gånger men nu tror jag det har lagt sig igen. Och mitt stresslock för örat har redan gett med sig. Det brukar hålla i sig i månader när det väl lagt sig på. 
Igår var jag heelt slut. Kände mig sjuk och äcklig och trött men lyckades plugga lite ändå och idag har det varit okej. Tog en promenad (välbehövlig!!) till mina föräldrar och satte mig där och pluggade några timmar. Det blir nog en sådan promenad imorgon också.
Jag är lite orolig inför måndag den 11:e ... Hur det ska gå. Klarar jag det? Jag ska nog läsa lite mer om motivation och ändrande av beteende. Har ju böckerna tillhanda här, så varför inte?

Jag kan det om self-efficacy. Self-efficacy, mina kära vänner, är någonting fantastiskt. Ni som redan vet vad det är behöver ju inte läsa det. Men jag tycker det är något man bör prata om. Speciellt här. 
Self-effifacy är tron på sig själv. Och om man ska tro mina läroböcker i psykologi är det någonting man måste ha för att kunna ändra ett beteende. 

Har du self-efficacy?
Jag vill gärna tro att jag har det.


Mmm jusste....
Nääh... Är det dags för lite te och mys.. kanske med boken som Matilda lånade mig. 
Eller tv....
Troligtvis det sista. 

Må gott!
YOU CAN DO IT!

2010!

Är det här mitt år?

Mitt nyårsfirande blev underbart! Det var väntat att det antingen skulle bli kalas med massor av folk eller att nästan ingen skulle komma och att det skulle resultera i fiasko! Men det blev perfekt. Det var bara vi, en massa alkohol och lekar som "jag har aldrig" och "sanning eller konsekvens" vi skulle ha kunnat vara 15 år igen allihopa men det var ändå någon nivå på det hela. Alla hade trevligt och kvällen avslutades med en femkamp om vem som var fullast. Hah! Jag tänker inte säga vem som vann :P
Nyårsdagen började aboslut i nyttighetstecken med chili con carne och godis och ostbågar............
Gårdagen också... inte alls samma.......
MEN! den 11:e januari börjas det igen! Då är jag klar med tentaskrivande och jag kommer förhoppningsvis ha råd attt börja igen också. Beach 2010 som sagt.


Är det inte ganska spännande förresten? Vi gick in i ett nytt decennium! Igen! Detta är visst mitt 4:e upplevda decennium... Oj vad det fick mig att låta gammal!! Men jag är ju faktiskt bara 21 ÄN SÅ LÄNGE!


Eftersom alla gör såna här saker som "det bästa med 2009" tänkte jag summera mitt år... 

2009 var nog det mest händelserika år någonsin. Men det är inte mycket positivt i det dessvärre. 
Januari var nog inget speciellt, jag gick på soc. för första gången i hela mitt liv januari-februari och det är knappast något att fira. I mars började jag studera hinduism och buddhism, etik och social pedagogik på Umeås Universitet. Det gjorde jag ett tag samtidigt som jag skolades in på mitt sommarjobb på karlhovbergsgatan och började med cambridge som inte fungerade pga stress. Samtidigt någonstans här blev min vän väldigt ledsen. I maj fyllde jag 21 och hade ångest över det. I juni blev L ett år äldre och det firades väl knappt det heller. Sen var det sommar och jag jobbade hela sommaren, sen åkte vi till Öland allihopa i Juli. Årets bästa grej! I augusti blev det jobbsök och en massa sökande till olika utbildningar samt en massa strul med komvux eftersom de tog bort den utbildning jag sökt till och meddelade detta alldeles för sent. September började jag på psykologi kursen på Mälardalens Högskola. Jag började även på Cambridge igen och denna gång gick det bättre även om jag var segstartad. I oktober var det mest plugg och träning och november likaså. December blev paus från cambridge, julfirande och nyårsfirande och här är jag nu.

Och nu har nog mina bröd snart jäst klart :)

Någonstans under året både tappade jag min kärlek och hittade den igen.
Hoppas ni har goda framtidsutsikter för 2010. Det har jag! 

Må gott :)

RSS 2.0