Utmaningen v.5 - Resultat!

Nåja det förstår ni ju säkert att inga armhävningar eller löprundor på 2 km har blivit gjorda den här veckan ^^ Sjukling-vecka deluxe! 

Flopp den här veckan!

Luft i näsan!

Äntligen! Idag känner jag mig nästan fräsch! Jag kan andas genom näsan utan att det gör skitont och nässvaljet känns liksom i alla fall helt okej, det gör inte heller ont liksom :)

Jag säger då det: UNDERBARA MÅNDAG!!

Men eftersom jag är en sån där människa som ogillar att vara sjuk tänker jag definitivt inte kasta mig in i någon träning. Däremot tänkte jag detoxa mig själv lite den här veckan och tänkte att jag ska göra slut på mina sista cambridgesoppor :) Nej renkur blir det förstås inte, men jag kommer nog göra som så att jag äter en frukost på ca 500 kcal varje dag, mellis på 200/dag och så 2 cambridgesoppor/dag, det borde resultera i ca 1000 kcal totalt/dag :)
Man ska egentligen äta 3 soppor/dag även om man kör kombineradkur för att vara säker på att man får i sig alla näringsämnen, men jag har inte tillräckligt många påsar för att äta tre om dagen så jag äter kosttillskott samtidigt för att inte bli utan någonting :)

Då kan jag ta det lugnt med träningen den här veckan men ändå kanske nå mitt mål på fredag ;)

Idag tänkte jag att jag skulle tvätta, det blir mycket tvätt av att vara sjuk. Plus att nu när jag börjar känna mig fräsch igen skulle jag vilja bädda rent och städa lite :) Rätt trist väder, men jag ska nog försöka ta mig ut på en promenad senare också :)

Så skönt att fungera normalt igen! ^^

Hej hopp!!Lite mer av mig :)


Skåpet har min morfar byggt åt mig :)


Lite gott och blandat som används då som nu.
Den lilla gröna filuren är Myafoo och kom till mig i en toapappersrulle på posten.


Min våg som jag väger all min mat på. Jojjomensan här behövs inget digitalt!


Rapport vecka 5!

I all min sjuklighet glömde jag ju helt bort rapporten i fredags! Så här kommer den:


Plus två hekto gjorde inte en glad KnY, men å andra sidan kunde det ha varit mycket mer när jag redan hade legat sjuk i dagarna två! 

På fredag blir det under 90 kg! Så det så!

Här bor jag :)

Tänkte att jag skulle dela med mig av hur det ser ut där jag oftast är när jag skriver till er kära läsare ;)

Fast ni får bara se rummet. Hallarna och köket får ni se någon annan gång ^^

Kisse ligger på futonen och myser ^^

När jag är sjuk

...åker favoritboxen fram.


Nej jag har inga barn jag har köpt den till MIG ^^

Såg alltid på en inspelning när jag var sjuk när jag var liten.
Köpte boxen av den anledningen och nu åker den fram.
MYS^^

Uppdatering!

Ursäkta det uteblivna uppdaterandet.

Ligger här i min soffa och förösker må bättre. Nu är det på väg åt rätt håll i alla fall. Igår hade jag massor med feber och jag tror att det var sista rycket. Idag känns huvudet inte riktigt lika tungt men jag känner mig fortfarande inte riktigt hundra procent. Blir att vila idag också och så sakta sakta komma tillbaka imorgon.

Igår lämnade jag in provet som man måste göra för att få bli konsulent assistent. Diana, min konsulent, var imponerad över att jag gjort det på bara en dag ^^ Men jag antar att jag är lite nitisk som mormor sa när jag berättade för henne.

På tisdag ska provvet vara rättat och klart och näästa tisdag hoppas jag på att åka till arboga för första gången.
Diana hade en kund när jag var och lämnade in provet, febrig och dan, och medan hon gav informationen till kunden så frågade hon mig om råd och jag fick göra instick om vad jag tyckte och ge tips på hur man t.ex undviker förstoppning ^^ Det kändes liksom så på riktigt då :) Det ska bli mycket roligt att jobba med Diana och det verkar som att hon tycker att det ska bli kul att jobba med mig också. Hon verkar liksom tro på mig och det känns tryggt ^^

Innan jag åkte och lämnade provet fick jag ett litet sammanbrott. Det liksom slog mig hur nära mina drömmar och mål jag är, och vad det är jag gett mig in på att göra. Som ettt knytnävsslag i magen. "tänk om jag ger felaktiga råd, tänk om jag inte alls klarar det här, tänk om de inte gillar mig, tänk om jag inte är trovärdig, tänk om jag inte tappat tillräckligt med vikt för att vara en god förebild, tänk om, tänk om, tänk om" och innan jag visste ordet av det satt jag och storgrät i min soffa med provet i handen och ville absolut inte vara med längre och var nästan redo att ge upp eftersom det kändes svårt.

10 min senare satt jag med Diana i telefon och berättade att jag var klar med provet och att jag skulle komma och lämna det strax. BIT IHOP ekade i huvudet på mig och vetskapen om att man aldrig når sina mål utan att försöka blev ved för elden i mina ögon. Jag är taggad, klart jag är rädd för det är första gången jag gör något sånt här, men taggad. Jag brukar vara bra på att kasta mig in i saker som jag inte har någon aning om hur man gör. Den här gången kastar jag mig in i någonting som jag faktiskt kan! Det kan inte bli fel!Nåja jag ser kanske inte så jävla pepp ut just nu, men vänta bara till förkylningen är borta. Då jävlar! Nästa vecka ska det diskuteras och filas och undersökas. Samt pluggas. Måste bli av med den här jävla undersköterske utbildningen någon gång också ^^

Må gott!


Fluff-fluff!

När jag är sjuk blir jag alltid sugen på "tycka-synd-om-mig-choklad" men eftersom jag har vägning imorgon så blir det inget sådant.
Suzan skrev för ett tag sedan om Proteinfluff å idag tänkte jag att jag skulle prova det.
Här har ni receptet:
200 g frysta bär (jag tog blåbär för det är min favourite!)
0,5-1 dl vatten
30 g proteinpulver i valfri smak (jag hade bara choklad)
Mixa bären och vattnet till pure och blanda sedan i pulvret och vispa tills du blir blå (nämnvärt är att jag inte har någon elvisp, om du har en sån; använd den!)
Hela kalaset går på ca 200 kcal och är mumsigt som tusan. Lite som ljummen glass ^^
(den skålen på bilden är typ bara 1/6 av allt fluff som blev så det ska nog räcka hela dagen ^^)
Det ska jag mumsa på idag :)
Och så blir man lite gladare för tungan blir blå av blåbären ^^
Jag vet jag är typ 5 och tycker sånt är JÄTTEroligt ^^

Dag 07 - Mina svaga sidor

Oj... vilket ämne. Självklart har jag svaga sidor. Massor! Speciellt när det kommer till viktminskning. Men även i andra sammanhang också.

Om man talar om mig i allmänhet så är några av mina mest svaga sidor att jag t.ex är ganska dålig på att ta kritik eller ha fel för den delen. Jag är en besserwisser i många avseenden. Och något som många ser som en svaghet är att jag ibland får en "känsla" av vissa människor som gör att jag inte vill ha något med dem att göra från början. Alltså inte ens ge dem en chans. Själv tycker jag att det här borde klassas som ett sjätte sinne för varje gång det har hänt (det händer inte så ofta) så har det förr eller senare visat sig vara så att den personen inte är något att ha som vän eller ens bekant.

Jag är dessutom ganska svartsjuk och i många avseenden ganska misundsam. Har jobbat mycket med det den senare tiden och tycker nog att jag arbetat bort det mesta av det. 

Jag är ganska slafsig också... är man pedant så är det nog inte kul att bo med mig. Jag har grejer högt och lågt men det är ett organiserat kaos. Jag har koll på det mesta. Tills jag städar. Då tappar jag all koll.


När det gäller vikten har jag nog samma svaga sidor som många andra.

Jag gillar godis.
Jag gillar att äta mat.
Jag gillar att ligga i soffan hela dagen ibland.
Jag gillar choklad i alla former.
Jag har lätt för att tycka synd om mig själv.
Jag har lätt för att fira när jag gjort något bra.
Jag har lätt för att brytas ner av frestelser.
Jag har lätt för att överäta.
Jag har svårt för att veta när jag ska sluta.
Jag har svårt för att låta bli när det bjuds, dels pga att det är gott, men dels för att jag inte vill vara en dålig gäst.
Jag har svårt för att se till mitt eget bästa.
Jag har svårt för att låta min egen lycka gå framför någon annans.

Ett potpurri av grejer. Vissa saker säger emot varandra men det finns ingenting med människan som är speciellt logiskt när det gäller våra tankemönster.

När jag skrev det här kände jag ändå "okej ja men det där är ju inte så svårt längre" och "det där har jag ju slutat typ helt med" och det kändes väldigt bra. Det spelar inte så stor roll om vissa av sakerna inte stämmer längre utan det handlar om svaga sidor som visar att man är mänsklig. Dina svaga sidor är en del av dig men det betyder inte att du måste acceptera dem och nöja dig med att det är sån du är. Att motarbeta dina svaga sidor kan vara en av dina starka sidor. Även om du inte helt lyckas.

Men GRR!

Näs-svalget sticks och svider, ögonen svider, huvudet känns tungt och min kroppstemperatur är ungefär 1½ grad högre än den brukar vara.

JAG HAR INTE TID MED DET HÄR!!

Ringde just och avbokade T-boxpasset ikväll och det känns alltid litegrann som ett misslyckande. Nej MASSOR som ett misslyckande. Innan jag hade bestämt mig brukade jag boka en massa pass och sen blev hälften av dem avbokade pga jätte dåliga anledningar. Jag känner mig tjock när jag avbokar.

Och jag vill så gärna gå ner de där 0,3 kilona till på fredag.. 0,3 ffs.... Jag vill! JAG VILL!

Kränger i mig min kurering ikväll och hoppas på att kunna göra en last-chance workout imorgon. 
Är inte sjuk än, men känner mig inte frisk. Vill inte bli sjuk. Måste motarbeta.

Håll tummarna för att jag känner mig pigg imorgon när jag vaknar!

Förkylningstips!

Igår kväll tog jag en väldigt kall promenad i bara jeans, dvs utan långkallingar under, och blev väääldigt kall, så där så att det liksom inte är okej alls.

Idag känner jag mig lite snuvig och hängig. INTE okej jag har INTE tid att bli sjuk nu! 

Vad gör jag när jag känner mig hängig?
Jo, det bor ju en liten häxa i mig så jag älskar ju allt vad som heter örtmedicin.

När jag blir förkyld HÄVER jag därför i mig vitlök, ingefära och honung.
Om man tycker att alla tre är äckliga så har jag ett tips som kommer få er att skruva på er. Skiva vitlök och "marinera" skivorna i honung. En tesked om dagen håller förkylningen borta GARANTERAT! Stark mat är nästa steg. Chilimarinerad vitlök är en storfavorit hos mig. Det äter jag som godis ^^ Ingefära låter jag dra i vaarmt vatten och sen dricker jag det som te. 

Nu ska jag hiva i mig chilimarinerad vitlök och sen ska jag ta en kopp te.

Må gott ;)

Kny 10 going 11

26/4-1999

Hej dagboken!
idag ska Jag gå till doktorn. och ta blodprov dom ska kolla min ämnesomsättning (hoppas jag skrev rätt) och sen efter skolan ska jag gå och klippa bort mitt långa hår så här ser jag ut (bild på en streckgubbe med långt hår) jag kommer se ut så här (bild på en streckgubbe med lite kortare hår)

Hej då
Joy

29/4-1999

Hej dagboken!
idag trampade jag snett 3 gånger på min onda-blåsa-fot. Jag hatar torsdagar. lixom Jag hatar torsdagar för att jag alltid råkar illa ut på torsdagar.
aja i alla fall så dog jag inte.

Hej då
Joy


Jag var ganska dålig på att skriva dagbok när jag var liten. I den andra dagboken jag har från när jag var riktigt liten är det mesta överstruket eller överkladdat med tippex. Sidor är urrivna och jag kan för mitt liv inte minnas vad det var som stod som var så viktigt att det inte fick finnas kvar.

Gillar inställningen som 10-11 åring att "jag i alla fall inte dog" ^^

Nu börjar det hända grejer!

Idag var jag hos konsulent Diana för att väga och mäta kroppsfett and such.. inget roligt hade hänt på den fronten dock. Något som däremot hade hänt var att hon ÄNTLIGEN fått papprerna ifrån Cambridgekuren, så på torsdag ska det skrivas kontrakt! WOHO! Snart har ni här en tvättäkta konsulent (assistent) vet inte riktigt hur det där fungerar, jag blir tydligen inte konsulent med stort K utan assistent, men jag är nöjd! Snart nog kommer studiematrialet och provet hem i min brevlåda och så fort jag skrivit och fått godkänt på provet kan arboga tacka gudarna för då kommer jag! SHIET vad kul det här ska bli! I april åker jag även på utbildning i Stockholm och får lära mig lite mer!
Efter första lönen öppnar Hälsa, kraft och mod i Eskilstuna, då kommer det finnas tillgång till en personlig coach, personlig tränare med inriktning på personer som vill tappa mycket i vikt och snart nog även en del föreläsningar i motivation och livsförändring, men måste ju fila lite på dem först.
Efter sommaren, om allt går bra och så, hoppas jag även på att kunna slå upp dörrarna till BUTIKEN Hälsa, kraft och mod där det kommer säljas lite allt möjligt smått och gott som kan behövas när man vill gå ner i vikt eller bara leva ett lite hälsosammare liv :) ÅH VAD JAG LÄNGTAR!!! Känns så jävla kul nu när det börjar hända saker liksom på riktigt IIIH!!


Vad tycker ni om loggan?
Bara något snabbt jag slängde ihop så kritik mottages ^^

Omotiverad idag ^^

Uscha! Mina ben gör helt galet ont idag! Benpass på gymmet i söndags och självklart benpass igår på t-boxen! Fruktansvärt obra planerat säger jag! Var länge sedan jag hade sån här "jag-har-jobbigt-med-att-röra-mig-träningsvärk"! Typ sen de första gångerna med PT!
Nåväl jag får försöka omfamna smärtan som tyder på att jag arbetat hårt och försöka ta den där promenaden ner till gymmet. Ja för det är nämligen det jag är omotiverad inför. Nej alltså inte gymmet, utan promenaden dit.
Jag har två getben till ben och kan liksom inte riktigt räta på dem. Det är dessutom kallt som fan ute och jag är kall ^^ Dessutom måste jag ju springa 1 km innan träningen och just idag känns det fruktansvärt apjobbigt! Allting som har med benen att göra känns inget kul alls. Jag borde dessutom ta en promenad till konsulenten senare idag.

NÄÄ jag vill inte gå ut i snön mer. Varför kan inte jag få gå i ide för? Bah! Ont i benen och snö. Nu blev det för mycket ^^


Men jag VILL ju ner och köra mitt bröst och triceps pass, jag har ju sett fram emot det MASSOR! Det är väl likabra att bita i det sura äpplet och röra sig nedåt staden. Uguu~

Dag 06 - Mina föräldrar

(jag är fullt medveten om att jag inte gör det här varje dag ;))
Mina föräldrar, mina vuxna, päronen, Pappa-Anne, osv.


Min mamma kan jag ju börja med.


Min mamma heter Anne och är hela 28 år äldre än jag är. 1960 är hon född. Uppvixen i Eskilstuna, i Hällbybrunn för att vara exakt. När hon var 15 träffade hon sitt livs största kärlek och när hon var 17 gjorde de slut.

Mammas intresse för hästar har alltid funnits med och hon hade en egen häst som hette Simist (stavning?) som hon tvingade sin bror att välja framför en moppe när han fyllde femton.
Mamma tog studenten -79 och härjade runt ett tag. Bodde i Stockholm ett tag, flyttade hem, fick sin bil stulen av killen som skulle sälja den så hon fick en porslinsdocka som förlåt. Jobbade på Oscars och Tingsgården som servitris (inte bara hon har även jobbat på Split, Hamlet, Pilkrog och många fler ställen) men när hon började närma sig 40 fick hon nog av allt servande och bestämde sig istället för att utbilda sig till sjuksköterska och det har hon jobbat som i snart 10 år.

Under min uppväxt fick jag höra "Åh min stor kärlek Åååge, åååh HONOM skulle jag vilja gifta mig med!" det ska också sägas att under min uppväxt har jag sett både ett och två rötägg som jag är stolt över att min mamma INTE valde.

Men så ringde telefonen den där lördagmorgonen efter att vi hade fått höra att Åge hade skiljt sig från sin dåvarande, jag svarade och panikade in till min sovande mamma "Det är Åge, DET ÄR ÅGE!!" sagt och gjort fika blev det och ca 7 år senare bor de i det störstaste rosaste huset på hela gatan där jag spenderade mina år på gymnasiet. Gifta har de minsann varit i 6 år om jag inte missminner mig. Åge var alltså den där kärleken som mamma träffade när hon var 15 och gjorde slut med när hon var 17. Är jag någe stolt över dem eller?


Min Åge då? Min pappa liksom!

Jag kan tyvärr inte mycket om Åges liv. Jag har ju liksom inte hört hans historier en miljon gånger under hela mitt liv ^^ Han har berättat om en massa dumheter som han har gjort, förstås ;)
Det jag vet om Åge är att han är någon både jag och min mamma kan lita på. Han är godhjärtad och har släppt in oss i sitt hem utan att blinka.. även om jag var på väg att flytta om jag inte skulle få ta katterna med mig. SJÄLVKLART fick jag det då, trots att han är allergisk (!) nu vill han inte bo utan dem ;)

Åge ställer alltid upp när det gälller, oavsett om det är jag eller någon av hans söner, det finns ingen skillnad och det älskar jag honom för!


Båda mina föräldrar är fantastiska! De är underbara människor som jag är mycket stolt över. Även om de båda är dåliga förlorare när de förlorar i Yatzy.


Älskar dem massor och jag hoppas inte på en favorit i repris från 70-talet! Nu får de allt hålla ihop!

Jag hade visst ingen bättre bild på dem tillsammans.
Men de är fina oavsett ^^
"Vad är det på teve ikväll?" ^^

2 vinster på raken?

Idag hittade jag en tävling, och efter att jag vunnit hos veckorevyn tvekar jag inte ens inför att tävla igen! Denna gång är det biljetter till Super Saturday i september som står på spel! Hoppas, hoppas, hoppas att jag vinner! Älskar Les Mills och jag äälskar såna stora träningsevent. Nike Blast gav ju bara försmak! Håll tummarna för mig ^^

Underbara måndag!

Mja okej just den här måndagen är inte så himla spännande *gäspar*.

Jag känner mig faktiskt himla oinspirerande idag eftersom jag ska spendera hela dagen hemma och tvätta. ^^ Missade min tvätt-tid i torsdags och nu är aalla träningskläder smutsiga. Ja jag har nog dessutom lågt på underkläder.

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen. Att träna mycket ger mycket tvätt, oavsett om det är träningskläder eller något annat så verkar det som att fler plagg blir smutsiga. 

I övrigt är det som sagt underbara måndag. Jag har döpt måndagen till det nu. Get used to it! Vill inte höra en massa gnäll om att måndagar suger! måndagar är asbra ^^

På underbara måndagar är det T-box för min del och det ser jag fram emot! Jag känner mig alltid lite nervös på måndagarna för då är det ju massor med dagar sen jag t-boxade sist och jag får alltid för mig att jag inte ska klara det när måndagen sen kommer. Men det et jag ju inte är på riktigt. Jag klarar ju att vara med alla måndagar, och onsdagarna! Pff fjant-jag ^^

Jaha, nähe, tvättstugan kallar!

Tjoppilopp!

Utmaning v.5

Åh vad jag fnular och funderar för att komma på utmaningar.
Det är inte så lätt att komma på en ny varje vecka ^^

Därför blir det två den här kommande veckan!
För en kändes lite fjuttigt.

Utmaning nummer ett är en modifierad favorit i repris, men med lite lägre sikte.

Under den här veckan vill jag kunna göra en hel ordentlig push-up!

Utmaning nummer två är en påbyggnad från förra veckan. Det är ju nämligen så att jag numera har som mål att springa 1 km innan varje pass, som uppvärmning så det kommer liksom bli åtminstone 5 km varje vecka, eventuellt mer.
MEN jag vill ju också avancera.

Under den här veckan ska jag någon gång springa 2 km i ett streck utan vila.
Phew, den kommer bli tuff..

Nu är det nästan skrivet i sten, och jag kommer göra allt som står i min makt för att dessa två utmaningar ska vara gjorda om en vecka!

Peppord mottages! OM jag klarar att springa 2 km i streck så kommer det behöva firas i helgen. För det är nämligen VÄLDIGT stort för mig!

Som alltid är det helt okej att vara med på mina utmaningar och de går självklart att modifiera till passande antal/avstånd :)

Önska mig lycka till! ^^

Utmaningen v. 4 - resultat!

Jajjemen, nu så är man hemkommen från veckans sista pass, och imorgon är det underbara måndag igen! =D
Snart ska lite taco-lunch intas. Men först ska resultatet av veckans utmaning självklart presenteras.

Utmaningen gick ut på att totalt springa 7 km på hela veckan (började i tisdags ska det väl även sägas) och minst fyra gånger skulle jag springa en km i streck.

Flip eller flop?Flip!
Har klarat springa alla 7 kilometrar och jag tror faktiskt att till och med fem av dem är sprungna en hel kilometer i streck.

Jag är stolt!

Nästa veckas utmaning kommer ikväll :)
Vill du utmana mig? GÖR DET! Jag tar väldigt gärna emot förslag på utmaningar :)
Vill du att jag ska utmana dig?
Det går också för sig! ;)

Motivationslista och flashcard

Robine är duktig på utmaningar och en av mina stora inspiratörer i min resa. Just nu håller hon på med en 21-dagars utmaning då hon under dessa 21 dagar inte får äta något snask och varje dag skall en utmaning utföras.

Utmaningen om att skriva en motivationslista och ett (eller flera) flashcards var en som jag ville vara med på. Så här kommer först och främst min motivationslista:

 1. Jag vägrar leva ett helt liv utan att veta hur det känns att vara smal och fit, och bara uppleva tjock och otymplig.

 2. Tanken på, och nyfikenheten inför, hur min kropp kan se ut är pirrande.

 3. Jag vill att min tatuering som går ifrån revbenen och ner nästan på mina private parts ska se bra ut.

 4. Jag vill njuta av att vara ung och vacker.

 5. Jag vill kunna slå volter när jag känner för det.

 6. Jag vill kunna breakdancea.

 7. Jag vill kunna ställa mig på en stol/pall/nånting utan att vara rädd för att den ska gå sönder pga min vikt.

 8. Om jag skulle bli tvungen att springa ifrån monster, klättra upp för rep, hiva mig upp när jag hänger från ett stup med flytande lava nedanför så vill jag INTE ha några problem med att göra detta (ja sånt här tänker jag ofta på när jag tittar på filmer och tänker "usch vad död jag hade varit om det hade varit jag som skulle vara tvungen att göra något sånt där. Äh man vet ju aldrig vad man kan råka ut för!!).

 9. Om jag får barn vill jag inte att jag ska vara hindrad att leka med dem pga min vikt.

 10. Jag vill aldrig mer skämmas över mig själv i några som helst situationer. Aldrig mer.

Ett flashcard är som en "token" för varför man gör denna resa, om jag fattat rätt.
Jag ska i ärlighetens namn säga att jag inte har något sådant.

Jag har tre små ord, som kommit att betyda väldigt mycket för mig under resans gång, för det är så enkelt och något som jag har haft med mig ända sedan barnsben.
Ni vet man säger "Tack för maten, den var god. Den gav hälsa, kraft och mod"?
Jag sa nog det någon gång under resan och insåg att ja... så är det ju. Det är DET maten ska göra för mig. Den ska ge mig livskvalité, inte fett och begränsningar.

Orden "Hälsa", "Kraft" och "Mod" har sedan dess ekat hos mig. Det är vad jag vill ha. Jag vill vara hälsosam, jag vill vara stark och jag vill inte vara rädd. Det symboliserar liksom all min motivation, allt som jag kämpar för. Allt som jag vill göra.
Jag har en miljon mer motivationsgrejer men min lista skulle bli så lång, så jag tog det som var viktigast för mig i ospecifik ordning (ja, det med lavan och grejer klassas som viktigt i mina värd!) men nu har ni lite koll.

Mitt företag kommer även heta Hälsa, kraft och mod, så håll utkik ;)

Godnatt ;)

Jag har tur!

Det finns mycket jag är tacksam för. Jag är tacksam för vänner som ställer upp och lyssnar när jag gnäller, för en underbar familj som gör allt för att jag ska ha det bra, och för att jag själv orkar och får hjälp från olika håll att rycka upp mig själv.
Igår fick jag i alla fall lite hjälp även om jag började dagen själv med en positiv inställning :)


Igår ringde min mormor mig medan jag var på ica för att handla bröd som jag mer eller mindre skramlat ihop till och frågade om jag ville åka och handla eftersom jag sagt tidigare att jag hade nästan tomt hemma. UNDERBARA MORFÖRÄLDRAR de gav mig en hel pappkasse med mat! Så nu kan jag leva ett bra tag till! Verkligen underbart!
På morgonen fick jag ett sms av tuna park, Eskilstunas största (men inte så stort) köpcentrum om att de hade en massa kuponger. Så jag kollade upp det och hittade dels en kupong på intersport där man fick 20 % på en vara och en på stadium där man fick handla 3 par skor till priset av två. Ringde genast till mamma och förklarade att mina träningsskor är sjukt trasiga (de har varit med i några år, trogen tjänst förstås) och hon gick med på att åka ut och titta och låna mig pengar om jag skulle hitta något.
Så jag fick tre par nya skor. Ett par träningsskor, ett par löpskor och ett par nya sneakers :)
Träningsskorna:

Reebok Blast Mid

Löparskorna:

Adidas Response Stability


Och mina nya sjuka sneakers:

Adidas Hoop 2 Mid W


Nu vill jag att snön ska smälta så att jag kan gå ut och prova mina nya löpardojor och ha mina nya fina sneakers ^^
Träningsskorna invigs imorgon på gymmet!

Aaawesome =D

Alla de här skorna tillsammans skulle ha kostat 3100, men tack vare kupong och redan nedsatta priser fick jag alla tre skorna för 1300 :)
Mycket nöjd!


Inte nog med det så får jag fruktsallad med vaniljkesella idag, och lyx med en blåbärssemla ^^
Underbara lördag =DRapport vecka 4!

Veckan har gått fruktansvärt snabbt! Helt sjukt egentligen! Känns som jag inte hunnit med något alls, men jag har tränat på bra den här veckan :)
Idag vaknade jag med sol i ögonen och  då vet man att det blir en bra dag :)Jag tycker fortfarande att det går lite långsamt med tanke på hur jag tränar och äter. Meen det är nog kanske bara jag som har höga förväntningar?

Så länge det inte är plus så är jag i alla fall glad!
(men jag kunde väl få ha gått ner 3 hekto till vafaaan...)

Konstigt.

Har haft en helt okej dag. knatade iväg till gymmet vid halv ett och var där strax innan ett. Sprang en kilometer och körde ett grymt biceps, rygg och axel-pass på gymmet och sen sprang jag en kilometer till. Åkte hem, åt lunch, fikade med en vän och sedan duschade jag och gjorde mig fin för det tyckte jag att jag inte gjort på länge. Här någonstans började det gå fel. Den ena planen efter den andra föll bort. Hade sett framemot en tjejkväll som inte blev av. Skulle väga mig hos konsulenten som inte hade öppet. Åkte till mormor och morfar och sa hej. En annan kompis jag hoppats på hade planer och skulle höra av sig sen men har fortfarande inte hört av sig.
Och nu känns det bara bajs att sitta här sminkad och fin i håret och alldeles pepp efter en bra dag med massor planerat och så blev ingenting av. Brukar inte låta såna här saker get to me så lätt längre men idag känns det bara som att det blev väldigt för många besvikelser och jag har faktiskt ingen lust med imorgon.
Nej ni hörde rätt. Pepp-jag har gett upp imorgon redan idag.
Varför?
Jo för så här är det: Jag är fattigare än Broder Tuck och jag har ätardag imorgon kväll och hela lördagen. Vad kommer jag få äta? Ja med tanke på att jag fick äta kyckling med ärtor och jordnötssmör till middag igår (inget jag rekommenderar, dålig kombo) så troligen inget roligt, eller hey, inget alls för att jag inte har något roligt att äta och jag måste ju ändå inte hålla koll på kalorierna! Inga pengar på ätardagen innebär att jag inte kan unna mig själv något av det som jag ser framemot under veckorna. Detta innebär förstås inte godis, chips eller pizza. Men kanske en fruktsallad? Med vanilj-kesella? Men nej. Det har jag inte råd med. Vad har jag råd med? Kanske en sån risenta kaka om jag pantar.

Det suger att vara student ibland.
Eller ja allt som oftast suger det ur en ekonomisk syn, men jag brukar kunna handskas med det ganska bra.
Måtte löningen komma snabbt!
Eller det spelar förstås ingen roll för kattförsäkrings-räkningen för halvåret kom den här månaden så det hade varit passande att äta kolhydrater den här månaden så jag kunde leva på nudlar och pasta. Men icke.
Här har ni det. Den nyttiga världen ur en student synvinkel. Blaha blaha säger jag!
Och ja, jag är lite negativ så här på kvällskvisten på torsdagen. Jag lovar att försöka vara med positiv imorgon!
Godnatt mina kära läsare. Tur att jag har er!
Må gott!

Mitt nya träningsschema

Nu har jag lagt upp ett träningsschema som täcker 3 dagar i veckan. Jag har självklart haft min PT:s träningsschema som utgångspunkt men jag har ändrat lite och lagt till lite, förstås ;)

Tisdagar är Bröst och tricepsdagen

Bröst
 • Bänkpress (min PT ville attt jag skulle göra sittande bänkpress i maskin, jag kör hellre the real deal ^^)
 • Hantelpress (kan tycka den är lite roligare)
 • Flyes (PT tyckte pec deck-maskinen)
 • Pullover
Triceps

 • Kickbacks
 • Liggande tricepspress
 • Sittande tricepspress
 • Kabelpress pushdowns (PT:s idé)
 • Enhands tricepspress
Torsdagar är rygg/axlar/bicepsdagen

Rygg

 • Latsdrag mot bröst (PT:s idé)
 • Kabelrodd (PT)
 • Marklyft (ska prova detta meen jag får se vad jag tycker om den)
 • Skivstångsrodd
 • Enhands hantelrodd

Axlar

 • Axel hantel press (PT)
 • Hantellyft åt sidan (PT)
 • Militärpress
Biceps

 • Koncentrationscurl
 • Skivstångscurl (PT)
 • Preachercurl
 • Skiftande hantelcurl
Söndag är ben- och magedagen

Ben

 • Utfallssteg (PT)
 • Knäböj i smithmaskin
 • Benpress (PT)
 • Benspark (PT)
 • Liggande lårcurl (PT)
 • Sittande lårcurl (PT)
 • Step-ups
Mage

 • Hängande benlyft
 • Benlyft, små och stora cirklar
 • Knästående kabelcrunches (PT)
 • Sit-ups, vanliga, sneda
 • Crunchers
Jaa så här ser det ut och kommer göra ett tag framöver. Vad tycker ni? Måndag och onsdag har jag alltså t-box och när tid finns ska jag försöka gå ner och springa lite på gymmet innan. Fredagar och lördagar är vilodagar!

Mitt nya liv är awesome ^^

2-split

Ja det var ju som jag trodde fast inte riktigt fattat.

Min PT skulle ju fixa ett träningsschema åt mig, men uppenbarligen tyckte han inte att jag var redo för en 5-split riktigt än.
2-spliten innebär nämligen att jag bara tränar 2 gånger i veckan.
Va?!
2 gånger?
Och plus t-boxen förstås, meh, vad ska jag göra resten av dagarna och på förmiddagarna innan t-boxen? VA?!
Mm liite besviken blev jag.
Men han sa att jag kan köra den 3 gånger i veckan så det kommer jag göra.
Han sa också att om 2-3 veckor ska jag få ett nytt schema med en 4-split.
Så jag härdar ut, lägger till lite fler övningar och går till gymmet och springer lite innan t-boxen så länge och väntar med spänning på nästa schema.
Varför jag lägger till övningar är för att passet inte tog en timme, och det är i alla fall minst tid jag vill spendera på gymmet.
Kommer nog byta ut några maskin-övningar mot fria vikter också. Gillar inte begränsningarna som blir vid maskiner, känns stelt och tråkigt. Ska sätta mig och titta på det där ikväll och när jag lagt till de övningar jag saknar och så så ska jag visa hur schemat ser ut. 
Överlag gillar jag schemat, det är jättebra fördelning av musklerna och han har tagit med några av mina favoriter. Jag fick dessutom fria händer på magövningar eftersom han tyckte att jag klarade av det där bättre själv haha ^^


Nu är det sen lunch som gäller! Väldigt sen! Inte bra! Om 2 ½ timmar blir det t-box. Här hinns inte med någon powernap inte som jag hade räknat med. Äh! På´t bara!Säsong!

Nu i februari, eller ja egentligen hela vintern men det är nu de säljs överallt, är det säsong för en av min favoritfrukter!
Bloodapelsin!


Istället för att dricka juice med en massa kolhydrater och andra saker som jag inte vill ha i maten äter jag en apelsin varje morgon. Och just nu gottar jag mig i blodapelsinen ^^
Som alla citrusar är även blodapelsinen full med c-vitamin, och det får jag i mig flera hundra gånger det rekommenderade dagliga intaget varje dag, men det gör inget. Jag har kommit fram till att jag nog kissar helt ren c-vitamin.
Jag tycker blodapelsinen är lite godare, lite fräschare och helt enkelt lite bättre än den apelsin som inte blivit slaktad... (ehe) och igår när jag var på ica hade de en påse blodapelsiner för en 10! Awesome!
Så spring och köp en blodapelsin!

Wihoo ^^

Vaknar med ett språng och jag är förväntansfull som ett litet barn ^^ Idag ska jag få mitt träningsschema för 2-3 veckor framåt. Smsade lite med PT igår och fick veta ungefär vad han har tänkt sig. Meen jag förstår ju inte haha ^^
Han skrev att han lagt mig på en 2-split som jag ska rulla på under 2-3 veckor....
Alltså okej att jag gymmar mycket men jag kan inte alla såna här benämningar ^^ Så nu är jag ÄNNU mer nyfiken.
(ca 5 sekunder senare)
Google är min vän och nu vet jag vad en 2-split är. En 2-split är, om jag fattade rätt, ett program där man tränar varje muskel två gånger i veckan (någon får gärna rätta mig om jag har fel).
Känns som att det kan vara rätt tunga dagar framöver. I LIKE! Jag har bett PT göra upp ett schema där jag tränar på gymmet 5 dagar/veckan. Söndag-torsdag. Men att göra måndagen och onsdagen liite lättare eftersom jag tränar t-box på kvällen då.
Iiih jag vill ha den nununu!!
Innan jag träffar PT tänkte jag gå ner och springa den första km (eller de första två?) på utmaningen :)
Vad ska ni göra idag?
God möra! ^^Bedhead!

Utmaning v. 4!

Jaha så här kommer den mina vänner!
Veckans utmaning är egentligen inte speciellt svår, men det är mest för att bevisa något för mig själv!
Först tänkte jag sikta riktigt högt men insåg att det inte kommer hända. Så jag tänkte sikta lågt, men då blev det för enkelt, så här kommer den, utmaningen för vecka fyra:
Den här veckan ska jag springa 7 km. Inte i ett streck utan totalt. Det är en km om dagen, vilken jag ska springa i ett streck åtminstone 4 av de sju gånger jag ska springa!
Hur låter det här som utmaning?


Om att tänka positivt

Igår fick jag en komplimang utan dess like! Min vän, du vet vem du är, har haft det tufft, jobbigt och svårt med psykiska problem. Vilka är egentligen inte relevant. Men jag vet att det inte är enkelt med dessa diagnoser, men framför allt vet jag att min vän inte haft det enkelt.
Igår fick jag ett meddelande där det stod att hon och en vän till henne pratat om att min vän blivit så myket mer positiv och att hon var mer peppad. De hade kommit fram till att det var delvis tack vare mig. Den här vännen har jag verkligen försökt peppa och vill henne allt väl. Så jag blev SÅ himla glad över att höra det här!
Därför vill jag idag ta upp vikten av att ha ett positivt tänkande. Ett positivt tänkande betyder inte för mig att man måste tycka att allting är så himla roligt hela tiden. För let´s face det är inte alltid roligt. Men snarare att man hittar positiva spår i allting. För att ta ett väldigt enkelt exempel för mig som hatar att sitta och läsa och plugga, speciellt när det är aptråkiga ämnen, jag förösker ändå intressera mig för det som står och åtminstone låtsas som att det är intressant. Om inte det går så tröstar jag mig ändå med att det snart är över om jag bara gör det.
Att gå på ren kur är inte roligt. Det finns faktiskt ingenting som är kul med att gå på kur förutom att själva kilona ramlar av. Då får man göra det bästa av situationen (åh älskar ni inte bara när någon säger så?), gilla läget liksom.
Om någonting suger så jävla apbajsmycket (jepp SÅ mycket) och det inte finns någonting ni kan göra åt saken. Då är det bara att gilla läget.
Jag hade inte klarat av min resa utan mitt positiva tänk. Jag vill bara säga det till er. Att hela tiden vända saker till sin fördel är svårt i början. Speciellt de där sakerna vars fördelar är svåra att finna. Men när man väl börjat är det nästan svårt att sluta.
Jag har en utmaning till er.
Skriv det tråkigaste ni vet i en kommentar och vänd det sedan till något positivt. Det behöver inte vara speciellt viktigt eller ens rationellt men bara det är positivt. Typ "Jag hatar att diska, men jag blir ju i alla fall ren om händerna". Bara någonting :)

Det är dock inte veckans utmaning, utan en utmaning från mig till er bara. 
Och jag förväntar mig faktiskt att ni är med på den här. Det är en bra övning!

Inte nog med..

Inte nog med att det är alla hjärtans dag så är det ju också MÅNDAG idag!
Ååh och jag hörde alla suck och stånk och stön från er ääända hit till min lilla etta!
Jag förstår inte riktigt den här måndagsångesten (å andra sidan har jag inte ett 7-4 jobb heller). Jag har alltid känt att det är lite skönt med måndagar och att allt blir som det ska vara :)

Idag står T-box på schemat och jag känner mig sjukt taggad för den här veckan! Jag tror det kommer bli en helt galet awesome vecka! Imorgon ska jag träffa PT för att få mitt träningsschema och jag är såå nyfiken!
Ja det är helt riktigt min positiva attityd har laddat batterierna och INGET ska få sänka mig den här veckan, absolut ingenting! Jag är stark, jag är snygg och jag gör förbannat bra saker just nu!
I övrigt går den här hjärtans dagen ut på plugg för att jag ska slippa göra det senare i veckan!
Ibland kan jag planera i förväg, men det är inte så ofta ^^

Sitter ni på spänn inför veckans utmaning?
Förra veckans utmaning får kvarstå, jag klarar inte att göra 7 armhävningar än. Det är liksom inte ens i närheten av en. Så när jag börjar känna att jag kan lite mer då kommer den utmaningen tillbaka. Men jag har ju i alla fall provat, inte sant? ;)

Senare idag kommer en helt ny för den här veckan!
Kör stenhårt den här veckan.
Kny-style!
;)

Det är er dag idag!

Mina hjärtan, mina guldkorn!

Jag tillägnar faktiskt den här dagen till er.
Ni som får mig att känna mig så stark med era ord.
Ni som ger tröst och styrka med era besök och era kommentarer!

Ni är de bästa läsarna i världen och jag är så glad att ni finns!
Och inte minst tacksam!Massor av kärlek till er idag!
Solen skiner på er!

Dag 05 - Min bästa vän

Liksom musik är det här svårt för mig. Att nämna en vän som bättre än den andra är för mig helt obegripligt. Mina vänner är mina vänner de är mig närmast, de är få men alla är mig lika nära fast på olika vis.
Mina kompisar är kompisar. De där som man tycker om MAASSOR men som liksom av ett eller annat skäl inte kommer en lika nära som ens vänner.  Och så har vi bekantingarna. De där som liksom bara hänger med på vägen lite grann.

Men jag kan ju, om det är det som krävs, lista mina vänner.
För att ingen rankning eller så ska uppstå så tar jag dem i bokstavsordning.

Isabell a.k.a Ulla är nog min äldsta vän i alla fall. Bella och jag lärde känna varandra i sjuan, först som värstaste ovänner och sen som radarduon som fortfarande håller i sig. Ingen kan egentligen mäta sig med mig och Bella. Tror inte det finns två personer som har sådan förståelse för varandra som vi har. Vi umgås inte speciellt ofta längre. Men vi är alltid i närheten så att säga.
Jag tänker ångra mig här lite och säga att om jag nu skulle benämna någon som min bästa vän så är det Bella som får den titeln. Hon är mer som en syster, familj, BLOD än någon annan! På både gott och ont ;)
I år är det 10 år i trogen tjänst för varandra, vad sägs om den Ulla? Borde vi ha någon form av kalas för alla som älskar oss? Vi borde det eller hur?
Varför jag kallar Isabell för Ulla får vara något för oss att veta och något för er att undra över ;)

Madde, min mentor och partner in crime. Madde och jag har inte känt varandra speciellt länge men aldrig någonsin har jag hittat en människa på det sätt som jag har hittat Madde. Det var liksom kärlek på en gång. Och jag är stolt över att vara hennes platoniska flickvän. Madde lär mig mycket om mig själv. Madde var den som pushade mig mest i höstas när jag började med min viktresa. Det var för Madde jag ville bevisa något i början, ville göra henne stolt. Madde är som min ficklampa som hela tiden visar alternativa vägar att ta. Det bästa med Madde är att hon accepterar alla mina dåliga sidor och omfamnar mina bra, det blir lätt att göra detsamma då.

Mahulda, min lilla pinuppa ^^ Matilda och jag lärde känna varandra för en del år sedan (minns någon av oss för hur många?). I början hade jag inte mycket till övers för henne. Hon var en sån skrikig fjortis och jag var liksom helt enkelt för gammal för hennes fasoner, ett år äldre som jag är ;) Även om hon inte gillar det så kommer Matilda alltid vara min skyddsling, som en lillasyster i viss mån utan att på något sätt underminera henne. Hon är skarp och vet vad hon gör. Men av någon anledning så känner jag alltid att jag vill skydda henne, som att hon är skör. Älskar henne otroligt mycket för hon ler så vackert när hon är glad och gråter så fult när hon är ledsen. Matilda är en enda stor kontrast och man vet egentligen aldrig vad man kan förvänta sig av henne. Det gillar jag! Även om jag ibland blir arg för att mina autistiska sidor vill ha ordning och reda. Matilda och jag pratar om allt, och vi kan ha delade meningar om saker och ting, nästan allt som oftast. Men det liksom gör ingenting. Vi liksom älskar varandra ändå.

Och så tänker jag bara skriva R, för R vill inte att jag nämner R på bloggen. R vill inte att jag skriver om R alls. Men jag vill ändå att ni alla och R ska veta att R betyder väldigt mycket för mig.

Jag tänkte lägga upp bilder, men jag låter nog bli. Mahulda finns det en länk till och Bella har ni sett i ett tidigare inlägg :) Jag vill inte lämna ut någon som inte vill bli utelämnad.

Ibland har jag bra dagar!

Okej oftast har jag faktiskt bra dagar. Speciellt nu för tiden. Dagen igår bara S-Ö-G så himla hårt.

Jag har en teori *säger hon och tar fram sina glasögon, block och penna och ser EXTREMT viktig ut*.
Min teori går ut på att jag stoppade i mig ganska stora mängde socker i fredags då jag tog min ätarhalvdag to the extremes med M. Både bilar, gott och blandat, choklad och popcorn intogs. Inga jättemängder, men tillräckligt för att jag skulle må dåligt av det.

Jag måste nog se över mina ätardagar (halva fredagen och hela lördagen) och verkligen fundera under veckan på vad jag vill stoppa i mig under dessa dagar.

Jag är fortfarande under konstruktion med att lära mig äta på ett nytt sätt. Men jag tycker jag har kommit långväga. Godis kastas inte in i munnen längre och det kan gott stå på bordet utan att jag lägger större märke till det.
Och jag har inga problem med att hålla snask och gott-gott till mina ätardagar. Jag mår VÄLDIGT bra av att planera min mat varje morgon så att jag vet vad jag ska äta under dagen. VÄLDIGT bra! Jag kände nu precis när jag gjorde ordning dagens matschema hur SKÖNT jag tyckte det var att det var söndag igen så att jag fick struktur på maten!

Idag skiner inte solen men det gör jag och jag ska precis inta min otroligt fräscha frukost bestående av yoghurt med blåbär och kokos, en rallarhalva med philadelphiaost, ett glas mjölk och en apelsin. Lyckliga jag :)Ni har väl förresten inte missat gruppen på fejjan? Knys Nya Liv - klicka här så kommer ni direkt till den!

Ibland har jag dåliga dagar.

Idag vaknade jag och solen sken och det kändes bra, som det gör de flesta morgnar när jag vaknar.
Men ganska snabbt dalade allt. 

Egentligen har hela den här veckan varit en evacka, men jag är ju sån som vägrar ge upp. Någon brukar säga "never say die" och att jag har dåliga dagar brukar jag hålla för mig själv tills den dåliga dagen helt enkelt går ut över någon.

Dåliga dagar beror inte på något, det finns inget någon kan göra åt dem utan det är liksom själva dagen det är fel på.
Förut brukade såna här dagar spenderas med att äta, äta, äta. Jag ska inte ljuga jag har ätit betydligt mer än jag brukar idag, men det har varit frukt. Och jag har varit nöjd med det.

Jag skulle gå till gymmet idag, men jag bara ville inte gå hemifrån.
Jag FÖRSÖKTE verkligen kliva upp ur soffan och gå till gymmet men orken och lusten var precis bortflugen.

Precis som innan, som att jag aldrig tyckt om att träna.

Det gjorde inte saken lättare.
Jag kände mig tjock.
Jag kände hur mitt självförtroende rann av mig.
Jag kände hur jag förvandlades till den där personen jag inte vill vara.
Jag kände att jag mådde så som jag mådde betydligt mer ofta innan mitt nya liv.

Jag är ledsen över att behöva leverera ett inlägg om min ångest till er, men jag vill att ni ska veta, allihopa, att ångest blir bättre när man tränar.
Det var mycket länge sedan jag mådde så här.
Att må så här idag gjorde mig rädd och lite ledsen eftersom jag tyckt att det varit så skönt att slippa det under en ganska lång tid nu.
Förut var det här rena vardagsmaten för mig.

Jag är besviken på mig själv för att jag inte reste mig och tog ut min ångest på gymmet.
Men what´s done is done.
Jag sov istället.
Jag ska säga att det kändes som att det var det som behövdes för när jag vaknade kändes det som att jag hade lite ny ork.

Jag är både glad och ledsen över att den här dåliga dagen kom just idag, på min ätardag.
Det var skönt att inte behöva tänka på kalorier.
Men det hade nog varit bättre att inte stoppa i mig allt som jag egentligen inte var sugen på idag.
Frågan är ju om jag hade klarat att låta bli även om det inte hade varit ätardag?
Troligen inte.
Och det hade ju bara gjort ångesten mycket större.


Nu ska jag åka hem till min mamma och ha lite soulhealing i bastun.
Det bästa med dåliga dagar är att solen går ner i slutet av dem också.
Och det kommer en ny dag efter.

I goes facebook

Jag har ju varit lite hemlig. Men nu är det slut med det.
Idag har jag skapat en grupp på facebook med namnet "Knys Nya Liv", förstås, där kommer det hända lite allt möjligt framöver om jag får som jag vill och jag kan rekommendera att gå med i gruppen och hålla utkik!


För att gå med i gruppen måste man först bli vän med mig (om jag fattat det här rätt?) och det gör du enklast genom att klicka på den här länken och sedan bli vän med mig. Skriv i ett meddelande att du vill vara med i Knys Nya Liv-gruppen så fixar jag det bums! :)


Jag vill inte ge ut för mycket information om vad ni kan vänta er från facebook-gruppen men det kommer vara grejer som inte kommer hamna på bloggen, så mycket kan jag säga ;)

Ha lite tålamod bara ;)

TGIF!

SHIT vad trött jag är idag. Var nog en bra sak att jag var insnöad i morse och bestämde mig för att jag minsann inte tänkte gå till gymmet i det här jäkla vädret! För nu klarar jag knappt ens 7 armhävningar på knäna eftersom jag är helt slut efter mitt tokgrymma pass på gymmet igår.
Till och med rumpan har det jobbigt!
Fredagar och lördagar är ju normalt mina vilodagar ändå så jag tar det lugnt med gott samvete idag, men imorgon blir det gymmet igen. Hårdträning inför tisdagens utmaning även om jag är fullt medveten om jag inte kommer lyckas. Japp där kom det, jag har gett upp om att bli godkänd på tisdag, men vet ni vad? Det är helt okej! För det betyder inte att jag inte kommer försöka göra EN på tisdag! Kan jag bara göra en så kan jag göra flera och jag vet vad nästa veckas utmaning kommer bli; Att göra så många som möjligt, självklart!
Jag vill gärna påpeka att det är HELT okej att misslyckas med sina utmaningar, bara man inte deppar ihop och inte försöker :) Utmaningarna är ju bara för mig (även om jag är lite ledsen över att jag inte kommer få någon överraskning, jag gillar ju sådana ^^).
Jag har även ätardag idag vilket innebär att jag får stoppa i mig precis vad jag vill och då väljer jag istället att glömma bort både mellis och lunch, så lagom till dagens andra mellis-tid så blir det lunch. Så. Himla. Klantigt.
Men till mitt försvar har jag möblerat om och städat idag så jag höll inte riktigt koll på tiden.
Något förslag på vad jag ska äta ikväll när jag får äta precis vad som helst? Jag vet vad som blir till efterrätt iaf! Fruktsallad och vaniljkesella! Oh yes!! LYX!
Fattig som jag är kan jag inte ens unna mig popcorn ikväll, men jag ska nog unna mig en bastu hemma hos föräldrarna istället. Eller ja, trösta min muskler lite ;)
Hoppas ni allihopa får en heelt underbar fredag! :)Mycket besviken på snön!

Rapport vecka 3!ÄNTLIGEN har vågen rört sig neråt och med vilket språng också!!

Ingen är gladare än jag! WIHOO!

Myser in mig

När det är sånt här jävla skit väder (på ren svenska) så finns det egentligen inget att göra förutom det bästa av situationen. Hade tänkt gå på core och yoga ikväll men det hade inneburit att jag hade varit tvungen att gå ut igen och efter mardrömspromenaden hem efter gymmet fick det ta mig tusan vara. 
"Det finns inga dåliga väder"-my ass! 

Men istället blev det en mysig dusch när jag kom hem, sängen blev renbäddad, maten lagades och åts och det blev även undanplockat lite här hemma. Som om det inte vore nog är 4:e maskinen tvätt precis igångsatt! Gissa vem som kommer ha gaalet rena träningskläder imorgon när hon går till gymmet?! JAG!


Så häär sur blir jag av snö!

Hade även ett produktivt möte med PT tidigare och på tisdag ska han instruera mig i mitt nya träningsschema. Det känns bra som tusan. Nu kommer det vara 5 gympass / vecka plus mina två t-boxpass. Kommer säkert slinka in något extra här och där och ibland kommer säkert vissa saker falla bort men nu kommer jag veta exakt vad jag ska träna och NÄR jag ska träna det. Det känns kanon. Då behöver jag inte stå där på gymmet och klia mig i huvudet och försöka minnas vad jag tränade sist. Ja det är riktigt, jag har dåligt minne.

Jag fick också feedback på mitt matintag och han tyckte det såg bra ut så jag var stolt ^^

Fick även lite tips på hur jag ska träna inför utmaningen på tisdag, awesome.

Inspirerad av det gick jag till gymmet direkt efteråt och körde bröst, triceps och rumpa. Bröst och triceps är nog the beef den här veckan och det kommer bli mycket sånt (även om veckan snart är slut) för att förhoppningsvis få ihop ett par push-ups på tisdag. Spännande!

Imorgon är det vägdag för v.3 och jag har stora förhoppningar! Håll tummarna! =DNu ska jag snart nanna min otrooligt nördiga men OH så underbara kudde!

1 up!

Lite orolig

Ja den här veckans utmaning trodde jag skulle bli a walk in the park lite grann eftersom jag tryckte upp mig själv från golvet 10 ggr redan i tisdags. Men så blev jag osäker på om jag gjorde rätt, så jag frågade instruktören på T-boxen igår och det gjorde jag ju självklart inte. Jag gick ju inte alls tillräckligt långt ner. Och när jag provade att gå så långt ner som han ville så föll jag på golvet och klarade inte en. Tillbaka på ruta ett liksom.
MEN jag är förstås inte redo att ge upp utan siktar åtminstone på G och har fortfarande chans att klara det.
Jag har lagt upp ett litet schema bara för den här utmaningens skull och det ser ut så här:
 • Idag: 10 stycken DJUPA armhävningar på knä, morgon och kväll
 • Imorgon: 20 stycken djupa armhävningar på knä, morgon och kväll, försök 1 vanlig armhävning någon gång under dagen.
 • Lördag: 30 stycken djupa armhävningar på knä, morgon och kväll, försök 2 vanliga armhävningar
 • Söndag: 40! stycken djupa armhävningar på knä, morgon och kväll, försök 4 vanliga armhävningar
 • Måndag: Maxa djupa armhävningar på knä, morgon och kväll, 6 stycken vanliga armhävningar
 • Tisdag: UTMANINGSDAG! Maxa vanliga armhävningar morgon, gör några på knä under dagen, 7 stycken vanliga till provet, helst 10.


Tror ni på det här? Jag hoppas jag gör det!
Och förresten, eftersom han som ska bedöma mig inte kommer förrän på tisdag så ändrade jag utmaningen så den slutar då. Kommer ändå påbörja en ny på måndag så balansen kommer tillbaka!


Idag ska jag träffa PT också :) Det ska bli roligt för honom har jag inte sett på ett tag nu.
Ska diskutera träningsupplägg med honom för jag behöver mer struktur på vad jag ska träna när och hur ofta.
Jag ska också be honom ta en titt på min matdagbok och se vad han tycker om den.
Sen står gymmet på schemat och ikväll core och yoga.

Men nu: kanske ännu en frukost-haiku? ;)

T-box =D

Svettigt, tungt, så där så att man vill dö lite grann då och då.
Så var t-box passet idag! Uunderbart helt enkelt!
Så jag spänner mig lite för sista gången idag och hoppar in i duschen och fixar käk! Hej hopp!


Alltså jag ska inte fixa käk i duschen förstås men det fattade ni säkert ;)

Frukost-haiku!Yoghurt och smörgås
ägg, gurka, honung och te
Det är min frukost

Dag 04 - Min musik

Det här är ett ämne för mig. Visst har jag mina återkommande favoriter men annars äter mina öron nästan allt.

Min första "idol" var förstås The King of Pop, Michael Jackson och hans musik kommer aldrig sluta pumpa ur mina högtalare.

Min tonårsräddare blev Lars Winnerbäck, älskar hans sätt att använda det svenska språket och hans mjuka röst ger mig trygghet.

Det här kommer bli ett galet tråkigt inlägg för jag lyssnar faktiskt på nästan precis vad som helst. Dansband och musik a´la Eddie Medusa går fetbort. Country är väl ingen favorit heller men det och dansband är ju typ samma ^^

Jag tänkte att jag gör så här och länkar till min spotify-user så kan ni gå in och titta på vad jag lyssnar mest på :)

KLICKA HÄR så kommer du till den :)

Må gott :)

VIKTIGT!

Idag läste jag på Plettens blogg om hur hon kollapsat häromdagen. Hon har ätit Xtravaganzas måltidsersättningar - motsvarande ren kur på cambridge ungefär. Hon berättade på bloggen om hur hon börjat må dåligt och känt sig skakig och allmänt dålig. I inlägget innan berättar hon hur hon varit ute och sprungit och känt sig dålig efter det och senare svimmat.

Jag kan inte nog påpeka vikten av att lyssna på din kropp!
Speciellt när du kör en VLCD (Very Low Calorie Diet).

Man brukar inte rekommendera högintensiv träning när man stoppar i sig så få kalorier. Man brukar faktiskt inte ens rekommendera medelintensiv träning.

Jag tränade ganska intensivt trots att jag gick på cambridge (som är en VLCD). Men jag gjorde inte det från början.
Jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina tips för er som går på VLCD-kur och vill röra på er.

Tips #1: De två första veckorna ställer kroppen om sig, MYCKET. Låt kroppen vara ifred och gör inga större förändringar på dina motionsvanor, utan fokusera på att inta vatten och att känna efter var du har din kropp. Om du absolut känner att du vill röra på dig ta en promenad. Nej, ingen powerwalk, en promenad.

Tips #2: När du känner att du vet var du har din kropp börja experimentera. Ta en lite snabbare promenad, känn efter hur du känner dig efter. Känns det bra? Okej, ta ett större steg, gå på ett aerobicspass. Känns det bra? Okej, gå till gymmet och kör lite styrka, 30 min ganska intensivt. När du hittat vad som fungerar för dig, stanna där ett tag innan du börjar experimentera igen. Håll träningsdagarna till ett max på 3 dagar i veckan men öka intensiteten varefter du känner att du kan. Och återigen GLÖM INTE ATT DRICKA VATTEN ju mindre vatten du får i dig desto sämre kommer du att må, garanterat!

Tips #3: Känn hela tiden efter. Jag kan inte nog poängtera hur viktigt det är. Känner du dig yr? Ta det lite lugnt och drick mer vatten. Har du huvudvärk? Mer vatten! Mår du illa? Nej då är det dags att sluta! De dagar du känner dig hängig och trött, låt kroppen vara och gör inget drastiskt. 

Jag vill också säga att ni som läser min blogg och om hur jag har tränat och så medans jag kört ren kur. Ni måste också ha i åtanke att jag har varit "ledig" under hela min resa. Dvs jag har inte jobbat, jag har inte varit tvungen att gå upp tidigt på morgonen, jag har inte haft några egentliga stressmoment, jag har kunnat ta en powernap när jag vill. Mitt träningssätt passar inte alla och kan vara rent av ohälsosamt utan de förutsättningar jag hade/har.

Tips #4 När du börjar känna att du tränar mer än energin tillåter, lägg till ett mellis. Något kolhydratfattigt, så du ändå stannar i ketos, men någon proteinrikt som ger dig kraft.

Det här är mina bästa tips ganska kortfattat. Om du skulle ha mer funderingar över min träning, eller om hur jag har gått tillväga, tveka inte att fråga, lämna en kommentar eller skicka iväg ett mail till knyjoy@hotmail.com!

Dag 03 - Mitt favoritpass

Jag tycker om att träna, oavsett vad det är egentligen. Så länge jag går därifrån svettig och trött så gillar jag det. Desto större utmaning, desto gladare Kny!
Men jag har alltid gillat lite tuffare "sporter".
Alltså missförstå mig rätt jag känner mig asgrym när jag står och trycker och skriker på gymmet (man är coolare ju mer man skriker) men det är något speciellt med att känna makten hos lindorna.

Jag talar förstås om T-box!
När jag första gången gick på t-box var jag tjock. Det var faan inte lätt men jag tog mig igenom passet och fungerade nästan till och med som vanligt efteråt förutom att jag inte kunde lyfta armarna.
Jag älskade det på en gång, men slutade gå efter ett tag dels på grund av att jag tyckte att jag hade viktigare saker för mig, dels pga jobb som faktiskt var viktigare just då, men dels för att jag inte kände mig bekväm.
Även om passen gick bra fanns det övningar jag hade svårare att göra eller inte klarade av alls.
Alla andra klarade att göra 15 situps, jag orkade bara 3. Alla andra klarade att göra 10 vanliga push ups och jag klarade inte ens en på knä.
Ni vet man har den där mentaliteten att man inte passar in?Nu när jag började min viktnedgång och bara åt 400 kcal/dag så vågade jag inte riktigt gå dit, hade i bakhuvudet att det var riktigt hård träning och att man absolut måste äta mer än 400 kcal för att orka.
När jag väl tog mig dit, på måndagspassen som är lite lättare, så kände jag ju en radikal skillnad. Jag hade redan tränat en hel del med min PT och helt plötsligt kändes det mesta enkelt. Sit-upsen bara flög och helt plötsligt hade jag gjort fler än alla andra. Armhävningarna var fortfarande ett problem.
Men jag hade en helt ny mentalitet. En som jag och Robine faktiskt delar.
JAG VÄGRAR VARA DEN FETA TJEJEN SOM INTE KAN!
Men jag inser att jag har mina begränsningar.
Jag älskar mina t-boxpass!

För er som inte vet vad T-box är så ska jag förklara det :)
T:et i T-box har jag egentligen ingen aning om vad det står för.
Men passen är egentligen desamma som fyspassen i boxning. Det handlar om teknik, kondition och styrka.
Passet brukar börja med uppvärmning i form av jogging med diverse rörelser, upphopp, armhävningar, situps, stående brottning (man ska trycka mot varandra och få den andre mot väggen, sjukt roligt). Själva passet är alltid lite olika men det är boxning, både vanlig och kick-, som är i grunden.
Vi sparrar varandra med mitsar i olika storlekar och slår på säcken. 
Det är intensivt, kraftfullt och SJUKT ROLIGT!

Gillar du exempelvis Body Combat och vill ha lite mindre aerobics och lite mer intensitet då är T-box någonting för dig :)

Imorgon är det det tuffa T-boxpasset, har flyttat upp min maxpuls där inte mindre än två gånger!
Looking forward to it ^^

Inte sjuk än!

Känner mig lite piggare idag, har fått sova, typ, inatt. Vet inte vad katterna har fått för sig men helt plötsligt har de vänt på dygnet och tycker att det är roligt att kuta omkring mitt i natten. Det ska jag minsann sätta P för.


Idag står plugg på schemat. Ska även försöka ta mig en sväng till gymmet och på eftermiddagen ska jag göra ett besök hos min konsulent och se hur det går med min utbildning och hoppas på att jag får mäta mig idag. Tror det har hänt en hel del på centimetrarna nämligen och det skulle vara uppiggande nu när vikten går så trögt. Den här gången ska jag inte heller äta precis innnan jag går dit. Det var ju jäklarns dumt sist.

Tänkte även ge er en fortsättning på mitt liv på 30 dagar idag med rubriken "Mitt favoritpass" :)


Kramar och solsken till er alla :)

Utmaning v.3!

Oh yes! Nu är utmaningen klar och den är genererad av Robert!

Jag har en nemesis. Något som jag helt enkelt inte riktigt klarar av och det är armhävningar, eller push-ups, för att inte åsamka några förväxlingar.

Jag är bara helt sämst på dem!

Så denna veckas utmaning är att innan söndag ska jag klara av några sådana! (ja jag har svårt att göra en ens)

För att få GODKÄNT denna vecka ska jag göra minst 7 stycken på raken.

För att få VÄL GODKÄNT ska jag göra 8-9 stycken på raken.

För att få MYCKET VÄL GODKÄNT måste jag göra 10 stycken eller fler på raken.

Jag har också blivit lovad en överraskning av Robert om jag klarar VG eller mer. Jag gillar överraskningar ^^
Så there you have it!

Någon som tänker joina mig i veckans utmaning?
Jag kan bjuda på en överraskning här på bloggen till alla som väljer att följa med ;)

Smått däven :/

Uscha ställde in kvällens T-box för jag känner mig inte alls pigg. Tränat för mycket eller på G att bli sjuk? Troligen sistnämnda och det känns inte alls speciellt kul (vägra att det är mängden träning!!). 

Gick till gymmet i morse och arbetade bort typ 500 kcal, men det gick seegt och kroppen kändes inte alls med på noterna. Synd att jag missar t-boxen ikväll också för idag var det fler än bara jag uppskriven, så det kanske hade blivit ett trevligt gäng. Oh well, hoppas instruktören klarar sig utan mig ;)

Dagen har bestått av vila annars. Har sovit och tagit det lugnt och hoppats på att känslan av inte awesomeness ska försvinna. Det har den inte gjort än :/

Nu står middagen på bordet i alla fall, en kopp te, rallarhalva med paprika och ett ägg. Jag konsumerar förövrigt hur mycket ägg som helst.

Veckans utmaning har fortfarande inte hittats på och jag skulle vara överlycklig om jag fick några förslag!

Jenny kom med förslag om att utmaningen skulle vara något som jag inte vågade/kunde göra när jag började min resa. Men... jag har alltid gett mig fan på saker och skäms inte för speciellt mycket så jag kunde faktiskt inte komma på någonting fastän jag funderade och funderade.

Självklart behöver inte utmaningen vara i träningsväg (även om jag tycker det är fruktansvärt roligt med fysiska utmaningar) utan kan vara vad som helst. I matväg blir lite jobbigt för jag har redan ett ganska strikt kostschema som jag följer till punkt och pricka varje dag och skriver ner vad jag äter och hur många kalorier i en liten bok efter bästa förmåga (ibland, som igår, äter jag ju hemma hos andra och då blir det svårt att veta exakt hur många kalorier, men skriver ändå ner VAD jag åt).

Men som sagt, kom gärna med förslag!


Mina damer och herrar: Måndag!

Uppenbarligen körde Robine gaanska slut på mig igår för idag är jag tröttare än tröttast. Det hjälper förstås inte att katterna raceat över mig hela natten heller. 

Skön träningsvärk i bröstet, meen var är tricepsen då? Jo okej lliiite känns de om jag känner efter.. Men jag hade faktiskt väntat mig mer träningsvärk i dem ^^ 

Snart är det frukost som gäller och sedan ska jag hoppa i väg till Kommunens gym och träna på att vara PT igen. Ska bli kul, även om jag är förbenat trött och egentligen bara vill sova ^^ Blir nog kanske gymmet för min egen del efteråt och sen hem och luncha och powernappa innan T-box ikväll, om det blir någon. 

Sitter här och funderar på veckans utmaning, jag kommer faktiskt inte på något bra. Jag ska fundilura till jag kommer hem igen och se om jag fått någon idé efter PT:andet och gymmet.

Har ni några förslag? För det skulle vara ännu mer välkommet! Lämna gärna en kommentar om det är något du skulle vilja utmana mig i :)

Diggar ni nya looken?

Jag behövde förnyelse och tyckte att den där röda är ju snygg va men jag känner mig lite mer..ja.. sprudlande.. än så. Typ. Så nu blev det lite nytt :)

Jag har ju nästan glömt att dela med mig av hur det gick med utmaningen denna vecka :)

Och sjäälvklart gick det bra! 7429 kcal brände jag denna vecka och för er som inte minns så var utmaningen att jag skulle bränna 7000 kcal. Men det har varit sletigt! Det ska jag ju i alla fall säga! 
Och så jävla självklart var det nog inte egentligen. 

Men om jag vill någonting så FIXAR jag det! Så ere!

Nu ska jag en KnY med fyrkantiga ögon efter allt html:ande gå och lägga sig. Gör er redo för morgondagens utmaning. Lovar att det kommer bli saftig. Jag ska bara hitta på den först ;)

Godnatt mina skatter!

Sweettig söndag :)

Sweettig är förstås en blandning mellan svettig och sweet för er som inte gettade moi poi!

Denna söndag gick jag upp tidigt och begav mig till Strängnäs för att möta upp dels en jag inte träffat på läänge och dels en som jag sett fram emot att träffa ett bra tag nu! Jag talar förstås om min systers vän Isabel och Robine!

Robine, jag och Isabel har varit asgrymma idag! Vi har tagit promenad och sedan spenderat två timmar på gymmet. Dels med ett svettigt triceps och bröst-pass på gymmet och dels med ett Easy Line pass lett av Rockiga Robine.

Robine och jag delar fethet. Ja jo inte bara det att vi är jävligt grymma båda två utan att vi varit ungefär lika feta, och att vi diggar gymmet lika fett. Båda har gått från soffpotatisar till träningomaner. 

Robine är grym på gymmet! JÄÄVLAR vad hon skrek på mig, DET GILLAR JAG!! Energi ska det vara och när man tror att man inte orkar mer så skriker man ut det och nog FAn går det! DET GÅR! Alltid lite till! Och Robine är allt det där lite-tillet. Hon har så jävla mycket lite-till! Envis som jag också förstås!

Kan vara ett av de bästa gympass jag någonsin varit på. En eloge också till Daniel, Robines karlakarl, som med massor av energi sparrade oss tjejer! Jävligt grymt!
Klicka på bilden så kommer du direkt till hennes blogg :)

Lördagsgodis ^^

Jag har fått lördagsgodis idag ^^
Första sån plockgodis jag ens vågat handla på evigheter ^^

Jag känner mig busig.
Känns som jag gör något jag inte får.

Men jag känner inte paniken över att jag måste äta av det hela tiden och verkligen stuff my face with it.
Det är en väldigt skön känsla att slippa känna så.

Jag unnar mig idag, imorgon är det dags för de vanliga matrutinerna igen :) Det känns också tryggt :)

Dag 02 - Min första kärlek

Kärlek är ju känsligt. Vad är kärlek? Är det den känsla man har för den man ligger med eller är den man har för alla de människor man tycker om?
Jag är inte den som ska ge er svar på frågorna jag just ställde, men jag ska ge er min syn på vad kärlek är.
Rubriken säger min första kärlek, men jag har faktiskt ingen aning om vad/vem min första kärlek var.
Den senaste tiden har kärlek diskuterats ganska mycket i min umgängeskrets och vi har kommit fram till att kärlek är något som förändras med tiden. Kärlek är inte bara en kemisk reaktion i kroppen, utan en känsla, ett ögonblick, rätt ställe vid rätt tid, en massa oförutsägbara lyckliga händelser. Om man frågar mig.
Klychan säger att man "faller" in i kärleken. Och så kan det ju kännas. Speciellt när man är så där trippa-på-tå-förälskad-och-sockervadd.

Men om vi börjar med kärleken jag hyser till mina vänner. Den kärleken är en känsla av samhörighet, trygghet, stöttning, ja well ni vet. Socialt sammanhang helt enkelt. Jag hyser kärlek till min vän på ett sätt som en flock gör. Jag är beroende av vänner för att känna mening i livet, och därför skyddar jag mina vänner. Det här är en instinkt snarare än någonting annat.

Kärleken jag hyser till min familj är en kärlek som bygger på respekt. En auktoritär kärlek som inte är mindre värd för det (jag vet nog hur negativt laddat ordet "auktoritär" är). Med auktoritär kärlek menar jag en kärlek till något som är större än en själv. En respekt som grundas i vilket engagemang personerna i familjen lagt ner på att skydda mig. Oavsett om det är syskon, föräldrar eller morföräldrar. Ingen har så mycket respekt från mig som min mamma har. Respektkärleken är en mycket varm och fri kärlek. Ska vara i alla fall. I familjen kan man vara precis hur sårbar som helst. Den kärleken är mycket, mycket speciell.
Sen har vi den där normen om tvåsamhet och kärlek vid första ögonkastet som jag, oromantisk som jag är, ifrågasätter mer och mer för varje år som går. Jag tror inte på att jag skulle kunna leva ihop med en och samma människa för resten av mitt liv. Jag tror inte att jag skulle kunna leva ihop med en annan människa. Punkt. Jag tycker om att vara ensam, gillar inte att ha folk omkring mig hela tiden. Det är egentligen inte förrän nu som jag verkligen börjat uppskatta det. Men jag har också alltid haft i bakhuvudet att det är dåligt att vara ensam.
DET ÄR DET INTE!

Om man nu skulle välja en person som man ska leva med resten av sitt liv, på vilka grunder blir det just den personen? Vissa kommer med teorier om kemiska reaktioner, hormoner, etc medan andra kommer med förklaringar om att "Man bara vet" eller som tidigare nämnt "kärlek vid första ögonkastet".
Jag kan sträcka mig så långt att det självklart har att göra med hormoner och den fysiska biten vilken människa man attraheras av, men let´s face att det där med kärlek vid första ögonkastet det är någonting som man bara vet hur man gör när man är tonåring och inte vet om man är kåt eller kissnödig.

Ju äldre man blir desto mindre faller man in i kärleken och snarare kliver in och väljer den tror jag. Vad menar jag med väljer kärleken? Ja alltså hur många gånger kan man egentligen ramla ner för trappen innan man fattar att man ska GÅ ner för den istället för att försöka hoppa? Ju äldre man blir desto mindre vill man slösa sin tid. Istället för att handlöst kasta sig in i ett förhållande med en person vars kemiska sammansättning får det vibrera i hela kroppen så kanske man snarare väljer en person som inte har ögon som man kan drunkna i, men som har egenskaper, moral och etik som faktiskt passar ens situation och ger en fördelaktig "affär"? Oromantiskt? Ja väldigt, men inte helt osannolikt. Notera att detta också betyder att personen man i så fall väljer ska vara någon man tycker om. Det handlar inte om arrangerade giftermål med någon som man aldrig någonsin träffat, nej nej. Det handlar bara om att väga för och nackdelar och om att tänka efter före man agerar. Den kärlek som kan uppstå när det finns en sådan konsensus mellan två människor är i så fall den tvåsamhet jag tror på.

Men jag tror inte riktigt på tvåsamheten som sagt.
Och nu fick jag chans att sprida mitt budskap ;)
Om jag dock skulle säga en som jag blev så där oresonligt kär i, liksom den första, så skulle jag säga den där timvikarien som jobbade på mitt dagis ett par gånger när jag var liten ^^


ANNARS tycker jag att man alltid ska sprida kärlek, och med det menar jag att man ska vårda sina relationer och göra allt för att personen bakom relationen är lycklig och mår bra. Detta kan man göra genom diverse handlingar, kramar, pussar, fina ord eller en handhållning. Fina ord är min favorit och ju mer fina ord man säger om sina nära desto bättre mår man också själv. :)

Och en främling är en vän du inte känner. Klyschigt men sant!


Dag 01 - Om migNi känner mig som KnY Signorelli många av er, men det är ju faktiskt inte rätt någonstans. Så här kommer det alla ni som tror att det är så jag heter.
Mitt namn är Joy Elisabeth Lundevall och jag är född och uppvuxen i Eskilstuna som ligger ca 12 mil utanför Stockholm.
På mälarsjukhusets BB föddes jag något för tidigt, i sätes så jag fick sitta i en skena som rätade ut mina ben, av min mamma Anne som i dåläget var 28 jordsnurr. Min mamma beskriver den 20:e maj 1988 som den bästa dagen i hennes liv. Efter det var det mestadels jag och min mamma. Min far var med en del i början men han hade att göra på annat håll och efter att jag fyllt typ 5-6 år såg jag honom mest inte alls vilket självklart gjorde mig väldigt ledsen. 
Mamma och jag började vårat lilla liv på gränsgatan där vi hade en kanin som var ond och efter det gillar jag inte kaniner oavsett hur söta de är. När jag var ca 3 år flyttade vi till Slagsta där jag fick börja på ett nytt dagis som min mormor var företsåndare på. Bortskämd much?
Min mormor och morfar hade en betydande del i min uppväxt eftersom jag mer eller mindre bodde hos dem på halvtid då min mamma jobbade mycket som servitris på en miljon olika restauranger. Det gjorde mig inget och jag älskar min mamma ändå för jag vet att hon gjorde det absolut bästa hon kunde för att jag skulle ha det bra. Och det hade jag ju det hemma hos mormor och morfar.

Min älskade, älskade mamma:
Morfar lärde mig tälja och mormor gjorde tappra försök till att lära mig sticka och sånt där annat tjejjigt men all in vain.
Morfars favoritskämt, både då och idag, är att säga att mormor gått på bio när jag frågar var hon är.
Mormor tycker om att sjunga för mig för att hon vet att jag sagt sen jag var liten att hon inte får för hon sjunger så illa ^^På Edlingevägens förskola hände mycket roligt och innan jag visste ordet av hade jag börjat på sexårs på Slagstaskolan och var på väg mot första klass.
Vi var några stycken som gått tillsammans på dagis som hamnade i samma klass och det är ju alltid skönt. Jag till och med minns att jag tyckte att första klass var JÄTTEROLIGT och att jag älskade vår fröken Katarina, men inte hennes blindtarm Annika som uppenbarligen inte visste hur man skulle handskas med barn och det visste vi allihopa i klassen.
Någonstans här började det gå fel med min diet, jag växte om alla andra barnen och i 3-4:an var jag flera huvuden längre än allihopa och vägde säkert flera gånger deras vikt. Självklart tyckte de äldre klasserna att det var superkul att retas med mig. I 3:an fick jag även min mens.
När jag hade börjat 5:an hade jag slagits med nästan varenda unge på skolgården och fått minst hälften att antingen gråta eller blöda. Inga större skador skedda dock och det mesta våldet hade varit för att antingen försvara mig själv eller försvara andra. 5:an och 6:an var tråkiga år, jag var redan 173 lång och vägde över 100 pannor.
Lågstadiet tog slut och vi som vägrade flytta över till bråkskolan Årby tog oss mot Torshälla och Edvardslundskolan istället där jag träffade min nemesis och syster Bella:Högstadiet blev lättare, med en liten skola och en respekt bland eleverna som inte handlade om rädsla av att få stryk av mig, samt lärdomen om att använda ord istället för nävar gjorde att jag kunde acceptera mitt öde. Självklart har jag redan bantat typ hundra gånger by the time I was 14. 
Högstadietiden gick alldeles för snabbt och snart stod man där med kassa betyg och skulle välja ett gymnasieprogram. Jag valde hantverk - bagare/konditor men ändrade mig efter fyra veckor och krävde att få byta till media.
Självklart fick jag som jag ville.

Gymnasietiden präglades av en hel del supande och en massa räkmackor som jag glatt gled vidare på (det är för övrigt the story of my life, jag har ett helt liv av räkmackor bakom mig). 
Några japanska och psykologi kurser senare var det dags för mig att ta studenten varav jag för första gången provade cambridge och tappade för första gången tillräckligt mycket vikt för att känna att jag är nöjd med mig själv. 

20 kg lättare på studenten:Efter studenten fortsatte jag jobba på skogaholms pack, vantrivdes som fan och bytte från industrin till vården och började jobba med autistiska barn. Hoppade från det till träningsskola och från det till särskola där jag fick mitt första riktiga jobb på Rinmansgymnasiet som elevassistent våren/sommaren 2008. Strax därefter började jag jobba inom psykiatrin på akutpsykiatriska avdelning 19 på Mälarsjukhuset där jag är kvar än idag.

Några tråkiga encounters inom vuxenförvaltningen för eskilstuna kommun gjorde mig svag i mitt arbete men nu är jag starkare än någonsin och snart färdigutbildad undersköterska och när jag står där med mitt eget företag och tjänar mer än mina gamla chefer kommer det kännas som att jag äntligen får spotta dem i ansiktet.


Andra saker som kan vara kul att veta om mig är att jag spelar piano, klarinett (till viss del) och tv-spel. Jag är en av, vad jag vill tro är, ganska få nördiga tjejer. Jag förtär ogärna alkohol i stora mängder men en rödvinsfylla tackar jag aldrig nej till. Jag pratar ibland förvånande mycket japanska (förvånande lite då jag faktiskt läst japanska). 


Men pappa då?
Ja men pappa då? Vad hände med honom egentligen?
Jo så här var den bittra sanningen. Min pappa var 17 år äldre än min mamma när de träffades och när jag blev till hade min pappa redan en fru och 4 barn som vi vet. 2 av dessa barn var hans frus barn. De andra två hade i sin tur varsin egen mamma. Och så jag med min mamma. 
Mamma bestämde sig för att behålla mig och sa till pappa att han fick göra som han ville. 
När jag var liten träffades vi då och då, men det blev ju aldrig far/dotter förhållande, men han var ändå min pappa.
År 1999 var sista gången jag träffade min pappa och då hade min mamma ringt och mer eller mindre tvingat honom till att träffa mig för jag och min mor var i huvudstaden där han bodde.

2 år senare fick mamma höra från en gemensam bekant till henne och pappa att pappa gått bort i cancer ett år tidigare.
Jag brydde mig först inte alls.
Sen blev jag arg.
Hur kan han tro att han har rätt till att bara gå och dö så där? Utan att tala om att det skulle hända.
För att det skulle hända, det visste han redan när vi träffades -99.
Alla frågor som jag ville ställa. 
Nej usch så arg jag blev.
När min arghet släppt bestämde jag mig för att ta kontakt med mina syskon.
Det är en historia i sig, men nu kan jag känna att jag vet vem min pappa var, hur han var och vad för slags pappa jag kunde ha haft, på både gott och ont.

Nu har jag en annan pappa. En bra pappa som stöttar och älskar mig.
Mammas nya man.
Min nya pappa.
Mitt liv på 30 dagar

Många av er som läser bloggen vet vem jag är, hur jag är och när jag är det. Men det finns också ni som knappt ens vet hur jag ser ut. Så jag tänkte göra som alla andra och köra den här 30-dagars grejen om mig själv.

Ja men ni vet, den här:

Dag 01 - Om mig
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 - Mitt favoritpass
Dag 04 - Min musik
Dag 05 - Min bästa vän
Dag 06 - Mina föräldrar
Dag 07 - Mina svaga sidor
Dag 08 - Mina starka sidor
Dag 09 - Min tro
Dag 10 - Det här hade jag på mig idag
Dag 11 - Mina syskon
Dag 12 - I min träningsväska
Dag 13 - Den här veckan
Dag 14 - Om saknad
Dag 15 - Mina drömmar
Dag 16 - Min första kyss
Dag 17 - Mitt favoritminne
Dag 18 - Min favoritfödelsedag
Dag 19 - Detta ångrar jag
Dag 20 - Brev till mig själv
Dag 21 - Min kreativa sida
Dag 22 - Det här upprör mig
Dag 23 - Det här får mig att skratta
Dag 24 - Det här får mig att gråta
Dag 25 - Bästa fotot
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - Min favoritplats
Dag 28 - Om jag var rik skulle jag...
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Formcheck


Jag tänkte börja idag :) Och detta beror förstås på att jag tycker att ni ska slippa höra mitt gnäll om att vikten inte går neråt hela tiden ;) Så nu fick jag in det i en flik här också hahaha =D

Veckorapport v.2

Den här veckan har varit slitig, jag har inte fuskat någonting alls och jag har tränat som en tok som ni ju vet.
Det är med lite besvikelse jag rapporterar om denna vecka:


Men nästa vecka kommer jag igen! :)


(och så om min lilla hemlis så kan jag säga att jag bara har 794 kvar)

Sweet, sweet träningsvärk!

Jag har saknat att ha träningsvärk! Idag känner jag mig så där mööör i kroppen som man bara kan göra när man har jobbat håårt med den! Det gillar jag! Massor!


Core och yoga stod på schemat idag och det var wonderful! Eller ja... coren är fortfarande SÅDÄR jag tycker inte att det är skitkul, men det är helt okej. Men yoga var helt rätt och det var skönt att få jobba med kroppen på ett annat sätt än det sätt jag gör på gymmet eller på fysträningarna och jag kände mig skönt uppfriskad när passet var slut! 

Har även fått en massa sparrning, motivation och fina ord från mina föräldrar idag när jag berättade om hur det går med mitt nya yrkesval och grejer. De stöttar mig till 100% och de om några får mig verkligen att tro på orden om att jag förtjänar mitt nya liv och att jag kämpat hårt för att komma dit jag är idag. Deras stolthet över mig får mig att vara stolt över mig själv! Det gör mig mer motiverad och mer självsäker. 

Jag går strax och lägger mig med ett fett leende på läpparna och en klapp på min egen axel. Precis vad jag behöver nu när min vikt knasar sig med mig. Jag hoppas på under 91 kg imorgon. Håll tummarna för det för det vore väldigt tråkigt med ett plus den här veckan!

Godnatt mina fina läsare.
Ni anar inte hur mycket ni betyder för mig.

Strumpbrev!

Kommer ni ihåg strumpbreven? Som kjedjebrev fast man skickade strumpor till varandra. Jag fattade aldrig grejen och skickade aldrig några strumpor. 

Om jag hade ett par såna här strumpor skulle jag aaaldrig någonsin mer vara med i ett strumpbrev:


Om du klickar på bilden kommer du till Suzan som just nu har en tävling där man kan vinna ett par GoCoCo Skiing som är strumpor som håller en varm och transporterar bort fukt och lukt! En riktig superstrumpa och den vill jag förstås vinna!

Gå in och täävla!

(eller gör inte det för jag vill ju vinna) ^^

Jäkla-skit-vikt!

Nä nu är det faktiskt inte ens roligt längre. Jag äter och tränar precis som jag ska men vågen bara uppar och nerar sig precis hela tiden. Jag väger mig ju varje dag nu eftersom jag måste hitta balansen. Jag kan inte tänka mig att jag stoppar i mig för mycket och jag vill absolut inte tro att det är så för det känns som att jag kan vara på väg åt farliga håll om jag intalar mig det. Så jag ökar mitt kaloriintag och ser vad som händer och ger det några dagar till. Om det inte vill fungera kommer jag gå till min PT och gråta och säga "Det gåår inte! Hjälp mig, vad gör jag för feel?" Till dess ska jag skriva matdagbok för att han enkelt ska se vad det är som är fel i vad jag stoppar i mig och vad jag tränar. Jag kommer dock inte publicera den här, utan har fullt schå med att skriva ner den överhuvudtaget och räkna kalorier och grejer hah ^^ Även om det inte är svårt... men vad som däremot är det är att äta 2000 kcal/dag. Speciellt när man håller sig undan kolhydraterna. Frukt och grönt innehåller inte så mycket kalorier liksom ^^

Hur går det med min utmaning då?

Jo fifan! Här rullar det på och jag har hittills tränat 6 pass den här veckan. Har träningsvärk som aldrig förr ^^
tänker inte avslöja min kaloriförbränning förrän på söndag (fast jag kanske råkar fusk-nämna något imorgon?) för på söndag blir veckans sista träningspass, och det kommer bli ett alldeles utomordentligt pass för då mina vänner ska jag åka till Strängnäs och träna på Hälsoskaparna med inga andra än Robine och Isabel! Ska bli såå himla kul att träffa Robine! Isabel och jag har ju redan träffats ;)

Annat kul som händer då? Jo jag fick VG på senaste enhetsuppgiften, men det var väntat ;)

Nu alla ni som bor i Eskilstuna och Arboga! Snart kommer jag. Jag väntar nu på papper ifrån Cambridgekuren i Stockholm som ska ge mig tid och plats för kurs, och så fort den kursen är klar så kommer jag jobba på Vikt och Hälsa i Eskilstuna som konsulent några dagar i veckan, men också i Arboga på tisdagkvälllar. Så fort jag vet mer exakt när jag kommer börja skriver jag självklart ut det :) I och med att jag och min egna konsulent fick Arboga blev det också klart att Kny kommer tjäna helt okej pengar när jag börjar jobba, vilket är en grym trygghet för mig, och ett stort steg eftersom jag hade tänkt jobba gratis för min konsulent.

Planen är på väg att skrida i verket (säger man så?) och pengarna som tjänas in i detta kommer gå till mestadels mitt nya företag, men jag har TVÅ saker jag ska köpa. Dels ska jag köpa PT-utbildning och dels en ny mobiltelefon. Ja tänka sig va jag känner faktiskt att jag VILL ha en smartphone, jag som spottat på iPhonen sedan den kom (jag ska dock förstås inte ha en iPhone).

Jag är för övrigt bäst på att ta ut segern i förskott! 

Idag har jag annars en ganska slö dag då jag passar på att tvätta alla träningskläder, sova och se på simpsons. Strax ska lite mat intagas. Eller ja.. ganska mycket mat faktiskt. Phew, jag är fortfarande mätt efter en frukost på 500 kcal med bara 75 av dem kolhydrater i form av havreringar.

Här får ni en bild på mig efter 3 dagar och 6 ganska intensiva träningspass:Goood daag allihopa ^^

Solen går upp

Gårdagen inlägg uteblev för att när jag vaknade på morgonen var jag lite stressad och när jag kom hem på kvällen var jag så himla trött att jag bara tokdäckade. 

Utmaningen går bra och hittills har jag tränat fyra pass på två dagar. Joggingen blev lidande i måndags och igår var det så jääkla halt ute så det gick inte. Jag har dock joggat på gymmet istället. 

På måndagen blev det först ett skönt överkroppspass på gymmet och på kvällen ett nästan privatinstruerat t-box-pass eftersom det bara var jag och en tjej till. 

Igår blev det ett tufft benpass på gymmet och sedan var jag på besök på Eskilstuna Boxningsklubb och provade på lite. 

Fun fact about me!
Jag har faktiskt varit ganska aktiv en gång i tiden, fast inte ens då var jag smal. Jag har både tävlingssimmat och boxats (inte tävlingsboxats).

Jag konstaterade att det är 10 år sedan jag boxades senast och kände mig gammal helt plötsligt. Jag är dock stolt över mig själv! Jag har gruvat mig lite inför att gå på boxningsklubbens konditionspass för att jag vet att det är tuff träning. Och när träningen började trodde jag att jag skulle dö. För första gången på väldigt länge susade tanken "jag kanske bara borde gå härifrån" förbi, men jag körde hela passet med undantag för ett par övningar som jag helt enkelt inte kan göra. Typ hoppa jämfota upp på ringen. HAHA Nähru! Tog mig ut ur den svettiga lokalen lite smått vinglig men med ett leende på läpparna. Jag har en träningsvärk som jag inte haft på länge! UNDERBART!

Joggingen blir lidande även idag för att idag ska jag spela badminton med en vän istället. Blir nog inget gymande heller, men ikväll blir det först core och sen yoga :) Om ni visste hur mycket jag har bränt redan ;)

Nu är det fruukost som gäller ^^

RSS 2.0