VIKTIGT! FLYTT!!

Jo, jag tänkte att jag härmed skulle annonsera om min flytt!
Den har varit på gång ett tag men nu är det ÄNTLIGEN färdigt!
Varför flytt då? Jo så här är det: Blogg.se uppfyller inte de krav jag ställer på en bloggklient, dessutom har de som jobbar på blogg.se inga planer på att göra en android/iphone app (eh, varför inte?) och jag tänker ju ganska snart byta upp mig till en android-mobil för att lite enkelt kunna ha allting i min hand, och då vill jag även ha tillgång till att blogga om jag skulle känna för det. Enda skälet till att jag stannat här är att jag ju skrivit sen 2007. Men guess what?! Tekniken går framåt och hela den här gamla bloggen följer ju med till den nya.

Jag är skitnöjd!
Så häng med till knysnyaliv 2.0: Klicka på bilden :) Ha överseende med att sidan fortfarande är något under konstruktion dock...Vill du på en gång hoppa över till den nya bloggen på bloglovin, klicka här nere:


bloglovin

Rapport vecka 12 (vecka 1 av 100 grymma dagar)Den här veckan startade illa tyckte jag. Jag hade dålig koll på kosten och dålig vilja. Dålig kontroll överlag.
Jag är väldigt nöjd med -0,5 dels eftersom jag lagt om träningen helt denna vecka vilket innebar att det inte blev riktigt lika intensivt som det brukar bli, men dels också för att maten som sagt inte varit den bästa denna vecka. Handlar inte om att jag fuskat eller ätit för mycket utan att det bara känts jobbigt och krångligt.
Ser fram emot nästa vecka nu när jag känner att allt går så bra igen :)

Yeay!

Som en del av...

förändringen som skall ske under dessa 100 dagar har jag ju sagt att det är stopp med godis. Jag kan säga att det kliar i fingrarna idag för att gå ner och köpa en påse ändå.. men det ska jag inte!
Så istället sitter jag och funderar på vad jag kan tänkas vilja äta ikväll. Jag ska unna mig en god middag och sen en god, nyttig, efterrätt! 

Vad det blir för middag har jag fortfarande inte riktigt bestämt, men det lutar åt kyckling med pesto eller något. Men efterrätten har jag klar för mig och jag tänkte att jag skulle dela den med er :)

Detta behöver du till en portion:

1 st päron
½ burk kesella vanilj
Kanel
Ingefärskrydda (eller lite färsk riven)
1 ruta mörk choklad (minst 70%)
Eventuellt lite kokos-sprinkel

Sen tager du:
En sil/ett durkslag i bra storlek
En kastrull
Vatten
Häll i vatten i kastrullen så att vattnet inte når upp till silen.
Lägg päronet, med skal och allt för absolut bästa näringsbevarning, i silen och lägg lock på.
Dra inte upp plattan på fullt utan håll den på ungefär 4:an kanske 5:an och låt päronet ångkokas i 6-7 minuter.
När päronet ångats klart skär du det på mitten och lägger fint på en talrik med den "vita" sidan uppåt. Krydda efter smak med kanel och ingefära. Innan päronet kallnar lägg på ½ choklad på vardera päron och sprinkla eventuellt på kokosen.

Servera med kesella vanilj och du är settled! Endast runt 200 kcal per portion och då är det en ganska stor efterrätt ^^
Håll till godo mina vänner. Och glad fredag på er ;)

Tid är inte pengar...

..tid är så mycket mer dyrbart än så.
Tid är någonting vi har framför oss, i nuet och bakom oss. Den tid vi har bakom oss är tid vid aldrig får igen hur mycket vi än försöker. Tid vi har framför oss är tid som vi förr eller senare kommer ha bakom oss och därmed inte ha tillgång till men även tid som vi inte kan planera, tid som vi inte vet vilka händelser den tillhandahåller och därmed tid som vi inte har något som helst begrepp om vilka förutsättningar vi har för. Den enda tiden vi har är nu. Tiden som var är obetydligt (nåja, missförstå mig rätt) eftersom den redan är förbrukad och därmed för alltid borta (även om minnena av den tiden finns kvar), tiden som kommer är obefintlig eftersom det inte finns någon som kan garantera att vi faktiskt kommer uppleva den. Den är noll. Finns ej.


Nu finns. Det är nu. Den enda tiden som inte är relativ är nu, det är den enda tiden du kan räkna med, ta på. Att ta tillvara på det ögonblick som vi just nu befinner oss i är något som många är riktigt dåliga på.


Meningar som "Jag tar det sen" "jag börjar på måndag" eller enkla ord som "snart" handlar om en tid som egentligen inte existerar. Oavsett om det handlar om att diska, börja träna, eller ringa mamma och tala om att man älskar henne så är faktiskt just precis NU den enda tiden som du vet att du faktiskt HAR TID att göra det. Nu är den enda tiden du har i din hand.


Inte sen. Inte imorgon. Inte på måndag.


Nu!
Heads up!

Jag vill ge ett litet "heads up" och inte minst massor med thumbs up för min kära KATTA som har varit med i Du är vad du äter på tv4 plus. Programmet sändes idag (missade du det dyker det nog snart upp på tv4 play) och jag måste bara säga vilken grym tjej hon är! Jag tycker verkligen att ni alla ska gå in och ge henne riktigt mycket pepp för hon blir nog skitglad då!

Gör det, gör det nu! Klicka på bilden så kommer du direkt till hennes blogg :)

Vafalls!

Jag hoppas att den här dagen tänkte ha samma svängar som igår. Min torsdag börjar nänmnligen också dåligt med att tanten jag pratat med på Arbogas Arbetsmarknadsförvaltning (vare så?) ringer och säger att hon minsann inte kan lova bort några bord utan att jag måste tala med den som är ansvarig för marknaden (jag trodde ju att det var hon?!). Men bord finns det kvar, sa hon. De kanske har ett annat pris bara, sa hon. Inga problem, sa hon Jag fick ett nummer till en annan tant som säger raka motsatser till den första tanten. Vi har inga bord kvar, sa hon. Cambridge Viktprogram kanske inte passar på en påskmarknad, sa hon. Priset var billigare än det jag hade fått, sa hon.


Du kan dela ut flyers, sa hon.

Så ja.. tillbaka till ruta ett då, men vad gör man inte? :) Billigare för mig blir det ju hur som helst.

Den andra tanten var det faktiskt lite synd om. Hon var den som anordnade kartor över marknaden och organiserade vem som skulle stå vart. Kartorna var redan ritade så jag hyser faktiskt inget agg alls mot att hon inte ville göra om allting. Jag vet exakt hur krångligt allt är när det är en massa människor som ska försöka samverka.
Så ni kommer inte hitta mig vid ett bord på lördag, men håll koll! I´ll be around ;)

Miih ^^

Den här dagen började dåligt, fortsatte sämre och blev sen alldeles förträfflig!
Eller ja.. helt illa började den faktiskt inte, jag vaknade med lite idéer som jag gjorde verkliga under dagen och mer därtill!
Jo så här va: Arboga går inget bra, vi har precis börjat och jag behöver göra reklam för mig! Tänkte kolla läget på kommunen lite och snubblar då över en marknad som ska äga rum på lördag! Perfa! Då kan jag passa på att dela ut lite flyers tänker jag. Men sen kommer jag på att jag hatar människor som delar ut flyers och att de flyers som blivit utdelade till mig oftast inte får speciellt mycket uppmärksamhet de få sekunderna innan de hamnar i soptunnan. Dvs jag tror inte det kommer ge så stor effekt. Snilleblixt! Ringer till kommunen och frågar om jag får ställa upp ett bord och vad det i så fall kostar. 250 spänn och då kör de dit ett bord åt mig, monterar det med tak och allt och hämtar det sen också.... ringer Diana och berättar och får okej.
SÅ på lördag tycker jag att ni ska ta en roadtrip till Arboga och gå på marknad med en massa hantverk och roliga tävlingar för barnen och ja och så jag också! ;)

I övrigt har jag även ringt några vårdenhetschefer idag som blev glada över att jag kunde jobba timmar i sommar. Har sökt in till två 7,5 hp kurser till sommaren som jag hoppas att jag kommer in på även fast ansökan är typ... en månad försenad.

På det har jag även pluggat och tränat min underbara t-box. Nu är jag nöjd!
En nybäddad säng väntar på mig, jag ska dricka en kopp te, se ett "the event" avsnitt och känna att jag är jävligt nöjd med mig själv idag! JÄVLIGT nöjd!
Idag är jag så där awesome som jag är allt som oftast men oftast inte ger mig all den cred för som jag förtjänar. En klapp på axeln ska jag ha idag. Minst. Och en tårta.. err.. ett äpple?Kom igen då livet! BRING IT ON!!

Skräckblandad förtjusning

Panik... panik och stressvågor... och ångest. Japp det var exakt vad kämde igår när jag får reda på att betalningen för mitt startpaket till att bli Cambridgerådgivare åker in idag. Jag får mitt första paket troligen den här veckan. Jag måste starta upp mitt företag när som helst. 

Jag ska ha Flen, Malmköping, Strängnäs och Arboga. Jag måste lära mig bokföring, jag måste lära mig allting vad det innebär att vara rådgivare, jag ska kunna ha mina egna föreläsningar, jag ska... jag måste... jag behöver..
Inte nog med det har jag ingen aning om hur sommaren ser ut för min del, jobba eller plugga? Får jag göra det ens? Har jag några csn-veckor kvar? Hinner jag jobba, jobba, träna och hinna med mig själv också? Plugga, jobba, träna och hinna med mig själv hinner jag, det vet jag.

Förstår ni vad det innebär att betalningen åker in idag?
Förstår ni den svarta våg som jag såg skölja över mig?
Förstår ni hur många gånger under en sekund man hinner tänka "jag kan inte.."?


Jag satt med grov ångest hela vägen till arboga, hela tiden i arboga och hela vägen från arboga och när jag kom till staden igen så ringde jag mamma och spydde ur mig allt. Mamma är bäst för hon får mig att lita på mig själv. Hon talar om för mig att jag kan och att jag faktiskt vet vad det är jag håller på med. Hon talar om för mig att det är okej att göra fel och be om hjälp om det skulle vara så att jag behöver det.
Min mamma vet vad jag behöver och jag känner mig snäppet starkare idag, men oron finns fortfarande där. Dock handlar allt om hur mycket jag är villig att satsa. Hur hårt jag kan tänka mig att jobba och vad jag är redo att offra för att få det liv som jag vill ha. I slutändan är det allt livet handlar om.

Jag är redo att offra vad som helst för mig själv och mitt välmående. Jag är redo att lida en tid för att sedan få utdelning för lidandet. Jag är redo att ta kontrollen över mitt öde och själv bestämma hur det ska sluta.

Det är som de sista 10 sekunderna på löpbandet. Det gör ont i benen, man har håll, andningen är ur all balans, det känns som att huvudet ska sprängas och sekunderna går så sakta så man tror nästan att man sprungit in i en ny dimension där tiden går mycket saktare och man vill ge upp. Sen helt plötsligt är det över och en halvtimme senare, när andningen blivit normal, när benen fått vila och man satt sig ner, minns man knappt hur jobbigt det var. Så är det. Jag har kämpat ett bra tag nu, med mig själv, med min vikt, och med mitt liv. Det känns som att jag räknar slutsekunder nu och bara måste härda ut dem också. Efteråt kommer allting vara bra.

Att ge upp är aldrig ett alternativ för mig. Jag är en av de mest ihärdiga människor jag känner. Envis som en oxe och med en "kan-själv!"-inställning som rotar sig långt ner i min barndom trycker och trycker jag till jag antingen kollapsar eller misslyckas. Jag ska använda mig av denna kunskap jag har om mig själv mot min ångest.

För kan inte jag, då lovar jag att då går det inte!!

Ooooorrrhhhh

*gäääääsp och sssträäääck*

God morgon!
Idag har jag en, vad det känns som i alla fall, lång och stressig dag framför mig. Ska snart stoppa i mig frukost och bege mig ut på en pulspromenad till gymmet, köra överkropp på gymmet (har ta mig tusan ingan aning om hur lång tid det kommer ta) sen ska jag väl mer eller mindre kuta hem och duscha och göra mig iordning för klockan ett ska jag vara på andra sidan stan på ett jävla kursstartsblättan-blä för det tycker min skola är viktigt. Sen hem igen (tillbaka till den här sidan av stan) och snabbt stoppa i mig lite lunch och så, om jag har tur hinner jag ta en kaffe med min mamma och sen bär det iväg till Vikt & Hälsa och senare Arboga. Phew! Och därifrån kommer jag hem vid nio-halv tio ikväll.

Mgäääsp!
Och då måste jag plugga.... Tur jag har vilodag imorgon på dagen så jag hinner göra lite plugg då. Jaa och så glömde jag ju förstås nämna att jag har tvättstugan idag också... förstås!

Jag kutar vidare och hoppas på det bästa :)

All love to you!
<3

Oh glorious, glorious pain!

Först joggingen som jag nästan dog av i morse och så nu på kvällen ett t-box pass som resulterade i den sedvanliga smärtan i min vänstra höftböj. Fråga mig inte varför. Det gör ont. Spelar ingen roll om jag stretchar eller inte. Spelar ingen roll om jag sparkar annorlunda. Det kommer göra ont hela dagen imorgon och jag kommer ha svårt att gå och sen kommer det inte göra ont mer förrän nästa gång jag har t-box, vilket är på onsdag kväll. Nåja... bit ihop säger jag (och knapra diklofenak). Jag tippar på att jag sträcker den varje gång och att den sen blir inflammerad. Det är min teori för mina leder är fucked up med all sin överrörlighet och stuff. Jag rycker på axlarna inför det och går vidare. Nu har jag ju fått gnälla lite också ;)

Dag 4/100 (blire väl?) har varit fantastisk! Vilket himlarns väääder! Jag och mina två vänner stack ut till vattnet och hade picnic och fotosession ^^

Så här har ni årets första somriga bild på undertecknad:Hoppetihopp liksom ^^

Nu ska jag hitta på någon middag, men i vanlig ordning är jag inte hungrig. Kaloriintaget har dock varit alldeles för lågt idag så jag måste få i mig någonting.
Lite funlight-kvar och blåbär kanske? Te? Mja det tål att funderas på indeed!
Imorgon blir det en tidig resa till gymmet :) Awesomeness =D

Löpträning vecka 1 dag 1

Okej, jag tänkte att jag skulle göra så här: jag registrerar varje måndag hur löppasset kändes, på så vis kanske jag kan se någon form av förbättring vartefter veckorna går.

Idag började med en snabb powerwalk som uppvärmning. Jag gick ner mot djurgården och upp för den låånga backen utan att sänka farten. Blev ett bra flås. Kändes långväga att det är meningen att jag ska springa uppför den backen om ca 9 veckor. Efter backen började jag springa. Började med nedförsbacke, vilket var noga uträknat av mig, och de första 3 minutrarna kändes riktigt bra! Jag hade bra rytm och bra andning. Den första gå-minuten gick dock alldeles för snabbt och snart var den kommande jogginintervallen igång, denna inte alls lika lätt. Stannade 10 sekunder innan det var meningen och trodde jag skulle kräkas, men tvingade benen att fortsätta röra sig i en minut, det blev promenadminuten det. Var på väg att ge upp men tvingade mig själv att jogga hem, vilket visade sig vara ganska precis 3 minuter. Panikade mig in i tron om att jag skulle dö.. fick dåligt med luft och en huvudvärk sa pangbom när klev innanför dörren. 

Vilken tur att det här är dag ett. Förhoppningsvis blir det bara enklare nu... (sade hon i hopp om att hon kan lura sig själv) ^^
Känner mig stolt över att jag fortsatte trots att jag trodde att jag skulle dö. Och känner mig inte aspepp inför att göra samma sak på torsdag, fast fyra gånger. Men det kommer gå det också. Det är bara att göra´t så är det!

Första starten går idag!

97 dagar kvar och idag börjar min stora utmaning. Idag börjar mitt löpschema! Idag ska jag springa 3x3:1 intervaller och när jag försökte mig på detta i helgen gick det inget bra. Det gick till och med ganska dåligt. Efter uppvärmning och 3 min joggande och 1 minut gång - slut. Tror dock det var nejsägaren i mig. Den där som inte vill att jag ska kunna eller att jag ska lyckas.

Jag SKA ju klara det det är inte det som är problemet, jag vet ju att jag kan, men jag vill ju så gärna kunna på en gång annars blir jag ju aaarg och besviken och tycker inte alls att det är lika roligt.

Oh well, ska strax ut och trotsa mina rädslor.

Solen skiner inte idag men det är underbara måndag och från och med idag kommer det bli en del ändringar i mitt liv. Uppenbarligen ska jag bli en sån som springer, det är ju förändring nummer ett. Nummer två är att jag härmed har godisförbud. Det har blivit någon form av obsession att på helgerna, på mina ätardagar, trycka i mig så mycket som möjligt tills jag mår dåligt. I början fungerade det bra med att äta fruktsallad och vaniljkesella, men nu känns det helt plötsligt viktigt att det är gott och blandat, choklad och gärna pizza eller åtminstone köpemat på det också.

Det var ju inte så jag ville ha det? Så nu sätter jag stopp! Jag har ätdagar ½ fredagen och hela lördagen, förutsatt att jag äter åtminstone 3 mål mat och inget godis, men detta betyder inte att jag ska äta orationella mängder eller onyttigt, bara att jag kan välja lite mer fritt i vad jag vill ha utan att tänka på kalorier. Jag kommer däremot erbjuda mig själv en 100g chokladkaka på lördagen. Thats it. Vet hur jag fungerar och att totalförbjuda saker fungerar inte. Plus att om det är något som jag faktiskt vill ha så är det min choklad. Chips och snask går fetbort! Inget sånt! Men framföralllt: MINST 3 MÅL MAT! För det är det som blir lidande... jag skiter liksom i att äta mat och äter en massa skräp istället.. wtf?! Nä! Mat är viktigare! 
Så så ser det ut nu, det är en del av mina hundra dagar!

Nej nu hoppas jag att mp3:n laddats färdigt så jag kan hoppa ut och överkomma mina rädslor och fucking springa de där 9 minutrarna,,, faan nio minuter är ingenting ju. Det klarar ju jag ^^

Löpträningen vecka 1.

Nu ni, mina kära, får ni här en utmaning. Ni som aldrig någonsin varit ute och joggat, nu vill jag att ni ska prova! Och när jag säger prova då menar inte jag att ni ska gå ut en halvtimme och se hur det känns, neej!
Ni ska följa schemat åtminstone en vecka och se hur ni känner er efter det, aight?
Well here we go! Och ni behöver inte oroa er över att ni kanske inte förstår alla "jogg-termer" jag kommer förklara dem i slutet sen :)

Måndag: Joggintervaller. 3x3:1 (jag kör även t-box här)

Tisdag: Pulspromenad 20 min (jag kör även ett gympass här)

Onsdag: Vila (jag kör t-box på onsdagar)

Torsdag: Joggintervaller. 4x3:1

Fredag: Vila (jag kör ett gympass här)

Lördag: Pulspromenad 20 min

Söndag: Vila


Så, vad betyder egentligen 3x3:1 och 4x3:1? Jo om vi tar 4x3:1 som exempel. Så innebär 4:an intervallernas set, dvs hur många gånger du ska göra varje intervall. 3:an betyder att joggintervallerna varar i 3 min och 1:an att du går en minut mellan joggintervallerna. Kort och konsist innebär det att du joggar 3 min och går i rask takt 1 min och detta gör du fyra gånger. 3x3:1 innebär då att du gör det 3 gånger.

Pulspromenad, vad är det? Jo, det innebär i princip samma sak som Powerwalk. Gå jättesnabbt och svinga dina armar. Tryck verkligen ifrån när du går så att det känns ordentligt i rumpan varje steg!

Första veckan är inget skömt, speciellt inte för den ovane löparen. Jag kan säga att jag hade problem med 3x3:1-intervallerna igår när jag provade dem. Förvisso hade jag just ätit så jag tänkte att jag skulle prova igen idag.
Schemat är inte gjutet i betong, fungerar inte 3x3:1 intervaller, ja men sånk då till 3x1:1 intervaller och jobba dig uppåt istället :)

Nu ska jag äta lite frukost och sen ska jag ut och prova solen ;)

Kör hårt med dag två nu!Man blir glá!

Så himla mysiga kommentarer har jag fått idag. Inte bara här på bloggen, utan till och med IRL ^^ Skulle sälja bort en kurslitteratur från när jag läste sociologi till en kille (com när han ringde lät så där.. ja.. lite småmesig.. ni vet). Litteraturen var så intressant som "Diskursanalys i praktiken" vilket var en jävligt tråkig del av den kursen.
I alla fall, när vi möttes upp den här killen och jag fick jag först och främst en kram (yeah well.. whatta hell liksom.. man mår väl bra av att krama främlingar?) av den här lilla killen (som säkert var i min ålder) som verkligen såg ut som en liten deltagare av The Big Bang Theory och när han fått bok och jag pengar säger han "Ja, du ser mycket coolare ut än jag hade tänkt mig en tjej som läser diskursanalys" HAHAHA!!! SKÖNING!! Hahaha hade jag inte blivit så jävla paff när han sa det med små rosiga kinder så hade han FAN fått en high five på den alltså! Jag gick och små log hela vägen därifrån sen ^^

Har även fått en kommentar här på bloggen om att jag "ser grym ut i undisar" av Rebecca. Tro mig, jag har aldrig sett mig som någon som ser bra ut i undisar, så det var mycket välkommet att få höra :D

Och så fick jag även en kommentar från "Lotta" som sa så fint: "Du är underbar! Så varm och inspirerande! Keep up! Stor kram!" och av det kan man ju inte bli annat än glad :)

Tack till alla er som kommenterar! Ni har gjort och gör min resa så himla mycket roligare, tack vare er känner jag att det jag gör inte bara alltid är för mig, utan för att ni hejjar på mig! TACK TACK TACK!!


Nu ska jag sola mig i min egen glans en stund medan jantelagen är totalt bortblåst ^^

Om motivation

I nummer 1 2011 av Topp Hälsa skriver krönikören och certifierade mentala coachen Michael Södermalm om motivation och vad det innebär. Inför dessa 100 dagar tänkte jag att jag skulle dela med mig av det han skriver.

Michael Södermalm börjar med att tala om våra misslyckanden, eller, de beslut som inte fick det resultat vi hoppats på. Så här skriver Michael: "..Kanske har du någon gång fattat ett beslut som gav resultat som du inte var nöjd med? En del kallar det för misstag eller ännu värre för ett misslyckande. När Thomas Edison tillfrågades varför han inte gav upp efter flera hundra misslyckade försök med att uppfinna en glödlampa svarade han enkelt att han hade hittat flera hundra sätt att INTE skapa en glödlampa..". Michael vill i sin krönika, som är den sista delen i en serie som kallas "Mentala träningsskolan", påvisa hur mycket vi själva påverkar vår inspiration och motivation. Genom att se på någonting som endast ett misslyckande kan vi inte ta lärdom av det och kämpa vidare utan vi ger helt sonika upp. Att vara medveten om hur VI själva låter vissa saker påverka oss är en mycket viktig lärdom. It´s all in our heads!


Michael skriver också så här: "Har du upplevt hur du kommit från en utbildning eller föreläsning full av inspiration över allt nytt och spännande du vill göra bara för att någon dag eller vecka senare konstatera att det inte hände något? Då är du inte ensam! Detta är ett rätt vanligt förlopp eftersom inspiration saknar en viktig ingrediens som finns i motivation. Om inte inspirationen leder till att du hittar ditt motiv till varför du vill ta dig an en ny utmaning så rinner det ofta ut i sanden."
Här känner jag igen mig. En miljon idéer i huvudet hela tiden och inte ens 1% av dem blir verklighet. Och många gånger handlar det mest om att jag har inspirationen, men motivet bakom själva viljan (inspirationen) har jag inte (åtminstone inte helt) klart för mig. Detta påpekar även Michael som någonting viktigt. Att man vet VARFÖR man vill göra någonting gör skillnaden mellan motivation och inspiration.


Så, det jag vill fråga dig nu är om du är inspirerad, eller motiverad? Och är du redo att ta ett beslut som kanske inte får det resultat du vill ha och ta lärdom av de resultat du får och fortsätta kämpa snarare än att se det som ett misslyckande och någonting som helt enkelt inte går?


Jag vet att Robine manat er som är med i 100-grymma-dagar-utmaningen att skriva ner era mål, skriv också varför ni har dem. Då har ni större chans att nå dem.

100 kommande dagar - jag är redo!

Jag har ett gäng utmaningar under dessa 100 dagar, en av de utmaningarna är att jag under dessa 100 dagar kommer att träna löpträning.
Passande nog hade Topp Hälsa i sitt senaste nummer gjort i ordning olika löpträningsscheman som jag tänkte använda mig av.
I 14 veckor med start på måndag och slut den 17:e Juli kommer jag följa ett löpschema (vilket jag kommer publicera för varje vecka om det skulle vara någon som vill hänga på) från scratch med de första fyra "kom-i-gång-veckorna" ända fram till vecka 12 (närmare bestämd den 2:a juli) då jag springer min första mil.

En annan utmaning blir att leka lite "yesman", att våga göra allt. Att prova på allt jag känner för!

Jag håller i detta nu på att fundera ut ett nytt träningsschema, en 2-split då tiden inte räcker till alla dagar i veckan. Vilket också blir en del av utmaningen, jag måste maxa mer på gymmet. Ta i mer. Kämpa mer. Vilja mer!
Vad ska du göra med dina 100 dagar?
Vem vill du vara om 100 dagar?

Ujujuj!

Imorgon är det fredag, dag 1 av de 100 dagarna som komma skall! Jag är taggad! Jag är redo! Jag är så jävla nyfiken på vad dessa 100 dagar tillsammans med Robine och Lina kommer att ge. Jag är sjukt nyfiken på vad jag kan göra under dessa hundra dagar. Vad jag kan åstadkomma. Var jag kommer vara när dessa hundra dagar är över den 17:e Juli (då jag även kommer hem ifrån Öland och sommaren brukar vara slut). 

Vad är på gång?
Jo lite snabbt så hära:
  • Idag har jag planerat mina 100 dagar (yepp nästan varenda en av dem, jag går in hårt! Läs mer om det imorgon!)
  • Tydligen är det JÄTTE-på-gång att jag ska bli egen Cambridge Rådgivare och därmed ÄNTLIGEN starta mitt eget företag.
  • Massor av nya städer kommer snart ha en Cambridgeåterförsäljare/rådgivare!
  • Massor av spännande idéer tillsammans med mitt gym.
  • Jag kommer om ca 1 månad vara färdig undersköterska. (Inte för att det känns jätteviktigt längre, men kul blir det, en till studentfest? Vem vill komma?)
Men framförallt studar en miljon idéer om mitt företag runt i mitt huvud, jag måste lägga om mitt träningsschema och imorgon är det vägdag! Yeayeliyeay!Matdagar

Jag lovade ju igår att jag skulle dela med mig av hur mina måltider ser ut. Så jag tänkte att jag skulle ge er tre olika dagar som exempel. Den första dagen är en "vanlig" dag, dvs en dag då jag tränar "lagom" (?) hårt och när det är vardag.

Here goes första dagen:


Frukost - 335 kcal
Kosttillskott (Tested burner, multivitamin, 2 omega-3 kapslar)
250 g naturell lättyoghurt
1 banan
2 ägg
1½ dl juice (ej överstigande 40 kcal/dl)

Mellis 1 - 100 kcal
8-12 mandlar

Lunch - 374 kcal
100g sardiner i olja
1 avokado
1 tomat
50 g gurka

Mellis 2 - 60 kcal
1 frukt

Middag - 250 kcal
100g torsk
1 ägg
100g keso mini
1 morot

Kvällsmål - 110 kcal
Te
1 dl minimjölk
2 msk honung

Total kcal:  1202 kcal


Den andra dagen jag tänkte presentera är en dag som jag tränar mycket. Flera pass på en dag.
Så här kan en sån dag se ut:

Frukost - 480 kcal
Kosttillskott (Tested burner, multivitamin, 2 omega-3 kapslar)
250g naturell lättyoghurt
25g havreringar
2 ägg
1 apelsin

Efter träning - 210 kcal
Dalblads proteinbar

Lunch - 350 kcal
Subway 15" grillat kycklingbröst på honey oat fullkornsbröd, honungssenapsdressing

Mellis - 50 kcal
1 äpple

Efter träning - 210 kcal
Dalblads proteinbar

Middag - 365 kcal
100g kyckling
1 avokado
100g keso mini

Kvällsmål - 110 kcal
Te
1 dl minimjölk
2msk honung

Total kcal:  1775 kcal

Den tredje dagen jag tänkte visa är en dag då jag inte tränar över huvud taget, men som är en vardag i alla fall.
De här dagarna brukar gå ut på att äta så lite kalorier som möjligt.

Frukost - 280 kcal
Kosttillskott (Tested Burner, multivitamin, 2 omega-3 kapslar)
250g naturell lättyoghurt
1 banen
1 ägg
½ dl proviva fruktdryck

Mellis - 100 kcal
8-12 mandlar

Lunch - 308 kcal
1 cambridge viktprogram shake
2 ägg

Mellis - 80 kcal
1 banan

Middag - 150 kcal
1 pkt mungbönsnudlar
½ pkt grönsaksbuljong

Total kcal: 918 kcal


Som ni säkert märker är min frukost ganska enformig, ibland äter jag banan och yoghurt, ibland havreringar och yoghurt, men äggen består ;)Detta sätt att äta fungerar för MIG och är ett program som jag provat mig fram till. Det har varit ett himla laborerande (och är fortfarande) för att komma fram till hur jag ska äta för att jag ska må bra. Hur många kalorier jag behöver för att fungera, men fortsätta gå ner i vikt.

Känns väldigt skönt att ha hittat konsenus mellan energi-in och energi-ut, för jag ska säga er att det är inte lätt!

Har ni frågor så vet ni att jag alltid försöker svara :)Någonting för dig?

Min fina Robine har just nu en tävling och utmaning som jag tycker att alla kan vara med på:

Så hära ser den ut:Klicka på bilden så kommer du till tävlingen :)

Tävlingen går ut på att under 100 dagar förändra ditt liv. Oavsett om du vill upp eller ner i vikt, om du vill springa en mil eller bara bli mer fit helt enkelt.
Klicka på bilden och läs mer!

Själv kommer jag tävla lite för mig själv, och det handlar mest om att jag inte vill misunna någon att vinna dessa fantastiska priser! Hade jag varit i startskottet av min resa, och om jag inte redan hade haft 10 PT-timmar och inte kände att jag hade så bra koll som jag känner att jag har hade jag tävlat utan att tveka, men nu känner jag att det finns personer där ute som behöver de där priserna mer än jag behöver dem :)

Såå ni kommer kunna följa mina hundra dagar här! :)

Skynda er att anmäla er, imorgon är sista anmälningsdag!


Frukostfilosofier

Idag har jag en tok-tränar-dag. Tänkte jag skulle ta igen gårdagens uteblivna gymvisit och jag vill inte ha en sån där krasch som jag fick i förra veckan.
Så nu sitter jag och funderar på min frukost. Kommer nämligen ge mig av direkt efter frukosten. Gymma i någon timme eller två, och sen hem duscha, göra allt som ska göras idag men sen tillbaka och köra t-box ikväll. Så jag behöver något som jag står mig på ett tag.

Personligen gillar jag inte att äta mat till frukost. Så typ scrambled eggs och bacon går bort. Jag gillar ägg, gulan ska ju tydligen "inte vara bra" eller åtminstone inte innehålla några proteiner utan mest kolesterol (aight?). Jag har hittills ätit kokta, hela, ägg varje morgon.
Äh fan jag tänker fortsätta med det, jag har mycket svårt att tro att om jag äter äggula eller inte har så stor inverkan på någonting alls. Någon måtta får det vara, jag tänker faktiskt inte ställa mig och pochera äggvitor varje morgon. Inte en chans.


Men sen då? Jag brukar äta yoghurt, men nu funderar jag på gröt. Jag gillar inte gröt. Jo.. om jag får ha typ en liter sylt till smakar det ju helt okej. Eller om det är risgrynsgröt eller mannagrynsgröt. Det är mest havregrynsgröt som är grymt äckligt. Men jag har varken ris- eller mannagrynsgröt. Bara havre.. Bleh. 

Note to self: Köp mannagrynsgröt (jo för risgrynsgröt är inte speciellt nyttigt)

Jag gör som så här: Jag kör ett extra ägg, två finn-crisp med kalkon och så min vanliga frukost på det. Då borde jag klara mig även om jag kör slut på mig själv :)

Jag tänkte att jag senare skulle visa lite mer på hur jag äter :) Någon som skulle vara intresserad av det?

Arboga, kom nu då!

Idag är det dags för det andra besöket i Arboga, och idag hoppas jag verkligen på fullt hus :)
Och idag är jag ju så söt med fläta och allt så då vill ni väl handla av mig också? ;)


KnY i lilla lägenheten

Har haft en underbar helg i Stockholm. Det var alldeles för länge sedan jag träffade mina syskon och min syster och jag fick lite quality-time. Det var det ÄNNU längre sen vi fick!

Vi käkade lunch när jag kommit på lördagen och drog sen en liten shoppingrunda på Liljeholmen, sen hem och slappa hos dem och sen hade vi myskväll deluxe och drog en pizza och såg film med tillhörande godisätning. Ja helgen har inte gått i hälsosamma tecken. 
På söndagen lunchade vi med bror min också, så himla härligt! Känner mig så rackarns bra när jag är med mina syskon ^^ 

Och så har ju jag sån himla tur!
Jag har ju inte sett min syster (och hon inte mig) sen november, så det har ju hänt en del på mig liksom (det har hänt en del på min syster också, stora maagen) men det visar sig att jag inte är så långt från henne i storlek.. och sjäälvklart har hon precis rensat ut sin garderob, min syster som jobbar i klädbutik, vars storlekar jag kan ha. Så jag kom hem med en pappkasse full med kläder! LUCKY! Trodde fasen inte att det var sant att jag bara skulle få alla dessa fina kläder ^^

Och duktig skulle jag ju vara för jag packade ner både löpardojjor och kläder till det, men det regnade och var murrigt igår morse så jag gick ingenstans. Men blev mycket promenerande på måndagen iaf :)
Missade min älskade t-box dock :/


På mötet med cambridge klarnade en hel del på hur det ska fungera, och det nya konceptet är sjukt välutvecklat, även om det fortfarande är i ett beta-stadie. Ni som funderat på att prova Cambridge ska absolut kolla upp det lite extra noga nu! 

Nu är det strax nedhoppning till gymmet som ska äga rum. Var inte helt säker på om jag skulle orka idag men nu vill jag bara bränna lite kalorier! Vågen gillade mig inte imorse och det måste fixas till på fredag. Well you know the drill ^^


Bjuder på en gammal goding ^^

Morsning korsning på er mina fina!KnY i stora staden

Idag sticker jag till vår vackra huvudstad och träffar syskon, kanske shoppar lite, och går imorgon på utbildning inför cambridgekurens nya koncept Cambridge viktprogram. Har inte träffat syskonen sen oktober så det ska bli fantastiskt! Båda två väntar på att bli föräldrar och jag kan inte vänta till att få klämma på syrrans mage ^^ BÄBISAR!! WII!
Erhm...

Som vanligt när jag befinner mig i stockholm så åker alla som jag vill träffa därifrån. Eller så har de inte tid. Börjar ju fundera på om jag luktar illa? ;P
Men jag klarar mig nog ganska bra på egen hand ska ni se :)

Saknar faktiskt tiden när jag spenderade mer eller mindre varenda ledig stund i Stockholm (det kommer dock ha gått över när jag kommer hem imorgon, behöver bara få min dos liksom). Känner mig alltid hemma och välkommen i stora staden. Ett skönt avbrott!

Btw, är det någon som har något tips på någon butik eller något annat, träningsrelaterat, som jag bör besöka i stora staden? Är sjukt dålig på butiker och affärer. Tips please!

Nu ska jag packa lite :) Blir träningslös imorgon så löparskorna och kläder för utespringning följer med. Inga undanflykter här inte! Nänä!

Keso Mellanmål


Provade idag Keso mellanmål med blåbär och allt vad det nu var i den.
Men nej.
Jag älskar keso, men inte rakt upp och ner på dethär sättet. Och inte med söta saker.
Enda gången jag tycker det är gott med något sött + keso är när det äts med pannkakor och sylt!

Dessutom tyckte jag att det var väldigt dyrt för så lite keso och så lite nötter (inte alls som på bilden)
PLUS att miljömedvetenheten är lika med noll. Plastförpackningen till nötterna är det en massa plast i, och dessutom ingår en sked i hårdplast och så är det två aluminiumlock.
Nej, det är minnsann underkänt!

FAIL!
Gör eget mellanmål med keso istället!Regnig fredag...

Med mina -1,3 kg idag tar jag en paus! Regn-blask och rusk är inte min grej. Fredagsmys hela dagen idag säger jag!
Ska strax gå iväg till mamma och äta lite frukost. Men sen blir det nog några bra filmer och vad än jag känner för att äta till lunch. Life´s good!
Mys på er mina fina, fina läsare!

Rapport vecka 10!

Den här veckan har varit lite speciell. Ätit lite annorlunda och tränat med en annan fokus i kroppen. Det har känts som en bra vecka trots gårdagens soppatorsk och att jag nu så här på morgonen fortfarande känner mig lite vimsig ^^ (kanske en till förkylning på G? Typ känns nästan så!)

Var ganska säker på veckans vägning eftersom jag inte fuskat någonting alls och skött träningen, ett plus hade gett mig mycket att klia skallen för om man säger så!

Men att det däremot var en SÅ HÄR bra vecka hade jag inte räknat med! Grym känner jag mig när jag ser dessa siffror utan cambridgekuren! Galet grym!


Känns som det går i en stadig pil nedåt nu och jag känner mig faan precis som jag ser ut på bilden! 3 kg kvar till nästa mål. Bara 8 kg kvar till slutmål... vaa? Bara 8 kg?


Jag minns den där dagen då jag hade över 30 kg kvar att gå...RSS 2.0