Hjälp mig!

Ni måste hjälpa mig bli av med mina grejer! Jag ska ju flytta snart! Jag har en sån Expedit Tv-möbel från IKEA som jag säljer för 800 kr (om det är en läsare som vill ha den kanske jag kan sänka priset lite) och två stycken såna Noresund sängbord för 100 kr/par.

Något måste väl vara av intresse? =D

Uhuu

Det är synd om mig idag. Jag är sjuk. Och jag blir lika liten och ömklig som vilken karl som helst när jag blir sjuk!
Världens jobbigaste hosta har jag!
Men men... bara att härda ut...


Ringde mamma och bad henne komma hit med medicin och lite ätbart i form av frukt och nudlar och mjölk. De har ju varit i fjällen en vecka så det var skönt att de kommit hem nu lagom till jag blivit sjuk.

Min käre gummifar hade skickat med mamma en present åt mig! Han är så fin så här stod det på kortet som kom med:

Joy, 

Ibland är det jobbigt och ibland tar det emot,
men jag tycker att du är duktig och kämpar på.

Jag hoppas att denna lilla sak kan ge dig lite mer flyt i tillvaron.

Jag älskar dig!

Jag hittar ingen bra bild på smycket jag fick. Men det är ett halsband, jag fick en lapp med där det fanns en beskrivning: 

Maljan

Det krönta gotiska M-et är tillägnad Jungfru Maria. Den är himladrottningens monogram. Samerna införde den i sin tro, som beskyddande av livet. Maljan finns bara i samiskt dräcktskick.

Detta är alltså en gåva med tanke på att jag fått sparken och allt det där! Jag älskar min gummifar jättemycket! Och jag bär detta halsband med honom i åtanke! 
Best dad I ever had!

Var ju bara tvungen att dela med mig av det!

Må gott hörni!
Jag jobbar på det!

Dag 3

107,4


Uuuuh haha!! Så jäkla strulig dag igår!

Den börjar med att jag vaknar av att ena kissen min spyr upp mina goji bär som han uppenbarligen käkat upp... Och min första tanke var då "Man vet att det är en dålig dag när man vaknar av att katten spyr", men glad i hågen som jag var eftersom jag skulle till skolan, och träna och sånt där annat bra, men framförallt titta på MIN lägenhet så skuttade jag iväg till skolan.

Väl där och någon stund in på seminariet så ringer min chef till mig och talar om att mina kollegor har klagat på mig, och att jag inte passade att jobba där längre (fastän de bara för någon vecka sen bad mig jobba där i sommar?) de menade på att jag sagt att det är okej att komma bakis dit bara för att det var så lugnt... det var någonting med min attityd och mitt bemötande, inte att det var dåligt utan.. ja.. jag fattade inte riktigt... och så var jag inte villig att arbeta.. fastän jag alltid gör precis allt man ska göra och lite till ja och så fortsatte. Vi kom iaf fram till att jag inte passade att jobba där. Men självklart blir man ledsen av att höra en sån här sak, samtidigt som jag tar till mig av kritiken och försöker lära mig någonting av det. Iaf så satt jag där, mitt i skolan med en massa folk omkring mig, och grät en skvätt. Vi la på och jag försökte samla mig och gick in till min grupp och hade seminarium. Haha jag är inte så bra på att hålla mig samman, så jag spydde ur mig lite inbför min grupp och sen var det bra. 

Ronny var sjuk så ingen träning blev det, men det gjorde ingenting då jag iom avskedet var tvungen att ringa lite samtal, så jag åkte hem till mina föräldrar, bara för att upptäcka att deras altantak har rasat in.. inte så mycket men lik förbannat har det rasat in. 
Då satte  jag mig ner med en duns i fåtöljen och la mitt tunga ansikte i händerna och tänkte "Man vet att det är en dålig dag när man vaknar av att katten spyr". 

Nåja, fortfarande vid ganska gott mod ringer jag alla samtal och är mycket förstående och vuxen och sedan hoppar jag in i en bastu och deppar lite, och funderar på om jag verkligen håller på med det jag vill göra. 
Sen en dusch och en tillfixning och sen bar det iväg till uttermarksgatan för att titta på MIN lägenhet ^^
HELT UNDERBART UNDERBAR!!! Jag kommer ha en trädgård med äppelträd och päronträd som jag får plantera blommor i, det är underbart vackert inne i lägenheten, helt nyrenoverat badrum, och, håll i er, träplankor till golv i HELA lägenheten. Och den står i princip och bara väntar på mig! Underbart!! Och min hyresvärd är så söt ^^

Så efter att ha tittat, och tittat och tittat igen (1½ timme tog det att titta på en etta på 45 kvm, vinden och tvättstugan/källaren ^^) åkte jag därifrån, svävandes på små lätta moln. 

Väl hemma hos mina föräldrar igen försökte jag komma på någonting att göra.,.. med så mycket som hänt under dagen måste jag ju träffa någon och prata av mig.... ingen...svarar.... uhuuuuu!!!!!

Så jag sitter där i flera timmar och funderar på vad fan jag ska göra, och vem jag ska göra det med. Tillslut ringer Mads. Hon hör på mig att jag behöver prata, så jag beger mig återigen mot nyfors.... och vad händer då inte när jag försöker parkera på min parkering? Självklart! Jag som älskar snö! Jag fastnar med bilen, om... och om... och om... och om..igen....... Det tog mig 5 min att köra från mina föräldrar till nyfors.. men sen tog det mig ca 30 min att parkera.. och inte en jävel stannar för att hjälpa?! Folk bara gick ivägen och stirrade argt på mig för att jag skvätte snö med däcken och hade parkerat kasst... idioter, fattar ni inte att jag sitter fast?!


...Man vet att det är en dålig dag när man vaknar av att katten spyr....


Så som ett mindre åskmoln dundrade jag in hos mads och satte mig i hennes fåtölj. Sen fick det vara över. Förutom att Mads fick ett mindre utbrott på att jag ska stanna kvar i Sverige ^^

Nåja.. idag ska jag kolla färg till mitt "gamla" sovrum så jag kan få det fixat, tänkte försöka ta mig på en loppisrunda och kolla efter en säng och ja... lite prylar helt enkelt. 

Hoppas ni har en trevlig dag :)

Dag 2

106.6 :) -4,7 

Yeay yeay yeay yeay yeay!!!

Idag är en bra dag ^^ Mycket bra dag ^^

Jag ska titta på lägenhet idag, den kanske är perfekt.. kanske till och med min utopi! Kanske får jag flytta in hur och när jag vill ^^ Jag skulle bli så lycklig! Jag sa upp den här lägenheten igår och sen åkte jag hem till Fia och fuskade med ett par pannkakor, men det gick bra ändå! 

Nu sitter jag med min kopp kaffe (jag vet förövrigt inte om det är något jag vill stoltsera med. Jag har ju alltid varit så stolt över att jag INTE dricker kaffe, nåja, får väl sluta med det när jag slutar med kuren,... känns bra att dricka kaffe just nu, te doesnt do it for me anymore!) och myser lite i mina träningskläder. Snart är det dags för skola med seminarium, och sen är det gymmet med Ronny, troligtvis fria vikter idag också. Men sen... vid halv tre ska vi träffas jag och hyresvärden ^^ Sen kanske jag börjar packa redan i helgen.

Ja och så ligger ju lägenheten på vackra östermalm (nej inte Stockholm, vi i Eskilstuna har också ett, fast det är också ett lite finare område) det kan bli riktigt bra det här!

Så håll tummarna för att den är fantastisk på insidan också!

Må gott idag ^^

Dag 1, vi säger så!

Det här var min dag 1 för 3 år sedan, eller egentligen 2 år och 355 dagar sedan:

http://knysnyaliv.blogg.se/2007/march/dag-1.html#comment

Jag klarade 21 kg på drygt 8 veckor då... jag var klar i juni. Jag har fortfarande tid, men den är knapp innan sommaren. Plus att jag väger lite mer nu. Ca 4 kg mer. If I could then, I can now!

Kom igen! UTMANA MIG!!

Det här är min dag 1!
2 år och 355 dagar senare!!

Nu ska jag dricka mitt kaffe.

Dag 25 (67)

Idag var det 107 blankt. 

Jag var SÅ hungrig igår.. så hungrig att det resulterade i ångest. Aldrig mer ska jag äta sista soppan innan klockan sju! Jag var TVUNGEN att ta en smörgås tillslut. Kunde inte somna. Jag var sugen på choklad men det bidde det inte!

Usch det var hemskt.. låg länge och väl och vred och skruvade på mig. Fick inte ens ro nog att se på tv. Men efter smörgåsen somnade jag som en bebis. 

Näh det där med att inte äta efter klockan sju... det fungerar nog inte när man kör cambridge. Eller ja... det beror ju på när man går och lägger sig...

Idag är det skola och lite sånt tråk som gäller...

Må gott!

Ångest

det här är det, rätta mig om jag har fel

tack though
jag är bara sur på allt som är...typ
känns som jag väntar på något
Man är bara sur på allt som är...typ
känns som man väntar på något
typ som samma irritation som när bussen är sen och det är pricken över i:t på en redan dålig dag och man är stressad
man har ingen ork, mår illa och man känner ingenting förutom sorg och avsmak utan någon egentlig anledning
nänä... man vill sova och vill inte vakna
det finns det ingen anledning till
ingenting är bra... skönaste sängen ever är obekväm, huden är obekväm... man tycker inte om någonting
det kryper i en som rastlöshet
men det är jobbigt att gå på toa för då blir man varse om att allt är verkligt och att man inte kan fly


mitt botemedel är atarax eller choklad... vad är din?

blä

Jag har varit på bra humör hela dagen... Fantastiskt vad ett telefonsamtal och obehandlad sällskapssjuka kan göra för att bota ett bra humör.

Var bara tvungen att säga det

Dag 24 (66)

Idag är det 107,4 :)
Så trots mina eskapader den senaste tiden så har jag inte rört mig uppåt iaf!

Jag hade en uppenbarelse inatt.
Jag ska ju tatuera mig den 28/4.. och så har jag ju mina vackra redan... framförallt den jag har på sidan:


Den var förstås finare när jag var lite mindre, hur som helst blir det nu lite grejer på min vänstra arm som senare kommer byggas ihop med den *pekar* och då måste jag ju vara smal ^^

Lägger upp bilder på mina andra också bara för att jag är så stolt:
Anno 2005


Anno 2006 - I think :S


2006, också..

Blomman är från 2007. 


Idag har jag pratat med tele2:s support och dazzled them a bit ^^
Mitt internet har strulat lite den senaste tiden.. på vilket sätt tänker jag inte gå in på för många av er kommer ändå bara sitta där och känna er lika puckade som jag har gjort, och jag är ändå född framför en dator mer elle mindre.
Men min supportkille, som hette Markus och bor här i Eskilstuna men som jag inte känner, skrattade av förtvivlan när han inte ens kunde felsöka ordentligt för att det inte fungerar ^^
Jag bjöd över honom på kaffe, men han lät nervös och sa att han inte hittade till min adress som han ju hade framför sig ^^

Hur som helst en felanmälan blev det. Såna här gånger är jag lite lycklig att jag bestämde mig för att skaffa en dångel från telenor. Man kan inte supersurfa men jag kan iaf kolla FB, mailen och ha msn igång ;) Och blogga förstås =)

Snart ska jag göra mig klar för att gå till gymmet och köra skiten ur Ronny, senare ska jag jobba, kanske inte riktigt lika wohooigt ^^

Ni får gärna kommentera mina små skönheter, de älskar att få uppmärksamhet ^^
Bild kommer naturligtvis på den nya sen ;)

Må gott idag!

Dag 23 (65)

Usch förra veckan tog hårt på mig. Hela helgen har jag i princip legat och bara varit död. Känner mig lite piggare efter gymmet igår.


Men jag har en rastlös själ.. det börjar bli vår och då längtar jag på en gång bort! Det suger litegrann faktiskt. Vart ska jag ta vägen liksom? :(

Jag behöver sol. Men jag har inga pengar att ta mig till sol för. Jag har bil men jag vet inte om den skulle kunna ta mig till sol och again har jag inga pengar till bensin... :/

Dammit! Kan inte någon snäll rik person bara komma fram till mig och säga "Stackars lilla flicka med sydeuropeiskt ursprung som sitter här i kalla Sverige och fryser och blir deprimerad av allt mörker, här, här får du två veckor i något jättevarmt land med all expences paid". Då skulle jag bli lycklig... jag skulle nog skita i om han försökte sälja mig som slav. Jag förtjänar också sol! Jag ifrågasätter fortfarande vems jävla idé det var att bosätta sig på den här jävla glaciären?! När (inte om utan när) den första tidsmaskinen byggs ska jag åka tillbaka i tiden och slå den människan i huvudet och sen tillägna hela mitt liv åt att se till att Sverige aldrig blir upptäckt, iaf inte så länge jag lever. Men hallå ser jag ut som en inuit eller?!? Nej just det. Bilden av mig med en varm kopp choklad i handen med en massa snö i bakgrunden är fel... det är bilden av mig på en strand med en stooor paraplydrink som är grejen. 

SÅ det så!


Dieten har gått så där... jag har missat en massa och då i panik ätit någonting näringsfattigt som bukfylla.. men det är ju inte heller en bra idé.. jag måste verkligen skärpa mig nu.

Tror mycket av det som gjort att jag varit konstig är stressen.. är så rädd för de där utslagen jag fick förra gången. Och det ser ut som ett jävla bombnedslag här. Det gör mig alltid lite hoppig.. för en gångs skull är det bara sovrummet som ser okej ut... brukar vara tvärt om... Kanske skulle man ta och göra fint på balkongen idag också så man kan sluta röka inne... det är nog också en bra idé...


Jag ska fixa... I väntan på våren.. och flytt.

Må gott!

Dag 18 (60)

Jag skulle skriva hur mycket jag vägde i morse... men nu har jag glömt det. känner att jag har lite annat på huvudet just nu ^^

Mamma kommer snart hit, hon ska hjälpa mig plugga inför tentan imorgon.. Usch, nu börjar illamåendet komma som en produkt av en stressig vecka då jag inte kunnat koncentrera mig på varken tenta eller träning utan bara på nya jobbet i princip. 

Och förstås på att det är synd om mig som inte hinner med några sociala kontakter hehe ;)


Mitt hem ser ut som ett bombnedslag också.. usch.. det blir en upprustning av hela mitt liv i helgen.. för imoorgon hinns det inte heller med. Först tenta klockan åtta till säkert runt 10 iaf.. sen fika med Pia vid 10 och sen träning halv ett, sen hem och duscha och sen på kvällen är det efter-tenta-öl (i mitt fall pepsimaxx förstås) med sociologerna.. det kan jag ju inte missa vi är ju en så bra klass. 

Men sen är det LÖRDAG! Aldrig har väl ordet lördag låtit så underbart i mina öron. Jag har INGENTING inplanerat och jag tänker inte planera in någonting heller. Jag har pratat med några vänner om att höras i helgen men inget fast så om jag inte känner för att göra något har jag inte lovat någon någonting. Det känns bra. Mycket bra!

Mina katter har saknat mig massor den här veckan.. det märks... de kvider efter uppmärksamhet på morgnarna och när jag kommer hem på eftermiddagarna/kvällen. Och jag har inte orkat ägna dem den uppmärksamhet som de vill ha... det blir nog också på lördag då ska jag ligga och mysa och leka en massa med dem. 

Och så fick Lurv en "vinge" som en produkt av min stress igår.. det var inte bra. Det ville jag ju inte egentligen.. hoppas jag fixade det med glass. 


Nu ska jag sätta på kaffe åt min mor och printa ut instuderingsfrågorna... Och ja den där lägenheten som var min drömlägenhet var tagen... men kanske har jag hittat en ny ;) Vi får se om de hör av sig :) Men vill jag bo på vasavägen/gatan/vad den där gatan nu heter?

Kuren går ganska bra förresten.. har blivit lite fusk i form av sallad och skorpor istället för shake till frukost på jobbet eftersom mina brukare tittar så konstigt på mig när jag inte äter... kändes inte schysst. 

Imorgon innan tentan blir det en smörgås och en mandarin för att sparka igång min stackars hjärna. Sen är det kört med mat för min del igen.

Må gott, det gör jag ändå i all stress!

Dag 16 (58)

107,4


Andra dagen på jobbet, kom hem och pluggade lite.. och sen har jag pratat i telefonen med de flesta. Men framförallt en vän som jag sänder lite styrka till! Du är iofs redan så stark men jag skickar ändå lite till!


Sen har jag däckat i soffan. Nu med L som klappar på mig.

Jag ska fortsätta med det :)

Godnatt och må gott!

Mitt nya jobb :)

Helt fantastiskt! Jag älskar det! Jag kommer trivas superbra där!

Jag har suttit och gjort fina smycken, pratat med mysiga brukare och bara myst hela eftermiddagen! Helt underbart!På tal om någonting helt annat så har jag börjat töja mitt ena öra. Något som jag aldrig tidigare har vågat gjort (alla andra jag känner som gjort det gjorde det för ca 8 år sedan...) men nu har jag börjat.. tror jag är uppe i typ 3 mm, tänkte dock inte göra mer än 10 mm... ifall man ångrar sig och vill att det ska växa ihop igen. :S

Nu ska jag se om jag ska hitta på någonting att göra... verkar som att bara för att jag känner att jag har tid att umgås med folk idag så har ingen tid med mig... men men... Annars får jag väl fortsätta titta på Bleach :)


Må gott!

Dag 15 (57)

107,8

Idag är det sista föreläsningen innan tentan. Vi skulle få svar på alla frågor om instuderingsfrågorna vi har idag. 
Efter det är det hem en snabbis och sen iväg och göra intro. Vet en som kommer vara trött ikväll.

Kommer hem vid halv fem och talar om för er hur det har gått!
Må gott!

Ingen träning idag

Vi åkte ner och ställde oss, men när vi kom var det svart.. vi väntade en stund innan Ronny kollade på nätet och fick då fram att aikido-träningen idag var inställd... Ronny bakis och jag trött suckade lite grann, både av besvikelse och av lättnad och sen åkte (ja vi är lata) vi hem till mig och drack te istället. 

Dagens bestyr idag? Jag ska försöka göra så lite som möjligt och ska strax lägga mig under duntäcket i soffan och njuta av att jag inte har så mycket på agendan idag. Nästa vecka blir ju helt galen, så alla ni som vill träffa mig nästa vecka; Glöm det! Det finns inte ett uns av tid om du inte är någon av mina grannar för det är ungefär så långt jag kommer ha tid att gå och ta en fika i några minuter innan jag måste antingen plugga eller jobba eller träna. 

Träningen nästa vecka kommer bli galet lidande och det känns inte alls så bra för min del. Jag vill ju träna nu när jag äntligen kommit igång igen och speciellt när jag har en träningskompis som är så jävla bra att träna med!
Förhoppningsvis hinner jag klämma in t-box på tisdag men sen får det nog bli DDR hemma, det är i alla fall nånting. 

Jag gillar att ha saker att göra inplanerat men ibland är jag nog duktig på att ta mig vatten över huvudet. Men lågkonjunktur som det är så måste man hora lite för att få något jobb. 

Annars då?
Jag är trött... that´s about it. 
Min kropp är trött men det känns mest bra :)

Nu blir det duntäcket. 

Hoppas ni har en lika soft söndag som jag har! Det är välbehövligt ibland!

Må gott!

Dag 14 (56)

108,3


Aikido idag... usch jag är trött, var hemma vid halv fem inatt :(

Dag 13 (55)

109,2
Bion igår var kanske en dum idé nu när jag bantar... bah...


Idag är det plugg och även kanske lite dans ikväll.. får se vad jag orkar. Men det är ju discomundo!
Ska träffa en klasskompis vid ett och göra instuderingsfrågorna till tentan  jag har på fredag -.- och sen blir det Raw bar med världsmusik eventuellt då.

Har inga andra större planer för den här lördagen...

Vad ska ni göra?

Jag är lite trött idag.

Må gott

Citat:

Min tjej Jenny har så kloka ord som passar in på även mig:

"Demoner

Vad menas med mina demoner?

Jo det är som om jag ibland inte kan styra mig själv och mina matbegär - då är det som om det sitter några fula djävlar uppe i huvudet och ställer till allt! De kan vara starka som tusen vilda hästar, insmickrande som ljuva smekningar, bestämda som den brutalaste polisen, har en övertalningsförmåga som den värsta politikerna. De sätter känslor i spel och ställer dem mot mitt förnuft som ofta förlorar.

När jag tex går på ren kur med Cambridge, så är det inte hungern jag måste slåss mot - utan mot mina demoner!

  • Vanan att äta
  • Trösten att äta
  • Glädjen att äta
  • Belöningen att äta

Det är vad jag måste kämpa med!!!"


Det är inte lätt!

När man läser sociologi (som jag ju gör) får man också lära sig om roller. Och hur det går till när man lämnar en roll eller byter roll. 
Det är inte lätt att byta roll från att vara tjock till att vara smal. Så man måste inte bara bråka med sina mat-demoner, man måste även bråka med sina inre själv-demoner. Man måste bråka mot sin självbild. Allt sånt som man är van vid måste man förkasta. Man måste lära känna sig själv på nytt, och när man gjort det måste man lära sig att bli bemött av resten av världen på ett nytt sätt. Detta är ingen enkel sak. Det är något av det svåraste som finns. Tänk på det ni skinny-bitches som säger "ja men det är ju bara att sluta äta". Det är ungefär lika lätt som att sluta säga "och jag ba" för man vet inte vad man ska byta ut "ba" emot. Man kan inget annat. 

Tänk på det också ni som försöker gå ner i vikt. Det går inte om du inte ändrar din självbild. 
Jag har kommit fram till att det var enklare förra gången jag skulle gå ner i vikt för att jag inte såg mig själv som tjock. Jag hade inga begränsningar. Jag är snart där igen :)

Lycka till!


Dag 12 (54)

108,2
Jag fick nytt jobb igår :) Sånt gör mig glad! Så jag ska börja på måndag med introduktion. Trevligt värre :) Nu börjar det hända lite saker här. 

Dessutom är jag så jävla asbra på sociologin just nu. Jag kan allt! Det är inte klokt vad mycket jag kan egentligen!

Nu ska jag snart gå ner och vara ashäftig på gymet också :)

Solen skiner på mig, hoppas den gör det på er också :)

Må gott :)

Dag 11(53)

108,7
Det här med att vara glad för sina vänner när de är lyckliga... Det är ju PK att man ska vara det.. eller ja.. norm/sed, om jag hade orkat hade jag slagit upp rätt ord för det i min sociologibibel men det orkar jag inte nu.

Men hur som helst så ska man ju vara glad för sina vänner när de är lyckliga. Och det är jag ju. Jag är ju glad att mina vänner mår bra. Så och så kunde man ju sätta punkt där och tillhöra det homogena samhälle vi lever i, men jag låter bli och fortsätter istället med ett "men"; Men, när mina vänner är så där oförskämt lyckliga blir det mycket svårare för mig. Och med det menar jag egentligen inte att de är otrevliga eller rubbing it in my face eller något åt det hållet. Jag bara mår lite dåligt av att se människor skriva "ååh jag älskar dig mitt pussegull-hjärta och jag kan inte leva utan dig gullenullepullmed-lite-socker-på"... eller säga för den delen. Det här med facebook-statusar som lyder: "Jag är lyckligast i världen" får det också att krypa i skinnet på mig. För om man nu är så lycklig så kan det ju bara bli värre, inte sant? Och man har ju ingenting att se framemot längre? Nä, jag säger som disney gjorde i "Meet the Robinsons": Keep moving forward! 

Jag ska aldrig bli lyckligast i världen. Eller jo.. på min dödsbädd kanske. Jag ska alltid sträva efter att bli lyckligARE, och jag ska alltid kunna leva utan någon. 


Gambatte! = Var så bra DU kan vara!;) Må gott!

Dag 10 (52)

Nytränad! Och nu börjar jag få huvudvärk och snart ska jag iväg och jobba.. usch vad jobbigt det känns. Och så vägde jag mig idag 110 kg blankt.. ÄSCH! Måste ha varit födelsedagskalaset igår... Nåja.. Nu är det slut!

Jag och min vän Ronny har lagt upp ett galet träningsschema. Måndag, onsdag, fredag på gymet, söndagar är det aikido och däremellan är det för min del t-box på tisdagar (dock inte riktigt än) och yoga på torsdagar. Lördagar är vilodag!

Och under tiden Cambridgekuren. Jaa jag vet man ska inte träna så mycket men jag kör gymet efter förmåga. Är det en jobbig dag kanske jag bara springer på bandet lite grann.

Och så är jag brunhårig nu också:


Nu ska jag pipa iväg och duscha innan jag måste åka till jobbet! Må gott allesammans!

RSS 2.0