Okej, ny vecka!

Vi kan kalla denna vecka för vecka 2 tycker jag!

Vecka 2 kommer komma med lite förändringar, dels kommer jag nu börja väga mig på fredagar istället för måndagar. Skälet till det är ganska enkelt och det är för att jag har ätardag på lördag eller söndag beroende på vad som passar, och det känns ju himlarns dumt att väga sig direkt efter det. Dessutom kan jag inte riktigt njuta av min ätardag när jag vet att jag ska väga mig snart. Jag vill faktiskt kunna äta utan att känna direkt ångest. 

Men det här är sista måndagen och idag stod vågen op 91,1 kg. Platån börjar rasa men det vill sig helt enkelt inte! Grr så irriterande! Det innebär -0,7 den här veckan. Men så länge det är minus ska jag inte klaga! 


Något annat nytt jag (iaf mer officiellt) kommer börja med är veckoutmaningar, som ni förstår GÄRNA får vara med på. Jag har ju utmanat mig själv mer eller mindre alla veckor och resultaten har varit varierande. Ibland har jag klarat utmaningen, ibland kommit en bra bit på väg, ibland inte alls gjort det jag ska. Men vet ni vad? Det är okej, så länge man har ett mål är det okej även om man inte når det på en gång! Jag har lärt mig att jag måste utmana mig själv precis hela tiden för att hålla huvudet på skaft och påminna mig om vad det är jag håller på med.

Vecka 2:s utmaning:
Den här veckans utmaning går ut på att förbränna så mycket som möjligt!
Jag siktar på att förbränna 7000 kcal minst denna vecka! 
Varför 7000? Jo! 7000 kcal motsvarar ca ett kilo fett. 

Hur ska jag göra?
Planen för veckan är att träna, träna, träna. Det är ju faktiskt det bästa sättet att förbränna kalorier.
Måndagen, idag, kommer börja med en joggingtur på morgonen, sen ett gympass på dagen och t-box på kvällen.
Tisdagen börjar med joggingtur på morgonen, gympass på dagen och troligen boxnings fys på kvällen, ska ringa och höra idag om man kan få komma och prova.
Onsdagen börjar med joggingtur på morgonen, gympass på dagen och t-box på kvällen.
Torsdagen börjar med joggingtur på morgonen, gympass på dagen och core och yoga på kvällen.
Fredagen börjar självklart med joggingtur på morgonen och sedan ett gympass på kvällen.
OM jag inte skulle ha förbärnt 7000 kcal på detta så blir det gympass på lördagen också!

Mitt tips om du vill vara med i min utmaning:
Glöm för tusan inte bort att äta! En sån här träningsvecka är rätt intensiv. Den veckan som jag hade för några veckor sedan när jag brände 5000-nånting kcal var grymt jobbig. Men denna kommer vara jobbigare. 
Nötter och frukt är superbra mellanmål men tänk på att nötter innehåller mycket kcal så det räcker med en handfull! Jag som inte vill äta så mycket kolhydrater väljer bort frukt som banan, eftersom banan innehåller väldigt mycket socker. 

Jag kommer fördela maten så här: efter joggingturen på morgonen får jag frukost, ca klockan 10. 2 timmar senare är det mellis. Vid 14-tiden är det dags för lunch, vid 16 mellis, vid 18 middag och vid ca 20.00 brukar jag dricka en kopp te och kanske ta en frukt eftersom jag inte tycker om att vara hungrig när jag lägger mig.
Mitt matschema är ju upplagt utifrån hur jag är vaken och hur mitt blodsocker brukar reagera. Ta hänsyn till dina rutiner. 

Sen ett tips ni har hört en miljon gånger men det tål att upprepas: Om du är törstig, drick vatten och ingenting annat! Det är vatten kroppen vill ha, ge den det. Om ni vill ha något "annat" ha i lite citronsaft i vattnet. Det gör bara gott. Men skippa saft, lightsaft, läsk och lightläsk. De sabbar blodsockret även om de inte innehåller annat än artificiella sötningsmedel. 

Proteindrinkar är något annat jag vill tipsa om. SKITBRA mellis, speciellt om ni ska träna som jag ska den här veckan. Men se till att ni köper ett som ger er det ni vill ha, för min del innebär det en drink som inte innehåller en massa kolhydrater, men smakar väl och ger mig energi och protein. Gainomax t.ex innehåller 16 g kolhydrater/100g. Medan whey-100 bara innehåller 0,4 g/100g. Gainomax innehåller dessutom bara 8g protein, medan whey-100 innehåller 86 g.
Nu vet jag förstår inte om Gainomax räknas som proteindrink, men det jag vill säga är: LÄS på förpackningarna och jämför dem och kom på så sätt fram till vilken som passar dig!

Har ni några frågor eller så om utmaningen så tveka inte att ställa dem, jag försöker alltid svara efter bästa förmåga ^^

Nu ska jag hoppa ut och jogga, annars blir frukosten sen!

Må gott!


Make yourself awesome!

Dagen idag har alltså spenderats på The Nike Blast Stockholm, eller åtminstone eftermiddagen/kvällen.

Mamma och jag åkte hemifrån vid 13-tiden och befann oss på Frescati ca 14.30 eller något sådant. Hur som helst var vi alldeles för tidiga och personalen blev alldeles förvirrade när vi kom. Efter lite tjaffs hit och dit fick vi iaf komma in och byta om hänga av oss våra ytterkläder, strax därefter fick vi även våra band:Vi gick runt och såg oss omkring, mamma fick köpa vatten i cafeterian som fanns, vi kollade butiken som fanns men inga skor såldes så då var det tyvärr ingenting som var av intresse. Efter ett tag gick vi till Veckorevyns hangout och där fick vi våra make yourself t-shirts som vi skulle skriva valfritt "make yourself..." ord. Mitt blev självklart mitt favoritord Awesome, för det är det jag vill vara hela tiden. Mammas ord blev Satisfied :)Vi satte oss vid hangouten och tittade på Yogan som utfördes på stora scenen.Sedan blev det snart dags för The Nike Blast Show, som var HUR GRYM SOM HELST! Shiet jag satt med gåshud under större delen av den! Det var totalt jävla apcoolt!
Här har ni ett litet smakprov på hur det såg ut:Sedan blev vi 200 (!) personer som hade vunnit med Veckorevyn lotsade upp till ett alldeles eget rum där vi först fick se en liten modevisning och sen blev det träning för hela slanten i en timme. Först ut var The Nike Club: Get Fit! och sedan Piloxing. The Nike Club: Get Fit var helt galet jobbigt och vi körde mellan 30 sekunder och 2 minuter på varje grej. Jag svettades som en tok. Piloxing var kul som fan och instruktören hade så himla mycket energi så det var svårt att låta bli att bli aspeppad! Totalt förbrände jag 1101 kcal på denna timme. De höll på i 30 minuter vardera. 


En peppad jag som väntar förväntansfullt på att träningen ska börja :)


En svettig, suddig jag, tröjan åkte snabbt av, det blev alldeles för varmt!


All in all har vi haft en, japp ni gissade rätt, AWESOME dag som avslutades med goodiebags som innehöll en veckorevyn, en reztart, en flaska vatten och halls halstabletter, detta fick vi i en träningspåse från Nike och i garderoben kunde vi hämta ut varsitt träningslinne det sista vi gjorde! Kunde inte haft bättre sällskap än min mamma och även hon blev inspirerad och funderar på att träna mer. Dock trodde hon nog att det skulle gå över till imorgon ;)

På konventet träffade jag gympozz egna Thomas samt troligen Sveriges bästa Body Jam instruktör Vladi. Saknade dock Suzan som jag hade hoppats på att få säga hej till, men hon var väl någonstans där jag inte var och svettades skulle jag tro ;)

Nu är jag hemma, trött och sömnig och min säng har sällan sett så inbjudande ut. Har många intryck att smälta och troligen kommer det mer om The Nike Blast när jag inte känner mig så sliten :)


Älskar min mamma <3

Godnatt allihopa! Nästa år blir det The Nike Blast på riktigt!

The Nike Blast med Veckorevyn

Idag är det dags för mig att claim my prize och ta mamma i handen och åka till Stockholm för att gå med Veckorevyn på The Nike Blast Stockholm. Sitter här med lite nervositet i halsen och vet inte riktigt alls vad jag ska förvänta mig, men samtidigt så taggad och glad! Det kommer bli totalt awesome! 

För er som letar efter mig där: jag kommer ha rosa shorts, rosa målade naglar, svart linne och rosa träningsbh som syns, och ja.., och så har jag ju galet rött hår också ^^  Annars kan ni ju leta efter någon som ser ut som hon på bilderna jag lagt upp ;) Om ni nu är några som ska leta efter mig haha! =D


Allting kommer självklart fotograferas under dagen och antingen ikväll eller imorgon kommer det läggas upp här!


Till Melondoft: Vi kan väl göra så här att du mailar mig på knyjoy@hotmail.com och berättar lite om dig själv och vad du skulle kunna tänka dig att göra så ska jag se om jag kan komma med något tips :) För ett halvår sedan hatade jag också gymmet ;)

Kramar till dig!


Nu ska jag packa! Mellis och stuff ska ner, det kommer bli en lååång dag! Men jag har bakat lembaspiroger ^^ Hoppas de blir bra bara :)
Hörs senare!


Förresten...

Vågen rör sig neråt igen. Snabbare än den gjort på länge. Jag veeeet jag ska inte väga mig förrän på måndag men jag smygväger mig lite då och då, speciellt nu när jag experimenterar med mat. 

Den kommande måndagen blir nog lite roligare än den måndagen som var :)

Fylld kyl!

Äntligen har jag en hel massa mat hemma. Känns bra, och lite mysigt också. Igår ställde jag mig och gjorde en helt fantastisk linsgryta som sedan resulterade i 9 matlådor som preeciiis fick plats i min pyttelilliga frys. 

Några undrar om vad jag ska ha för diet nu. Jag kommer inte ha några restriktioner egentligen. För min egen skull ska jag försöka hålla kolhydratintaget nere, speciellt nu i början eftersom jag SÅ lätt bygger upp ett sockerberoende. Men personligen tror jag inte på LCHF-dieten då jag inte ser det vettiga i att stoppa i sig så mycket fett som man gör i den dieten. Dessutom ÄLSKAR jag frukt. Jag tänker aldrig mer tacka nej till ett äpple eller så! Det har känts SÅ himla töntigt nu när jag gått på cambridge att inte få äta frukt! Det mest naturliga godis som finns liksom.


Jag kommer hålla en ganska proteinrik kost, mycket fisk och kyckling, men eftersom jag är som jag är så blir det inte speciellt mycket rött kött. Jag är (uppenbarligen) inte vegeterian men jag känner verkligen att rött kött inte är bra för mig och mår ofta ganska dåligt efter jag ätit det. Men jag är ingen absolutist. Ibland slinker en biff ner och jag har renfärs i kylen. Fläskfärs kommer inte in i mitt hem. Inget fläsk alls för den delen. Möjligtvis om jag mot förmodan äter en korv. Bleh!

Annars finns detta i mitt hem som favoriter: bönor av olika sort, linser, frysta grönsaker, hajmalfilé, lax, kyckling, kesella (i mängder), keso, minimjölk, naturell yoghurt, makrill i tomatsås, lembasbröd, philadelphiaost, honung och en hel del frukt och nötter. Det här kan jag leva på ett bra tag :) Som ni ser är det inte mycket kolhydrater men de finns där ett par stycken. :)


Jag fick också frågan om jag hunnit fundera över och ta in resan som jag har gjort. Svar: Nej inte alls. Jag har så mycket på gång just nu och jag känner inte alls att jag är färdig. Jag väger fortfarande över 90 kg och jag kommer inte känna mig ens på väg förrän jag nått åtminstone 85 kg. Jag kan leva med att väga 85 kg nu eftersom jag har byggt så mycket muskler, men det skulle vara fint att åtminstone ligga runt 80 kg. 
Den omställning och förändring jag gjort i min vardag känns naturlig för mig och jag saknar inte mitt gamla liv alls. Det livet kändes jobbigt och ofullständigt. Medan livet jag har nu känns mer rätt. Jag är på väg till ett yrke som jag VILL ha, något som jag VILL göra och det beror på resan. Jag känner mig lättare och snyggare än jag någonsin gjort. Allting liksom faller på plats och jag vågar inte släppa det här för fem öre! Jag mår fruktansvärt bra av att veta att jag inspirerar människor och får dem att vilja kämpa mer för sin egen skull!

Mitt nya liv är lite bättre, lite mer hälsosamt och lite mer så som en KnYs liv ska vara :)

Gammalt:Nytt:
I aint never going back!

11 dagar kvar egentligen...

God morgon mina underbara fina läsare :)

Idag är det egentligen 11 dagar kvar till jag ska sluta med cambridge. Nu ter det sig dock lite så att jag måste börja experimentera lite. 

Det är nämligen så att jag hamnat på en platå i min viktnedgång och även om jag fortfarande går ner i fett så går jag inte ner på vågen. Jag är fullt medveten om att jag bygger mycket muskler i min träning och allt men det känns ändå som att jag borde gå ner mer än vad jag gör. 

Så, igår bakade lembasbröd. Ett bröd gjort på 3 msk majonnäs, 3 ägg och 3 dl riven ost och kruskakli tills man känner att smeten håller ihop lite. Klicka ut lagom stora kakor på bakplåtspapper 225 grader i ca 20 min eller tills de är bruna som tekakor. Mycket gott och inga lkolhydrater. Man kan även blanda i frön och sånt i smeten efter behag. Själv hade jag i lite jordnötssmör också. 

Med detta vill jag säga att mitt nya liv börjar nu. Jag kommer fortfarande äta någon cambridgesoppa om dagen, lite som ett kosttillskott för att få i mig näring och så, och det kommer jag nog göra under en längre tid istället.

Jag provade att äta igår och det gick hur bra som helst. Det blev lembasbröd till frukost med philadelphiaost på. Till lunch blev det en cambridgesoppa, makrill i tomatsås, keso och lembasbröd med philadephiaost, efter träningen fick jag proteindrink och lite morötter och till kvällsmål lembasbröd med keso, ett ägg och en kopp te. 

Idag ska jag skriva shoppinglista för efter ca 3 månader på cambridgekur finns det inte mycket grejer hemma.


T-boxen igår var GALEN, inte lika galen som förra veckan. Men jag hade ju hällt i mig en massa kaffe hos morsan innan, så jag kom dit helt skakis och så där ångestfull som man kan känna sig när man fått i sig för mycket koffein. Vilket resulterade i andnöd lite då och då ^^ Men det gick bra tillslut ändå :)

Idag står core och yoga på schemat. Funderar på att gå in i gymmet innan och köra lite innan också. Men vi får se hur det blir :)12 dagar kvar :)

Igår stäädade jag mitt hem. Badrummet köket och hallarna (jag har två) blev gnistrande rena och luktar nu mycket fördelaktigt! ;)

Sedan hoppade jag och Mahulda iväg och kollade runt lite grann i olika inredningsbutiker och jysk (nej jysk räknas inte riktigt som inredningsbutik). Jag hade önskemål om att få åka till stadens stora shoppingcenter Tuna Park och köpa ett par shorts som jag tittat på på stadium, de där i storlek 44 ^^ Nu är de inköpta :)

Här är de:Men vi hamnade självklart på lite andra butiker också. Bl.a på cubus där de hade rea på jeans. 149 spänn sålde de dem för. Jag var skeptisk. Det finns aldrig något i min storlek på cubus. Eller någon annan butik än kappahl och lindex för den delen. På stora avdelningen förstås. Men jag och Mahulda konstaterade att vi nog inte är så långt ifrån varandra i storlek längre och att jag nog bara hade någon storlek större än hon så jag provade 44-46 eftersom shortsen hamnat på den storleken. Började med ett par stretchiga jeans i strlk 44, för stort. Fanns inte i 42, provade 40, för litet. Nå väl. Hittade ett par jeans som jag blev fullkomligt kär i. SÅ JÄVLA SNYGGA, och SÅ JÄVLA JAG. Bara storlek 42 kvar, inte stretchiga. Men jag tänkte att jag provar väl iaf på kul. Dom gled på. Så awesome. Lite tighta, men HELT OKEJ med tanke på att jag planerar att tappa några kilo till!

FATTAR ni?! JEANS! Jag?! Jag har inbte köpt ett enda par ostretchiga jeans på nästan 4 år. Framförallt inte någon annan stans än lindex eller kappahl. Jag är så lycklig!

Här har ni dem:

Framsida


Sida


And the ass förstås ^^


På bilden ser man också mitt nya linne/nattlinne. Det är ett nattlinne, men jag såg nu när jag tog bilderna att det är ju ganska snyggt att ha på dagarna också liksom ;)

Jag fick även två aaasmysiga tröjor ^^ Jag är ganska nöjd ^^


STORLEK 42 FFS! Jag har aldrig någonsin fått på mig det i byxor. Aaaaldrig!

Idag blir det lite plugg, konsulenten ikväll och diskutera utbildningar och stuff också, och sen tuff t-box på kvällen. It´s gonna be legendariskt =DMinns ni det här förresten: Det gör inte jag ;)

Nakenfis

Idag ska jag städa. Jag måste. Det är smutsigt och äckligt och jag vill ha rent och fräscht!


Visste ni att jag städar badrummet praktiskt taget naken? Varför? Men det är väl självklart? För att slippa bli blöt förstås!


Min vägning

Jag hoppades ju på att denna gångna vecka skulle resultera i ett minus på 2,3 kg. Riktigt så blev det inte. Har haft en tuff vecka både mentalt och fysiskt. Den har inneburit stor stress för mitt psyke och min fysik. Mitt psyke eftersom det är så mycket som händer och min fysik eftersom mitt näringsintag inte blev riktigt adekvat till min träning och jag mer eller mindre tränade mig söndrig.

Det i sig resulterade i en ätarlördag då jag fick både ditt och datt men självklart i kontrollerade mängder och jag mår faktiskt inte alls speciellt dåligt över det då jag faktiskt kände att kroppen mådde bra av det. Men vågen tyckte inte detsamma och i morse när jag vägde mig stod vågen på 91,8 kg vilket innebär en viktminskning på 0,5 kg.

Nu vet jag med mig att -0,5 är alltid -0,5 men jag är inte alls nöjd med det och jag ska kämpa mitt allra innersta den här veckan (jag blir väl så jävla illa tvungen om jag ska hänga med i mitt schema den här veckan ^^)

Men jag vet att jag fungerar dåligt under stress och så stressad som jag var förra veckan så stressad har jag inte varit på väääldigt länge. Måste jobba på att hantera stressen och ta det lugnt när jag känner att jag behöver det. Framförallt måste jag lära mig äta efter hur jag tränar. 

Idag har jag varit PT åt min vän på förmiddagen och det gick hur bra som helst, allting flöt på bra och jag kände att även om jag inte hade koll på hans gym alls så lyckades jag knåpa ihop ett riktigt bra pass för honom. Jag är nöjd. Efter det gick jag till mitt eget gym och körde ett axel/bröst pass med lite inslag av ben och mage på slutet. Sen åkte jag hem och sov. Jepp för det kändes rätt. Sedan hoppade jag iväg till t-boxen vid halv sex och körde järnet där också.

Detta resulterade i ett nytt rekord: 1687 kcal brända idag. Och nu är jag trött och ska snart krypa ner för dagen och sova precis hur länge jag vill imorgon. PRECIS!! Om min jävla granne bara ville hålla käften också. 

Imorgon är en ny dag!

Må gott!Imorgon är det 14 dagar kvar

Ni dör säkert av nyfikenhet om vad det är jag har haft för mig de senaste dagarna? Allt hemligt tissel tassel? Jag tänkte jag skulle berätta men inte helt i detalj, inte riktigt än ;)

Ett tag nu har jag känt att Personlig Tränare (PT) är något som jag skulle vilja syssla med. Har hört mig för lite grann om utbildning etc. Jag har också ett tag funderat på det här med att starta företag och vara min egen chef, det skulle jag gilla och har då haft en speciell sorts butik i åtankarna och det är på G nu. Inte butiken men själva företaget kommer startas inom en väldigt snar framtid. Affärsplanen är mer eller mindre färdig och det enda som saknas är nu budgeten, som är lite svår att göra än så länge. 

Till att börja med ska jag utbilda mig till cambridgekonsulent och jobba extra hos min egen konsulent, och på så sätt jobba ihop till en kundkrets och göra marknadsundersökningar. Jag ska knyta lite kontakter här och var under denna period också. 

Företaget som jag ska starta nu kommer vara ett företag där jag säljer tjänster så som föreläsningar och erbjuder kunder som i första hand går på Cambridgekuren personlig coachning, personlig träning (lite senare) och enklare gruppträning med mig som instruktör. 

Det är allt jag tänker säga hittills, men det kommer komma mer spännande saker ;)


Imorgon ska jag börja öva på att vara personlig coach och tränare på en kompis som ska börja träna och behöver lite pointers och motivation. Det ska bli mycket intressant och förhoppningsvis utvecklande för oss båda. :)

Annars ser veckan ut så här:

Måndag: PT på förmiddagen och sedan till gymmet och sedan t-box på kvällen
Tisdag: Gymmet på förmiddagen eventuellt ett besök på den lokala boxningsföreningen för ett motionspass på kvällen.
Onsdag: Gymmet på förmiddagen och (förhoppningsvis) t-box på kvällen.
Torsdag: Yoga på förmiddagen och core och yoga igen på kvällen.
Fredag: Yoga på förmiddagen och sedan gymmet (kanske tvärt om)
Lördag: The Nike Blast Stockholm
Söndag: Vila! Jag kommer nog behöva det.


Tänkte även försöka klämma in lite joggingturer där emellan. Men jag har en känsla av att jag kommer vara rätt slut ändå :) Man får passa på medan man har tid ;) Måste försöka lägga upp maten på ett bra sätt den här veckan eftersom förra veckan blev lite av en katastrof när det gällde den delen. 

På tisdag ska det även shoppas ett par asfräna shorts jag hittat på stadium från Soc. I STORLEK 44 (provade dem idag) DEN NI!

Önskar eder alla en angenäm kväll och återkommer med vägning imorgon... finns viss risk för att ni blir besvikna dock känner jag! Men man ska inte ropa.. eh.. nej(?) i förskott!

Må GOTT!

17 dagar kvar :)

Ni får ursäkta allt hemligt tissel tassel som försiggår just nu :) Bloggen blir lite lidande av att jag har fullt upp på dagarna och kommer hem och orkar inte ens lyfta ett finger. 

Idag ska jag snart hoppa iväg på möte, det gäller förstås alla hemlisar, och få lite rådgivning i på vilket sätt jag smidigast kan sköta alla de här hemlisarna jag har för mig :)

Om ni har tur kanske ni får veta lite efter mötet, men jag lovar absolut ingenting och det beror helt på vad personen som jag ska träffa säger.

Nu åker finbyxor, finskjorta, och finvästen på. Måste göra ett gott intryck också. 

Längtar till måndag, och hoppas verkligen på 2,3 kg minus den här veckan. Något skeptisk är jag dock.

Igår spenderades dagen i en bil i 6 timmar, jag och min vän skulle åka till hans föräldrar som bor långväga från oss, och jag körde. 6 timmar i en bil är aldrig kul!!

Jag efterlyser också vilka som mer exakt ska på The Nike Blast? Jag och MIN MAMMA kommer infinna oss där ^^ Jag fick nämligen en extra biljett och min mamma var den första som sa, när jag hade vunnit, att hon så gärna skulle vilja följa med mig dit, så SJÄLVKLART ska mamma med och träna! Wohoo!!

Väntar även ett telefonsamtal från min konsulent som inte handlar om viktminskning med cambridgekuren för min del. Det innefattar förstås också hemligheter.

Det här blir ett hoppigt inlägg, det är nog för att jag fortfarande är snurrig och slut i huvudet. Jag får se om det blir någon träning idag eller om det blir två varv runt djurgården och sen hem på en powernap.

Helgen kommer spenderas utanför stadens gränser, så bloggandet kommer nog bli lidande i helgen. Ska försöka skriva mer idag så ni har lite att läsa då ;)

TGIF! :)Nu är det klart!

Den 29:e januari sticker jag på The Nike Blast Stockholm med Vecko Revyn och deras koncept "Size Hero".

Vill man läsa om Size Hero kan man göra det HÄR :)


SHIT VAD TAGGAD JAG ÄR!!! På The Nike Blast SKA jag väga under 90 kg!!

Så inför detta har jag satt upp ett Nike Make Your Self 100% earned mål, så om ni tror att jag klarar det, gå in och tala om det för mig HÄR =D

19 dagar kvar :)

Det var en tuff dag för mig igår och jag minns nog inte senast jag var så trött som jag var när jag kom hem vid elva igår kväll.

Sista träningen med PT klockan ett, så började dagen, och jag ville få ut det mesta av den här träningen och jag tog fan i som jag aldrig tagit i och pressade mina gränser till det yttersta. Till och med PT var lite imponerad av min viljekraft! Jag med! Vi avslutade med intervall på en sån crosstrainer utan "stavar" (jag vet fan inte vad de heter), det var helt galet och maxpulsen blev 190.  Sen sprang jag därifrån och träffade en vän, vi fikade lite på stan och sedan gick vi hem till honom där jag hjälpte honom laga mat åt honom och en annan kompis som kom senare. Sedan bar det iväg till alla hemligheter jag håller på med, de har löst sig fint och det kommer nog bli riktigt bra det här, men nej ni får inte veta vad det är än.

När jag länmnat bilen hos föräldrar och fått skjuts hem så åt jag ett ägg och däckade i sängen... men då.. poppade en tanke upp i huvudet, och sedan en till och nu mina vänner nu är det riktigt roliga grejer som komma skall om allting går som jag vill! RIKTIGT roliga grejer! Lite av det ska diskuteras idag men jag kommer inte avslöja allt för mycket här än. Bra ideer ska man noga överväga :)

Idag står det t-box på schemat, så jag hoppas att det blir någon ikväll, har varit inställt de senaste gångerna på måndagarna iaf så jag ger onsdagen en chans även om det inte är min vanliga instruktör :) Ska även till konsulenten idag och diskutera både ditt och datt och handla "mat" :)

Vad ska ni göra idag? :)

20 dagar kvar :)

Ursäkta det uteblivna inlägget igår :) Eftersom det inte händer så mycket på vågen längre ska jag försöka med att bara väga mig en gång i veckan från och med nu och vänja mig vid det. Det är så jag kommer få göra när jag börjar äta. Förra veckan resulterade i minus 1,5 kg på vågen och jag är rätt nöjd med det ändå även om jag vet att jag kan få bättre resultat!

Idag är det sista träningen med PT för nu. Jag hoppas på att bli sponsrad så att jag kan få lite fler timmar med honom, men vi får se hur det blir :) Om jag känner att jag behöver det eller inte sen :) Jag ska köra de sista tre veckorna på cambridge ensam på gymmet och se hur jag känner.

Stora saker händer i mitt huvud och det första steget tas idag med att jag ska iväg och träffa en vän och diskutera färger, upplägg etc. Det är spännande  och roliga grejer som sker! Jag ska även samtala med min PT idag om grejer som inte handlar om träning (typ) och den här veckan ska jag köra stenhårt med mig själv! Ingen pardon och minst ska jag nå under 90 kg den här veckan! Idag väger jag 92,3 efter ett litet snack-time igår :)

2,3 kg till på måndag! Det fixar jag! Jag ska köra a'la biggest loser style den här veckan. Har jag inte spytt, svimmat eller hostat blod på gymmet har jag inte tränat!

Önska mig lycka till ;)

Jag hittade en bild

Den här bilden hittade jag idag på min externa hårddisk:Fick först lite ångest; "Var jag så där stor?"
Kanske ska sägas också att bilden är tagen i juli 2009.
Sen så slog det mig att jag inte alls känner igen mig själv på bilden.
Det är inte jag.
Det var jag, men jag minns knappt det där jaget.

Så jag bestämde mig för att ta en bild på mitt nya jag istället:Och där mina kära, kära, bloggläsare, har ni den första före- och den första efterbilden!

Min framgång är en produkt av ert engagemang!

All kärlek till er!
<3

22 dagar kvar

Imorgon är det 3 veckor kvar. Bara 3 veckor till mitt nya liv. Som ju som sagt iofs redan har börjat. Men det känns liksom mer definitivt då.  Det känns läskigt och otäckt. Men helt okej. Jag betvivlar inte att jag inte klarar det. Men det är då det kommer krävas mer än någonsin av mig. Att handla, laga mat, diska, saker som man slipper göra när man går på kur. 
Jag hinner förbereda mig dock. 

Idag stod vågen på 92,1 kg och om exakt 0,4 kg har jag gått ner 20 kg sedan den 18:e oktober 2010.

Söndagen blir en slödag, ska försöka orka att städa av lite och så, men om jag inte gör det så är det okej också. Idag är jag trött! Riktigt trött!

Hoppas ni har en bra söndag :)

Lördagsmys!

Efter en vecka med 7 träningstillfällen, dvs 504 minuters träning och 5776 brända kcal, har jag myslördag med mig själv ikväll.
Har duschat lääänge och smörjt in hela kroppen. Och nu blir det film resten av dagen!
Till filmen får jag:Popcorn, saft och kesella med funlight vilda bär ^^

23 dagar kvar :)

Fy faan säger jag bara! Mahulda fyllde år igår vilket resulterade i länsning av hennes pepparkakshus och som i sin tur resulterade i att jag vaknade socker-bakis idag -.-

Blev inspirerad av mig själv igår dock, när jag gick hem till mina föräldrar. Mina ben ville springa, de VILLE verkligen. Så jag sprang hemifrån mig och hem till mina föräldrar (en sträcka som tar ca 5 min att gå, knappt) och jag sprang hela vägen. Vad kan det vara.. 200 meter kanske? Men det är fan mer än jag frivilligt sprungit på över 10 år så mycket kan jag ju säga! Vilken frihetskänsla att springa! Men det var halt så jag var tvungen  att ta det försiktigt. Så jag blev jävligt sugen på att se om jag kan jogga. I morse bestämde jag mig för att göra det till verklighet så jag tog på mig väderrätta kläder och foträtta skor och begav mig mot vårat friluftsområde, Vilsta, och elljusspåret på 2,5 km. Jag gick mest, men jag joggade fan på bra när jag gjorde det! Plus att det var ganska mycket snö i spåret så att springa i det var fan inte det lättaste! Inte gå heller för den delen.

FAN VAD STOLT JAG ÄR ÖVER MIG SJÄLV IDAG!!
Och i och med detta har jag ingen ångest över sockret igår utan reser mig och SPRINGER vidare i min resa!

Ni skulle bara veta hur awesome jag känner mig idag! På en lördag och allt! Awesomeness!!

Vågen stod dock stilla idag. Men det hade jag ju räknat med efter sockret igår :)

Hoppas ni har en lika awesome lördag som jag har :)

24 dagar kvar :)

Blir ett tidigt inlägg idag ^^ och ett kort litet ett så återkommer jag senare.

Vikten idag var 92,6 kg så ingen förändring på den fronten :) Jag är ganska nöjd ändå, och jag är fortfarande i ketos så det kommer nog :)


Nu ska jag göra mig i ordning för mitt jätteroliga kursstartsmöte, blääääh!

Kolla in inlägget från igår om ni saknar mig allt för mycket, eller bara vill skratta lite ;)


Hoppas ni får en underbar dag!

Överraskning!

Inspirerad av Kattas otroligt roliga videoblogg tänkte jag att jag också skulle dela med mig av mitt fejs.

Varning: jag är töntig, jag vet det, och jag är stolt över det! Så det så!25 dagar kvar :)

Minns ni när jag skrev om saker jag ville göra? Bl.a skriver jag att jag vill gå på The Nike Blast Stockholm. Men TNBS kostar typ 2000 spänn att gå på. 2000 som jag inte har. I mitt googlande snubblade jag över en tävling hos Vecko Revyn där man kunde vinna biljetter till en eftermiddag på The Nike Blast Training Event. Så jag bestämde mig för att tävla. Det gör jag aldrig annnars. Och gissa vad? Jag vann ju! Helt sanslöst! Jag ska få åka med Vecko Revyn på The nike blast! Aaah jag är så glad! Så den 29:e januari kommer jag befinna mig i stockholm :)
Så jävla glad!!
Någon mer som ska dit?Var hos konsulenten igår, jag ska dela med mig av mina nya mått till er, men jag gör det lite senare ;)

Vikten idag stannade på 92,6 kg. Det är -0,4 sedan igår och totalt -19,1 kg!
Det går undan nu tycker jag :) Jag gillart!

Idag blir det nog bara ett litet besök på gymmet och sen till att fortsätta tvätta. Vila lite hemma idag kanske ^^


Ha en underbar dag!

Rolig fakta..

Det slog mig just att jag inte använt min handväska på flera veckor. Den är helt tom. Jag har alla grejer jag brukade ha i handväskan i träningsväskan... för jag har den ju med mig hela tiden hah.


26 dagar kvar :)

Onsdagen kom och ryggen är fortfarande inte helt okej, men jag tänker inte på det lika mycket längre så det får läka ut av sig själv tycker jag!

Onsdagen bjuder på PT-träning och uppenbarligen snö som jag måste gå igenom för att komma till gymmet. Det känns inte helt okej. Ni vet vad jag tycker om snö.

Vågen stannade idag på 93,0 kg :) En minskning sedan igår med -0,3 kg till (YESS!!) och en total viktminskning med -18,7 kg

8 kg kvar till mitt cambridgemål :)

Jag gör det!

Jag vet att ni som läser är nästan uteslutande personer som kämpar med övervikt, jag gissar iaf det. 
Jag är precis som ni är. Jag vet hur hopplöst det känns. Hur kakorna skriker, godiset gormar och småätandet river i bröstet på en. Och hur ilskan över en själv kan vara. Varför kan jag inte sluta äta när jag är mätt? Varför finner inte jag någon lust till att motionera? Varför är det så orättvist att jag ska ha den här bördan på mig? 

Det finns en miljon såna tankar som jag så väl känner igen mig i. Den här grejen att ligga på kvällen, så oändligt många kvällar, och tänkt att imorgon då ska jag minsann ta tag i det här! Och morgondagen kommer men inspirationen finns inte kvar, orken finns inte och viljan är stark men den överröstar inte när chokladen ändå åker fram och man konstaterar att man spenderat mer än halva dagen sittandes och slösat tid. Tid som man pga sin övervikt eventuellt inte har!

Man ser alla de där hurtiga, de där som tränar och tappar all sin vikt genom att hålla ordning på kosten och ha en grym diciplin. Och man tycker att den världen är så långt borta. Så. Väldigt. Långt. Borta.

Man gör några tappra försök till att motionera och gå på gym men det håller liksom aldrig och man tycker att man bara misslyckas och misslyckas om och om och om igen. Så då tröstar man sig med choklad. När man har gjort något bra då firar man med choklad. Har man tråkigt - choklad. Det finns alltid en anledning till choklad. 

Jag läser en massa bloggar som folk som tränar kopiöst mycket och har gått ner massor i vikt och jag ser upp till dem som gudar. För de gör ju någonting som jag aldrig någonsin har eller kommer klara av. 
Men så slog det mig idag när jag packade min gymväska och gick ner till gymmet trots att jag absolut inte kände för det och absolut inte hade någon lust eller ork, att jag är ju en av dem. 
I mitt huvud räknas kalori-intag ut på några sekunder och jag vet om jag är ovanför eller under gränsen på en gång. Jag kör stenhårt på gymmet och uppenbarligen vet jag vad jag håller på med också. För ett halvår sedan stod jag mest där och såg vilsen ut. 

Det här är absolut inget häckleri eller skryt från min sida till er utan det är snarare ännu en som säger "kan jag så kan vem som helst"! När man bara ger sig fan på någonting så händer det nästan av sig självt. Nästan! Vilja, ork och kraft och mod måste finnas med i bilden, och det är inte så bara. Det krävs mycket av en människa att vilja en sak så mycket att hon ändrar på hela sitt liv.

Här ska ni få höra något som Joy/KnY 113 kg aldrig trodde hon skulle få uppleva:
Jag har fått höra av flera stycken att träning och hälsa är min livsstil. Och inte apropå allt som händer i mitt liv nu, utan när folk talar om mig. Talar de om en person som tränar mycket. Det är jag. Jag är en sån träningsmänniska. En sån med koll. Folk ber mig om råd om träning. Jag?

Mitt hälsosamma liv har redan börjat.

Idag är en imorgon som redan är här.

27 dagar kvar :)

Igår var en riktigt awesome dag! 

Under förmiddagen tog jag det lugnt och packade träningsväskan inför badhuset och försökte känna efter huruvida min rygg hatade mig eller inte och om jag skulle träna igen på kvällen senare.
Strax efter tolv bar det iväg mot vattenpalatset. Jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv bara för att vara ute och gå. Det var snorhalt och det blåste hund. Och jag stel som en pinne med ryggont. USCH!
På vattenpalatset var det apmycket folk så efter en halvtimme gav jag och mina medsimmare (?) upp och då hade jag förbränt 366 kcal bara. Hmm jag var inte nöjd.

Efter dusch och bastu etc. återstod promenaden hem som var lika hemsk, om inte värre, än vägen dit. 

Efter en massa ytterligare funderingar konstaterade jag iaf att jag skulle gå på t-boxen, (det blev också ett mycket enklare beslut när en vän erbjöd sig att skjutsa mig dit) så jag packade om träningsväskan och begav mig. Väl där visar det sig att det bara är jag som skrivit upp mig för t-box... Jag och instruktören, som också har kass rygg och därför inte kan sparra med mig, väntar en stund men ingen dyker upp. Så efter all tid som det tog för mig att bestämma mig för att gå dit så fick jag ändå träna ensam och utan musik... :(

Men jag bestämde mig för att prova en biggest-loser-säsong-10-grej.

Såg ni säsong tio? När de hade tryouts för att vara med i biggest loser fick deltagarna antingen springa en mile eller gå 500 step ups. 

-Jag hittade en step up.

Jag tänkte att de på tv klarade de det ju till synes utan några större problem, trots att de är otränade och dylikt, och jag jag har ju tränat länge nu. Jag är ju fit!
BAH!
Jag har en utmaning till er. Så fort ni får chansen, gör 500 step ups. Jag klarade inte av att göra alla i ett streck. Men jag gjorde alllihopa iaf :)
Och step-ups, armhävningar, plankan, boxsäcken och pilatesboll-situps resulterade i 795 brända kalorier.

Så totalt brände jag 1161 kcal igår, vilket är ett nytt rekord :)

På vågen stod det idag 93,3 kg, vilket innebär -0,3 kg sedan igår och totalt -18,4 kg!
Och jag har därmed tappat mer än hälften av all den vikt jag ska tappa! Bara 18,3 kg kvar att tappa ^^^


Idag blir det nog ett litet gymbesök, siktar på att bränna åtminstone 800 kcal idag :)

Hoppas er tisdag blir fantastisk!

Cambridgekuren?

Nu när jag fått så många nya läsare är det vissa som undrar litegrann över cambridgekuren och vad den innebär. Nu är inte jag alls någon cambridgeexpert men man har ju varit med ett tag iaf.


Cambridgekuren är en bantningskur som rekommenderas till personer med stor övervikt eller fetma. Den går ut på att man egentligen kontrollerat svälter kroppen med måltidsersättningar i form av pulver som blandas till soppor eller milkshakes beroende på smak.
3 påsar cambridge innehåller precis allt man behöver för att kroppen ska fungera. Alla näringsämnen och mineraler, vitaminer etc. Men tre påsar ger bara en total på 400 kalorier. 
När man går på cambridgekuren kan man välja att gå på antingen kombinerad eller ren kur.

Kombinerad kur innebär att man byter ut vissa måltider mot cambridgekurens måltidsersättningar. Antingen två mål eller ett mål. Dock ska man alltid äta 3 påsar cambridge oavsett om man bara byter ut 1 eller 2 mål mat. Det är inte alla som vet det. Det är nämligen annars väldigt svårt att få i sig all den näring man behöver. 
När man går på kombinerad kur är viktminskningen självklart inte så snabb. 

Ren kur innebär att man bara äter cambridgekurens soppor/milkshakes tre gånger om dagen. Det är också viktigt att man dricker mycket vatten. Minst 3 liter om dagen är den rekommenderade mängden vatten man ska dricka, men vissa behöver mer och vissa mindre. När man kör ren kur sätter man kroppen i kontrollerad svält och det man vill uppnå med detta är att kroppen hamnar i ketos. Dvs när kroppen börjar ta energi från fettdepåerna och på så sätt förbränner sitt eget fett. För att hamna i ketos är det viktigt att inte stoppa i sig mer energi än det man får ifrån sopporna. Rena proteiner kan man äta mycket små mängder av. T.ex kalkonkött. 

Jag har gått ca 85 dagar på cambridgekuren nu. Av dem är det nog i alla fall 60 som har varit helt ren kur. Det är mycket enerverande och jobbigt att gå på ren kur, det kräver mycket koncentration och vilja. Men resultaten är snabba. Jag har tappat i snitt 2,5 kg varje vecka på ren kur. 


Var får man tag på cambridgekuren?

När jag började med cambridge kunde man köpa det hur enkelt som helst på nätet, men pga att det är lätt att missbruka cambridge blev de tvungna att göra vissa restriktioner och nu säljs cambridge endast via konsulenter, dvs coacher. Gå in på Cambridgekurens hemsida och klicka dig fram till din ort och se var närmaste konsulent finns.

Vad kostar det?

Det finns väl inga billiga såna här måltidsersättningar? Cambridgekuren kostar på ren kur ca 480 kr/veckan. Då får man 21 påsar. Dvs 3 om dagen i sju dagar. Konsulenten brukar även ta en liten inskrivningsavgift men då får man ha kontakt med konsulenten och kan fråga om saker och så och det kan jag verkligen rekommendera. Min konsulent har varit underbar! Styckpriset för påsarna brukar ligga på 23-24 kr. Har ni fler frågor om cambridgekuren? Ös på bara så ska jag försöka svara så gott jag kan :)
28 dagar kvar :)

Ny vecka och nya mål! ^^

Tappade den här veckan 2,5 kg och det är jag väl ganska nöjd med men jag vet att jag kan göra bättre än så. Idag står simning och boxning på schemat så jag kommer nog vara rätt slut ikväll :) Boxningen är dock inget säkert kort med tanke på ryggen, jag kan inte riktigt böja mig som jag vill. Jag ska känna efter framåt kvällen :)

Dagens vikt var 93,6 kg, en viktminskning sedan igår med -0,3 kg och en total med -18,1 kg! Straffar mig själv med att gå och träna åtminstone nånting varje dag den här veckan. Vill straffa mig själv för att jag fuskat så mycket den här veckan (alltså ni får ta det här med en nypa salt, jag har inte direkt ätit gräddbakelser). Ju mer jag äter desto mer träning blir det!
Allt handlar om att straffa sig själv på rätt sätt. Vanligtvis straffar jag mig själv med att äta onyttigt och gräva ner mig i min olycka. Men jag känner att det här sättet att utföra straff är mer effektivt på mig, och passar mig mycket bättre. Jag har roliga nyheter dock, ni har säkert sett det före jag såg det, men jag är glad, tacksam, hedrad, ja allt. 15 personer följer mig numera med bloglovin och de senaste dagarna har jag haft ca 40-50 läsare varje dag! Helt sjukt att så många människor kan tycka att jag har något vettigt att skriva ^^

Men jag blir mycket glad! Tack för att ni läser, det får mig att känna att det jag gör är viktigt för andra också, och inte bara för mig själv!

Idag är det måndag och det är för många som denna måndag innebär "dag 1". Jag önskar er all lycka, även er som inte har dag 1 idag givetvis!

Status

Har legat på soffan nästan hela dagen, men har försökt stretcha ryggen och vara uppe och röra på mig en del ändå. Tog en citodon (smärtstillande som tar bort all smärta för er som inte vet vad det är) på eftermiddagen och försökte röra mig så mycket som möjligt. Vågade inte gå ut i det hala vädret dock.

Kom också på att jag ju faktiskt tränade ryggen igår och när jag kände efter lite konstaterade jag att mycket av det som gör ont i ryggen är träningsvärk, vilket gjorde att jag vågade röra mig än lite mer. Så här framåt kvällen, när citodonen slutat verka, gör ryggen inte lika ont och imorgon är jag tillbaka i träningen igen :)

Ingenting får stoppa mig nu. 

Dessutom har jag spenderat dagen med att titta på biggest loser och jag mer taggad än vanligt. Det känns dock skönt att jag vet när jag ska sluta och ta en paus.

Det känns som att jag och min kropp för första gången i vårat liv tar hand om varandra på ett sunt sätt, och lyssnar till vad vi behöver. 

Jag känner mig stolt över att ha hittat harmoni.

29 dagar kvar :)

Dagens vikt var densamma som igår :)


Jag var grym igår, grymmare än jag någonsin varit förut. Jag var så jävla stolt över mig själv! 

Jag gick till gymmet så jag var där klockan 12 och drog igång, körde hårt som fan med mig själv, och allting flöt på så himla bra, från den ena övningen till den andra utan att det blev mycket dötid mellan då man funderar på vad man ska göra. 

Hade kört mycket armar och bestämde mig efter 40 min träning för att köra lite rygg, cirkelträning. Gör i ordning tre stationer och kör ett varv. På det andra varvet ska allting vara lite tyngre självklart. Och jag overdid it. Vid första maskinen som liknar roddmaskinen drog och slet jag tills det small till i ryggen och jag blev tvungen att släppa allt.
Jag var ensam på gymet, alltså det var andra där men ingen jag kände.

Jag satt kvar på golvet en stund, livrädd och hade mycket ont. Försökte försiktigt känna efter hur ont det gjorde, men jag vågade inte riktigt för jag vet att jag kan också göra det mycket värre än vad det är genom att böja eller spänna på fel sätt. Det här med ryggont är min värsta fiende.

Med gråten i halsen bestämmer jag mig för att försöka resa på mig. Sakta, sakta uppåt. Så arg och frustrerad över att jag hade bestämt mig för att jag skulle träna MINST 1½ timme och jag skulle MINST bränna 1000 kcal och jag hade tamejtusan inte ens kommit halvvägs och nu skulle jag behöva ge upp. Kom upp på benen och kände att det nog bara var en sträckning iaf, det gjorde bara ont på ena sidan av ryggen. Böja sig framåt var inte roligt, men det gick.

Min första tanke var att "okej, nu ger jag upp det här och går och duschar" min andra var, vilka muskler kan jag träna utan att använda ryggen? Jag satte mig en stund på en bänk mot ett element och värmde ryggen lite (det ska man inte men det var skönt så screw you!) och efter ett tag kände jag mig mer smidig.

JAG KÖRDE VIDARE I 50 MINUTER och brände totalt 1057 kcal, jag klarade min minst nivå med dålig rygg. Jag kommer klara den mycket bättre med en bra rygg!

Grym var jag, jag är så jävla stolt över igår!!


Hade dock tänkt att jag skulle gå och träna idag också, men ryggen är dessvärre mycket, mycket sämre idag. Jag kan inte böja mig fram pga ont i ryggen, och jag kan inte huka mig pga träningsvärk i benen (benen är bra att träna om man har ont i ryggen kom jag på för övrigt). Idag blir det citodon och jag! 

God söndag på er :)

Dag 83 :)

Dagens vikt var 93,9, dvs har jag totalt den här första veckan tappat 2,2 kg. Sedan igår är det 0,6 kg och totalt -17,8 kg!

Igår hade jag en riktigt slö dag och den spenderades med att maraton-titta på biggest loser säsong 10. Jag är förälskad. Jag har alltid gillat biggest loser, men jag har alltid fått dåligt samvete när jag tittat på det. Samtidigt som man bara vill mer och mer och meer! Igår när jag satt och titta fick jag förstås också dåligt samvete för att jag låg där som ett fettlobb, men så kom jag på att jag kan göra någonting åt det. Jag blev också SJUKT inspirerad av vissa övningar de gjorde på gymmet som jag direkt ville prova. Så idag packar jag gymväskan (trots att det är lördag) och knatar ner till gymmet och kör MINST 1½ timme, MIIINST! Jag ska förstås äta något extra idag.

Jag vill vara extra noga med att påpeka för er alla att som jag tränar BÖR man inte träna när man enbart äter cambridge, jag har gjort det ändå, men lyssnat på min kropp. Nu klarar inte min kropp att träna som jag vill på enbart cambridge alla gånger, och jag känner direkt när jag måste äta någonting extra, så idag laddar jag med lite kesellaglass och mandlar till mellanmål efter gymmet.

Jag känner mig oerhört stark idag, trots intensiv träningsvärk och ett par ömmande leder! Idag ska jag bränna minst 1000 kcal ensam på gymmet! Ingenting annat är godtagbart! Beach 2011 är redan givet.

Dag 82 :)

Dagens vikt var 94,5, dvs +0,4 sedan igår :) Jag och bror hade myskväll och pärlade pärlplattor igår och då intogs det nötter :) Jag är nöjd ändå :)

Min PT Fredrik körde hårt med mig igår, fastän jag var trött som ett as. Vi tränade axlar genom att stega upp till en vikt där jag inte orkar längre och sen jobba med lättare och lättare vikter till jag inte orkar längre (vafan heter det här sättet att träbna på igen?) och så gjorde vi detsamma med benen, och efter det fick jag även göra utfallssteg....min favvo... och så körde vi förstås mage :)

Efter var jag trött som ett ägg, och idag känns min rumpa som en sten som gör ont, mina armar/axlar/bröst som om de vore krigsskadade, mina lår som om de hatar mig ^^ Men lika glad är jag ändå :)

Fredagen bjuder visst på snö, så jag vet inte riktigt vad som händer idag. Tvätta och ta det lugnt hemma kanske? Vila upp mig inför nästa vecka?

Har ni några tips? :)

Dag 81 :)

Igår var en bra dag, trots utebliven träning och stuff. Blev en riktigt slö dag, men jag behövde nog det.
Var hemma hos Mahulda på kvällen och fikade och då blev det mandlar. Uppenbarligen var det ett ganska bra val iaf :)

Vågen stannade idag på 94,1 kg. Det betyder -0,4 kg sedan igår och totalt -17,6 kg! Jag håller ett ganska bra tempo nu, det gillar jag :) Iofs... det är bara precis i början ^^


Snart ska jag hoppa iväg till gymet för att träffa PT. Var några veckor sen sist nu, men det är bra för mitt knä har spökat som fan. Och det + träning brukar vara lite knepigt. Nu känns det bättre iaf :)

Var uppe vid 6 och satte igång torktumlaren för att träningskläderna ska vara torra snart nog. Trots att jag somnade om är jag löjligt trött nu. *gäsp*

Hoppas er trettondagsafton blir fin :) eller vad den nu ska vara!

Må gott!

Favoriter

Jag tänkte, jag gör det ibland, och då kom jag på att jag har många jag tycker om. Idag är en sån dag som jag går runt i min rosa dimma och bara älskar.
Men så tänkte en gång till och fick en idé, det händer också ibland, en idé om att jag skulle dela med mig av min kärlek, för det tycker jag om att göra. Jag tycker att alla ska älska minst mycket varje dag.

Så jag tar mina bloggkärlekar i kronologisk ordning :)Jenny, den vackra.
Jenny är helt fantastisk. Vi går långt tillbaka, då jag bara var en liten parvel på 18/19 bast.
Jenny inspirerar mig för att hon ger tamejtusan aldrig upp. Hon är precis så som jag vill vara. Hur många gånger hon än må falla reser hon sig stolt och borstar av sig smutsen och går vidare varje gång.
Jenny är en av mina kärlekar för hon peppar mig precis hela tiden, oavsett om det gäller viktnedgång eller något annat.
Hon är en helt fantastisk människa som jag hade äran att få träffa för bara några veckor sedan för första gången, även om det känns som att vi känt varandra i evigheters evigheter!
En massa kärlek till dig!
Sandra, min lilla prinsesstårta!
Ärligt vet jag inte alls när jag och Sandra fick kontakt med varandra, det jag vet är att det är länge sedan. Men jag tror att Sandra är mitt största fan för hon verkar tycka att allt jag gör är awesome. Hon har aldrig något dåligt att säga. Vi gnäller och gnetar och tipsar och retar, nästan varje morgon pratar vi en liten stund om allt som händer runt omkring oss. Jag har nästan alltid stenkoll på vad hon gör om dagarna trots att vi aldrig träffats på riktigt.
Sandra är den som står där bakom mig och håller emot med pekfingret. Det kanske inte verkar vara så mycket att göra, men det är underbart att hon gör det! Det betyder otroligt mycket när hon ibland skickar små peppande sms bara så där. 
Sandra är också en sån ihärdig person, jag gillar verkligen såna, och hon ger aldrig upp, trots motgångar som kan tyckas vara nästan omöjliga att passera!
Underbara du!

Robine, den tuffa!
Robine är tjejen hela dagen! Hon sprudlar visst av energi hela tiden, oavsett vad hon gör!
Robine är någon som jag känner igen mig i fruktansvärt mycket och en otrolig inspirationskälla, även om jag inte känt till henne speciellt länge.
Något annat fint med Robine är att hon fotar vackert och gör vackra saker i photoshop, det gör jag också, eller gjorde, ibland får jag arslet ur vagnen. Men Robine gör det hela tiden och det inspirerar mig också förstås!
Robine har en vilja av stål. Nederlag är inte ett alternativ. Vilket jag älskar hos henne, hon går in och så gör hon det bara. Bara så där!
När jag blir stor, då vill jag vara en lika stor glädjespridare och inspiration som Robine!
Solljus till dig, massor, så du kan dela med dig av det!


Dessa är bara tre av de människor som står bakom mig. Mina vänner som peppar och talar om hur stolta de är över mig är mitt bästa bränsle!
Min familj som hjälper mig se lösningar på problem och stöttar mig i allt jag gör är fruktansvärt underbara och till fruktansvärt stor hjälp för mig!
Och alla ni som läser min blogg, alla ni som kommenterar. 
Ni är värda all lycka!
<3


Shoppat lite

Ja så här när jag är utan pengar är det ju JÄTTEBRA att kunna handla på nätet och ta det på faktura så jag kan betala när mina pengar från csn kommer. Japp de strular med mig nu igen.


Men så jag har shoppat loss lite på Bodystore.com

Detta är vad jag shoppade (alla andra gör ju så här hela tiden ;)):Schampo från Eorol. Speciellt röd-henna-schampo som låter mitt hår ha sin röda färg lite längre, plus att det inte innehåller några konstiga tillsatser och gör håret sjukt glansigt :)
30:- gav jag för det. Dyrt va?


Faith in nature håller också sina produkter så naturliga som de bara kan. Detta balsam med rosmarin luktar gudomligt och hjälper mot torrt hår och torr hårbotten. Vilket är underbart för mig!
Denna kostar mig 85:-


Dr. Hauschka är också ett märke som håller sig till vad naturen har att erbjuda. Detta är ett transluscent kompaktpuder. Mitt som jag har är snart slut och tänkte jag skulle prova något nytt :)
155:- för den :)


Dr. Hauschka har även denna mascara som jag tänkte jag skulle prova.
152:-


Herbique är väl ett ganska blygt märke och mest känt för sin henna (också den jag använder) hittade denna tvål som är 100% lera och som bevarar kroppens och hårets eget PH-värde. Jag som har löjligt torr hud tänkte att jag skulle prova denna. 
39:- för den :)


Kanske har jag om inte annat inspirerat er att sluta med head & shoulders och sånt där annat skräp som vi förstör våra kroppar med ;)

Dag 80

Nu är det bara tre dagar kvar till jag egentligen skulle vara färdig med cambridge. Men nu vet ni ju att jag ska fortsätta, så det kommer bli 29 dagar extra. När dag 83 har varit tänkte jag därför börja räkna baklänges istället :)

Och gissa vem som fixade ett MVG i vård- och omsorgsarbete utan att göra alla MVG-uppgifterna? ;) yeay me!


Och nu till det som alltid är väldigt roligt ;)

Vikten idag var 94,5 kg. En viktminsknings sedan igår med 1,6 kg (mycket vatten). Och en total viktminskning med, håll i er, -17,2 kg!!

Helt sjukt att jag snart gått ner 20 kg! HELT SJUKT! Nu är jag taggad! Bara 19 kg kvar till målvikten!Dag 79

Jag är sämst, fick världens jäkla sug-attack igår kväll, så vågen sttår på samma idag som igår.

Det positiva är att jag förbrände 845 kcal igår på t-boxen :)

Idag är det skärpning som gäller och jag ska ordentligt nypa mig själv i armen! Jag kan inte ge upp nu, jag får inte ge upp nu! Jag har kommit så långt, men har ändå så lång väg kvar att gå. Jag har knappt kommit halvvägs!

Jag känner mig orolig och rädd för att jag ska svika mig själv igen och inte klara av att komma tillbaka till cambridgen nu. Jag är jättenervös för hur det blir efter cambridgen igen. Uscha uscha, måste stressa ner lite. Jag fungerar rätt dåligt vid stress och får utslag och ångest och det vill jag inte ha.

10 djupa andetag, fokusera på målet, och bara gör det!

Det är fan inte svårare än så egentligen!

Dag 78 :)

Äntligen tillbaka på rätt spår och tack vare att jag inte ätit kopiöst onyttigt har jag inte gått upp några jättemängder i vikt, men tack vare att jag inte hunnit med så mycket träning har jag gått upp i vikt.

Dagens vikt var 96,1 kg, jag har totalt gått ner 15,6 kg och jag har MINST 11,1 kg kvar att gå ner med cambridge. Som straff för att nyår och jul inte fungerade för mig kör jag i fem veckor till :)
Sedan börjar allvaret. 

Måndag den 7:e februari ska jag väga 80-85 kg. Inte mer. Gärna mindre :)

Det fixar jag väl? ;)

Syskonkärlek

Det var länge sen jag delade med mig av tankar och funderingar som inte rör min vikt :)
Jag har den senaste tiden funderat mycket över vilka människor i mitt liv som påverkat mig mest och hur många det är som komma skall att påverka.
Jag har alltid varit väldigt lättpåverkad av andras normer och sätt men nu tror jag att jag har hittat mitt sätt. Det sätt som jag vill indoktrinera alla andra i istället. Jag böjer liksom inte lika lätt längre. My way or the highway liksom.
Min bror (läs styvbror) och jag är på samma ställe i livet just nu. Vi har haft väldigt bra kontakt ända sedan våra föräldrar gifte sig. Men så har vi haft det lite jobbigt med kommunikationen mellan oss som bara vi som syster och bror. Nu har vi hittat tillbaka till varandra och shiet vilka syskon vi är. Vi är underbara! I torsdags firades det ju lilla julafton hos Lundevall Jacobsen familjen och jag och bror började dagen med att köpa de sista julklapparna och sen satt vi hemma hos mig och drack vin och rimmade innan vi skulle springa iväg till päronen. Och vi bara hade så jävla roligt! SÅ JÄVLA AWESOME är vi!
Och så här såg vi ut inför nyårsafton:


We´re awesome!
Och vi är båda löjligt lyckliga!

Har haft en underbar jul, ett underbart nyår, och jag ser fram emot ett år utan dess like! Det här året kommer bli det bästa. Jag känner det i hela kroppen!


Imorgon börjar allvaret igen och jag kör igång med ren kur.
Har försökt äta mig själv ur huset idag men det har gått så där. Yoghurt står kvar som ska hällas ut imorgon bitti om jag inte får för mig att äta det snart, men det tror jag inte. Jag är inte sugen på något annat än frukt idag uppenbarligen. Åt yoghurt och puffat ris med honung till frukost/lunch och har sen dess levt på persimon och vindruvor. Ser fram emot imorgon! Känns bra att komma tillrätta med vardagen igen :)

Tänk er va, imorgon är det en helt vanlig måndag igen. Det tycker jag känns alldeles underbart! T-box står på schemat! Äntligen ;)

Börjar året med...

..att bevisa för mina kära läsare vad för sorts tjej jag är. Denna hittade jag på Jennys blogg :)[x] Färgat håret/Slingat håret
[] Använder smink varje dag
[] Borstar håret varje dag
[ ] Plattar håret varje dag
[] Du använder brunkräm / foundation
[x] Du använder mascara
[x] Du använder puder
[X] Du använder rouge
[]Du använder kajal
[x] Du använder ögonskugga
[] Du använder läppglans/lypsyl
[] Du använder täckstift

Totalt : 5


BEHANDLING PÅ KROPPEN :

[ ] Dushar varje dag
[ ] Tvättar håret varje dag
[x] Borstar tänderna varje dag
[x] Tvättar ansiktet varje dag
[] Sätter på sig hudkräm efter att man duschat
[x] Byter underkläder varje dag
[] Använder hårspray
[ ] Använder hårgele 
[ ] Har hellre rakt hår än lockigt hår
[ ] Brun hårfärg är snyggare än blond

Totalt : 3

ÖVRIGT :


[ ] Läser alltid tidningar, som: vecko revyn, eve osv.skvaller
[ ] När en tjej bråkar med dig så vänder du bara ryggen och går
[x] Du har din egen stil och kopierar inte andras
[ ] Du går och köper kläder nästan varenda dag
[] Du skriker när din nagel går av 1 mm.
[x] Du har bra självförtroende
[ ] Du skryter ofta om dig själv framför vänner att du är snyggast i stan osv.
[] Du är mammas lilla flicka och skiter i om alla går ut en vardag medans du sitter hemma
[] Du är en ganska lugn tjej och skriker nästan aldrig
[ ] När du går på stan har du alltid med dig din väska och högklackade skor
[] Du går aldrig till skolan/jobbet med mjukiskläder.
[x] Du kollar dig i spegeln så fort du ser en
[] Du har alltid med dig smink till skolan/jobbet varje dag för säkerhetsskull,
[] Du älskar att ha klänningar på somrarna
[] Rosa är din favoritfärg
[x] Dans är din favoritsport
[ ] Hockey är din favoritsport
Totalt: 4

Totalt: 12

1-10 - Dags och få ordning på livet lite och sluta vara så lat kanske?
10-20 - Du är ganska normal men ändå lite slapp
20-27 - Du är helt okej och en vanlig tjej
27-34 - relax little miss fjortis!
34-47 - Så petig behöver du inte vara MISS FJORTIS

Nej någon fullfjädrad tjej blir det aldrig av mig, många har försökt, många har misslyckats ^^ Klänning är helt enkelt inte bekvämt och tjejer har en tendens att göra saker mycket större och svårare än de är. 

Nu vet ni det. ;)

2011-01-01

Så har ännu ett år försvunnit.

Det kan till och med ha varit det bästa året någonsin faktiskt.
2010 började med en kass frisyr och ett försök till att gå ner i vikt med cambridge, vilket inte fungerade alls. Så HIMLA omotiverad var jag.
Jag bestämde mig iaf för att lägga ut halvnakna bilder på mig själv för att visa hur tjock jag var och även visa på mina baggyjeans som jag inte kunde ha, men som jag kan ha nu ^^
Hela våren var rätt miserabel och jag fick tampas med en hel del bakslag pga att människor som inte vet hur man konfronterar andra hittade på lögner om mig vilket resulterade i två avsked från jobb. I panik inför sommaren sökte jag in till komvux för att börja studera omvårdnadsprogrammet och efter lite om och men gick det bra och jag levde hippie-liv hela sommaren med min bästaste Madde som också var ledig. Sommaren spenderades mestadels i barva kalkbrott och där hade vi vårt lilla paradis :)

Vi åkte till öland på öland roots!

Vi hade en awesome tid och när vi kom hem var sommaren slut. 

Hösten kom återigen med en massa strul då jag i augusti får veta att kommunen gjort slut på alla sina pengar så de kan inte låta mig fortsätta mina studier. Så jag börjar jobba på avdelning 19 akutpsykiatrin igen för att få det att gå ihop. Hösten var fattig som en kyrkråtta men det var roligt att jobba igen. 
I början av oktober fick jag börja plugga igen och eftersom jag jobbat så mycket hade jag lite extra cash att röra mig med och bestämde mig för att börja köra cambridge igen och unna mig ORDENTLIG träning.Mitt i allt detta stod jag vid ett vägskäl där jag måste välja mellan  att göra illa en person eller fortsätta att göra illa mig själv. Och för första gången i mitt liv satte jag mig själv före allt annat. Ett jobbigt och livsomvälvande break-up, men som ändå var väldigt bra för mig. Jag har hittat tillbaka till mig själv tack vare det.2011 blir ett förändringens år som 2010 var början på. 
Jag tycker för första gången på länge att det ska bli kul med ett nytt år! :)

Gott nytt år mina kära läsare!

RSS 2.0