Julafton igen

Idag hamnade vågen på 95,7 kg :) Det betyder att jag fortsätter gå ner i vikt och det gillar jag som FAN! Minus 0,4 kg sedan igår och totalt minus 16 kg! Fan vad bra det här känns! 


Idag blir det bara en halv meny dessvärre för ikväll ska det firas jul med den närmsta familjen och då vet man aldrig vad som händer.

Frukost:

200g naturell laktosfri yoghurt
2dl minimjölk
1 skiva Frukostknäcke
1 persimon

285 kcal

Mellis:
1 skiva frukostknäcke

Lunch:
250 g risgrynsgröt
2 dl minimjölk
kanel och socker ofc!

310 kcal

Totalt är jag uppe i 595 kcal nu :) Det gör plats för kvällen som komma skall ;)
Blir någon form av julbord och så men mamma har köpt lite speciella ingredienser till mig så så himla onyttigt ska det väl inte bli. Det svåra är väl godiset. Vin kommer intas men med försiktighet eftersom den riktiga julaftonen slutade med att både jag och bror föll ner i diket tillsammans med prästens lilla kråka, och juldagen var en riktig plåga, och jag måste ju vara pigg och fräsch imorgon :)

Och ja förresten! Gårdagens middag blev sushi och jag blev förvånad, det innehåller ju nästan inga kalorier alls. 1 portion 8 bitars sushi innehåller ca 300 kcal. Så igår fick jag i mig 1350 kcal bara :) yeay!

Men så god jul på er igen och jag hoppas tomten kommer till er också en gång till hah ^^

Kaloriintag :)

Uppenbarligen gör jag någonting rätt i alla fall för i morse stod vågen på 96,1 kg och jag hade i ärligheten namn inte förväntat mig någon förändring idag. Speciellt inte så stor. -1,0 kg sedan igår!

Höll mig ganska bra till min meny igår. Åt min middag lite väl tidigt dock så jag blev jättehungrig framåt natten. å andra sidan var jag vaken MYCKET längre än jag brukar. Så jag åt en smörgås, en kopp te, en satsuma och lite cashewnötter på kvällen. Skulle tippa på en kaloriökning med ca 200-250 kcal.

Dagens meny kommer se lite annorlunda ut, med lite fler kalorier.


Frukost:
200 g lätt laktosfri Yoghurt med ca en msk honung i.
1 skiva frukostknäcke
1 glas lättmjölk
1 satsuma

255 kcal

Mellis: Proteindrink på gymmet, ca 250-300 kcal

Lunch:
1 burk makrill i tomatsås
300 g broccoli
1 skiva frukostknäcke

400 kcal

Mellis: Persimon, ca 80 kcal

Middag:
Här blir det klurig för jag ska äta middag ute med en vän ikväll. Men jag siktar på en sallad. Kommer dock inte veta vad kalorierna hamnar på. 

Kvällsmys: 
Te med en skvätt mjölk och en skvätt honung, typ kanske 20 kcal?
Persimon

100 kcal

Totalt: 1050 kcal + middagens kalorier som säkerligen hamnar runt tusingen beroende på var vi bestämmer oss för att äta. Men ca 2000 kcal idag.

Brände förövrigt 2477 kcal igår på 8 timmar och 50 min i vila, eller ja... genom att göra sånt som jag normalt gör, dvs inte träna. Så att jag ligger mellan 1000 och 2000 kcal per dag känns jävligt rätt :) Alldeles lagom :)

Önska mig lycka till idag :)

Varningsblinkers på!

Idag stod vågen på 97,1. Det är inte okej! på måndag kör jag igång igen. Inget skoj det här inte! 

Tur jag köpte på mig en massa lätta matalternativ igår. Nu är det slut med firande av jul och nyår! Middag på dagen innan nyår med föräldrarna, det blir det sista! 


Till frukost får jag:

200 g lätt laktosfri yoghurt med ca en msk honung i, 90 kcal
1 skiva frukostknäcke, 55 kcal
2 dl minimjölk 70 kcal

Totalt 205 kcal.

Mellis:
1 st persimon, ca 80 kcal.

Lunch:
Makrill i tomatsås, 237 kcal
1 skiva frukostknäcke, 55 kcal
100 g broccoli, 36 kcal

Totalt: 328 kcal

Mellis:
1 Satsuma, ca 50 kcal

Middag:
100 g Lax, 127 kcal
1 st avocado, ca 150 kcal
50 g Keso, 42 kcal

Totalt: 319 kcal

Kvällsgott:
Persimon, ca 80 kcal.


Kaloriintag för dagen: 1381 kcal.


Vad tycker ni om den här maten?

Jag tycker det känns helt okej. Men jag känner samtidigt att jag är dålig på att veta vad saker innehåller. Och hela mitt väsen är egentligen mot att räkna kalorier. Men jag biter i det sura äpplet och inser att jag måste. 
Ska köra igång pulsklockan och se hur mycket jag förbränner på en dag. Och se hur många kalorier jag egentligen kan äta. 

Men jag är nöjd som fan med min frukost ^^ GOTT med honung i yoghurten :) Gillar dock inte yoghurt som är smaksatt med honung som man köper i affären.. det smakar konstigt ju ^^

Tråkigt att alla laktosfria produkter innehåller så stora mängder kolhydrater :/  ska se om jag hittar någon annan yoghurt, nu bara tog jag första bästa. Vet ju att soyghurt är bättre men som fattig student är det ett dåligt val!



Kommentera gärna :)

och ha en bra dag =D








Knys Jul :)

Min jul har varit hektisk så förlåt att jag inte uppdaterat så mycket.

Jag har skött min jul ganska bra om än inte så bra som jag hade tänkt att den skulle skötas. På Julafton blev det julbord och de onyttgaste ingredienserna av det som hamnade på min tallrik var nog köttbullarna och kavringen. Annars höll jag mig till fisken och de rena proteinerna. 

Till efterrätt åt de andra kakor och bakelser men jag tog två apelsiner och var väldigt nöjd med det. Årets julprojekt var dessutom mindre onyttigt godis som jag gjort själv och gav bort. Det var uppskattat och jag hade med mig en egen påse med lite för att slippa känna suget på aladdinasken. 

När vi kom hem från mormor och morfar kom dock den stora smällen. Jag var så glad och på så gott humör så jag och min bror och min manliga förälder drog i oss några glas och spelade biljard och beer-pong vilket slutade med att Knys mamma fick bädda ner Kny i gästsängen och att Kny mådde väldigt dåligt dagen efter. Men shit vad kul jag hade, jag bara gick runt och fnittrade ^^

Lördagen spenderades i soffan med dåligt mående och bakismat, men min bakismat bestod av persimon, mandariner, yooghurt och vinbladsdolma. Dvs ingen pizza! Jag är stolt över mig själv!

Har inte vägt mig på några dagar, lovar att göra det imorgon. Men det blir nog inte cambridge förrän efter nyår igen. Händer för mycket och jag känner att jag tränar lite på att lägga om min kost här nu. Och det känns som att jag klarar det. Frukt, torkad eller färsk, är det som åker in i kakhålet mest och jag kan leva med det. Och nötter men det känns också jävligt okej.

Kommer köra fler veckor cambridge in på det nya året istället för dessa veckor som jag missar nu, så antalet veckor på cambridge blir detsamma. :)

Hoppas ni haft en bra jul!

Dag 66 :)

Förkylningen bara vill inte ge sig! Men jag ska träna imorgon! JAG SKA!!
Förövrigt stod vågen på 95,8 idag så det känns skönt att vara på nedgång igen :) Tappat 0,6 kg sedan igår och totalt 15,9 kg :) 


Idag är det mer plugg som gäller. Igår blev en hel enhetsuppgift gjord och lite till men sen hittade jag roligare saker att göra ^^ Eller ja... annat att göra iaf :) 

Julprojektet för i år är nästan färdigt, bara en sak kvar och sen inslagningen :)


Det fixar jag idag :)



Dag 65!

Efter en helg av sjuk förkylning är jag inte tip top riktigt än. Hostan är som vanligt det som håller i sig längst. Men jag jobbar på det.

Tillbaka på kur idag och nu blir det inget fusk på ett tag! Jag har tio dagar på mig att nå mitt mål. Vågen sa idag 96,4 kg eftersom jag har som regel att när jag är sjuk får jag äta och göra allt jag känner för. Dock har jag hållt mig till gottis som cashewnötter och torkad frukt. Hör och häpna, torkad frukt har absolut inte varit en favorit förut. Jag kan leva med att äta det! Man är ju liksom jävligt nöjd jävligt snabbt också! Samma sak med cashews, man äter inte så många sådana.

Men ja, 96,4 kg betyder +1,8 kg sedan dag 59.  Och det betyder även att jag ska försöka tappa 6,5 kg på 10 dagar? Ja alltså missförstå mig rätt jag ÄR dum nog att försöka, men vettig nog att inte bli besviken om jag misslyckas.

Idag är sista "sjukdagen" men första dagen på rent pulver av de dagar som återstår. Imorgon ska jag ut och röra på mig igen, idag blir det plugg dessvärre. En sjuklig KnY gör vad hon vill och hon vill inte plugga. Så det får den halvfriska KnY göra. 

På torsdag är det PT och det vore snällt av er att hålla tummarna för att min hosta är borta då så att jag kan gå och träna. Det skulle vara väldigt skönt att sitta med en ordentlig träningsvärk på julafton :)

Jag är iaf tillbaka. Så nu kan ni känna er säkra på ett blogginlägg om dagen igen :)


Här får ni en inspirerande bild på mig när jag hade tråkigt när jag var sjuk. Kolla så ynklig jag ser ut. Man kan ju se hur jag ligger där och knyr ^^


Förkyld!

Eftersom jag blir lika mjäkig som den mjäkigaste karl när jag blir förkyld så tänker jag inte bli det!
Igår blev det mastodont middag med vitlök, ingefära och en massa citron -marinerad kyckling, ris och kvarg. ingefärste med honung och en hård macka. Även en massa echinagard. Våga vägra förkylning!

Med andra ord blir viktnedgången lite lidande, men jag vill bli frisk först!!
Bättre idag än igår så jag fortsätter med min behandling. Jag kommer bli en grym örtmedicinare ^^



I´z good!

Jag vill bara säga att jag mår så jävla bra. Löjligt bra. Jag har inga bekymmer. 

Visst är det orättvist?
Nej jag kan inte ens tänka på alla stackars barn som svälter och vara ledsen. Nej mitt liv är bara för bra.
Ja nu skryter jag, minsann, men det är nästan löjligt hur man kan vakna på morgonen och bara må bra av att leva sitt liv!

Det stör mig inte ens att jag måste plugga imorgon ^^

Wiie! Rosa moln! Söta, fluffiga, lurviga djur! Wiie! Wiie! Wiie! ^^ 


Konsulentdag!

Har tränat med PT-idag och fick en massa beröm, vilket jag älskar!! 
Sen har jag promenerat lite på stan och gick sen till konsulenten.

Det är rekord den här veckan!

Jag har gått ner 15,8 kg hos konsulent.
Jag har sänkt min fettprocent med 6,3%
Jag har gått ner 13,67 kg i rent fett
Jag har sänkt mitt BMI med 5,3 enheter.


Min vikt idag är: 96,5 kg.
Min fettprocent är: 42%
Mitt fett i kg är: 40,53 kg
Mitt BMI är: 32,3

Det coola är att jag under denna vecka slagit rekord! 2,47 kg har jag gått ner i rent fett sedan förra tisdagen! Det kändes ASBRA!!

Nästa vecka är det mätning som gäller! Jag längtar ^^

Dag 59 :)

Ursäkta det uteblivna inlägget igår, det var ingen viktnedgång och jag kände inte för att blogga typ ^^ 

Idag stod vågen på 94,8 kg. En viktnedgång sedan dag 57 med -0,3 kg och en total viktnedgång med -16,9 kg :)

Har känt mig lite matt på kvällarna här och det känns nästan som att mitt näringsintag inte riktigt räcker för min förbränning. Som jag alltid yrkat på så ska man lyssna på sin kropp så tre kvällar i rad har jag ätit lite på kvällarna. Första kvällen blev det makrill och kalkon i tomatsås, brysselkål och broccoli. Andra kvällen blev det avokado, kvarg och kalkon, samt lite nötter. Igår blev det bara en avokado och lite kvarg och jag tror att jag har en bra balans där. Avokado och kvarg är bra för mig på kvällarna när jag tränat. De andra rätterna blev liksom lite för mycket. Jag behöver bara ett litet mellanmål på kvällarna. Så jag ska prova ikväll igen.

Idag är det PT-träning på schemat. Ska bli kul ^^ Tycker alltid att det är lika kul att träffa honom även fast jag alltid har så jäkla apont dagen efter ^^ Men det är okej ^^

Ska föröska hinna med konsulenten antingen idag eller imorgon också. Beror på hur länge jag blir i stan efter träningen idag. blir jag kvar till runt fyra så går jag nog dit innan jag går hem. Hoppas på mätning idag!!
Tycker inte att det är lika roligt med vikten längre, jag vill mäta! 

16 dagar kvar och 4,9 kg. Mmm jag är skeptisk. Men jag kämpar vidare! Må gott!

Roligt!

Well jag tycker det var länge sen jag såg någon utmaning bland alla bloggar så här kommer en. Jag har dock inte blivit utmanad utan jag har helt enkelt SNOTT den här!

Jag tänkte att jag skulle utmana alla som känner för att göra denna. Men Sandra måste göra den för hon är så dålig på att skriva i sin blogg!

Regler:Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! 
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!  (Jag undrar iaf vad jag då ska svara på den första frågan?!)

1. Vad heter du? Joy
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jaga
3. Flicknamn: Johanna
4. Pojknamn: Jonas
5. Yrke: Jurist?
6. Färg: Finns väl för fan ingen färg som börjar på J?! Josa?
7. Klädesplagg: Jeans
8. Mat: Japp.. är det mat? 
9. Sak i badrummet: J är uppenbarligen en kass bokstav.. eeh.. Jojobalotion
10. Plats/stad: Jungle
11. En orsak att vara sen: Judosparkar
12. Något man skriker: Jääävlar
13. Film: Jumanji
14. Något man dricker: Jos (haha)
15. Band: Joy Division (räknas det som att jag skriver mitt namn?)
16. Djur: Jaguar *grr*
17. Gatunamn: J A Selanders Gata
18. Bil: JinBei
19. Sång: Jump
20. Aktivitet med mer än en deltagare: Jojo-battle?

I have a hook-up

Ja det har jag, och så har jag C-vitaminbrus med blåbärssmak, det kan jag dricka en miljon gånger om dagen vilken innebär att jag får i mig flera tusen procent av den rekommenderade dagliga dosen av C-vitamin. Men det gör inget. Det är gott!


Dag 57 - 8 veckor

Idag är det bara fyra veckor kvar. Det verkar som att min viktnedgång stagnerar lite, det går helt enkelt väldigt långsamt just nu.
Dagens vikt är densamma som igår igen. Jag ska kämpa HÅRT för att nå mitt mål, under 90 kg innan nyår, för nu mina vänner är det bara lite mer än 2 veckor kvar till dess. För att vara exakt 18 dagar.



Kan jag verkligen gå ner 5,2 kg på 18 dagar?




Dag 56

Dagens vikt: 95.1 kg. Viktnedgång sedan dag 54: -0,5 kg. Total viktnedgång: -16,6 kg.

Dagens brända kalorier: 1251 på Afro och promenad hem.


Inget vidare roligt inlägg idag, men jag är lite trött ^^

Dag 54 :)

Idag stannade vågen på 95,6 kg. En viktminskning sedan igår med 0,8 kg och en total på -16,1. Tacka fan för ett sånt stort minus! Jobbade hårt som fan igår! Fy rackarns vad trött jag var när jag kom hem. 

På kvällen kunde jag förstås inte somna bara. Gick och la mig i soffan. Har lättare att somna där av någon anledning...


Idag borde jag tvätta och jag borde plugga. Jag borde även städa lite... färga håret... epilera benen... ja men ni vet sånt där. Tvätta måste jag försöka hinna göra för jag måste ha träningskläderna rena. Och det vore bra om jag hann göra åtminstone en komplettering och en studieenhet till...
Nästa vecka blir det hårda tag!
Måste göra klart allt nästa vecka! Får nog kanske börja på söndag... :S


Så får vi hoppas att nucklet till lärare inte ber mig komplettera mer. Isch!

Galen träning

Efter natten som varit var jag inte direkt pigg, med tuunga steg gick jag till gymmet. Såå trött! Ingen lust alls! Den här gången var det tur att jag hade PT att träffa för annars hade jag inte gått dit, lovar! Jag ville sova hela dagen.

Nåväl, på gymmet och en celsius senare så kör jag och PT igång... axlar... yeay! Så jäävla tungt. Sen ben. Och sen mage. Jag är FETT trött nu! Och 1127 kcal brände jag gemensamt med gym och den korta promenaden hem. Allt på ca 1½ timme. Jag är nöjd. Och nu kan jag ta en powernap med gott samvete och se fram emot träningsvärk i både axlar, rygg och troligtvis mage.

Känn på den här då: Jag är starkare i magen än vad min PT är ^^

Känner mig snygg, stark, och awesome idag. Men trött ^^

Dag 53 :)

Idag är KnY en lycklig tjej ^^

Inte pga vikten dock för den är densamma idag som den var igår. Snart ska jag träffa PT efter det blir det nog inte lika mycket vikt kvar iaf ^^


Jag är dock lite sleten idag ;)

Julafton..

Förutom allt tissel tassel jag har för mig idag funderar jag också över julen i år.

Det kan hända att julafton i år kommer suga mer än vanligt. Det är nämligen så att min mormor börjar bli till åren.. okej så långt är jag med. Men mormor är fortfarande pigg och spurtig.
Min mamma tycker att mormor ska slippa laga all mat och hålla på i år, och attt hon och morfar ska åka till strängnäs och fira med mina släktingar där istället. Min mamma ska jobba kväll i år på julafton, och jag ifrågasatte då vad jag skulle göra på jul. Mamma tyckte då att jag skulle vara hemma hos dem med min styvfar och styvbror. Och alltså ja visst jag älskar dem och tycker om dem jättemycket men jag har faktiskt ingen som helst lust att sitta med dem två på julafton. 

Jag har stått ut med att min mamma jobbat de flesta jualftnar när jag varit liten, utan speciellt mycket gnäll tycker jag, jag har dessutom haft god förståelse för att vi inte haft råd med julklappar och jag har funnit mig i att vi på senare år kommit överens om att inte köpa några julklappar till varandra. Jag gör på mitt eget vis och har julprojektet varje år då jag gör julklappar till alla. Jag har också funnit mig i att gå på alla jul-släkt-middagar ensam, att vara en förespråkare för min mammas och styvfars del av släkten, jag sitter där varje jul och försöker njuta i alla de drag jag kan, alla år har jag försökt att inte bli osams med min jämngamla kusin, jag försöker vara trevlig, jag förösker verklligen se till så att det ska bli en trevlig jul och nu är allt det som jag försökt bygga upp under dessa snart 22 år av julfirande förstört. Nu känns mitt julprojekt SKIT tråkigt och jag har inte alls någon lust att fira jul alls. Inte en enda jul som jag minns har varit rolig, och det gör mig fruktansvärt ledsen.

Jag slutade längta efter julafton när jag var typ 7-9 år. Den bara kom. 
Jag kräver inga extravaganta julklappar. Bara en vanlig jävla jul där alla har trevligt. Men fuck it!

Jag tänker inte göra någonting alls till jul i år. 
Alla andra år har jag firat med familj och sen gått och supit ner mig någonstans. I år blir det inte så. SÅ jag går väl hem och lägger mig istället och hoppas att julhelgen går över fort.

Dag 52 :)

Dagens vikt var 96,2 kg. -0,1 kg sen igår. Totalt -15,5 kg :)


Jag funderar över hemlisar och tisseltassel idag. Ska bli spännande, och läskigt ^^

Hmm..

Mycket plugg det blev idag då.. nje jag har sovit hela dagen istället. Jepp vaknade för en timme sedan. Hejja mig. Nåja gjorde en komplettering iaf. Så helt kass är jag inte. Och så har jag ju förstås skällt ut min retarderade lärare som inte förstår att deras studiehandledning är dåligt utformad. Men så kan det ju vara om man är dålig på att ta kritik. 

Nåja. Mamma slutar snart nu, och jag tänkte att eftersom jag inte gjort någonting idag så kanske jag skulle åka till konsulenten och väga mig :) Får se om mamma vill åka med :)

Puss och kraam till er :) om jag har tur kanske jag får mäta mig idag ihihi ^^

Dag 51 :)

Dagens vikt 96,3 kg, förändring sedan igår med -0,6 kg och total viktnedgång -15,4 kg :)

Jag hade jättesvårt att somna igår.. vet inte alls varför.. det bara gick inte. Kände mig fruktansvärt obekväm och stressad, trots att jag var hur trött som helst, Jättekonstigt. Tog tillslut en atarax och somnade. Men det resulterar ju i att jag är skitseg idag... ska försöka piggna till lite,,,

Boxning idag igen :)

Jag gillar sandsäcken, det är ett enkelt sätt för mig att slå ihjäl en timme (ahah) och få ganska ordentlig träning gord utan att jag känner mig vilsen. Idag kombinerade jag boxsäcken med situps med fem-kilos vikt och lite benlyft och lite armhävningar. Värmde upp och av med crosstrainern. Upp med 5 min och ner med typ 2 för då var jag helt slut.

Förbränningen på den timme jag tränade blev otroliga 939 kcal! Lite väntat med tanke på att jag brände typ 250 kcal på en timme genom att inte göra någonting alls igår haha ^^ Men ändå jävligt kul! Vår värd på gymmet frågade hur många kcal per dag jag äter. Svarade att jag äter fyra hundra, och berättade sedan att jag förbränt 900 av dem just. Hon undrade hur jag gjorde för att fortfarande stå upp.

Men det är ju så att när man går på cambridge, eller, när man sätter kroppen i svält så även om man äter lite kcal så är det inte därifrån kroppen tar sin energi. Kroppen tar den ifrån det som är lagrat, i form av fett. Jag är varken trött eller hängig efter jag tränat. Lite snurrig kanske men det beror oftast på att jag är dålig på att dricka vatten. Och så brukar jag bli lite ostadig efter att jag har tränat hah ^^ 
Nu ska jag dock inte lura er med något. Det är inte bara att sluta äta och tro att man på det sättet kan uppnå det välmående jag har. Nej. Med cambridgekuren får jag i mig all näring, alla vitaminer och alla mineraler jag behöver. Även dessa 400 kcal behöver kroppen för att fungera. Punkt. Och NEJ jag kan inte träna hur mycket som helst. Troligen tränar jag egentligen lite för mycket, men jag har lovat mig själv att känna efter, om jag inte mår bra då ska jag inte träna. Kroppen får bestämma åt mig. 

Vill ändå säga detta så att ingen får för sig några dumheter. Även ni som går på VLCD där ute. Visst, träna, men gör det med sunt förnuft. 

Och så vill jag avsluta med att säga att jag bara ääälskar min pulsklocka! Den är som en personlig tränare, man vill liiite mer hela tiden ^^

Dag 50, 7 veckor

7 veckor på ren kur. Jag blir förvånad själv. Varje dag. Bara 5 veckor kvar och jag känner att jag börjar bli lite nervös. Dels för om jag ska hinna nå mitt mål, dels för hur det ska gå när jag får börja äta igen. Kommer jag klara det då? Jag måste komma ihåg att fortsätta väga mig, komma ihåg att jag inte kan stoppa i mig vad som helst. Det är lite skrämmande och jag litar inte riktigt på mig själv. Men jag ska inte oroa mig över det nu. De sista veckorna ska jag skriva upp vad jag verkligen vill äta, vad som är gott. Tror att det kan vara en bit på vägen i alla fall.

Dagens vikt var 96,9 kg. Viktminskning sedan igår med -0,4 kg och total viktnminskning -14,8 kg. 


Känner mig inte lika varm och febrig som jag gjorde igår, lite piggare och lite bättre idag helt enkelt :) Så nu kör vi på på vecka 8: 500 minuter träning den här veckan då? (jag tror inte på 1000 minuter för mig..än!)


Vad kul att det är så många som gillar bloggen, och så många som läser :)
Tackar för alla fina kommentarer och pepp IGEN! Ni är så underbara allihopa! Tack, tack, tack!!

Inte tupolev


En utslagen katt och dennes matte ligger på soffan.

Mattes puls ligger på 75 och hon har förbränt 262 kcal på 1 tim och 40 min.
Hennes temp låg på 37, vilket är lite feber för henne eftersom hon är lågtempad.

Vi segar och hoppas på en kryare dag imorgon.

Mer Yakitate!! Japan snart.

Om att vara tjock

Jag läste ett inlägg av Robine just.
Robines skrev 2009 bland annat om en känsla jag har ofta men som jag lyckats motarbeta. Det här med att träna när man är tjock tänker jag på. Många av er därute som har haft eller har stor övervikt känner också igen er skulle jag tro. 

Att träna när man är tjock är svårt. Inte bara för att man har många kilon att hoppa omkring med, inte bara för att man kanske, som i mitt fall, har dåliga knän pga vikten, inte bara för att man kanske inte orkar pga dålig kondition. Utan för att man skäms på alla träningsanläggningar bland alla smala, vältränade personer. Man skäms för man passar inte in. 

För mig ligger rädsla till grund för att jag skäms. Jag är rädd för de smala tjejerna. Självklart är jag det. Vad fasen. Smala tjejer är bland det läskigaste som finns för mig! När jag går på stan och möter en grupp med smala, unga tjejer så snarare än befarar så förväntar jag mig nästan att de ska ställa sig i en ring runt om mig och skratta åt mig och kasta glåpord. Det där såret läker nog aldrig på mig, men jag lär mig att hantera och dölja det. 

Tillbaka till gymmet. Första gångerna jag började gå på gym, dvs för några år sedan, kände jag mig inte bekväm med att låta eller dra till mig uppmärksamhet alls. Jag satt med mp3:n i öronen och låtsades som att jag var helt ensam. På gymmet går det bra. Men på gruppträningar är det svårare. Man tittar på varandra, även om man inte ska. Man vet att andra tittar på en själv också. Man vet att fettet dallrar när man hoppar, man vet att man ser löjlig ut, man vet att man inte orkar lika mycket. Osv. 

Numera känner jag inte riktigt så. Jag tittar på de smala tjejerna på gymmet och ler. Jag har ett väldigt bra gym där alla är trevliga. Men jag känner mig stolt snarare än skäms! Ja här är jag, och jag är tjock, men jag är ju här för att jag uppenbarligen vill göra något åt saken, så varför skulle någon vilja häckla mig här? Här är jag ju fri. Så länge jag är här finns det ingen som kan döma mig för jag gör så gott jag kan. Jag är säkert inte snyggast här, och jag tar säkert inte de tyngsta vikterna, men jag är nog FAN den som kämpar mest! 

När jag var på bodyjam i onsdags stod jag längst fram.. JAG.. jag som alltid gömmer mig längst bak för att ingen ska se mig ställde mig längst fram för jag kände att jag kan koreografin, jag vet hur dansen ska gå till. Jag vågar ställa mig här. Det var läskigt. Men jag kände att jag utlyste en massa GO och en massa självförtroende. Självförtroende är det snyggaste som finns. Man kan se ut som J-lo men ändå vara ful om man inte har något självförtroende. Jag var fan jävligt snygg därframme. 

Jag kan inte noog dela med mig av vilken frihetskänsla jag har numera när jag tränar, det är enda gången det känns okej att vara tjock, för jag försöker. Det känns också väldigt skönt att ha kommit över skammen. Jag skäms inte längre. 

Jag vill gå fram till de överviktiga som är på mitt gym och säga "VAD DUKTIG DU ÄR som kom hit idag!!" för varje dag man tar sig till gymmet är man fan i mig duktig! VI är duktiga vi som försöker! Vi är fan de som är grymmast på gymmet! 

-14 kg going -15 kg

Här har ni mig och jag ska ta över på mitt gym! Jag ska bli grymmast på allt!

Dock får jag lov att vila idag. JAg är trött och känner mig hängig. Man ska lyssna på sin kropp. Jag har dock köpt ett par nya träningsbyxor idag, och - håll i er nu - en alldeles egen pulsklocka som även visar förbrända kalorier i realtid! En Suunto t1c ^^ I´m in loove! Bra pris och försäkring fick jag på köpet! 

På en timme förbränner jag ca 250 kcal bara genom att sitta still. Det ska bli spännande att se hur mycket jag förbränner när jag tränar. Det får vi se imorgon!

Dag 49 :)

Åååh vad det är tråkigt när det går sakta ^^

Dagens vikt 97,3 kg. Viktminskning sedan igår med -0,1 kg. Total viktminskning 14, 4 kg.


Skriver något lite roligare sen :)

Julanarki


När jag firar jul gör jag det på mitt sätt och jag firar minsann andra advent när det passar mig!

De torkade apelsinerna luktar gott men nag champa super hit luktar godare ^^. Och röda ljus i all ära, men turkosa är ju mycket finare :)

En te green chai från yogi tea och så här ska jag spendera min lördag.
Jag ska även ta och titta på Yakitate!! Japan och kanske bli lite inspirerad av Azumas brödbakande.

Kon ban wa :)

Dag 48

27 dagar kvar på min egna lilla utmaning ^^

Dagens vikt var 97,4. En viktminskning sedan igår med -0,7 kg. En total viktminskning med -14,3 kg. Bara 12 kg kvar till första mål ^^ Bara 7,4 till 90 ^^ Det fixar jag väl på 27 dagar? *nickar*


Igår skulle jag ha haft filmkväll med en tjejkompis, men hennes barnvakt blev sjuk så vi fick lov att ställa in. Istället hamnade jag på en helt galen tjejkväll med fyra mammor haha ^^ Jääklar vilket kackel det blev, så jäkla mysigt. Länge sen jag var med i en sån "tjejpanel" där alla vill säga sin åsikt om allt! I love it!

Ingen alkohol för mig men brudarna jag var med höjdes rösterna för varje glas ^^ Jag är ju sån där som inte dricker alkohol nu för tiden (haha tänka sig va? Jag?! Jag som supit skallen i bitar sen tidigt tonår?) så jag drack min cola light. Däremot tror jag att jag måste ge upp den. Mina ketoner gillar inte den. Och nu vill jag ju att det ska hända grejer. Ska experimentera lite och inte dricka någon lightprodukt och inte heller tugga överdrivna mängder tuggummi. Det har jag iofs inte gjort på länge nu. Orkar inte tugga längre. Nu gör jag det bara om jag känner att jag har kass smak i munnen.

Massa vatten på det förstås.

Idag är det lördag vilket är lika med vilodag, och jag känner att jag behöver vila idag. Min kropp är gaanska slut och jag har faktiskt lyckas ge mig själv en ganska gedigen träningsvärk från min egna lilla fysträning igår. Jag är nöjd. 

Jag ser blå himmel och tänker att en promenad nog inte skulle sitta fel.. men känner också att jag inte riktigt har ork att okynnesgå. Nej. Jag får faktiskt vila idag. Det är faktiskt min vilodag. När jag slutat med cambridge kommer detta även vara min ätardag då jag får äta precis vad jag vill och precis hur mycket jag vill.
Förutsatt att jag tränat som jag ska och ätit som jag ska resterande dagar av veckan.
Kramar till er alla! Om ni visste hur mycket jag uppskattar er! Kärlek och ljus!

Dag 47 :)

Nu är jag tillbaka på rätsidan!

Dagens vikt var 98,1 kg. En viktminskning sen igår på -0,3 kg. En total viktminskning med -13,6 kg :)

Idag har jag ett mål. Jag vet inte om jag kommer klara det eller om det är realistiskt mål ens, men under 90 innan nyår?

Jag har gått ner ca 2,5 kg/vecka nu.. *lite snabb räkning* jag har ca 4 veckor på mig, det är ungefär 10 kg som jag borde hinna med. Dock finns chansen att jag kommer gå ner mycket mer sakta nu än jag gjort tidigare. Plus att vi har jul och sånt där emellan. Nej jag får helt enkelt skärpa mig! 8 kg ska jag ner innan den 31:a dec!

Peppa mig är ni snälla, för det här kommer nog kräva allt jag har!

Idag ska jag återigen ut och pulsa i snön i mina fina everest täckbyxor. Visste ni att om det blir en lavin, så kommer jag bli hittad om jag har de byxorna på mig. Jajjemensan! ;)

Jag ska knata ner till gymmet och slå ut lite endorfiner i kroppen med hjälp av boxhandskar och boxsäck. Skulle nog egentligen dock behöva någon som höll i säcken åt mig. Men äsch. Jag klarar mig säkert bra själv ^^

VÄRME!!

Känner mig duktig idag! Jajjemensan! Idag har jag nämligen legat på soffan hela dagen förutom när jag varit nere i tvättstugan! MEN det är inte därför jag känner mig duktig. Dels känner jag mig duktig för att jag varit hos konsulenten och tappat YTTERLIGARE 1,21 kg i fett på kroppen! Trots mina pizza-bravader häromdagen! Totalt har jag tappat 10,65 kg i absolut renaste fett sen den 18:e oktober! I love it!

Jag har sänkt mitt BMI  från 37,6 till 33,1 fattar ni att det är 4,5 punkter eller?! Heeelt sjukt! Snart är jag inte fet längre, wunderbar!

Sen är jag också duktig för jag hade planerat att gå på yoga idag, men jag tog mig dit ca 45 minuter innan och körde ett halvtimmespass på gymmet också. Inte så intensivt, men ändå ett pass! Klarade 10 minuter intensiv crosstraining också. Tidigare har fem minuter varit RIKTIGT jobbigt. Nu hade jag säkert kunnat köra 20 minuter utan problem, men jag skulle ju hinna träna lite också! Efter det var det yoga passet... gissa vad? Jag kan sitta i full lotus l(om du inte vet vad det är så googla det för jag orkar inte förklara det riktigt) det har jag inte kunnat förut heller. PLUS att yoga passet var klart innan jag visste ordet av det. Dock har min höft spökat så det var en övning som jag inte klarade av på vänstra benet. Man ska inse sina begränsningar. Imorgon ska jag ta på mig boxarhandskarna och gå och slå skiten ur gymmets sandsäck tänkte jag. Sen blir det nog lite mer crosstraining. Fan jag njöt av crossen idag. Var så där så jag ville blunda och bara springa till musiken. Önskar det var sommar ute då skulle jag nog ge mig ut på en löpartur och se hur mycket jag orkar!

Jag har kommit på en till sak som jag önskar mig i julklapp (jo för jag vet att alla ni som läser tänker skicka en miljon sådana till mig) och denna sak är en pulsklocka. Det skulle vara väldigt kul att se exakt hur mycket jag förbränner när jag tränar. Jag kanske köper en till mig själv i julklapp ;)

JAg har en riktigt bra dag idag! Endorfinerna sprudlar i kroppen och jag vill bara ha mer, mer, MER!! RÖRELSEGLÄDJE WIHOO!!

Dessutom så fungerar mina element. Hittills har jag sovit med detta på mig: ullstrumpbuxor, tights, tjocksockor, vanliga strumpor, mina fårskinnstofflor, linne, och en tjocktröja. Och så sover jag med ett duntäcke och ett vanligt täcke... alltså okej att man blir frusen när man går på cambridge va, men detta är snarare resultatet av två icke fungerande element, varav det ena sitter precis vid min säng. Sen har jag bara två andra som har fungerat, ett stort i rummet och et liiitet i hallen... de ger inte så mycket värme bara de två. Men idag har världens bästa gummi-pappa varit här och slagit på elementen så de fungerar nu ^^ Ska njuta av att inte vara påpälsad när jag går och lägger mig ikväll. Jag hade också turen att få duscha i varmvatten ikväll, så jag duschade extra länge MWAHA!!

Jag ska nog tända några ljus så att värmen kommer igång ordentligt också :)

Jag hoppas verkligen att ni mår lika bra som jag gör! Ni är dåliga på att kommentera, men jag vet att ni är där, and I love you all!

Pussar och kramar och massor av värme till er!! <3

Body Jam igår

Igår hade vi en gäst-instruktör från Stockholm som kom och instruerade oss i Body Jam. Mycket roligt och ännu mer uppskattat! 

Vladi, som instruktören hette, tog även gruppbilder på oss efteråt ^^ Det tyckte jag var extra roligt för jag älskar att vara med på bild ^^

Här är resultatet ^^


Här är vi som ville vara med på bild. Yours truly till vänster. Instruktör Vladi till höger. Och resten i mitten ^^


Jag ser lite ut som en deformerad gås här tycker jag...



Hellooo!!

Dag 46 :)

Idag stod vågen på 98,4 kg så nu börjar jag vara på plats igen. 13.3 kg tappade, imorgon hoppas vi på ett ras under 98! :)


Nu ska jag reda ut ett litet missförstånd här ^^ När jag talar om att jag vill ha fler minuters träning så betyder ju inte det att jag tänker överträna. Vet att det är viktigt med vila :) Men åtminstone ett halvtimmes-pass per dag extra, räknat med lördag som min vilodag, det borde jag orka :) Lördagar tränar jag inte om det inte är något speciellt, det finns inga roliga pass då ändå ^^
Vi får se hur det blir :) Ikväll är det en timmes yoga i alla fall och den ska jag gå på. Imorgon står det bodypump på schemat men jag känner mig fortfarande inte helt redo för det faktiskt. Jag får se vad jag hittar på :)

Annars idag då? Jag är lite trött! Det är jobbigt att frysa hela tiden. Jag har tvättstugan idag. Intressant värre ;)
well i brist på annat att säga bjuder jag på en bild istället:


Jag vet inte varför, men Haru tycker att det är supermysigt att bita mig i näsan. 


God morgon till er alla ^^

Minuter

På en vecka finns 10 080 minuter. Förra veckan spenderade jag 345 av dessa 10 080 minuter på att träna. Det motsvarar ca 3 %. VA?! Spenderade jag bara 3% av förra veckan åt att träna?! Förstår ni vilken potential det finns här va? SÄg att man sover 5000 av dessa minuter då finns det 5080 minuter som jag är vaken. Av min vakna tid har jag ÄNDÅ bara spenderat 7% till träning. Finns ju för fan 93% till av min tid! Den här veckan ska jag maxa och se hur många minuter av träningen jag egentligen orkar! Så det så! 93% tid som jag inte använder till något vettigt.. Det går fan inte för sig. Hälften av min vakna tid borde i alla fall vara någon form av fysisk aktivitet!!


SKÄRPNING!

Hur många minuter i veckan ägnar du dig och fysisk aktivitet?

Dag 45

Igår var en väldigt dålig dag. Vilket resulterade i att KnY låg i sängen hela dagen förutom när hon gick ut och köpte en PIZZA som hon sen åt upp. Vilket i sin tur resulterade i att KnY låg och mådde illa resten av kvällen och hade ont i magen. Dock känns dagen i dag mycket bättre.

Vågen stannade på 98,8 kg. 
Så det är plus 0,5 kg sen igår. Hoppas på att det försvinner under dagen. Tänkte köra lite hårt med mig själv idag och hade väl tänkt att jag skulle vara ute och röra mig hela dagen och sen är det ju body jam (eller afro.. är lite osäker, men nånting av det är det) men nu när jag vaknar så är det 22 minusgrader?! Say whaaat?! It´s totally assfreezing! Oh well.. ut måste jag i alla fall så det blir på med mina termobrallor och arméjackan så får vi hoppas att jag inte fryser. Tror det får bli strumpbyxor och tights under dem idag också. Och sjääälvklart tjocksockor och mina nya vinterskor! Jag. Gillar. Inte. Att. Frysa. SÅ är det. 



Nu ere dags.

Shoo

RSS 2.0