Bah!

Sugig tisdag! Jag har tråkigt! Och när jag har tråkigt blir jag aggressiv. Detta är ingenting jag tänker be om ursäkt för. Nej jag blir arg på mina vänner när de inte ser att jag mår dåligt av att vara rastlös och ha tråkigt. Det är faktiskt en av de saker som gör mig mest nere. När mina vänner inte ställer upp för mig då, och inte hittar på någonting med mig då blir jag arg. De får helt enkelt ta det, för det är faktiskt deras fel att jag har tråkigt. Nu blir jag inte arg på dem som jobbar, har barn, eller helt enkelt inte har tid. Nej jag blir arg på dem som sitter på sina feta och inte har lust eller ork. Det gör mig arg. För jag lyfter fan på mitt feta när mina vänner behöver mig. Ganska snabbt också, i den mån jag kan.

Japp arg och den här dagen suger och det snöar och jag hatar snö och jag hatar vintern och jag vill ha sommar och jag skulle träna idag om jag inte hade sån förbannad träningsvärk och om det fanns någonting att träna idag men det gör det inte och jag blir så trött på mig själv och mitt liv så jag byter om till mjukiskläder igen istället (jag hade nämligen gjort mig i ordning och hade förhoppningar om den här dagen) och drar täcket över huvudet och hatar världen. 

Fan.

Dag 44

Jag hade ett litet halvvägs firande för mig själv igår kväll. Ett helt eget mys ^^ Jag åt lite makrill i tomatsås och brysselkål och broccoli. Och så fick jag ca 30 g 70% choklad och lite svag, svag saft :) Det resulterade i att vågen stod still idag på 98,3 :) Men det tyckte jag var helt okej ändå :)

Snart är det dags att plugga lite så att jag hinner göra allt det där roliga som jag vill göra idag :)

Blir konsulenten antingen idag eller imorgon också. Får se :)


Pussar och kramar!

och lite gäsp, pose och morgon frilla...



Dag 43, halvvägs ^^

Jajjemen, halva tiden har redan gått. Helt galet! 6 veckor idag, 6 veckor kvar

Dagens vikt var 98,3 kg. Viktminskning sedan igår med -0,3 kg. Total viktminskning -13,4 kg och jag är därmed halvvägs och lite till med vikten också. ska ner 26,7 kg, 26,7/2 = 13,35 ;)

Idag har jag träningsvärk! På lördagen blev det som sagt en massa dans. Jag har mycket rumpa att skaka på och jag vet hur man skakar på den mycket. Så det gjorde jag. Och igår blev det den västafrikanska dansen med livemusik, vilket var asgrymt, shit vad kul vi hade!! Där blev det också en hel del rumpskak. Min rygg gör lite ont idag.. så även mina midjor (?) har nog aldrig haft träningsvärk på det här sättet förut ^^ SKönt som fan ^^ Rekommenderar det till alla, afrikansk dans är absolut SKITKUL!!


Vi hamnade självklart på vimlet från i lördags:

Med cola lighten i högsta hugg!! ^^

SUZAN! Jag provade för övrigt Celsius igår! I liked it! Ska nog köpa en innan jag träffar PT idag också ^^

Jajjemen PT idag! Blev ju ingenting i Torsdags pga snön (jag hatar snö) så jag fick träna ensam! JAg är dock jäävligt nöjd med den här veckan. 345 minuters träning har det blivit! Det kan man väl inte klaga på?

NU måste jag göra mig i ordning! 
Ha en god dag :)

Dag 42 :)

Det blev visst bara en kort paus :)

Vi börjar väl där jag brukar börja :) Dagens vikt är 98,6 kg. Viktminskning sedan dag 40 är 0,1 kg och total viktminskning är 13,1 kg ^^ Går lite sakta nu igen. Men jag har inte fuskat! Trots min paus i bloggandet igår :)


Däremot var jag på krogen igår för första gången på jag vet inte hur länge. Jag hade en väldigt rastlös själ och kropp igår. Var sprittig hela dagen. På morgonen gick jag direkt från sängen och drog på mig termobrallerna (som jag förövrigt just kommit i, hittade dem hos morsan, har inte kunnat ha dem på typ 2-3 år ^^) och knatade ner på stadens julmarknad, ensam. Sedan mötte jag upp en vän och fikade men jag hade fortfarande svårt att sitta still. Sen hem för att julpynta med mina nejliksapelsiner, jepp det är det enda jag pyntar, och så gjorde jag torkade apelsinskivor. Luktar underbart! Sen kom samma vän och tog en fika här och när han gick var jag helt förstörd och ville ut på dumheter! När jag nästan gett upp hoppet om att få göra dumheter kom min räddare i nöden. In i duschen sätta på sig något fint. Min vän förade lite medan jag fördansade lite och drack vatten sen bar det iväg på Filial. Vi dansade konstant i typ 2 timmar! I loved it! Sen var vi trötta och tog en taxi hem ^^

Jag kände mig snyggast, bäst på att dansa, och bara så jäävla bra igår! Det var en asfet kväll även om jag inte fick hångla.

Idag är jag trött! Tror att jag är smått uttorkad för jag känner mig nästan lite bakis. Känner att jag jobbade hårt med kroppen igår.

Så nu är den stora frågan: Två timmar afrodans med livemusik vid ett? Eller afro och bodybalance vid typ 18? Åååh jag har så svårt att välja. Jag är fasen inte ens säker på att min kropp orkar, det är väl egentligen det som är problemet ^^ Ska träffa PT imorgon klockan tolv också.. ajajaj!

Kom gärna med förslag på vad ni tycker att jag ska göra :)

Paus

Tar en paus från bloggandet i helgen tror jag :)

40 dagar idag.

Dagens vikt är 98,7 kg (varje gång jag ska skriva vikten sitter jag med vänsterhanden i högsta hugg på ettan... men min vikt kommer aldrig mer börja på en etta ^^). Förändring sedan igår: -0,4 kg. Total viktnedgång: -13 kg :)


Vet inte riktigt varför men någonting får mig att känna mig lite nere idag. Känner mig otillräcklig och nervös. Lite ångestladdad. Har ingenting direkt att oroa mig för... Och har väl ingenting att känna mig otillräcklig för heller. Känns som jag har drömt någonting, för jag vaknade så här. Ska snart samla ihop humöret och hoppa runt till lite cooler couleur istället. Är ju trots allt totalt nyvaken också.


Jag får så mycket kommentarer av mina vänner och familj att jag ser smalare ut och "Vart ska du ta vägen, du försvinner ju" och även fast jag vet att t.ex min mormor ser mig så pass ofta att hon nog inte riktigt hinner se någon skillnad så mår jag bra av det ^^ Tycker det är kul när det märks. Och jag vet att det märks! Jag kan knappt bärga mig till januari! Att det är jul och nyår snart bekommer mig inte. Haha! Jag är ett barn som har annat än julafton att tänka på ^^ Min julklapp kommer sent i år ^^ 2 veckor in i Januari borde jag vara klar. Sen är det en upptrappningsvecka efter det. Fantiserar om den dagen varje dag. Jag fantiserar om den dagen jag ställer mig på vågen och väger under 85 kg. Den dagen jag ställer mig på vågen och väger 75 kg vågar jag inte ens drömma om ^^ Känns som att jag jinxar det då ^^

8,7 kg kvar till under 90. När jag kommit under 90 kommer jag känna mig helt fantastisk! Att väga 80-nånting är en mer okej övervikt. Tjejer får liksom inte väga mer än så.  Underbart! Jag har fortfarande svårt att förstå att jag gör det här! Men jag gör det! Yeay me!

Så god morgon dag 40, och god morgon mina fina läsare. Här har ni mig :) Var har jag er?


Ååååh!!

Det finns så mycket jag vill göra!!

Lolas blogg pratar hon om Yasuragi i stockholm som är ett hotell och spa i japansk stil! Jag måste dit!

Och på Theas blogg pratar Thea om The Nike Blast Stockholm som är två dagar med träning, träning, träning! Jag vill!! Men båda dessa aktiviteter kostar pengar, pengar som jag inte har :(

Om man vill sponsra så går det bra :)

Stört!

Alltså.. jag älskar mina katter men speciella är de fan!

Just när jag satt och åt min cambridgebar med äpple, kanel och jordgubbssmak samt yoghurt överdrag kommer min äldsta kisse och ser VÄLDIGT nyfiken ut.

Det här är alltså katten som inte äter torsk, lax, leverpastej, ostbågar.. NOTHING! Tro fan att när jag bryter av en bit av min bar så slickar han glatt i sig den.... *skakar på huvudet*



Tsuki, som äter cambridgebar. Tsuki betyder Måne på Japanska.


Haru, som äter alldeles för mycket. Haru betyder sol (eller vår) på Japanska.

Gissar att ni förstår varför de heter Sol och Måne :)
De är bröder och har varit tillsammans sen de föddes.
Tsuki var steril sen födseln och när han skulle kastreras hittade de bara en pungkula. I jakten på den andra öppnade de båda hans ljumskar och buken. 
Efteråt ville de kolla om han kanske inte var könsmogen med ett blodprov...
Vi gillar inte veterinärer efter det.

Jag och mina grabbar ^^

Dag 39 :)

Det är snabba ryck hos mig nu! Och det gillar jag!

Dagens vikt är 99,1 kg. En viktminskning sedan igår med -0,7 kg. Och en total viktminskning på -12,6 kg. Och jag har därmed kommit halvvägs på min cambridgeresa :) Och det känns fantastiskt då jag inte gått halvvägs i tid än :)
På måndag har jag gått 6 veckor, dvs halva tiden, och det verkar som att jag satt upp ett realistiskt mål för min cambridgekur med tolv veckor. Jag går ner lite saktare än jag gjorde förra gången jag körde cambridge, men det känns bara bra :)

Fick just ett samtal från min PT, han sitter fast i Stockholm och kommer inte hinna träna med mig idag. Han sitter självklart fast pga vädret. Ni har hört det förr; Jag gillar inte snö! Men inte så mycket att göra åt saken och ingenting att gråta blod för :) Jag tar lite afrodans eller yoga.. har inte bestämt mig, till kvällen och så kör jag och PT på måndag klockan tolv istället :) Eller så kanske jag smiter ner till gymmet själv. Ja.. det kanske jag gör. Känn på den! ^^

Stolt idag!

Tänkte att jag först skulle dela med mig av mina nya mått :)

Klicka på bilden för att göra den större ^^
(Den förra jag la upp, om någon hann läsa den, var lite snurrig, men den här stämmer. Resultaten är från första mätningen till idag)



Sjukt nöjd är jag! Pluset under bysten är troligen musklerna på ryggen som blivit lite större ^^ Jag kan leva med det ^^

Och så tänkte jag bjuda på en under-hundra-kilo-bild också ^^



Gillar ni inte atmosfären så blä på er ;)

Jag känner mig sjukt snygg idag! Har gjort det hela dagen! Har struttat omkring som en tupp och trott att jag är guds gåva till männen (de vet bara inte om det än).
Har haft en bra dag och har varit på sista bodyjammen för i år! De kommande tre onsdagarna skulle det visst vara afro, inte mig emot dock :)

Imorgon är det PT klockan tidigt och jag tänkte nog ta med måtten och visa honom vad han har åstadkommit med mig ^^

Och jag måste säga att jag är lite arg på er! Iiingen har sagt grattis till mitt under 100! Det är faktiskt viktigare än både jul och födelsedag och namnsdag! 
Kom igen nu då! Jag är ju så pepp och jag vill ha meeeer ^^


Nu hoppar jag in i duschen ^^

Dag 38 - värsta feta grejen!

Från 111,7 till 99,8 ;) -11,9 kg ^^

  1. Nå 105 kg.

  2. Nå 2-siffrigt

  3. Nå 90 kg

  4. Slutmål: 85 kg


Två av fyra mål uppnådda och det är 9,8 kg till nästa mål! Jag är grym, jag är stark, och jag gör det här!!

Nu ska jag gå och lägga mig igen, för hur grym och stark jag än må vara så är jag trött klockan tjugo i sex på morgonen ^^







Japp ni har hört det förr

Jag gillar inte snö! Och jag gillar inte blåst! Vet ni vad jag allra minst gillar? Jag gillar inte när det blåser snö! Bah vad jävlaapskitkallt det har varit idag!!

Nu är jag hemma efter en dag med sopkärlsletande, installerande av sopkärl, demonstration av hur sopsortering fungerar, en tur till konsulenten som hade stängt, familjeträff, fika, hyrning av film och promenad från föräldrarna och hem.

Jo precis du läste rätt, jag har hyrt film idag! Jo på en sån hyrvideobutik! Jävligt retro av mig måste jag säga ^^ Och så är jag som jag är så jag hyrde förstås Bamse och den magiska mattan, Pokémon 4, Oddysseén och så hyrde jag sonic heroes till ps2 :) Det är billigare att hyra film nu för tiden.. men så har de filmerna dåligt organiserade, och alla de där mysiga vhs-filmerna finns ju inte kvar. De B-igaste barnfilmerna är verkligen BBBB!! De b-filmer som fanns när jag var liten var ju typ klassiker som silver fang och rai grottpojken. Nej jag är lite missnöjd ändå. Inte samma myskänsla som förr. Dessutom tar inte dvd-filmerna lika mycket plats, och de är mycket mindre plats att läsa titeln på filmen och hyrbutikerna får ju plats med säkert 3 ggr så mycket film med dvd:Erna än med vhs:erna. Med andra ord tar det SKITLÅNG tid att kolla igenom all film. Så jag orkade inte det. Jag tog de första jag hittade som jag kände att jag ville se. 

Jag har också gjort en playlist som innehåller (nästan all) musik från Les Mills BodyJam, den som jag ska gå på imorgon. Den playlisten hittar du här :)

Jag UTMANAR er alla att sitta still till den! Speciellt Cooler Couleur ;)

Nu ska jag titta på pokémon ^^

Jag är ju som jag är..

..det har ni väl förstått vid det här laget?

Jag har faktiskt haft en liten hemlig dröm sedan jag var liten. En liten hemlig dröm som har varit lite för svår för mig. 
Jag köpte min första egna när jag var typ 10 år kanske på Stor och Liten. Minns ni den affären? Det som senare blev BR fast var mycket bättre än BR.
Jag köpte min alldeles egna. Den var neon-gul och neon-rosa och så var det något häftigt tryck på den. Den var för nybörjare självklart och man får väl vad man kan förvänta sig när man köper dessa saker på en barnaffär. Men vad glad jag var! Ända tills jag ställde mig på den. Det GÅR ju inte! Jag FÖRSTÅR inte hur man gör?! Jag talar förstås om en skateboard. Jag ville ju vara lika häftig som Tony Hawk och alla andra balla kids som åkte bräda. Jag hade inte speciellt mycket karaktär när jag var liten och jag gav upp med brädåkandet ganska snabbt. Så här i efterhand vet jag att den där dumma brädan dels hade plasthjul vilket gör det sjukt svårt att åka på allt annat än ett slätt golv. Och idag vet jag väl hur man tar sig framåt på en bräda. Dock är jag feg och vågar inte stå kvar. Snowboard har jag lärt mig åka.. men då sitter man ju fast och let´s face it snö gör inte lika ont att ramla på som asfalt.

I somras fick jag ett nytt tuppjuck men denna gång på longboard! Okej det må vara för de unga ungdomarna, men jag tycker det ser så fritt och coolt ut när de susar ner för gatorna på dessa surferfied-skateboards! Jag vill jag vill jag vill!! Men jag kunde inte. Och inte för att jag gav upp... men ni förstår.. maxvikten på de flesta longboards, eftersom de har en tunnare skiva än skateboards, är 110 kg... Jag ville inte köpa en longboard, för de är ganska dyra, men jag ville ju inte riskera att ha sönder någon annans bara för att jag vill prova. Så det blev inget longboardåkande för mig i somras!

Men nu jävlar!! Sommaren 2011 ska jag lära mig att åka långboard!! Oh yess!! Jag har ett mål! Jag gillar att sätta upp nya mål lite då och då ^^

Dag 37 :)

Min kropp jävlas med mig! Den vet hur mycket jag ser fram emot det här!

Idag stod vågen på 100,1 kg. Vaddå 100,1?! Åååh! ^^ Viktskillnaden sen igår är -0,3 kg och total viktnedgång är       -11,6 kg.

Fattar ni?! Bara 0,2 kg kvar! Baaah!!

Dancing Stage

Jag försökte mig på workout-mode på min dansmatta... det var SVÅRT! Helt galet! Den räknar kalorier där så jag tänkte att det var bra, men inte om det ska vara så svårt att man inte ens hänger med liksom ^^

Håller mig nog till mitt spelande istället ^^ Då får jag lite jävlar anamma när jag inte klarar något stage på den också ^^

För er som inte riktigt förstår vad DDR eller Dancingstage (dansmatta är) så är det ett tv-spel där man står på en dansmatta och så följer man pilar som kommer upp på skärmen. Pekar pilen uppåt kliver man fram, neråt = bakåt och ja och så vänster och höger. Pilarna kommer upp i olika kombinationer. I de lättare Stagesen kommer pilarna bara en i taget. I de lite svårare 2 i taget, bland de svårare mycket blandat och väldigt snabbt. När det kommer till de som kan det här med DDR riktigt bra (och tro mig jag är inte i närheten av att vara en av dem) kan pilarna komma upp till fyra samtidigt och i mycket högt tempo. 
Senare versioner av liknande dansmattor har inte bara upp, ner, vänster, höger utan även pilar däremellan... tror det är åtta pilar. Denna version har jag inte gett mig på och kommer nog inte göra heller!

DDR är från början ett arkadspel som härstammar ifrån Japan.

Så här ser det ut när två stycken som uppenbarligen är sjukt bra lirar loss bara för skojs skull:


Min virtuella modell

Som ni minns gjorde jag en modell av mig själv på My Virtual ModelDag Ett och nu tyckte jag att det var dags för en ny modell för att ni ska få se skillnaden litegrann ^^



Jag gillar skillnaden som fan ^^
Men faktum är att det syns mycket mer på mig irl.
Har fått mer muskler och definierat om hela kroppen :)

Dag 36, 5 veckor :)

Iiih iiih iiih!!! Nu är det så nära så det är löjligt!!

Dagens vikt var 100,4 kg. Förändring sedan igår är -0,7 kg. Total viktminskning är -11,3 kg!
Bara 0,5 kg kvar!! Tror ni jag fixar det till imorgon? :O

Annars är det 5 veckor jag gått idag! Det känns coolt. Om en vecka har jag gjort hälften. Har i ärlighetens namn faktiskt haft några dagar då jag känt att det känns meningslöst, men det är det ju inte. Det här är ju superbra!
Men även fast det går så bra för mig är jag fortfarande löjligt rädd för att misslyckas. Att äta någonting. Eller äta "som vanligt" när jag slutat. Gå upp alla 25 kg jag gått ner. Vill inte utsätta mig själv för det nederlaget och den skammen igen. Det är fan en SKAM! 
Man ställer sig på vågen och bara "Vad fan hände? Jag var ju smal?".

Jag ska aldrig stå så igen! Jag vill inte!!



Idag snöar det. Wait for it........ JAG GILLAR INTE SNÖ!! och det betyder att jag ogärna går ut. Dessutom är det så där så det är svårt att cykla. Vinterdäck eller inte liksom. Det kanske blir några hopp på dansmattan och sen lite städning. Det behövs faktiskt städas här. Göras lite nytt i möbleringen också. Jag borde plugga också.... men det känns inte alls lika roligt eller viktigt ^^
Det kan ju vara svårt att tro med tanke på allt annat jag har för mig också men jag pluggar faktiskt på heltid ^^
Japp, till undersköterska! 

Något ska jag göra idag iaf! Imorgon blir det konsulenten! Hon sa att jag kaanske skulle få mäta mig då ^^ Troligen får jag det ^^

Huga

Ah mitt söndags-2-timmars-pass blev låångt idag. Var inte riktigt på topp kände jag. Hade svårt att hänga med i afrodansen och var totalt ur balans på body balancen. Kom hem till mamma då jag lämnat bilen och ville inte resa mig mer efter jag satt mig i deras fåtölj. Nu har jag rest mig och gått hem och det känns nu lite jobbigt att duscha. Känns som att kroppen inte alls ville vara med idag, men jag slutförde båda passen och svettades ganska bra på afron. Body balancen är mest avkopplande... inte så mycket svett där inte.

Men jag är glad för jag fick chans att använda mina nya träningskläder som införskaffades i fredags när mormor och jag besökte västerås för att hitta lite som inte finns i vår lilla byhåla. Däremot måste jag säga att västerås är mycket mindre imponerande än det var när jag var liten. Affärerna är många men de håller liksom inte standard längre.

Köpte i alla fall en sport-bh från Nike i storlek MEDIUM aha se där ja! Och ett linne... tror det var storlek 44 på det men det fanns också bara ett. Gillar när de sitter löst också ^^ Så detta hade jag på mig idag! Sport-bhn är riktigt bra, nästan bättre än min förra faktiskt!

Nu ska jag ånga mig själv i duschen och sen blir det godnatt godnatt!

(Btw om ni undrar varför jag inte publicerat några bilder på sistone så är det för att min kamera är urladdad och jag har liksom inte riktigt hittat motivationen för att ladda den. Kan inte ni ge mig motivation? Vad för slags bilder skulle ni vilja se?)

Dag 35

Nu går det neråt igen :) Dagens vikt var 101,1 kg. Förändring sedan igår -0,7 kg. Total viktminskning: -10,6 kg.

Bara 1,2 kg kvar till under hundra ^^

Skriver ett roligare inlägg senare. ^^

Dag 34 :)

Dagens vikt: 101,8 kg. Förändring sedan igår +1,1 kg. Total viktminskning -9,9 kg :)


Mamma och jag hade världens supermys igår! Var så länge sedan vi gjorde något sånt där bara hon och jag :) Vi bastade, la hårinpackning medan vi var i bastun, gjorde fotvård och la ansiktsmask. Sen när vi bastat och duschat klart så smorde vi in oss så vi var alldeles feta och la en peeling i strumporna och sedan gick vi upp på ovanvåningen och åt JÄTTEMUMSIGA avokadosar med röror! Jäklar vad gott kesella är! Jag kan nog äta det till allt ^^ Sen spelade vi alfapet och åt ost och kalkon respektive kex tills vi höll på att storkna båda två ^^

Var verkligen en superb och lyxig kväll! Vi firade 99,9 kg lite i förväg. Nu blev det iofs 1,8 kg kvar till 99,9 istället för 0,8 men jag känner att det var värt det :)

Är lite bakis idag, men tro´t eller ej jag hade fortfarande lite ketoner i urinen! Kanske pga den höga halten proteiner och den väldigt låga (läs obefintliga) halten kolhydrater?

Idag blir det inte många knop. Det är lördag = vilodag men jag ska nog ta några steg på min dansmatta senare ochh bränna bort lite av det jag stoppade i mig igår. Annars ska jag hämta tvätt och antagligen se en massa film. Jag gillar mina lördagar så. De har blivit lite heliga och jag känner liksom att det är okej att stanna hemma hela dagen och mysa på soffan i min ensamhet. Det är min vilodag! Jag får göra vad jag vill ^^

Dessutom snöar det idag (JAG GILLAR INTE SNÖ!!) så jag har ännu ett skäl att stanna hemma!

Vad gör ni då?

Slår på stort ikväll!

Mamma och jag är väldigt nära eftersom det bara varit hon och jag under hela min uppväxt, jag älskar verkligen min mamma och skulle inte kunna leva utan henne. Idag har vi namnsdag både jag, mamma och mormor. Dagen har spenderats med mormor i västerås och nu ska jag hem till mamma på fredagsmys.

Mamma är gräsänka idag och jag passar då på att haffa henne med en liten spakväll. Tar med mig allt jag har som är spa-liknande hem till henne där bastun väntar.

Jag har även bestämt mig för att "fuska" lite idag. Jag har köpt kräftstjärtar, kesella, avokado, brie, och kalkon till oss att nibbla på ikväll. Inga kolhydrater! Ska det vara spa så ska det och på spa äter man ingenting onyttigt. Man dricker bara vin. Och självklart ska jag få bubbel! Men jag får Loka ^^

Tycker att jag får unna mig det här idag med min mamma. Och tycker att jag har gjort goda val i vad jag väljer att stoppa i mig.

Tänkte göra en röra på kesellan och kräftstjärtarna och ha i avokadon och så tänkte jag rulla in brie i kalkonen. Mamma får förstås lite kex istället för kalkon och créme fraiche istället för kesella :) 

Vad tycker ni om mitt fredagsmys? Jag tar gärna emot kritik!

Dag 33 :)

Goddagens mina kära läsare!

Jag skymtar idag blåa skyar mellan molnen och solen sipprar fram ibland. Jag har tvättdag så jag har en anledning till att inte gå ut idag. Men jag känner nog ändå att utomhus lockar lite, men då vill jag göra något roligt, som att grilla korv, leka i naturen och dricka varm choklad. Som man gjorde på dagis ni vet? Och så vill jag ha en overall. Det gör inget att jag ser ut som om jag skulle ha blivit ifråntagen mitt självbestämmande men det är i alla fall varm!

Idag ställde jag mig på vågen och vågen visade 100,7 iihk ^^
100,7! Det är bara 0,8 kg kvar till 99,9, tvåsiffrigt! Man är aldrig så tjock som när man har tre siffror innan decimalen. En människa kan aldrig väga fyrsiffrigt och överleva. Så tre siffror är liksom domen på något sätt. *stämpel i pannan* du är FET!! så känns det den dagen man ställer sig på vågen och den visar över 100 kg. Sen är man trög och fattar inte att man borde börja göra någonting åt det DÅ och inte SEN.

I alla fall så dagens vikt var 100,7 kg. Viktminskning sedan igår -0,4 kg. Total viktnedgång -11 kg! Iiiih ^^ Vad glad och stolt jag är över mig själv ^^

Ännu mer stolt är jag över att jag lyckades göra min PT upprörd igår ^^ PT frågade om jag hade haft någon träningsvärk i magen från förra passet (då han tyckte att vi körde rätt hårt) och så log han självsäkert. Jag svarade att: njaa det kändes väl lite där på morgonen dagen efter kanske... men nä, inte speciellt. 
Han tittade på mig och frågade: Är det sant?! Och så såg jag hur en låga tändes i ögonen på honom och han körde förbannat hårt med mig när vi körde mage. Jag har faktiskt lite träningsvärk idag. Det gör till och med  lite ont att resa sig. Men det är ingenting emot de träningsvärkar jag haft i ben och i armar.

Nästa grej jag är stolt över är att vi körde ganska hårt med benen igår. Jag hade fortfarande lite ont från förra veckan, men när vi skulle göra knäböj hände någonting i mina ljumskar som gjorde väldigt ont varje gång jag skulle upp igen. MEN DAMNIT INTE FAN SLUTAR JAG NU!!! Nej jag körde på ändå. Berättade att jag hade ont, men sket i det och sa att jag nog säger till om det gör så ont att jag inte kan fortsätta. Jag har lite ont i käkarna idag. "BIT IHOP!!!" var nog det enda jag hörde både ifrån mig och ifrån PT igår ^^

Och så nästa grej. Jag har knappt någon träningsvärk i benen idag :)  Klart det känns.. men jag har inte så ont så jag inte kan röra mig :) Känns som ett steg framåt i träningen :)


Idag ska jag ha tvättdag och sen ska mamma och jag ha tjejkväll ikväll ^^ Vi ska basta och lägga ansiktsmasker och sånt annat mysigt :) Hon är gräsänka idag nämligen :)
Ser fram emot det :)

Dag 32 :)

Dagens vikt: 101,1 kg. Förändring sedan igår: -0,4 kg. Total viktminskning: -10,6 kg :)

Jag brände nog lite kalorier på Body Jamen igår :) Kul som fan :)


Idag står det stan med mamma och PT på schemat. Är fan lite rädd för PT nu :S Jag är lite trött på att ha ont hela tiden :S Hoppas att min kropp shapar upp sig snart så jag slipper få så där jäävla ont!

Btw så hittade jag bilder på min PT... uppenbarligen har han tävlat i bodybuilding and stuff.... jikes!! Ni vet med de små kalsongerna i glansigt material, brun-sprayen och de läskiga flex-poserna. Såna bilder!! :O Han verkade som att han var rätt duktig iaf. Så han vet nog hur man tränar på bästa sätt :S

Det snöar ute och självklart måste jag säga: Jag gillar't inte!
Jag är glad att jag får åka bil till staden idag. Jag ska nog tvinga mamma att hämta mig på gymmet sen också ^^ Maha ^^

Oh yeah! Var ju hos konsulenten igår men jag fick inte mäta mig :( Nästa vecka kanske sa hon! Nåja! Vi får väl see ^^


Vad ska ni göra idag? Ni har varit så tysta så jag undrar nästan om det är någon som anställt små troll som läser min blogg bara för att jag ska bli glad ;)
Säg något! Så många läsare, så få kommentarer

Pinsamt värre!

Fick just oidag påpekat för mig att jag stavat fel på hälsosamma på min header... PINSAMT!!! Och inte har ni sagt någonting någon av er heller!!

Nu är det åtgärdat iaf! Språkpolisen kan inte ha felstavningar i headern! Det går ju inte!! Att jag stavar som en kratta när jag skriver inläggen får ni ha lite överseende med i alla fall. Mina fingrar rör sig inte alltid som jag vill att de ska göra ;)

Funderingar.

Jag har tänkt väldigt mycket på varför det går så bra för mig den här gången. Inga utslag av den sorten som jag brukar få ens. Det är väldigt enkelt och jag blir chockad för varje dag som går. "Wow... 31 dagar utan att äta"!
När jag tänker på hur mycket onyttigt jag tidigare hade hunnit stoppa i mig under dessa dagar känner jag mig fruktansvärt stolt över att jag på en dag bara sa stopp. 

Jag är nog lite "all or nothing" i mitt tänk. Jag kan inte förbjuda en sak men tillåta en annan. T.ex vet jag inte om jag skulle klara av att äta ett begränsat antal godisar. När jag är sugen vill jag ha tills jag inte vill ha mer. Inte med ren viljekraft iaf. SOm nu efter cambridge kommer jag säkert inte kunna (även om jag vill) äta så många. Tänker dock inte försöka heller. 

Jag tänker så mycket på hur det kommer vara om bara 7½ veckor. Det är inte alls lång tid! om 7½ veckor kommer mitt liv vara helt annorlunda. JAG kommer vara helt annorlunda. Efter dessa 7½ veckor kommer jag vara ca 25 kg lättare än jag var för 4½ veckor sedan. Jag kommer ha en övervikt, men inte fetma. 
Men framförallt är det den förändring som kommer ske i mitt liv. För när de här veckorna är slut har jag ännu en utmaning. Jag ska ner 10 kg, helt själv, utan cambridge. Och när jag gjort det ska jag hålla den vikten. 
Men för att gå tillbaka till de tio kilon som jag ska tappa. Det kommer kräva en total omstrukturering av mitt liv. Av mina vanor, av mitt tänk. Jag har gett upp tankar som "choklad, vad gott! Men om 7 veckor får jag äta det"! Nope! Get used to it! Choklad är ingenting jag kommer få äta förrän jag verkligen förtjänat det. Och hur som helst: aldrig mer en 200 grams marabou i mitt hem!
Det lilla monstret i min hjärna sitter och gråter över att han inte kommer få choklad, men samtidigt finner han lite tröst i att jag lovar honom att göra sweet been bread och sweet bean onigiri som snacks. Självklart kommer jag göra den söta bönpastan själv. Mycket proteiner och inte så mycket kolhydrater. 

Jag har också bestämt mig för att efter cambridge så blir det nog inget "diet" som sådant. Dvs ingen LCHF eller GI. Jag ska köra mitt eget race. Äta sådant som jag tycker är gott men använda mig av bra ingredienser!

Jag blev inspirerad av min vän igår. Hon har väldigt knapert om pengar, så när hon skulle handla sin middag för kvällen köpte hon detta (för att det var det hon ville ha och hade råd med):
Sardiner i olja
Citron
Bröd
Blandade saltade nötter
Persimon

Visst låter det sådär?

När vi kom hem till henne hällde hon upp en konserv sardiner och olja på en tallrik, hon hackade färsk persilja och la på och saltade och pepprade efter smak. Sedan hade hon citron över och åt med både nötter och bröd. Till efterrätt tog hon persimon.

Jag satt faktiskt och stirrade på hennes mat.
Det här är alltså tjejen som inte bryr sig direkt någonting alls om näringslära, tallriksmodeller eller kalorier. Men här sitter hon med en fullvärdig måltid!
Hon har kolhydrater i brödet.
En ganska liten men naggande god proteinkälla i fisken, och kompletterar med nötterna.
Fisken innehåller även omega 3 men samt också en lagom mängd fett (sardiner i olja).
En väldigt liten grönsaksnivå i form av persilja, men å andra sidan 2 persimons till efterrätt. En perfekt måltid! Så enkelt och billigt!

Jag är imponerad!


Det behöver inte vara svårt att äta rätt. Det fick mig att känna mig lite tryggare! Min stora last inom mat är ris och det kommer jag nog missbruka lite grann när jag är färdig. Men ris är en väldigt bra kolhydrat i små mängder. Har inte planerat att äta så stora portioner dock, utan äta ofta istället.

Tror det här kommer bli bra :)




Dag 31 :)

Igår gnällde jag lite om att det går sakta... men så vissa dagar så smäller det bara till!

Dagens vikt var 101,5 kg. Viktminskning sedan igår är -0,6 kg. Total viktminskning är -10,2 kg!

Äntligen har jag gått ner mer än tio kg! Känns asbra! MEN jag har inte nått mitt andra delmål än. Det kommer om 1,6 kg :)

Har gått ner dubbelsiffrigt, ska snart bli dubbelsiffrig!


Vilken oerhört kall morgon det är idag. Inte alls mysigt!
Fastän jag sitter inne med kläder och täcke på så känner jag hur kylan sipprar in. Usch! Ska tydligen vara halt ute också så ta det lugnt på vägarna!

Själv ska jag nog gå runt och berätta för alla att jag gått ner tio kg på 4½ vecka idag ^^
Ikväll är det Body Jam!

Och konsulenten blev det inget igår för mitt kort/min bank fungerade inte så jag kunde inte handla. Så då hoppas jag att de fixat det där idag!
Jag vill see mina mååått!

Dag 30

Dagens vikt är 102,1 kg. Viktminskning sedan igår -0,1 kg. Total viktminskning -9,6 kg.

Det masar sig fram lite nu igen. Vet inte riktigt varför :/ Men verkar som att jag går ner typ 2 kg i veckan iaf. Äääh fan tänker jag med. Det är fan inte alls sakta! 2,4 kg/veckan har jag gått ner hittills.
På 12 veckor blir det fan nästan 30 kg. 28,8 för att vara exakt.

Genki ne! Gaska upp dig! 

Solen skiner idag och det är tisdag, vilket betyder vägning och förhoppningsvis mätning också! Det vore kul att se vad som har hänt på måtten!

Jag ska sikta på det!

Vore kul med lite goda nyheter!

Dag 29

Dagens vikt 102,2 kg. Viktminskning sedan igår -0,3 kg. Total viktminskning -9,5 kg.


Jag har en ganska dålig dag idag också. Säkert för att regnet öser ner och det ser riktigt kallt ut ute.
Men så har vi hela den här biten som jag inte riktigt berättat om. Den här "separationen" som jag fortfarande är inne i.

"Separatation"... låter inte det väldigt dramatiskt? Två människor som älskat varandra så mycket skall nu separera. Heh. Jag gick igenom alla känslor inför det här långt innan vi ens talade om att en separation skulle äga rum. Visst var jag ledsen precis när det skedde och visst var det jobbigt den första tiden. Men jag var ändå liksom redan färdig med besluten om vad jag ville och inte ville. Jag hade mer eller mindre listat ut vad som skulle ske härnäst. Självklart kändes det här ju lite orättvist mot min näste, han hann ju inte med detta alls. Han var inte alls där jag var. Han är fortfarande inte där.

De senaste veckorna har varit en stor kamp för mig. Jag har försökt att fokusera på mig själv, men så måste jag också ta ansvar för det jag har åsamkat skada hos. Jag har mest försökt vara positiv. Försökt bemöta på ett lindrigt, bekvämt, varmt och stöttande sätt i all den mån jag kan. Men jag har också sagt ifrån när jag tyckt att jag blivit orättvist behandlad. Jag orkar inte sitta och ta vad som helst längre. 
Det har krävts mycket tålamod och många "räkna-till-tio". Men nu känns det som att mitt tålamod och min ork behöver laddas upp. Jag känner mig slut. Har lite svårt för att kämpa och hitta inspiration och kraft till saker.
Den kommer nog tillbaka.

Jag tänker inte låta mina 4 veckor (för det är 4 veckor idag!!) som jag har kämpat så hårt för min skull vara förgäves. Utan den lilla ork jag har just nu går till att fokusera på mina soppor och min träning. 
Igår var det svårt för mig att fokusera.. första shaken blev vid elva-tolv någon gång.. andra vid typ strax efter 18 och sista vid tolv. Det är inte en bra uppdelning.
Ska försöka skärpa mig lite idag.
Tänkte ta en dag för mig själv idag. Antingen är det det jag behöver eller så är det verklighetsflykt. Känns som en bra dag att både rannsaka och ladda om, spela tv-spel, sova och inte göra någonting alls.

Man får inte ge upp, men man får ladda batterierna.


Teddy Roosevelt sa:

- "Its only through labor and painful effort, by grim energy and resolute courage, that we move on to better things."

Rackarns söndag!

Har haft en lite halvkass dag idag.

Har varit hos föräldrarna som kom hem från sin semester igår och hälsat dem välkomna hem och önskat far en trevlig fars dag.

Sen skulle jag bege mig till afrodans och bodybalance men jag hade ingen som helst lust att ta mig ner på stan i ruskvädret. Och eftersom energinivån varit låg idag överlag blev det inte heller någon tripp dit, utan jag stannade hemma. Sen fick jag dåligt samvete så jag ställde mig på min dansmatta och dansade bort lite aggressioner och kalorier här hemma. En timmes intensivt dansande blev det och sen kände jag mig faktiskt lite stolt över mig själv. 
Även fast ångestnivån är hög gjorde jag någonting fysiskt aktivt. Annars brukar jag bara bädda ner mig i soffan och titta på anime till jag tror att jag lever i en sådan vacker värld och somnar. 
Eller knarka atarax till jag somnar.
Eller göra någonting annat till jag somnar.
Det slutar iaf alltid med att jag somnar. Gillar verklighetsflykt och älskar att drömma.

Men nu blev det fysisk aktivitet och en vän är på väg hit nu för att trösta mig med lite te och sällskap.
Känns lite bättre.

Jag utmanar er alla att prova dansmatta och inte svettas av det!! På mig rann det överallt! I love it!

Kompisens byxor.

Häromdagen sa jag ju att jag fick ett par byxor av Mahulda. Jag provade dem idag. Jag får på mig dem. De sitter inte jättebra. Men inte jättedåligt heller för den delen. Skulle nog kunna gå ut i dem utan att det skulle se fånigt ut. Det gjorde min dag lite bättre, och jag funderar på om jag inte ska ha på mig dem idag bara för det ^^

Typ.. -5 cm till så sitter de som en smäck! I love it!

Lovar att lägga upp en bild :)

Dag 28

På vågen var det samma siffra som igår. Lite tråkigt när det står still så ofta för mig :S



Idag är det farsdag så det ska firas på ett eller annat sätt. Får väl se om det är fika som gäller någonstans elller hur det blir.


Idag är en dag som jag inte känner mig aspepp för någonting.
Har iaf lyckats få bort träningsvärken... typ.




Dag 27 :)

Dagens vikt var 102,5 kg. Viktminskning sedan igår -0,3 kg. Total viktminskning är nu -9,2 kg :)

Jag kom liksom inte riktigt hem igår kväll så presentationen av vinnaren i chokladtävlingen kommer nu!

Och vinnaren är.. tadada daaa Sara!

Maila din adress till [email protected] så skickar jag chokladisarna så snart som möjligt :)



Det är två dagar efter träningen och i vanlig ordning har jag som mest ont idag. Hade svårt att resa mig ur föräldrarnas soffa där jag vaknade i morse. Men jag lyckades ta mig hem iaf ^^ Idag blir det nog en lugn lördag. Kompisen som kanske ville simma kunde inte. Även om det hade varit ganska skönt att vara mindre tung i vattnet för mina muskler så känns det skönt att slippa allt runt omkring det... t.ex att ta sig upp ur vattnet. Det är jobbigt när det gör ont. Meen jag försöker att inte gnälla ändå ^^


Ska smörja mig med superolja snart också. Brukar kännas lite bättre då iaf :) 


Må gott!
Och Sara! Jag hoppas du gillar chokladen :)

Dag 26 :)

Jag hoppar direkt till the goodies och tar allt annat sen ;)

Dagens vikt: 102,8 kg. Viktminskning sedan igår: -0,4 kg. Total viktminskning: -8,9 kg ^^
Bara 1,1 kg kvar till 10 kg borta. Och bara 2,9 kg kvar till andra delmålet =D


Jo och så har jag ju fler goda nyheter för jag var hos min konsulent iigår ^^

Min fett % den 19/10 var 48,3% - Nu är den 45,9% (-2,4%)
Mitt fett i kg var den 19/10 54,2 kg - Nu är det 47,9 kg (-6,3 kg i rent fett!)
Mitt bmi låg den 19/10 på 37,6 - Nu ligger det på 34,8 (-2,8 punkter)

Kan säga att det känns fantastiskt bra!!


Vad som känns både bra och dåligt är den träningsvärk jag har i benen idag. Fuck me! Vad ont det gör!!
Blir att smörja med superolja senare.
PT körde hårt med mig igår. Vi körde mycket cirkelträning och det gillar jag. Man blir härligt svettig av det ^^
Och så sa han någonting som jag höll på att sätta vattnet i halsen när jag hörde. Han tycker att jag har bra kondition. Jag får tydligen upp pulsen bra. Men när jag vilar så går den ner snabbt. Och nu tycker man ju att jag borde kunna sånt här.. men det göra jag inte. Kan inget om det här med max och vilopuls. Men han sa att det var tecken på bra kondition. Jag trodde att han skämtade först :S

Sen har jag uppenbarligen en väldigt vältränad mage också. Det var också roligt att höra. Och ja jo.. även fast vi körde rackarns hårt med magen igår så har jag inte speciellt mycket träningsvärk idag. Hm.. spännande tycker jag ^^


Kvällen igår avslutades med en visit hemma hos Mahulda, lite cola light och cigg hah, bra fika tycker jag. Jag fick ett par baggy pants av henne. Som jag har varit JÄVLIGT avundsjuk på, hon ville inte ha dem längre. TACK sa jag och mer eller mindre sleeeet åt mig dom och gav henne en kram.
Nu är det ju bara så att Mahulda är lite mindre än vad jag är (läs ganska mycket) så byxorna är ju självklart för små. Jag får upp dem på höften, men kan långt ifrån stänga dem. Guess what?! Jag har ett mål ^^ 

Egentligen har jag ju redan ett mål.. mina D&G byxor... men det är storlek 36 (turkiska mått) så säg storlek 32 svenska mått... och jag är inte säker på att mina höftben någonsin kommer bli så små. Så jag börjar med dessa.. det är ca 10 cm kvar till jag kan stänga dem.. 15 till de sitter som jag vill :) *gnider händerna* Det ska bli så niice ^^

Idg blir det inte många knop. Jag har som sagt ooont och det regnar ute. Vilodag. Imorgon kanske det blir lite simning om min kompis som ville gå på det kan då. 

DÅ SKA JAG FÅ BUBBLA I BUBBELPOOLEN! HAH! ;)

Hoppas ni får en bra dag :)


Dag 25

Haha nu är det så att jag nästan varje dag reagerar: "fan det är helt sjukt! *blip* dagar har redan gått!"

Men idag tycker jag ändå att det är liiite speciellt (i min familj säger vi alltid att om vi har en anledning att fira så gör vi det, det konstigaste vi firat tror jag är den dagen vi alla hade en riktigt dålig dag, och det måste ju ha varit någon form av rekord att vi alla hade en crappy dag på samma dag alltså firade vi det)!

Idag är alltså dag 25, dvs en fjärdedel till hundra. Har jag bara fyra såna här vändor kvar? Inte ens det mina vänner. Det är nämligen så att jag sagt att jag ska gå i ca 12 veckor på kur. 12*7=84, det blir alltså 84 dagar. Jag har redan gått ca 30% av tiden :) Yeaay!

Men ni är förstås mer intresserade av vikten idag? I know I am ^^

Dagens vikt var 103,2 kg. Viktminskning sedan igår -0,7 kg. Total viktminskning -8,5 kg! Wihoo!
Nu jääklar skrammlar det loss. Som att det bara rinner av mig. Jag känner mig lite grann som en smörklick i solen (förutom att det är skitkallt och jag hatar snö ;)) vars fett ligger i en pöl omkring mig ^^


Idag då? Jo idag ska jag träffa PT Fredrik! That´s gonna be aaweesome! Jag kommer ha ont, ont, ont imorgon. Men! Jag har förberett mig lite. Jag har sovit ca 12 timmar inatt och nu sitter jag och dricker vatten. I eftermiddag blir det en promenad till konsulenten eftersom jag inte kommit dit än den här veckan. Ska bli kul att se vad hon säger ^^

Vad ska du göra idag?



God morgon ^^



Chokladtävlingen!

Nu får man skynda sig om man vill vara med och tävla. Jag lotttar alltså ut ett smakprov av Xocai-choklad.
Denna choklad är kallpressad. En bit innehåller halva dagsbehovet av antioxidanter och mindre än 10 kalorier. Till och med jag som går på ren kur får äta chokladen och den är SUPERGOD!

För att tävla gå in HÄR och lämna en kommentar, och gör ett inlägg om tävlingen på din blogg. Har du ingen blogg kan du vara med och tävla ändå. Lämna en kommentar så löser vi det :)

Lite besviken är jag allt på er att det bara är två som är med och tävlar hittills ;) Kom igen nu. Det är ju inte så att ni har något att förlora på att vara med!



Dag 24

Nu börjar det hända saker igen :)

Dagens vikt var 103,9 kg. Viktminskning sedan igår -0,3 kg. Total viktminskning sedan den 18/10 är -7,8 kg.


Känns bra att det börjar röra sig neråt igen. Tog sin lilla tid vill jag ändå säga :S



Fy fan vad snö... hur mycket som helst!
Det kan få töa bort nu på en gång.
Vilket jäkla kaos det var igår. Jag åkte tidigt hem till föräldrarna med bilen (egentligen är det inte långt men jag går ingenstans i snöstorm!) och då var det ju inte så mycket snö. Så med sommardäck på bilen så körde jag försiktigt hem till dem. Där tog jag hand om gammkatterna och tittade på lite tv, tills mina cigg och mina tuggummin tog slut och jag tittade ut... "fuck"...
Bilen var insnöad och minst 2 dm snö hade ju kommit. Jag kommer ingenstans med sommardäck på bilen och jag var absolut inte klädd för att gå i sådant väder. Jag var ju klädd för att åka bil!!
Frågade en kompis om hon hade upplevt det som halt. Hennes svar "Joo lite halt är det, men det går gaanska bra med VINTERDÄCK och DUBBDÄCK".... hm... okej så det går ganska bra med vinterdäck och dubbdäck. Okej jag åker ingenstans. Den skälla kompisen kom dock och hämtade mig. Det var snällt :)


However det är varken första eller sista gången ni kommer få höra det: Jag gillar inte snö!!


Vintern 09-10...
Jag vill inte ha en sån vinter igen.
Jag säger som Sid:
"You know, this whole ice age thing is getting old. You know what I could go for? Global warming."


Dag 23.. och snö -.-

Bah! Snö! Vilket jävla påhitt! 

Dagens vikt var densamma som igår.. tråkigt nog. Meen det släpper nog imorgon :)

Sugigt hur som helst med snö. Speciellt för en sådan som jag som inte gillar när det är kallt och mörkt. 
Och ja jag förbannar alla de där ute som jublar och ropar hurra när vinter och jul kommer. När jag blir psykotisk och galen är dessa bland de människor som kommer bli drabbade först. Jo för det är så att jag anser att det är deras fel att snön kommer varje år. 

Jag har liksom ingen som helst förståelse för hur man kan önska sig mörker och kyla när det symboliserar allt som är ont. 
Sol och värme = gott.
Kyla och mörker = ont.

Get it?
Mina barn kommer aldrig få önska sig en vit jul.
Då kommer de inte få några julklappar.

När jag har tagit över världen ska jag bedömma allt norr om frankrike obeboeligt och skjuta av lite människor så vi kan samsas allihopa närmare ekvatorn. 
Ni skulle gilla att ha mig som diktator.
Ja men då kan jag ju förresten passa på att skjuta av alla som älskar snön. Passar ju superbt.

All hail KnY!

Dag 22, 3 veckor :)

Oh känner mig så smidig och mjuk i kroppen sedan gårdagens pass :)

Har dock lite tråkiga nyheter. Det finns en anledning till att man ska väga sig på samma våg hela tiden, det kan nämligen skilja ett par gram eller så på olika vågar. 

Dagens vikt var 104,2 kg. Skillnad med igår (på annan våg) med +0,4 kg. Total viktminskning -7,5 kg. 
Så är det. MEN jag ser inte det här alls som ett plus eftersom det var på en annan våg. Och med tanke på helgens dumheter så hade jag inte direkt förväntat mig något minus. Men ni vet vad jag brukar säga. Så länge det inte är plus :)

Jag har en bra dag idag. Frosten ligger vackert ute och jag ska börja göra mig i ordning för dagen snart :)
Dessutom är det tre veckor idag :)

Bara nio kvar :)
1/4 gjord :) 
Och jag har tappat 20 % av all vikt som ska tappas :)
Och drygt 28% av den vikt som ska tappas med cambridge :)

Jag gillar siffror ^^

Ny energi!

Har just kört ett afrodanspass på 60 min och ett bodybalancepass direkt efteråt också på 60 min. Nu har jag en jävligt GOOD FEELING i min kropp. Massor med energi! UNDERBART!

Nu känns livet bra igen. Vet med mig att jag knappast bränt bort alla kalorier jag stoppade i mig igår. Men i alla fall en bit på väg! Afron var underbart svettig och SÅ JÄVLA ROLIG! Bodybalancen är väl lite mesigare än vad jag är van vid. Jag gillar kundaliniyogans flummighet och den "avslappning" och "meditation" som var i slutet av bodybalancen var väl nästintill skrattretande. Men hur som helst ett helt okej avslappningspass :) Tur jag har yogan på worldclass på torsdagar ;) Var lite nervös för alla yogaövningar, speciellt efter att ha kört afro innan. Men häftigt nog så gick det hur bra som helst. Iofs är jag också 7 kg lättare än jag varit de senaste gångerna jag varit på yoga och den kändes faktiskt.

Känns galet att jag bara har ca 4 kg kvar till under hundra :) Imorgon är det måndag. Men måndag betyder inte nystart för mig! Bara en ny härlig vecka!

Kämpa på hörni!

Här får ni en feel-good-bild:


Vet ni hur många bilder jag egentligen måste ta på mig själv
innan jag lyckas ta en som jag är tillräckligt
nöjd med för att dela med mig av till er?
MASSOR!

Jag vet vad ni tänker: "Oookej... och DEN DÄR var den bästa?!".

You know this boogie is 4 real

Jäkla skit med igår. Många funderingar. 

Jag har världens sämsta smak i munnen. Jag vill inte smaka mer av det där äcklet.
Jag är bakis. På riktigt. Allt det där sockret. Alla tillsatser och konserveringsmedel. Jag tror inte vi förstår hur onyttigt det är, hur giftigt det är!

Jag må prata.. jag är rökare. Men jag svär det där sockret och tillsatserna åsamkar fler sjukdomar och dödsfall än rökning gör. 

Det här är vad jag inte vill göra som är skadligt,
jag vill inte:
äta mer socker än jag måste.
äta mer konserveringsmedel än jag måste.
äta sötningsmedel i form av lightprodukter.
äta mer rött kött än jag måste.
ta mer kemiska droger/mediciner än jag måste (penicillin, alvedon, ipren etc räknas).
använda mer kemiska produkter på min hud eller i mitt hår än jag måste.


Det här är vad jag vill göra som är skadligt,
jag vill:
röka.
tatuera mig.
sminka mig ibland.
äta mjölkprodukter trots att jag är allergisk.
äta ananas trots att jag är allergisk.

Tycker att det är bra att de saker jag inte vill göra är fler än de jag vill göra och att de saker jag vill göra är ganska lindriga ^^

Det finns förstås mycket mer oskadliga saker jag vill göra :)

Känner mig peppad inför träningen. Känns bättre idag!

Dag 21.

Igår var en mycket dålig dag. 
Ett stort nederlag för mig som varit så stark.

MEN idag är en ny dag. Jag har tittat på godisskålen och känner bara äckel inför det. Kanske behövde jag det här?
Jag känner mig bakis idag. 
Det är allt sockers fel.

Jag är dock bortskämd. Men det kan bero på att jag inte stått på samma våg som jag brukar eftersom jag är hemma hos föräldrarna.

Dagens vikt: 103,8 kg. Förändring sedan igår: -0,4 kg. Total viktminskning: -7,9 kg.

Idag står afrodans och body balance på schemat. Känns bra.

Men jag är fortfarande skärrad efter gårdagen.

Jävla skit.

Vad fan har jag gjort?! Vilken jävla dumhet!
Fan vad dåligt jag mår. Mat... choklad.. ostbågar? Vad hände? Kan jag rättfärdiga det? Nej! Det finns ingen ursäkt. Och illamåendet i form av att jag ätit en massa onyttig mat och ångest är rätt åt mig. Min kropp hatar mig. Hjärtat rusar. Jag vill spy.

Varför vill jag straffa mig själv?
Varför var det här en bra idé? Hur tänkte jag? Jag vet hur jag tänkte. "Bara idag", det var inte ens gott. Det hade varit mer okej om jag ätit något av det som jag faktiskt har varit riktigt sugen på. För inget av det är speciellt onyttigt. Men spaghetti och köttfärssås? Kom igen?! Var det verkligen så exklusivt? Nä. Ostbågar? Choklad? Va? Vilken idioti! Vilken jävla idiot jag är! 

Vill ni se hur ett misslyckande ser ut? Det här är den största formen av exposé. Jag är inte naken. Jag är visar inga kön eller sexuella punkter. 
Det här är den verkliga nakenheten. Svagheten, ångesten, förlusten.

Mina damer och herrar, Joy:


Skäms!

Tell tale heart

Mitt hjärta skvallrar på mig. Jag fuskar idag! 

Håll i mig imorgon!

Dag 20

Dagens vikt var 104,2 kg :) Det är en viktminskning sen igår på -0,4 kg. Och en total viktminskning på -7,5 kg :)

Huga dagarna går. 20 dagar redan. Jag har gått ner i snitt nästan 0,4 kg/dag. Jag brukar få lite ångest över att dagarna springer iväg, men nu känns det iaf som att det händer någonting positivt av att de gör det :)

Det lilla monstret är vaket hemma hos mig idag. Monstret vet att jag snart ska hem till mina föräldrar och mata katterna där. Monstret vet att det står en stor godisskål på en bänk där och det försöker övertala mig om att "men bara idag..." men jag vet att det inte fungerar så för mig. Det går inte med bara idag. Och så blir monstret argt och gnager i mig och skriker och sparkar och slår som värsta treåringen att han minsann vill, vill, VILL.


Jag ska ta lite frukost och se om det är det eller vatten det handlar om.
Om det inte är det så har jag ju i alla fall en chokladbit att ta :) Det brukar kunna vara nog.

Bara nu efter jag skrivit av mig lite så känns det bättre :)



Jag hade skitskumma drömmar inatt. De flesta av er vet att jobbar inom psykiatrin, då och då händer det att jag drömmer att jag är inlagd. Inte just på mitt jobb, men på en psykiatrisk vårdavdelning (ibland liknar ställena i drömmarna verkligen institutioner). Ibland är det bara lite smågalna drömmar. Ibland vet jag varför jag är där och har själv sökt mig dit. Men det jag drömde inatt var annorlunda. Det var som en institution, men det var väldigt familjärt. Alla bodde ihop och hade stora fina rum som vi fick göra iordning själva. Men så var det ändå väldigt mycket obehagskänslor i den.

Jag brukar inte fokusera så mycket på vad som händer i drömmarna utan mer på hur det känns. 


Nåja.
Hoppas ni sov bättre än jag gjorde iaf :)

Dag 19

Idag rörde det sig iaf lite neråt :)

Dagens vikt var: 104,6 kg. Skillnad sedan igår: -0,3 kg. Och total viktminskning: -7,1 kg :)

Jag har inte speciellt ont i mina armar idag vilket är helt gudomligt skönt! Länge leve den kinesiska medicinska traditionen! :)

Idag måste jag plugga... inget kul men det måste ske. Sista dagen på kursen idag och på måndag börjar jag med Vård- och omsorgsarbete, inte riktigt lika spännande som Etik- och livsfrågor *ett tyst litet asgarv*.

Hoppas det går snabbt ^^

Glöm inte vara med och tävla om nyttig choklad!



Tävling! ;)

Heads up var det!
Nu tänkte jag att jag skulle ha min första lilla bloggtävling!
Och det gäller förstås dessa godiga, nyttiga chokladisar som jag hittade häromdagen!


Vinnaren plockar hem ett litet smakprov på dessa chokladisar som är fulla med antioxidanter men innehåller väldigt lite kalorier och kolhydrater!

För att vara med och tävla, skriv ett inlägg på din blogg och länka hit, samt kommentera så jag vet att du är med och tävlar.

Jag drar en vinnare den 12/11!

Man ska dela med sig när man hittar något gott :)

Enjoy!

TCM - Det kan inte gå fel!

Jag har ju berättat lite om mig själv i de senaste inläggen så jag tänkte berätta något mer. Jag är inte så mycket för det som kallas för skolmedicin (landstinget i enkel mening) konstigt må man då kanske tycka eftersom jag jobbar som skötare på en akutpsykiatrisk klinik och utbildar mig till undersköterska. Jaa men det finns en anledning till att jag inte utbildar mig till sjuksyrra eller läkare :) (okej det finns flera anledningar till det varav en av dem är att jag är dålig på att plugga). 

Men något som alltid intresserat mig är alternativ medicin i alla dess olika former. T.ex när jag blir förkyld går inte jag till fabror doktorn det första jag gör för att få penicillin utan jag gör ett te på ingefära, honung, citron, och vitlök och dricker kopiösa mängder av det. Några dagar senare är jag friskare än vademecum munskölj! 

Nu har jag ju som sagt haft ont i mina stackars överarbetade muskler ett par dagar, och när jag var liten hade vi en olja som hette Double Dragon Oil. Den där flaskan har räckt från det att jag var 7 till för ca ett år sedan. Jag stal den från föräldrahemmet när jag flyttade. Den är bra mot ALLT! Nu har jag i ca ett år försökt hitta just den oljan från just det märket, men den var importerad från kina och verkar inte produceras längre. Idag var jag på vår lokala Kines-affär New China Trading. En så underbar butik! Är ni i Eskilstuna måste ni leta upp den! De har allt som ica inte har och mer därtill! Jag gick in och förklarade att jag hade ont i musklerna och att jag letade efter en olja. Mannen som jobbar i kassan pratar dålig svenska (som de flesta som jobbar där, men de ler väldigt mycket och är väldigt trevliga) men när jag gned på muskeln och gjorde en sur min förstod han och tog fram en supercharmig liten plåtburk och sa "Muskler, ont, massera..?" Jag nickade och log, och sa att jag hade letat efter den men inte hittat då log han ännu bredare och sa "Finns inte, finns bara Hong Kong!" och såg stolt ut ^^

Denna olja innehåller pepparmintolja, Drakblod (maha, det är en ört), kanelolja och kamelia olja. Det är starka grejer, och man bör inte ta lätt på det bara för att det bara är naturliga produkter i det. Denna olja är inte exakt densamma som den jag hade, men fungerar på samma sätt. Den jag hade hade även eucalyptusolja i.
Men jäklar! Kineserna kan sin sak och det är tamejtusan inte konstigt att de lever så rackarns länge där borta. Jag smörjde in mig för kanske 10 minuter sedan med oljan och jag har inte ont nu. Först blir oljan varm som faan, nu sitter jag och fryser lite ^^
Jag älskar asien! Det finns så mycket med asien att älska!

Denna olja är även bra mot hosta, huvudvärk, åksjuka och magproblem :) 
Hellre smörjer jag på mig det här än knaprar ipren eller smörjer med voltaren! Man liksom känner hur musklerna mår bra av det!

Vet inte hur lätt den här är att få tag på, men om det är någon som är intresserad av oljan eller vill veta mer om TCM (Traditional Chinese Medicine) så är det bara att ni hör av er så ska jag svara så gott jag kan :)



Smärta lokaliserad!

Uppenbarligen är det i Brachioradialis som jag har ont. Antingen har jag sträckt mig (i båda armarna men mest i vänster) eller så är det ren och skär träningsvärk. Jag hoppas verkligen att det är träningsvärk för som det är nu har jag alltså svårt att räta helt på armarna. Tog en VÄLDIGT varm dusch för en stund sen och hade strålen direkt mot vänsterarmen.... det resulterade i någonting som ser ut som brännsår ^^ Men det var sköönt.

Senare blir det en tripp till lokala New China Trading, en liten lagerlokal som ägts av kineser så länge som jag kan minnas som har allt sånt där som man inte hittar någon annanstans än i asien annars. De har (förhoppningsvis) något som kallas för Double Dragon Oil. Jag säger bara en sak: Tigerbalsam släng dig i väggen, det här är grejer det! Det hjälper mot allt! Dock har jag inte handlat någon där, min mamma köpte den som jag hade för många, många år sedan. Jag hoppas verkligen att den finns kvar. :S
Annars dör jag nog lite grann!

Om jag hittar någon drakolja så ska jag let you know ;) Alla ni som tränar och får ont där ute ^^

Dag 18

Meh... ingenting hade hänt på vågen i morse igen... Undrar varför det är så ofta det är så... iofs kan det kanske bero på all träning. 

Men men :) Håller humöret uppe ändå :)

Ont, ont, ont!

Dagen började ju bra och allt sånt där.. hade ont i morse när jag vaknade, men ni vet hur det är med morgonstelhet och grejer.

Men under dagen idag har min vänstra arm börjat göra helt galet ont! Jag kan nästan inte räta ut den. Har varit på med liniment hur mycket som helst men det vill inte ge med sig. Ska snart gå på med lite voltaren också.
Någon som har något tips? Alltså nog för att jag har haft träningsvärk förut men det här är nästan löjligt!


Annars skulle jag plugga idag... det blev inte så mycket (läs inget) gjort men jag och Mahulda har iaf varit på Body Jam idag som var väldans kul ^^ Så jag har 60 min dans på träningsschemat idag! Heja mig ^^

Nu är det natti. Det har varit en lång dag med smärta :/

Måttstocken v.2

Ojojoj Ja det är ju dags. Igår var jag hos konsulent Diana och fick määta mig ^^

Dock blev det lite fel här och var, då jag själv mätte mig första veckan. Jag har uppenbarligen mätt på fel ställen. 





Jag är som ni säkert förstår vääldigt nöjd efter två veckor ;)

The Girl Wants Chocolate!

Nej jag har faktiskt inte fuskat alls! Det är det som är det fina! Och jag kan ju inte låta bli att dela med mig av det här då jag misstänker att åtminstone 90% av mina läsare är tjejer som gett upp det där med att äta choklad! Well bow down and call me Jesus 'cause here´s your salvation!

När jag var hos min konsulent igår så hade hon små chokladbitar i en sån där burk stod på disken... och jag är ju inte den som är den så jag utbrast ju "MEH! Här står du och säljer cambridge... och CHOKLAD?! Det är ju faktiskt lite taskigt!" MEN så fick jag det underbara svaret "Det här är kallpressad kakao och innehåller en så liten mängd kolhydrater och kalorier att den är oviktig att nämna, även ni som går på ren kur kan äta en sån här ruta!" 

Jag tror att jag fick tårar i ögonen när jag fick veta att det finns en choklad som är NYTTIG så till denna grad. Sen fick jag bombslaget i hjärtat när konsulenten säger: "De innehåller dessutom halva dagsbehovet av antioxidanter" 
*skakar på huvudet förvånat* Eeerr va?! Den lilla biten? Jag köpte två och hade kalas igår hemma hos M ^^ De var dessutom riktigt goda, smakar mörk choklad liksom :)


Klicka på bilden för att komma till deras hemsida!

Uppenbarligen finns dessa bitar i två olika smaker.. jag har bara smakat den som är på bilden, men den finns i någon pralin-liknande sort också ^^
Heads up!
Det kommer komma en liten tävling om dessa chokladisar! Äntligen behöver kvinnan inte känna sig syndig inför sitt chokladbegär! 
=D

Dag 17 :D

OH YESS!!! I´m so fucking awesome!!

Dagens vikt: 104,9 kg!!! Viktminskning sedan igår: -0,4 kg. Total viktminskning: -6,8 kg =D

Jag har äntligen nått mitt första delmål!! Under 105!
  • Nå 105 kg.
  • Nå 2-siffrigt
  • Nå 90 kg
  • Slutmål: 85 kg

  • Bara 5 kg kvar till 2-siffrigt ^^ 

    Me so happy ^^

    Hahaha ^^

    När jag ändå berättar hemlisar om mig så kan jag ju ta och berätta att jag är typ världens största besserwisser. Dock oftast i tystnad eftersom jag vet att de flesta inte gillar när man talar om att de gör/har/säger/etc fel.

    Till exempel kissar jag nästan på mig när jag läser igenom min blogg och ser att jag stavat fel på någonting (varför jag älskar google chrome som har rättstavning på samma sätt som word).

    Men type-os och sådant är sånt som blir. Något som jag däremot inte klarar av är när folk använder ett ord på fel sätt ^^ Idag har jag sett ordet reklamera användas på felaktigt sätt mer än en gång. Jag säger då det, dagens ungdomar de lär sig ingenting i skolan. 

    Så jag tänkte att jag skulle dela med mig av min visdom och tala om för alla mina läsare att ordet reklamera inte betyder att göra reklam för något.

    När du reklamerar något så lämnar du tillbaka en sak i affären för att den inte fungerar.

    Det roliga är att på bloggarna har det stått "Du får gärna reklamera"... Kanske ska jag försöka reklamera deras bloggar som inte fungerar? ;) *asg*

    Ja jag har visst inga problem att skratta åt människor i vissa situationer heller ^^

    Jag bara visar mina dåliga sidor för er idag eller hur? ;)

    Wannabe Nippon-jin

    Ni som känner mig vet ju hur mycket jag nördar med min anime och min japanska (hai hai, kny no otaku) ni som inte känner mig kan se detta som en välbevarad hemlighet ^^ Det är ju liksom så att jag är ju ingen typisk svensk tjej någonstans. No sir! 

    However, igår satt jag som vanligt och tittade på min lilla serie (vilken är säkert föga intressant för er, om någon skulle vilja veta så är det bara att fråga) och i serien så äter de förstås bento (japansk matlåda.. googla, det är lite speciellt) de äter också japanska fyllda bröd, men framförallt äter de onigiri. 

    Atashi wa onigiri ga zutto, zutto daisuki desu  ^^  Jag älskar verkligen onigiris ^^ Onigiris är risbollar fyllda med olika saker, kan vara sweet bean paste, kött, lax.. nästan vad som helst.

    Och jag äääälskar verkligen ris ^^ 
    Så jag satt och tittade på en massa youtube-klipp om hur man gör sina egna... mycket enkelt. Jag vet vad jag ska leva på sen ^_^ 

    Kawaii desu ne - Såå söt ^^

    Dag 16 :)

    Ååååh vad tråkigt det är de dagar som det går så här segt ^^ 

    Dagens vikt var 105,3 kg. Minus sedan igår är -0,1 kg. Total viktminskning är -6,4 kg.

    Jag skulle ju hamna UNDER 105 idag ^_^ Äsche, tror det är min kropp som retas med mig bara för att den har ont idag hahaha. Mycket ont...

    Jag brukar faktiskt inte få träningsvärk förrän 2 dagar efter jag tränat... Jag vet vad jag har att vänta mig imorgon. Uguu...

    Måste ju bara säga att jag hade hur många besökare som helst igår... Det är kul :) 
    Det finns en sån kommentera knapp där nere *pekar* tryck gärna på den och skriv en rad :)

    Svamsoppa

    I den sista kartongen av cambridgesoppor som jag hade kvar hittade jag två stycken svampsoppor :) Det ska jag äta ikväll, med en MASSA vitlökspulver i ^^ För det tycker jag är mumsigt. Hade varit extra gott med en skiva rostat bröd till, men jag gillar läget :)


    Blodsmak i munnen

    ... jajjemen! Har aldrig någonsin hänt att jag tränat så hårt så att jag fått blodsmak i munnen efteråt. Men det såg Fredrik till idag! I love it!

    PT Fredrik och jag kom mycket väl överens, även om han ogillade min cambridgediet, som väntat. Vi har lagt upp det så att vi träffas 1 gång per vecka... och det är det enda jag ska gymma... sen får jag gå på gruppträningar, och det är jag cool med. MEN jag måste vila minst 2 dagar i veckan. Jag är cool med det också ^^ Vi ska ses i 10 veckor from idag och när det börjar närma sig slutet på min cambridgekur ska han hjälpa mig med hur min träning ska se ut efter det. Han kommer nog även ge mig några pointers på hur jag ska äta :) Fast jag har ganska bra koll på det redan :)

    Han körde hårt med mig men höll ändå hela tiden koll på hur jag mådde och sa att jag fick säga till om jag blev yr eller illamående. Men ingenting sånt. Nu efteråt är jag trött och jag ska ta en liten powernap, men jag mår väldigt bra :) Ingen soppatorsk här inte :) Men jag är säker på att jag förbränt alla kalorier som jag tänkt stoppa i mig idag och lite till. Att man får blodsmak i munnen beror tydligen på att man förbränner fett-depåerna, och inte de kalorier man stoppat i sig. SÅ det känns ju också bra.

    Jag drack 3x0,7 L på gymmet, dvs 2,1 Liter. Och nu har jag druckit en till sån flaska... jag är alltså redan uppe i allt jag ska dricka idag. Det känns också bra. Men jag är säker på att jag behöver dricka mer :)


    Hoppas ni har en underbar dag! Nu ska jag vila en stund.. på eftermiddagen blir det plugg!

    Dag 15, två veckor :)

    Jag utbrast "YEAY! Yeay, yeay, YEAY!!" efter att ha stått på vågen i morse ^^

    Älskar att gå på cambridge för de flesta dagarna börjar så jävla bra ^^ Och börjar dagen bra så brukar den fortlöpa bra också =D

    Idag är ju en bra dag över huvud taget... även om jag är sjuukt nervös! Jag har dock sovit väldigt bra inatt och det känns skönt :) Känner mig utvilad och taggad till att sätta igång med träningen den här veckan, och jag kickstartar med att först träffa personlig tränare och senare ikväll gå på ett tufft pass T-box ^^ 

    Så är ni sugna på att veta vad vikten var då? ;)

    Dagens vikt var 105,4 kg. Minskning sedan igår: -0,8 kg. Total viktminskning: -6,3 kg =D

    Dvs 0,4 kg kvar till första delmålet! YEAY YEAY YEAY!!! ^^

    Tror vi att jag når det till imorgon? ;)

    RSS 2.0