Tid är inte pengar...

..tid är så mycket mer dyrbart än så.
Tid är någonting vi har framför oss, i nuet och bakom oss. Den tid vi har bakom oss är tid vid aldrig får igen hur mycket vi än försöker. Tid vi har framför oss är tid som vi förr eller senare kommer ha bakom oss och därmed inte ha tillgång till men även tid som vi inte kan planera, tid som vi inte vet vilka händelser den tillhandahåller och därmed tid som vi inte har något som helst begrepp om vilka förutsättningar vi har för. Den enda tiden vi har är nu. Tiden som var är obetydligt (nåja, missförstå mig rätt) eftersom den redan är förbrukad och därmed för alltid borta (även om minnena av den tiden finns kvar), tiden som kommer är obefintlig eftersom det inte finns någon som kan garantera att vi faktiskt kommer uppleva den. Den är noll. Finns ej.


Nu finns. Det är nu. Den enda tiden som inte är relativ är nu, det är den enda tiden du kan räkna med, ta på. Att ta tillvara på det ögonblick som vi just nu befinner oss i är något som många är riktigt dåliga på.


Meningar som "Jag tar det sen" "jag börjar på måndag" eller enkla ord som "snart" handlar om en tid som egentligen inte existerar. Oavsett om det handlar om att diska, börja träna, eller ringa mamma och tala om att man älskar henne så är faktiskt just precis NU den enda tiden som du vet att du faktiskt HAR TID att göra det. Nu är den enda tiden du har i din hand.


Inte sen. Inte imorgon. Inte på måndag.


Nu!
Kommentarer
Postat av: Jasmine

Helt rätt!

2011-04-15 @ 11:40:13
URL: http://jasmine.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0