Cambridgekuren?

Nu när jag fått så många nya läsare är det vissa som undrar litegrann över cambridgekuren och vad den innebär. Nu är inte jag alls någon cambridgeexpert men man har ju varit med ett tag iaf.


Cambridgekuren är en bantningskur som rekommenderas till personer med stor övervikt eller fetma. Den går ut på att man egentligen kontrollerat svälter kroppen med måltidsersättningar i form av pulver som blandas till soppor eller milkshakes beroende på smak.
3 påsar cambridge innehåller precis allt man behöver för att kroppen ska fungera. Alla näringsämnen och mineraler, vitaminer etc. Men tre påsar ger bara en total på 400 kalorier. 
När man går på cambridgekuren kan man välja att gå på antingen kombinerad eller ren kur.

Kombinerad kur innebär att man byter ut vissa måltider mot cambridgekurens måltidsersättningar. Antingen två mål eller ett mål. Dock ska man alltid äta 3 påsar cambridge oavsett om man bara byter ut 1 eller 2 mål mat. Det är inte alla som vet det. Det är nämligen annars väldigt svårt att få i sig all den näring man behöver. 
När man går på kombinerad kur är viktminskningen självklart inte så snabb. 

Ren kur innebär att man bara äter cambridgekurens soppor/milkshakes tre gånger om dagen. Det är också viktigt att man dricker mycket vatten. Minst 3 liter om dagen är den rekommenderade mängden vatten man ska dricka, men vissa behöver mer och vissa mindre. När man kör ren kur sätter man kroppen i kontrollerad svält och det man vill uppnå med detta är att kroppen hamnar i ketos. Dvs när kroppen börjar ta energi från fettdepåerna och på så sätt förbränner sitt eget fett. För att hamna i ketos är det viktigt att inte stoppa i sig mer energi än det man får ifrån sopporna. Rena proteiner kan man äta mycket små mängder av. T.ex kalkonkött. 

Jag har gått ca 85 dagar på cambridgekuren nu. Av dem är det nog i alla fall 60 som har varit helt ren kur. Det är mycket enerverande och jobbigt att gå på ren kur, det kräver mycket koncentration och vilja. Men resultaten är snabba. Jag har tappat i snitt 2,5 kg varje vecka på ren kur. 


Var får man tag på cambridgekuren?

När jag började med cambridge kunde man köpa det hur enkelt som helst på nätet, men pga att det är lätt att missbruka cambridge blev de tvungna att göra vissa restriktioner och nu säljs cambridge endast via konsulenter, dvs coacher. Gå in på Cambridgekurens hemsida och klicka dig fram till din ort och se var närmaste konsulent finns.

Vad kostar det?

Det finns väl inga billiga såna här måltidsersättningar? Cambridgekuren kostar på ren kur ca 480 kr/veckan. Då får man 21 påsar. Dvs 3 om dagen i sju dagar. Konsulenten brukar även ta en liten inskrivningsavgift men då får man ha kontakt med konsulenten och kan fråga om saker och så och det kan jag verkligen rekommendera. Min konsulent har varit underbar! Styckpriset för påsarna brukar ligga på 23-24 kr. Har ni fler frågor om cambridgekuren? Ös på bara så ska jag försöka svara så gott jag kan :)
Kommentarer
Postat av: Lisa

Tufft att bara få äta "soppor". Skulle jag aldrig klara av.

Men hur blir det.....kroppen hinner den med i den snabba viktminskningen?? Jag tänker på huden t ex.

Och hur gör du sen?? "Smyger" över på vanlig mat, eller??Jag kör med Aftonbladets Viktklubb. Räknar kalorier alltså, vilket ger mig möjligheten(??) att få äta av allt. Har testat både GI och LCHF men jag älskar potatis och kan inte avstå från frukostmackan så det funkade inte för mig. Det svåraste är ju att BEHÅLLA sin målvikt. Vilket inte funkat så bra för mig tidigare. En gång mullig alltid mullig?? NEJ! NU skall jag fixa det här!!Pepp-kramar till oss!!

2011-01-10 @ 14:18:05
URL: http://bidrottningen.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0