Megasen

Som du kanske redan sett
Första snön kom inatt
Nu flyttar vi med fåglarna som trotsar Atlanten
Har du hittat rätt?
Kan du höra ditt skratt?
Kan du leva vid en brant med ena foten över kanten?

Vi vinner ingen tid
Och vi får inte vänja oss för då är allting förstört
Jag är hos dig igen
Som du kanske redan hört

		en elegi för alla sorger 
den här hösten handla om
för en mor som sjuknade in 
för ett barn som aldrig kom
för skuggan över gården 
där aldrig solen lyste in
för en ork som inte fanns 
du saknade min jag saknade din
Nu får jag höra att du lever då och då ifrån en vän
och det verkar som att allting är okej
jag undrar om du nångång är tillbaks dit igen
och kanske undrar över mig
du kanske undrar över mig
men tiden har sin rätt att förändras där den går 
och den är hos dig nu hos dig och din vän 
jag ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår
och aldrig älska dig igen
aldrig älska dig igen
men nya dagar väntar med nya tidsfördriv
och allting liksom kräver mera nu 
så ta dina minnen och försvinn ur mitt liv
älskade älskade du
älskade älskade du
men jag skulle aldrig ha tålamod nog 
att bli förstådd
ingen känner mig 
så väl som du
jag skulle fastna i min ensamhet igen 
om du lämnade mig nu

Jag får nog hålla allt tillbaks
det finns ingenting som räcker
hjärtat kom aldrig till tals
i ett block som bara läcker

men ändå
du, min vän i livet
se hur kvällen brinner opp
en enda sak är givet
vi är två hjärtan
i samma kropp

om jag tappar allt igen
det är möjligt att det händer
det kan vara svårt att hitta hem
från alla hav och alla länder

men ändå
du, min vän i livet
se hur sommaren blir höst
en enda sak är givet
du bär min luft
i ditt bröst

Dag 4 (46)

Idag: 108,5 :) På väg nedåt.

Nu ska jag strax halta iväg till skolan... jo precis jag har ont.. precis överallt efter takskottandet igår.. usch! 

Skriver säkert senare! Har en känsla av att jag kommer halta hem och lägga mig sen :)

Må gott :)

Hokkaido!

Eller nåt ^^

Idag har jag fått en träningskompis, och på söndag ska han och jag prova Aikido tillsammans! Det ser jag supermycket fram emot!
Och så förväntar jag mig att ha väldigt ont efter imorgon... jag ska skotta snö.... från tak.. klockan 7 på morgonen.. och jag har blivit lovad att få gå vid halv fyra (!) så jag hinner till mitt vanliga jobb inom social psykiatrin vid halv fem till nio...... Det ska bli väldigt spännande att gå på seminarium på torsdag och sen gå på utbildning i Time Pool med jobbet på eftermiddagen och sen träna på fredag och söndag.. bra start på första veckan. PLUS att jag inte vet om det blir något mer skottande, vilket det säkert blir. It better pay good! Det går rakt ner i min "Joy-kassa". 

I övrigt så tvättar jag, och funderar mycket på min vän. Är ömsom arg och ömsom.. ja jag vet inte. Något annat. Besviken kanske. Samtidigt som jag har dåligt samvete för att jag känner att jag inte kommer kunna vara en bra vän.  Vet att min vän läser. Min vän behöver inte få panik. 

Men kämpar också hårt för att låta bli att tänka på min vän. Jag ser fram emot att utsätta min kropp för psykiska och fysiska övergrepp imorgon och till helgen. Men måste vara försiktig med ryggen imorgon. Har ju suttit här i flera dagar så den gillar inte mig just nu.

Hoppas ni hejar på mig och ser mig som en av de där vänliga själarna som ser till att snön inte faller ner tillsammans med taket på oss. Känner mig som en vardagshjälte litegrann, det gör jag aldrig när jag jobbar inom psykiatrin på samma sätt. Mmm... Jag kanske ska börja jobba som snöröjare på heltid.... HAHAHAHA NEJ! 
Tillfälligt!


Må gott hörni!

Dag 2 (44)

Hellu hellu!
Idag hamnade min lilla våg på 109,3 så 1,7 sen igår. En bit till på väg.

Jag fick ett nytt jobb igår :) Min vän Ronny ringde mig och frågade om jag känner någon som är arbetslös så jag räckte upp handen snabbt. Och så undrade han hur jag känner inför att skotta snö. Och jag svarade att om jag får betalt för det är det det roligaste jag vet. 

Så han gav mitt nummer till en snubbe som ringde upp så imorgon ska jag skotta snö på platta tak!!! Aaah! Jag som inte är något höjdrädd eller så...... *lite panikslagen* nåja jag var rädd för psykon innan jag började jobba med dem så det här ska nog gå lika bra. Det som oroar mig är att det snöar idag igen... hur mycket snö kommer vi behöva skotta? Och jag har ju inga täckbrallor (jo jag har två par men inga som passar :() och vad för skor har man på sig såna gånger? Mina UGS är ju superhala, dem vågar jag väl kanske inte ha på mig då...

Hm, jag får fundera över det här.
Önska mig lycka till och en fet timlön ;)
Må gott :)

Dag 1 (43)

Nu tänker jag inte lura någon längre!
Idag är dag ETT! Skärpning nu! Vägde mig i morse och den slutade på 111... prick.. igen! Fast det är fan inte konstigt. Den senaste veckan har jag suttit på mitt feta och typ ätit när jag har vaktat på katterna. 

Nu är det en ny vecka, katterna mår bra, jag mår ganska bra, jag känner att jag vill fokusera på mig själv, solen skiner och jag väntar på våren med öppna armar. 
Det är BRA saker!
Det är BRA nu!
Behöver bara skaffa mig rutiner! Och jag tror inte jag kommer ha några problem med att göra det nu.. Det är så mycket förändringar som försiggår runt omkring mig, som jag har spenderat natten med att fundera på om jag vill vara en del av. Lite jobbigt nu när jag liksom erbjudit mina axlar men visst är det okej att ta tillbaka sånt om det är för ens egen skull?
Det är förstås inte alls upp till mig att tycka och tänka någonting alls om det här och jag låter helt enkelt bli. Så jag tar några steg tillbaka och låter dem deala med varandra och sig själva tror jag.
På torsdag blir det Yoga! Det ska jag ringa och boka idag! Men bokar nog inte in så mycket mer. Ska damma fram min dansmatta tänkte jag. Det blir det nog lite ikväll tror jag :)

Får besök av världens bästa Fia idag det blir bra att tänka på något annat en stund :)

Hoppas ni mår gott idag. Solen skiner på mig så jag mår ganska bra trots 111 :P

Aw!

Inatt har varit en underbar natt! Jag har sovit i min säng, utan byggplast eller kiss-lakan, med öppen dörr! Visst katterna har sprungit på mig, och de har låtit, men jag har sovit dryga sju timmar i sängen :) Och några timmar i soffan. 

Det är Tsukis sista dag på antibiotikan idag och jag kände att nej, nu ska jag släppa ut honom. Så jag tog av honom tratten och OJ! Där är kissen jag känner! Han hittade favoritbollen och så sprang han, hoppade både högt och lågt och bara rusade omkring och man riktigt såg hur skönt han tyckte det var att kunna röra sig ordentligt igen. Haru såg förskräckt ut men efter ett tag kom han igång han också. 

Efter gårdagens snöstorm är det idag skinande sol och man vill ju bara gå ut och slänga sig i den ca 0,5 m djupa pudersnön som ligger här utanför. 
En promenad blir det nog idag iaf!


Tankarna idag går till två av mina vänner. De har båda en pers framför sig. Jag önskar er all lycka! Ni vet var jag finns.
Må gott i solen :)

Mina bebisar!

Mitt i natten började det pingla:
Så om ni inte hör vad jag säger så kan det bero på att jag är totalt nyvaken och har vakat katt i 4 dygn och kanske soit en så där 10 timmar totalt på de dygnen...
Må gott :)

Tre sjuklingar

Nu är det synd om min lilla familj.

Tsuki är nyopererad.
Haru hade kissat blod i morse så nu befarar jag urinvägsinfektion så det blir veterinären imorgon igen. "Hej då pengarna!" *vinkar*
Och som att det inte vore nog att båda mina bebisar är sjuka så har också jag feber. Så vi ligger här i soffan alla tre och tycker synd om varandra!
Katterna sover... jag ska nog passa på jag med. Det tråkiga är att de ligger på mitt täcke.. och jag fryser. Men jag har ju inte hjärta att flytta på dem.

Hoppas ni mår bra!
Själv tröstar jag mig med b&j!

Inte bra

Igår var det dags för mina kissars kastrering. Jag var orolig, även om jag visste att det är ett så basic ingrepp, och att det är bra att det blir gjort. Dessutom skulle jag få rabatt så det skulle bara kosta mig 890 kronor för båda. Skitbra.

Efter mycket om och men fick jag in båda herrarna i transportburen. De skötte sig exemplariskt i bilen. Det var en kort resa. In och fick träffa veterinären ganska snabbt. Han tittade först på Tsuki som var snabb med att ta sig ut i rummet medan Haru stannade kvar inne i buren. Han lyssnade på hjärtat och sa att det var bra. Men han hittade bara en pungkula, men trodde att han hittat den andra i ljumsken. Inga konstigheter och jag fick veta att det skulle bli en liten prishöjning. Men det var okej eftersom jag lagt undan 1200. 

Sen var det Harus tur, och jag var ju lite orolig för hans kramper, att det skulle vara något med hjärtat eftersom mamman deras hade problem. Men ingenting. 

De skötte sig bra båda två och snart hade vi fått ner dem i mindre burar och jag gick därifrån och försökte hålla humöret uppe och inte svimma av oro och var förberedd för att hämta dem vid fyra.

Stack iväg och shoppade en ny klösmöbel åt dem och en sån elementbädd (som de inte gillar). Sen hem och städade, konstigt att vara hemma utan en massa katter här :S
Funderade vid två-halv tre på hur stor den där lilla prishöjningen var egentligen och ville ringa och kolla... det tråkiga här då var ju att den "lilla" prishöjningen inte var så liten. Jag skulle ha betalat 445 för hans kastrering, men den hamnade på 1908 kr istället.... PLUS Harus kasrering på 445...
Tur jag hade en bra månad denna månad.

Men de pengarna bryr jag mig väldigt lite om när jag fick veta allt om mina kissar. Harus ingrepp hade gått hur bra som helst utan några komplikationer. Men de hade inte hittat Tsukis andra testikel, så de hade öppnat honom i ena ljumsken, i buken OCH i den andra ljumsken utan att hitta något. Så han ligger nu här bredvid mig under en filt med tratt och grejer. Antibiotika fick han också som min mamma kommer och hjälper mig få i honom snart. Försökte själv i morse men det gick inget bra. Blev så ledsen över att behöva plåga honom så där! Och jag var rädd att jag skulle behöva hålla honom så pass att jag kanske gör illa honom. 
Nu ska jag pussa lite på honom och klia honom runt kragen. 
Han ska nog få slippa den imorgon om det ser bra ut. Bra med mamma som är sjuksköterska som kan säga om såren ser bra ut eller inte... Jaa det kan väl jag med. Men jag skulle säkert tycka de såg dåliga ut om de var minsta röda!
Mamma kan lugna oron!
Jag har vakat över kissarna hela natten, så jag är inte så pigg idag. 
Ska nog försöka sova lite mer sen. Men det blir nog soffan inatt också.

My little horse shoe!

Jag har pluggat, gjort alla de där viktiga sakerna. Hämtat den underkända tentan och spottat lite på den då jag troligen bara var 1½ poäng ifrån godkänt.
Men så har jag hämtat mina skor, och min my little pony box! Skorna var underbara! Framförallt de med snörning! Gissa vad ni kommer se mig i de kommande kalla månaderna! Underbart!
Nu ska jag duscha, koka nudlar och mysa ner mig i soffan. Så blir det idag!
Må gott :)

Nollpunkt.

Varför ska jag fixa och dona? Problemsöka och problemlösa? Varför ska jag ens ägna min energi? Det finns uppenbarligen inget hopp för den egocentriska mänskligheten ändå? Varför ska jag leva om den enda som har glädje av att jag lever är jag själv? Jag förstår inte er. Jag vill inte förstå er. Jag blir arg på er när ni får mig att tappa hoppet och tron på altruismens utopi. Jag hatar alla er som vill få mig att komma ner på jorden hela tiden. Ni besserwissrar som har fått mig att bli den cyniska människa som jag ibland är. Allt ska vara korrekt och sanningsenligt men till vilken nytta när vi ändå bara klagar och stör oss på saker?
Jag behöver bli psykotisk för att kunna glömma era ord. Jag behöver vänner som följer min livsåskådning och det verkar vara det enda sättet jag kan få det på. Produkter av min egen fantasi kan inte svika eller säga fel ord. De förstår vad de ska göra. Som man behandlar andra vill man själv bli behandlad så det borde inte vara så svårt för er heller. Jag kommer inte ändra på mig gentemot er. Jag känner er. Jag kommer tränga mig på, problemsöka och problemlösa. Även om jag inte vill. Även om jag vet att jag inte får det tillbaka av er. Det är säkert inte erat fel att ni inte känner mig ändå. Det är säkert inte erat fel att ni inte vet hur man gör med mig. Det är säkert inte erat fel att ni hanterar mig på fel sätt så det gör ont på och i mig. Jag får dåligt samvete när ni gör fel. För det är säkert mitt fel. 
Så jag lägger mig under mitt duntäcke och låtsas som att jag inte hör när mina grannar borrar, eller posten kommer, eller när det ringer på dörren, jag känner heller inte mobilens vibrationssignal för jag har ju "stängt av mobilen". Allt för att ni inte ska göra fel. Jag vill inte att ni ska känna er dumma när ni gör fel. Det är säkert mitt fel ändå...

Pluggdag :(

Och allt suger litegrann.. vädret, jag, mitt huvud, schenker, dom där *pekar*, ja typ allt.
Och varför skulle jag vilja komma på din "hejdå-fest"? Ge mig ett bra skäl?

Jag borde egentligen bara krypa tillbaka till det HÅL jag kom från idag.
För jag gillar inte någon idag.
Så är det.
Och jag har ingen som helst jävla lust att gå ner till skolan och hämta min underkända tenta. Kanske ska skjuta upp allting till imorgon och sitta ensam i mörkret och kjedjeröka i köket idag istället? Kanske försöka läsa lite och kanske inte vara alltför produktiv? Men jag borde plugga... I really should. Men jag kan ju börja med att läsa.

Och jag skiter faktiskt i dig idag. Jag är trött på att vänta på dig.
Annars då?

Dag 29

Usch vad dåligt det känns att jag skulle ha gått 29 dagar nu, men har bara gått ner 3,2 kg...

Nåja, nya tag idag!
Idag är dag 29/1.
:) Solen skiner på mig och jag har lite vårkänslor. Idag ska jag byta gardinstänger i vardagsrummet och sovrummet, lämna tillbaka bilen och promenera hem till min mor tror jag :) Om inte annat blir det iaf en promenad hem från brorsan där jag ska lämna bilen :)

På torsdag ska jag försöka fixa så att det blir lite yoga. Men har tenta på fredag så jag lovar ingenting.
Jo så det blir lite plugg idag också :)

Må gott denna soliga måndag! Måndagar är bra dagar!

Söndagsångest med våldtäktsdusch

Min kära barndomsvän Nicole introducerade mig för begreppet "våldtäktsduscha" direkt när jag hörde ordet förstod jag vad hon menade. Jag har bara inte haft ett namn på det förut :) Många sitter säkert nu med en sån där "aha-känsla" och förstår precis vad jag menar medan andra sitter med gapande käftar och tänker "neeej guud vad hemskt". Men en våldtäktsdusch är alltså en sådan som man utför sittandes i fosterställning i badkaret eller duschen och låter HETA strålar slå mot ens rygg. En sådan dusch har jag tagit idag. Det är skönt när man fryser, för av någon anledning kan man ha lite hetare vatten när man sitter ner. 
Och så det här med söndagsångest. Jag har försökt göra något av den här dagen. Vaknade vid nio och åkte direkt och storhandlade. Mycket produktivt gjort tycker  jag. Glömde dock bort det här med lunch och middag. Men det har gått bra ändå :)
Sen åkte jag och köpte panelvagnar och gardiner och fixade mitt kök, det blev värsta mysigt. Skickar upp en bild senare, kameran är på laddning...
Men sen har jag inte gjort någonting alls... och det fungerar ju inte för mig! Vädret har varit kanon men jag har sån där ensamhetsångest så jag kan inte gå ut och göra saker ensam. Nej nej! Jag måste ju ha någon med mig. Men ingen har velat leka med mig idag.. så jag har mest suttit i min soffa... jag har kört en tvätt i maskinen och en disk i den andra maskinen... produktivt va? Och plockat undan lite i köket har jag gjort också men annars inget.. Usch.
Hatar att ha haft lediga dagar som jag slösat botr på att vara ensam. Sånt får mig att må dåligt. Jag har inte ens sovit! En så värdelös dag har det varit!
Imorgon hoppas vi på fint väder. Ska lämna bilen och då vill jag gärna ha fint väder när jag måste gå tillbaka! 
Och så de där jävla schenker som har tappat bort mitt paket med skorna jag beställt! Hade varit bra att ha dem imorgon!
Imorgon är det måndag. Då blir det skärpning! Så därför ska jag dricka upp min blåbär- och acaijuice nu och äta mitt sista äpple. 

Hoppas ni har haft en bra söndag iaf :)
Må gott :)

Bättre fredag.

Inte bra i min bantning dock.
Snart kommer L. Jag vill det och jag ska försvinna i hans knä. Det ska bli så fint.
Fint!
<3

Turbulent torsdag

Man kan ju tro att dagen igår inte kunde bli värre efter uppvaknandet med den underkända tentan? Jo visst... dagen fortsatte ju och det är mig vi talar om.
Jag somnade vid 2-3 någon gång.. ensam. 
Min granne som han hade ringt när jag försvann kom upp och tröstade mig och klappade mig på huvudet.
Jag skakade lite, skrek lite, och grät lite men sen bestämde vi oss för att vi ätit, tittat på tv och somnat på varandra i soffan. För det var så det skulle ha gått till.

Men jag vaknade ensam i soffan. 
Har just ätit en välbehövlig frukost (jag älskar nämligen frukostar) bestående av frökusar (världens bästa bröd) tofu cream cheese, och soja mjölk och lite yoghurt. Jag känner mig så där härligt frukost-sömning som man kan bli på lördagar. 

Det blir inte mycket idag. Jag ska vara ensam idag. Får se om jag tar mig på tunggung ikväll...
Men nu blir det horton hears a who och kanske lite mer sömn...

NÄÄ!

Jag har fan inget att vara ledsen över jag gjorde mig absolut bästa! Jag slår vad om att jag bara är någon endaste poäng ifrån att bli godkänd i så fall. Eller så har de blandat ihop numren igen! 

Bah!

Ah men fan dag 25 :(

Fan jag mådde ju så jävla bra när jag vaknade... Vågen stod på 106,7 igen och jag kände bara vilken bra dag det här blir. Sen har jag fått mail från skolan om mina resultat på introduktionstentan, och jag blev underkänd igen :( IGEN! Fan jag pluggade som ett helvete inför den och det kändes hur bra som helst när jag skrev den men uppenbarligen hjälper inte det!! Fy fan vad kass jag känner mig och jag förstår verkligen inte HUR jag kunde bli underkänd!! JAG FÖRSTÅR INTE!!
Och jag har ingen lust att göra den tentan igen! Jag vill verkligen inte! Den är så mycket ångest och det är så MYCKET som vi ska lära oss att det borde fan inte vara mänskligt på en introduktionskurs!
Det här förstörde troligtvis hela min dag och hela min helg och jag känner mig så sjukt jävla misslyckad på allt idag!
Fan :'(
Det är inte så här man vill starta morgonen :(

Dag 24

Hejsan svejsan och sånt!
Usch de senaste dagarna har varit jobbiga för mig. Jag har inte orkat eller velat göra någonting. Alltså så här va: Till och med att blanda min shake har varit jobbigt! Dåligt med pengar och dåligt om koll gör mig ledsen. Och när jag blir ledsen blir jag apatisk och vill ingenting!
Trodde måndagen skulle vara min räddning med besked från csn men ICKE! Bah! Och så ringer jag dem idag och allt hon behöver göra är att trycka på en knapp så är min ansökan beviljad... ändå har det tagit dem sen i fredags...
Får pengar på fredag nu iaf och det känns ju bra med lite extra cash den här månaden. Som TROTS både csn och lön har varit den fattigaste månaden hittills... Nu måste jag bara komma på hur jag ska få tag i cigg innan fredag för de tog nämligen just slut!

Igår var nog den sämsta dagen hittills. Jag åt ris och kokt fisk till lunch... bara det. Inget annt för det var det enda jag hade hemma. På kvällen ville jag inte äta samma sak igen och blev nästan ledsen av tanken på att jag kanske måste göra det. Men bästaste Matilda räddade mig med pannkakor! She´s like the greatest ever!
Idag är det nytt försök på sopporna. Jag har lite ångest över att jag inte börjat träna än, men de har gjort om träningsschemat så det passar inte riktigt mig nu. Men jag ska försöka anpassa mig. 

Idag har det varit skola och det sista seminariet. Känns bra för nu har jag över en vecka på mig att plugga inför tentan nästa fredag. Det här känns som en väldigt lätt kurs! Känns bra!!
Tanken går till min lilla vän Sandra idag och jag skickar hela tiden en massa positiv energi åt henne för att hon ska klara den här dagen så bra som möjligt (GAMBATE NE!!)
Nu är det snart dags för den andra shaken. Och jag ska nog slänga i tvätt i maskinen och känna att jag gör någon nytta. Kanske är det dags för lite städning också. Skulle vara nice att känna att hemmet är fräscht ikväll, ta ett bad och njuta av att sova i min nybäddade säng på min lediga dag imorgon i väntan på csn på fredag. Hoppas de kommer tidigare. Men troligen inte :P


Jag mår bra idag! Välkommen in i mitt rosa fluff!
;)
Må gott :)
OH OH! förresten!! Kolla vilka aaasschyssta dojjor jag beställt från have2have.se
Dom här beiga kommer bli mina wonders!
Dom övre är egentligen Matildas påfund, men de var så mysiga så jag måste också beställa ett par ;)

Kolla in have2haves rea btw! It´s the shizznizzle!
Må gott, man gör det av att shoppa ;)

RSS 2.0