Soppatorsk!

Astaggad cyklade jag ner till gymmet, redo för åtminstone 2 timmar. Först en halvtimme på cykeln och sen var det dags för rygg-biceps-axlar-pass, sen hade jag tänkt 30 min cardio till. Men serni där sa kroppen ifrån. När jag skulle avsluta med ryggdelen, hade kommit halvvägs i ryggövningarna, så bara känner jag hur blodet rasar ur huvudet. Illamående, lock för öronen och yrsel var ett faktum. Hade känt mig lite kvalmig den senaste kvarten, men nu mådde jag riktigt riktigt dålig. Avbröt allting snabbt och tog mig till mitt skåp där en proteinbar väntade. Illamåendet gjorde det inte lätt att få i sig den där, så jag tog det lugnt och försökte dricka vatten mellan varje tugga.

Otäckt säger jag! 
Och jag säger också som vanligt: Lyssna på kroppen!

Jag funderar på om kraschen var en produkt av gårdagen ELLER om den var en produkt av blandningen av fettförbrännare. Tog min Tested Burner i morse som vanligt, men köpte en Celsius innan träningen också. Hade inte en tanke på att det kanske blir en chock för kroppen med så mycket prestationshöjande i sig. OD liksom!

Känner mig fortfarande lite luftig i bollen och skakig, cykelresan hem var smått vinglig och mycket, mycket mer ansträngande än vanligt.

Snart dags för lunch. Känner att jag behöver fylla på mer. Men ska vila lite en stund först och ta det lugnt innan promenaden till jobbet senare idag.

Tror faktiskt min kropp är riktigt arg. 
Jag kanske borde köpa ett "förlåt-kort"?

Nu vet jag ju hur man gör...

...så jag tänkte satsa på en härlig träningsdag idag också. Vi får väl se dock hur många kcal det blir. Vet inte om det är möjligt för mig att bränna 2000 kcal utan min älskade t-box ^^

Men jag lär ju sikta mot 2000 kcal i alla fall! Detta är uppvärming inför biggest loser veckan. Vilken jag tänkte berätta om idag.
Jag har dock inte satt någon exakt vecka för det än, men jag hoppas att det blir i april nu iaf. Krävs lite rekning av mig innan bara :)

Knys Biggest-Loser-Vecka kommer i alla fall att gå ut på att träna ungefär lika intensivt som de gör i amerikanska biggest loser. Dvs minst 6 timmars gymmande varje dag i en vecka (nåja 5 dagar i alla fall), det kruxiga med det här är att jag inte riktigt vet hur jag ska lägga upp det. Det krävs en HIMLA massa diciplin för att hålla sig sysselsatt i 6 timmar liksom. 

Så jag rekar övningar och kommer så småning om lägga upp någon form av schema på hur dessa fem dagar ska se ut. Naturligtvis kommer det inte vara 6 timmar inne på gymmet utan kanske 1 timme promenad utomhus, kanske jag provar på klättervägg någon timme... ja ni vet lite sånt där kul som de gör i Biggest Loser, fast på Kny-vis! De 6 timmarna behöver heller inte vara precis sammanhängande. 

Varför vill jag göra detta då?
Jo för att jag vill utmana mig själv! MASSOR! Och jag är jävligt nyfiken på hur man mår när man tränar så, och hur mycket det finns utrymme för att gå ner under en sådan vecka. 
Plus att jag vill träna så mycket jag kan medan jag fortfarande har tid. Snart är det sommar och en massa grejer händer, förhoppningsvis har jag mer tid än jag tror då, men för att vara säker tränar jag järnet nu!

Oh, oh, BTW! Jag är lite stolt ^^ Jag fick mitt eget skåp på gymmet igår =D Nu känner jag mig som en av de där "fitnessmänniskorna". Iofs har jag gjort det ett tag eftersom nästan varenda människa känner igen mig på gymmet och hejjar... De är inte alltid där när jag gymmar... men jag är visst alltid där när de gymmar ^^

Jag gillar mitt nya liv :)


Jag bjuder på en "Robine-pose" så här på morgonen. Bara för att hon alltid peppar, och för att hon är så sjukt snygg och för att jag vill vara som henne.. så jag försöker ;)
Jag ser ju dock inte ens hälften så cool ut som hon gör... fail! ^^

Klicka på Robine så kommer du till hennes blogg :)

Jag överraskar mig själv ibland.



Godkväll kära läsare!
Här har ni en riktigt trött KnY.
Idag har jag spenderat hela eftermiddagen på gymmet. Halv tre kom jag dit och solade en halvtimme. Sen körde jag på och ca 4,5 timmar senare, varav 3 var effektiva träningstimmar, och 2000 kcal senare är jag hemma, duschad och trött som jag vet inte vad!
Nu ska jag äta en skål flingor med mjölk och sen är det minsann godnatt!
Stolt över mig själv idag!
Jantelagen kan ta sig där majset kommer ut helt.
Så det så!
I´m awesome!
Godnatt!

Untzdag

Untz, untz, untzdag!

Som jag förutspådde blev det inget gym igår men det blir det idag. Idag har jag ett heltidsjobb på gymmet tänkte jag. Jag ska strax packa väskan med diverse gott (proteinshake och frukt) sen ska jag hoppa ner på gymmet och planerar att vara där mellan 11 och 13.30, dvs 2½ timme. Sedan eventuellt ta en liten solning, Sen hem och käka lunch och chilla en liten stund men sen är det baara att släpa tillbaka rumpan till gymmet för att värma upp en timme innan t-boxen, vid halv fem - fem, med lite spinning intervaller och sedan löpning :)

Siktar på miiinst 2000 kcal idag!


Snart är det dags för biggest loser veckan också. Är ni nyfikna? ^^

Gårdagen var ju lite av en flopp då utskicken till, bl.a, arbogaborna inte hade kommit ut förrän igår. Dvs det var ingen som visste att vi var där ens ^^ En kund kom ^^
Så alla ni där ute som bor i Arboga. På Storgatan i IOGT:s lokaler, tisdagar mellan 18.30 och 20.30! Där hittar ni mig! Kom och se vad Cambridge är frågan om ;)

Sneak-a-peak: Strängnäs, Flen och några städer till, håll utkik, snart invaderar jag er också!

Det är mycket som händer just nu, Diana skulle idag kontakta Cambridgekuren HQ för att reka om vad det är som krävs för att jag ska kunna bli egen Cambridgerådgivare (jo för det heter inte konsulent längre) och efter det är det stora planer på G. Än så länge bara i funderings-stadie. Men om det blir verklighet så kommer det vara så himla superkul och jag känner mig sjukt lyckligt lottad som får vara en del av det! 

Nej, nu iväg till gymmet!



Who loves short-shorts?

I love my new short-shorts!






Vad tycker ni nu då? :)

Nu öppnar jag en burk med pisk-rumpa!

Men asså vaddå snö?! SNÖ?! And lots of it! Inte okej! Jag vill ha sommar nu! Massor av vacker, varm, rolig, underbar sommar! Ååh!
Ni inbitna läsare vet vad jag tycker om snö och speciellt nu när det faktiskt varit vår flera, flera dagar ju! Tittade ut när jag vaknade och ba.. "nä.. jag går och lägger mig igen. Jag vill inte mer." Sitter här och jobbar stenhårt för att inspirera mig själv till att det ÄR värt det att gå till gymmet fastän det snöar, och fastän jag måste gå tillbaka. Troligtvis då också i snö. Och att jag inte VILL sitta på soffan under täcket med en kopp te ända till jag MÅSTE gå till jobbet. 

Att jag exempelvis mår bra av att ta en promenad. Men det serrni, det blir det ingen idag. Ingen morgon PW alltså. Nänä. Nä jag går inte ut utan att jag måste, så är det. Skitsnö.


Jag var värsta blödig igårkväll. Inte nog med mitt "jag lever"-inlägg utan jag satt sedan och tittade på I used to be fat (klicka på länken) och bara störtbölade. For real, vilket underbart liv jag gett mig själv!

Idag är det tisdag och om jag kommer iväg till gymmet idag innebär det tuttar och triceps plus en hel del cardio... Om jag kommer dit. Annars hittar ni mig ikväll i Arboga, på riktigt den här gången ikväll ska jag faktiskt dit! Lovar! Hedersord! Innan dess finns jag från klockan tre på Vikt & Hälsa i Eskilstuna :)

Btw bilder på min outfit från i lördags kommer :) Måste bara hitta en vänlig själ som vill fota mig. Att fota sig själv med en 7 år gammal, ca 1 kg tung, systemkamera är inte det nkleaste och min pocketkamera mår inte så bra. Hence också varför det inte varit så mycket bilder den senaste tiden ^^

Vad vill ni se för bilder anyway? Min outfit så klart, men finns det några önskebilder? Har gett upp det där med att fråga vad ni vill att jag ska skriva om, det flyter ju liksom på ändå (assåå detta betyder inte att ni inte får komma med tips!) men en önskebild vore kanske kul :)



Jag bjuder idag på en skitgammal, skitdålig bild på mig, där jag dessutom är blond. Inte okej.
Typ.. 13 på bilden? WOah... 10 år gammal... INTE OKEJ! ÅNGEST!

Jag lever!

Ja det trodde jag nästan inte att jag skulle göra idag med tanke på hur jag mådde igår. Heeela dagen igår och nästan lite idag också. Farliga grejer det där, rödvin!
Nåja även om denn underbara måndag har gått lite i bakishetens tecken med huvudvärkar och lite smått illamående har jag hållit mig aktiv och det har ju varit ett BEDÅRANDE väder som min vän sa när vi hade storhandlat! Bedårande indeed om än lite småkallt! Jag äälskar verkligen våren!

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om lördagen, varför den höll på till klockan åtta på söndagmorgon (vintertid, vet jag nu!) och varför den var så viktig för mig.

På fredagen var jag ute på det lokala "stora" shoppingcentret och letade efter något fint att ha på mig på lördagen. Lördagen kändes nämligen lite speciell för mig. Det var redemption-night! Kvällen då jag skulle få ta igen allting jag missat som tonåring pga min övervikt. Jag vill inte säga att jag skulle få bete mig dumt. Men jag skulle få ha en riktig tonårskväll! Jag ville vara ung, snygg, ha kul, och bara älska dem jag var med, platsen och hela atmosfären och inte fundera på om folk tycker jag ser tjock ut, känna mig obekväm i vissa ställningar, well you all know the drill! Inget sånt! Bara en massa awesomeness! Och då ville jag ju även ha skitsnygga kläder som jag kunde känna mig assnygg i!
Så på fredagen rekade jag lite. Hittade ett par korta småttiga shorts. Så små, så små. Provade dem och de gled på i storlek 42. De satt bra. De passade. Men var det passaNDE? Var det okej att jag hade dem? Jag la undan dem för jag ville ha ett andra utlåtande på dem. Nästa ställe hittade jag en skinnjacka på. Provade den och var tvungen att fråga expediten vad hon tyckte. Hon tyckte det såg bra ut. La undan den också.

Var sedan in i nästa affär och rekade vad man i så fall har till shorts? Fick lite tips.

Sedan stängde dem och jag gick ut och satte mig i bilen. Helt förstörd. Ville gråta men jag visste inte av vilken anledning. Av att jag var ledsen eller av att jag var glad? Vet ni att det bemötande man får i en klädaffär är väääldigt annorlunda beroende på om man är tjock eller smal? Vet ni att jag aldrig behövt VÄLJA kläder? Jag har ju fått nöja mig med det som passar. Vet ni att jag kan ha vilka kläder jag vill och vad det innebär för mig? Vilken värld det är som öppnar sig för mig? Vilken lycka och ångest jag utsätts för på samma gång? Vet ni att jag inte vet hur min kropp är? Att jag inte har någon som helst uppfattning om var den egentligen börjar och slutar? Åh vad jag ville gråta. Men när jag inte visste av vilken anledning så kändes det ju jävligt konstigt och jag kunde helt enkelt inte.

Jag åkte hem till mamma och pratade med henne och bad henne följa med mig dit igen på lördagsförmiddagen. Mamma tyckte att shortsen var jättebra, så jag köpte dem. Jackan var också jättebra så mamma hjälpte mig köpa den, och sen letade vi tillsammans efter något att ha till shortsen, ett linne och cardigan (eller något?) blev det.

Jag har aldrig någonsin känt mig så fin! Jag var verkligen assnygg i lördags! ASGRYM! JAg var så stolt över mig själv och hela kvällen gick till att röja JÄRNET! Vilket resulterade i en hemgång klockan åtta på morgonen och en galen bakfylla. Men så jävla värt det! SÅ JÄVLA! Jag önskar verkligen att varenda människa någon gång får känna sån stolthet och kärlek till sig själv som jag gjorde i lördags för det var stort!


Jag ville dela med mig av den upplevelsen till alla er som kämpar där ute. Alla ni som inte vet hur det känns att gå in på H&M och kunna välja vilket plagg ni vill. Ni som alltid måste gå på lindex eller kappahls stora avdelningar och köpa deras jävligt konstigt formade jeans i stretchtyg. Ni som hatar carlings för att deras storlekar är så jävla små. Och ni som inte vågar fråga om hjälp i affärerna för att ni skäms. Jag minns det. Och det är stort att slippa det. Det är stort att inte ha ångest över att behöva gå i affärer och leta kläder. Jag är så lycklig över att inte ha ångest över det att jag sitter här med tårar rullandes ner för min kind. Så lycklig är jag för mig. Så ledsen är jag för alla som måste uppleva denna ångest för kläder. Så lycklig och ledsen att jag gråter. Jag vill ge alla det här! Jag vill ge er styrkan att orka kämpa för er. För DIG. Jag vill att DU ska vara så lycklig över dig själv, så stolt över dig själv.

Det är stort att ha räddat livet på sig själv.
Det är stort...

Som en påse älgknän ungefär.

Igår var en nice dag! Kvällen slutade klockan 8 (sommartid.. tror jag?) i morse då jag anledde med taxi vid min port. Med en pizzaslice i munnen damp jag in i mitt hem och tokdäckade på soffan. Rödvin och jag vi är kompisar. Det är dock inte rödvinet och min kropp idag. Magen hatar mig och huvudet undrar vad som hände med alla de där glas med vatten jag hade tänkt att jag skulle dricka under kvällens lopp. 

Idag blir det nog inte mycket gjort, utan jag planerar att ligga här och sippra i mig vatten ^^

Är huvudet dumt får kroppen lida. Det är väl så ^^

Tur att det var en riktigt, RIKTIGT, rolig kväll i alla fall :) Helt klart värt det!
Locket för örat är mindre kul...

Jag längtar verkligen efter sommaren.

Rapport vecka 9!



Ett halvt kilo ner den här veckan och totalt 23 kg tappade sedan den 18:e oktober :)

Jag gillar´t!
TGIF och löning! Idag blir det en vsäng ner på stan, har förstås redan varit på gymmet och bränt bort ca 650 kcal!
Fantastiska Fredag!
Vad gör ni idag? :)

Näe hörreni!

Så här får dagens schema se ut:
Nu: Snabb lättfrukost i form av smoothie.
Snart: Ner i tvättstugan och slänga i första lasset.
Efter det: Promenad till gymmet.
Där: 30 min spinning, rygg-axlar-biceps-pass, 10 min cross-utan-armar-intervaller och avslutas med 30 min på cross-utan armar i fettförbrännartempo ^^

There´s no toning without training!


T-boxen igår var awesome! Jag blev omkringkastad mer än vanligt, sparkad på och till och med kastad i väggen ^^ I LOVE IT! Meen man ser ju ut därefter också....


Så här ser man ut efter mitsarna om man haft en sparrningspartnet med lite sting (eventuellt att han/hon missar när han/hon sparkar)



Och feta blåmärken, det får man när man blir kastad in i väggen/fönsterbrädan av instruktören under stående brottning ^^


Med andra ord, t-box är inget för den som inte tål att få lite stryk!
Jag vill stolt säga att jag inte brutit en enda nagel dock ^^

Tsuki är sjukt avundsjuk på mina grymma, hela naglar!




Bloggen fick tuppjuck

Igår efter jag publicerat Andrum..etc fick bloggen ett ryck och bara omformaterade sig själv :O När jag tog bort inlägget ordnade allting sig. 
Publicerade det igen (sorry alla ni som sitter via bloglovin!) och då fungerade det utan problem. SCHKUMT!
Snart dags för morgonpromenad. Meeen det blir nog inte en mil idag. Jag är ganska så trött ^^
Puss! :*

Andrum -pa x 3

Ojoj här vare tyst längre än vanligt!


Jo så här va: Igår skulle jag ju åkt till Arboga för första gången.. MEN (igen) Diana hade skadat ryggen så jag fick hoppa in för henne, dessutom hade inte utskicken gått ut till arbogakunderna än utan gör inte det förrän imorgon så det hade ändå inte varit någon som visste att vi var där ^^ Planeringsmiss! Oh well! Har jobbat både igår och idag och jag triiiivs ju som fisken i vattnet. Snacka om att hitta det man brinner för! AH!



Morgonen idag startade jag med en promenad på 7,27 km. Mina promenader verkar bli omedvetet längre och längre. Tänkte att jag imorgon kanske skulle sikta på att gå en mil. Gick ju nästan det idag så 3 km hit eller dit liksom?




Tog med mig kameran ut imorse och tänkte att jag skulle göra det imorgon också (om det är bra väder.. ni vet annars går jag ingenstans pga demotivation).
Här har ni några av mina bilder :)










Känns grymt att få utlopp för lite inspiration.
Fattar inte varför jag inte tagit med mig kameran tidigare. Det är ju liksom inte så att den är speciellt jobbig att ha på ryggen medan man går runt och det finns ju så mycket fint att fota.

Har bestämt mig för att inte missa den här våren. Brukar vara så sur över att jag inte kommit ut och fotat mer under säsongsbyten. Speciellt vår och höst eftersom de ju är så himla vackra.


Det här med inspiration är ju annars ett spännande ämne. Var får man den ifrån?
Jag får den lite huxflux så där. I alla fall min kreativa inspiration.
Var hämtar du din inspiration ifrån?


Nu blir det fisk- och nudelsoppa i the Kny residence och sen är det Twin Peaks för hela slanten till jag somnar. Vilken underbar serie det är!

Fattade ni ordvitsen i titeln? JAG tyckte iaf att jag var rolig ^^

Det har varit en lång natt.

Var sjukt trött igår kväll.
Körde först ett pass på cykeln innan t-box, sen t-box och sen mer cykel. På t-boxen lyckades jag SJÄLVKLART sträcka ryggen när jag skulle stretcha framsida lår. Inte okej. 

Väl hemma på kvällen så var jag som sagt apigt trött och bestämde mig för att gå och lägga mig vid halv elva, inte för tidigt och inte för sent. Men tror ni jag kan somna eller? NEJ! Vid tio i fem gav jag upp, gick upp och tog en diklofenak för ryggen och bestämmer mig även för att äta någonting då jag har enklare för att somna då. Här går det VÄLDIGT fel. För nu är det som blev kvar av mitt helgsnask slut. Kaputt! Till mitt försvar så var det inte speciellt mycket att snacka om, men ändå. Så jävla onödigt.

Gjorde susen dock för jag somnade som ett barn strax efter och sov till tio. Diklofenaken eller snasket? Jag tänker hädva diklofenaken.

Strax ska dagens vitaminer och en tunn frukost intas och sedan bär det iväg till gymmet för ytterligare ett 2-timmarspass. Tänkte ta med min nya bok "Träning för henne" och prova lite av övningarna i den. Ta min lilla tid liksom och lära mig lite nya övningar. Sen är det förstås Tuttar-och-triceps-tisdag idag :)

Något annat speciellt med denna tisdag är att jag ska åka till Arboga ikväll för första gången och sälja cambridge till glada arbogabor ^^

Btw.. "What a rather blustery day".
Den som kan vem som är citaterad utan att googla får en slängkyss :)

En snygging kom till stan!

Så jag passade på att dejta henne!
Det var förstås fina Robine som var och hälsade på i lilla Eskilstuna :)

Robine är lite av en idol för mig så om du inte sett hennes blogg tycker jag att du ska gå in och kolla på den nuuu ^^
Robine är mycket speciell för mig!
Älskar hennes go och hennes attityd.
Hon har inspirerat mig i massor!
Jag gillar Robine helt enkelt!
Blev sushilunch tillsammans med henne idag ^^ MYS!

Oh damn you monday!

FÖR DU ÄÄR JU SÅ UNDERBAR!
Okej.. nu försöker jag nog övertga mig själv mer än jag faktiskt tycker det. Var fan är soolen? BAH!
Någonting positivt är i alla fall att jag har GALET ont i kroppen idag. Ont i biiceps, ont i maagen, ont i benen (på mer än ett sätt) ryggen gör dock inte ont så den blir det hårdare på nästa gång ^^

Har också hittat en gigantiskt bula, som förövrigt gav mig sjuk migrän igår kväll och inatt, som jag inte har en endaste aning om var jag fått ifrån :O Känns som att man inte missar att man bashar huvudet i någonting när det ger en sån där superbula. Känns även sårigt i hårbotten där... Antingen slog jag i så hårt att jag glömde bort det på en gång eller så... har jag slagit i när jag sovit? :S Ääh... weird anyway!
Idag står t-box på schemat. Igår var jag sjukt nöjd för jag förbrände mer än jag stoppade i mig. Kcal alltså. Siktar på att göra detsamma idag ^^ Så innan t-boxen så blir det nog lite intervaller på cykeln/armlösa-crossen-som-jag-fortfarande-inte-vet-vad-den-heter. Men denna gång ska jag komma ihåg att fylla på mellan passen! Min lilla mandelburk får allt följa med :)

Händer en massa skojigt den här veckan ^^

Är huvudet dumt..

...får kroppen lida. Det vet ni väl? Well jag har straffat mig själv som FAN idag! 
2 timmar blev det på gymmet och jag tog verkligen ut mig. Maxade allt och höjde mina vikter på ALLT! Galet bra kändes det. Mest kaxig är jag över mina 30 kg skivstångsrodd. Jajjemen! Körde även spinningpasset på 30 min. Kändes skönt att avsluta med det.

1392 kcal brända! Nu behöver jag inte ha dåligt samvete över de uteblivna träningar som varit fredag och lördag. Tog igen ALLT idag, så det så! Kändes otroligt skönt att känna att jag har all tid i världen och bara MAXA på gymmet. Jag är dock sjukt trött nu. Men det är okej ^^ Ska fylla på med lite lunch strax så jag kommer igen.


Haru och jag posar ;)
Känner mig gryym idag!



Något som är mindre kul är att mina nya gymhandskar färgar av sig på händerna, och guess what? Det går inte att tvätta bort med tvål. Det måste SKRUBBAS (alltså vi pratar rotborste-stuk här) bort.
Inte så jäävla vackert. 
Borde jag gå tillbaka med dem?
Någon som har något tips på hur man kan behandla dem för att de ska sluta färga av sig? De är i äkta läder :S

Det ser MYCKET värre ut irl.

Nu ska jag studsa in i duschen!
Hoppas ni har en underbar dag i vårsolen!

Rumpor!

Vet ni vad jag ÄLSKAR?
Och det här må låta som något sätt att försöka övertyga mig själv men det ÄR verkligen inte så. Jag går upp varje morgon och ser fram emot det!
Att matplanera mig dag! Att sitta på morgonen och fundera på vad jag vill ha till lunch. Kanske titta i kyl och frys och skafferi lite. Bestämma mig och skriva ner vad jag ska äta och hur många kcal det blir. DÅ MÅR JAG BRA! Känner mig sjukt stolt varje gång jag ser att kcal-nivån hamnar ganska lågt men att det är mat jag tycker om och jag vet att jag inte kommer gå hungrig. Jag kommer heller inte vara sötsugen för att min mat är varierad och jag blir tillfredsställd så till den grad att jag inte behöver något annat. Möjligen en frukt att nibbla på, men som sagt det tar jag inte som ett fall.

Startar morgonen med en good-feeling varje morgon :)



Eeeftersom mitt gym stängde klockan tre igår och jag hade dålig koll såå blev det ingen träning, så jag kör hårt idag  istället (ger mig själv en vinge bakhuvudet). Idag blir det ben, rumpa, mage, biceps, rygg, och axlar, stort kombopass med andra ord och jag hade även tänkt köra spinningpasset. Blir nog typ 2 timmar på gymmet idag. Men det är lugnt och skönt för mig ^^



Jag tänkte jag skulle dela med mig av ett VÄLDIGT enkelt recept (allstå jag lovar ni behöver inte kunna någonting). Jag ÄLSKAR torsk med äggsås! SJUKT GOTT, men alldeles för mycket kalorier och kolhydrater i det för mig. För man måste ju ha potatis till!
Jag saknade det så mycket att jag gjorde en egen liten version på det.

Detta behöver du till 1 portion:
  • 100-200g torsk (75-150 kcal)
  • 1 ägg (80 kcal)
  • 100g Keso mini (75 kcal)
  • Ta någon grönsak också, jag brukar ta en morot (ca 15 kcal)
Gör så här:
Ångkoka torsken (har du ingen ångkokare så ta ett durkslag eller en sil och lägg fisken i den, häll på vatten i en kastrull så att det når upp precis till silen/durkslaget och lägg på ett lock. Du märker när det är färdigt. Se upp för torrkokning!)
Hårdkoka ägget.
Skär ägget, när det svalnat, till små strimlor med äggskäraren och blanda det tillsammans med keson. Smaka av med lite vitpeppar, muskot och salt i keso-och-ägg-blandningen. Tadaa! Torsk m äggsås a´la KnY ^^
Och allt för bara 245 kcal (320 om du tar 200g torsk ^^)

Det får jag till middag ikväll ^^

Nu undrar jag, jag har nämligen undrat ett tag: Hur nyfikna är ni på vad jag äter? Jag får en del frågor om mitt kostupplägg, men är det så att ni vill att jag ska registrera på bloggen? Eller vill ni ha ett sammanhängande inlägg om just mat och hur jag tänker? Personligen kan jag tycka att det blir lite trist i längden att läsa om vad folk äter. Ofta är det ju ganska samma-lika dag för dag.
om intresset finns så gör jag självklart det men kom gärna med förslag vad det är ni vill veta :)

Jag sätter ner foten!

NEJ! Nu säger jag det! 

Jag har sett en massa dokumentärer om vikt. Dels om smala tjejer sm suktar efter size zero dels efter feta människor som vill gå ner i vikt.

Bombade dieter som att man bara ska dricka vatten med sirap i, lemonad, bara äta kålsoppa, max 500 kcal?
DUMHETER!!

Men så har jag också sett dokumentärer som tar upp gastric bypass. Jag såg exempelvis kalla faktas avsnitt där de tog upp baksidorna med gastric bypass-operationerna och problematiken efter operationerna som landstingen inte tar ansvar för eller ens fått med i beräkningen när de delar ut dessa operationer till var och varannan person!
Jag är inte en människa som gillar gastric bypass operationer. Jag tycker de borde förbjudas, i alla fall absolut inte erbjudas människor som fortfarande kan stå på fötterna. Kan du GÅ kan du motionera.
Istället för att erbjuda dessa operationer, som det dessutom inte finns någon forskning på hur de påverkar kroppen långsiktigt, borde man kunna erbjuda beteendeterapi, personlig träning, vattengympa, men nej. Det KOSTAR för mycket.

Jag vet att ni är många där ute som sitter eller har suttit med många extra kilon. Hur mycket tycker du att det är värt att få bort dem? Om inte DU tycker att det är värt en extra morgonpromenad, mindre godis, dyrare men hälsosammare kost, varför ska skattebetalarna betala för någonting som skulle ge dig bättre resultat?
Med detta vill jag säga att jag inte för fem öre litar på att gastric bypassen är bra. För varför skulle någon vilja ge mig någonting gratis som jag själv måste uppoffra så mycket för?

Många kallar gastric bypassen för påtvingad beteendeförändring. Ja visst, sure. Jag köper det. Du blir tvingad att äta mindre portioner 7 ggr om dagen. Bra... Är det inte begränsningar som du försöker ta dig ur? Är det inte ett normalt förhållande till mat du vill ha? Kunna vara normal över huvudtaget? Inte överäta? Med operationen kommer du aldrig få ett normalt liv.
Jag säger inte att min metod är bäst. Jag säger inte "HÄR kolla! Jag har mirakelkuren!" men jag TYCKER inte att du ska lägga dig under kniven OM du inte har problem med metabolismen OCH så länge du faktiskt kan röra dig.
JAG anser inte att någon som fortfarande kan röra sig normalt har provat allt om den inte har gått ner i vikt.
Jag vet att det här är ett känsligt ämne. Jag vet att många kommer bli upprörda och vilja ta en diskussion med mig. Jag hänvisar den diskussion som ni vill ta med mig i så fall till min facebook-klubb eller åtminstone till facebook-mailen (ni hittar knappen på sidan) för jag vill gärna slippa ha dem här på min bloggs kommentarer.
I en av dokumentärerna var det en tjej som berättade om en park hon brukade gå till och tänka när hon var lite nedstämd. Oftast var hon det pga att hennes mamma hade cancer. Men just denna fredagskväll var hon deppig för att hon var tjock och för att hon troligen aldrig skulle få en pojkvän. Så hon satt och grät i parken där hon trodde att hon var ensam men två killar, smala förstås, gick förbi och den ena killen sa "Hey, what do you think her freaking problem is?" och den andra killen sa "Maybe she´s crying because she´s so freaking fat!"
Tjejen hajjade till. De pratade nämligen högt nog för att hon skulle höra vad de sa.
"Yes, I am fucking crying because I´m so freaking fat!"
Om du vet vad problemet är måste du ta hand om saken. Du är DITT ansvar och ingen annans. Sluta tycka synd om dig själv och res dig och inse vad du kan ge dig själv snarare än tänka på allting som du inte får.
Hur ska du någonsin kunna vara lycklig om inte ens du vill ta hand om dig själv?
Ingenting som är värt någonting kommer gratis här i livet. Pengar må vara ett sätt att betala men blod, svett och tårar är receptet till någonting som är mycket större och mer värt än någonting som kan köpas för pengar.


Jag är ledsen om jag upprört någon med denna text. Ledsen om jag åsamkat någon smärta.
Men detta är min personliga åsikt.
Självklart tycker jag inte sämre om någon person för att de inte håller med mig i mina åsikter. Jag blir bara väldigt, väldigt ledsen när jag ser statistiken på operationerna. Så många människor som missar någonting så fantastiskt som att hitta sig själva, och lyckan. Det gör mig ledsen.

Totally overdid it

Uguu~ jag gick över gränsen typ 20 gånger igår.. uscha!

Hade myskväll med mig själv eftersom mina vänner är så himla upptagna och viktiga och inte vill dricka vin ;) men så jag köpte baguetter, skagenröra, godis och cheesecrunchers i riktig fredags-anda. Såg en skön film (Trassel ^^) och en dokumentär och helt plötsligt hade jag svårt att röra mig.
Tog mig hem till föräldrarna och däckade i deras soffa och här kommer det mest spännande av allt: i morse när jag VAKNAR mår jag illa... MASSOR med illa. Ni vet så där jag-är-så-jävla-mätt-illa?
Massor med timmar efter att jag slutat äta liksom!

Som tur var släppte det ganska snart och frukost blev bara ett glas juice och två ägg. Som var svåra att få i sig!
Kompenserar för det idag och låter nog resterna från gårdagen ligga kvar till nästa helg. Är inte speciellt sugen alls ^^

Fick även svettas lite då jag skottade hemma hos föräldrarna :)
Snart bär det iväg till gymmet för att kompensera torsdag och igår då träningen uteblev pga att alla träningskläderna var smutsiga respektive var i tvätten ^^ Så idag blir det ett ben-, rumpa. mage-, rygg-, axlar- och bicepspass. Ska även köra ett 30-minuters spinningpass som jag hittade på nätet.

Det finns riktiga spinningklasser på World Class där jag tränar, men det är så att de är klockan sex på måndagar och onsdagar, dvs samtidigt som jag tränar t-box. Och jag vill inte missa t-boxen för spinning. Så då får jag spinna ensam, har dock ingenting emot det :)


För er som vill prova det ser passet ut då här:

1. Skaffa dig ett riktigt nice soundtrack. Det är viktigt med peppande musik som du gillar och som håller dig motiverad genom hela workouten. Välj 8-10 låtar.

2. Uppvärmning. Som alla bra träningsprogram bör ditt spinningpass börja med en 5-minuters uppvärmning. Börja på en raksträcka (ungefär nivå 4) och håll ett snabbt tempo. Efter ungefär 4 minuter kan du öka till nivå 5 och fortsätt.

3. Första uppförsbacken. De kommande 5 minuterna ska du spinna upp för en backe. Öka till nivå 6 men sakta inte ner, håll samma takt som i uppvärmningen. Efter 2 minuter ökar du till nivå 7 utan att sakta ner. Efter ännu en minut ökar du till nivå 8. Efter en minut på nivå 8 ställer du dig upp och cyklar i en minut.

4. Sprint Set. De kommande 6 minuterna ska du sprinta i intervaller. 30 sekunders sprint på nivå 5 och 30 sekunders lugn takt. Byt till 6 minuter har gått.

5. Andra uppförsbacken. Gör som i första uppförsbacken, men börja på nivå 6 och jobba dig upp till nivå 9. Du får ställa dig upp tidigare om du behöver det.
6. Hopp. Börja på nivå 6. Du kommer spendera de kommande 5 minuterna med att hoppa. Var 10:e sekund ska du stå respektive sitta och spinna.

7. Nedvarvning. Börja på nivå sju och jobba dig neråt i en bra takt tills dina ben är avslappnade.

Ett ganska enkelt pass som jag tycker verkar bra för mig :) Hatar spinning... eller ja.. nu var det länge sen jag provade. Men jag tyckte verkligen inte att det var kul förut. Men det är asbra träning så jag har anammat det.

Mina mål

Mina mål med cambridgekuren publicerade jag Dag 1 och då såg de ut så här:

  1. Nå 105 kg - Check!
  2. Nå 2-siffrigt - Check!
  3. Nå 90 kg - Check!
  4. Slutmål: 85 kg
Efter att jag nått 85 kg skulle min resa med cambridge ha tagit till ända och jag skulle här ha börjat med mitt nya liv, det som jag lever nu, och gå ner till 75 kg, slutmål liksom.


För er som inte hängt med så slutade jag gå ner i vikt med cambridge i januari, vikten liksom stagnerade, troligen för att jag tränade för mycket mot hur mycket jag stoppade i mig, så jag började mitt nya liv redan vid 91-92 kg.
Sedan dess har vågen pendlat lite, som minst 90,3 och mest 92-nånting. Har varit svårt att hitta balansen men nu tror jag att jag vet vad jag måste göra för att fortsätta gå ner i vikt.

Men jag funderade på det här med mål.

Mitt nästa mål i vikt är 85 kg. Självklart. Bara 4,8 kg kvar dit. MEN jag ska här radera ett mål. 75 är inte längre min målvikt. Drömvikt kanske, men jag väger hellre 80 kg och är mycket muskler. 75 kg känns lång borta. Så jag tar det OM det kommer.

Så jag har en lite-mer-än-ett-års-plan.
Jag ska innan Juni 2012:

  1. Väga 85 kg
  2. Väga 80 kg
  3. Sänka kroppsfettprocenten till 25% - hälsosamt för kvinnor
  4. Springa 5 km i streck
  5. Genomföra en biggest loser vecka - fråga mig vad det är!
  6. Åka på solsemester
Dessa mål är viktiga för mig. Listan kommer säkert fyllas på med saker jag vill göra. Ni kommer finna listan i menyn till höger senare :)

Det är viktigt att sätta mål och inte bara gå framåt utan att veta var man ska. Man måste också göra delmål, depåstopp, för att vila på den långa resa man har framför sig. Dricka ett glas saft liksom, andas ut och ta en bensträckare. Ju säkrare man blir på att man kan uppnå mål desto färre depåstopp behöver man. Men fortfarande, man behöver dem.

Har du funderat över dina mål? Inte bara vilken vikt du vill hamna på, men vad är målet med DIG? Var vill du ta vägen och vad vill du göra för depåstopp?

Veckorapport v. 8

I´m just gonna go right ahead and post it:



Tillbaka till det glada åttiotalet! ÄNTLIGEN!!
Fy FAN vad jag har kämpat för det här den här veckan och fy FAN vad glad jag är att det payed off!

Total har jag tappat 22,5 kg!

Just nu är jag sjukt stolt över mig själv. Och nu vet jag att det bara kan gå neråt, nu när jag äntligen kommit över min platå. ÄNTLIGEN!

Detta firar jag med mandelmjölk med lite kakao i till fredagsfrukost. Och ett par smörgåsar!
Synd på snön bara!


AH SHIET VAD SKÖNT DET KÄNNS!!!
Nu längtar jag till nästa veckas vägning, och nästa mål är 85! 
Ja alltså inte till nästa vecka... men ni fattar ^^


Nervös.

Om ungefär en timme är det dags för vägning. Jag är nervös. Vill ju SÅ gärna vara under 90 idag!

Håller ni tummar och tår för mig? Jag har kämpat som ett djur den här veckan. Jag vill det, VILL det, VILL DET!!


Vårkänslor!

Som många andra djur får även människan vårkänslor. Sist jag kollade var jag en sån och idag har jag fått utlopp för de känslorna. Ni vet, lekt av mig lite ;)
När det nu börjar bli grönare och ljusare ute och vår jag vissa...behov. Behov som jag liksom inte riktigt kan motstå. Så efter ett par dagars förberedande drog jag i morse iväg på min morgon promenad. Den blev lite längre än vanligt och på hemvägen fick jag bära TUNGT!
Jo det var förstås så attt jag tog en långpromenad till stadens bästa blomaffär. nåja det var inte blommor som inköptes (eller jo det blev en sån också, och lite frö) utan jord! Såjord och vanlig blomjord, och nu har jag planterat min yucca-stickling i en alldeles egen kruka, mm hon ser lite stolt ut där i sin lila kruka med JORD i istället för det tråkiga vattenglaset där hon skämdes alldeles förskräckligt. nu får hon stå bredvid mamma-yucca och monsteran samt den lilla nykomlingen rumsasken.
Monsteran fick även en behövlig frisering efter en tuff, kall vinter.

Och så väntar vi tillökning nu i den lilla familjen. MASSOR av tillökning, men detta är bara första vändan ska väl också sägas.
I mitt lilla drivhus väntar nu ett gäng frön på att få komma till skott!
Ringblomma, blåklint, pastellakeja, sensitiva, eldhjulsträd, paprika, persimon och physalis! Ska bli mycket spännande att se vad som tänkte titta upp först.

Utanför drivhuset står också tre småkrukor varav två innehåller två olika sorters solros och den sista rädisa.


Känner mig tillfreds men inte nöjd!

Jag vill ha MER!

Joo två stycken avokadokärnor sitter i varsitt snapsglas och väntar på att gro också, men det kommer ta sin lilla tid.

Jag ska plantera mer, men måste få plats i drivhuset först. Så när det börjat komma upp där ska jag plantera om dem i det lite större drivhuset och lite nytt i det lilla. 
Så fort det blir lite varmare ska jag sätta tomat ute i det stora drivhuset i trädgården också. Det är ju liksom standard.

Ja juste vilka av er trodde att jag ägde såna här avancerade saker, tre drivhus i olika storlek, mjo jag är ganska stolt faktiskt!
Förra året blev det inte så mycket planterande eftersom jag flyttade i maj... inte asroligt att flytta en massa sticklingar mitt i groandet. Nä.
Men i år ska det bli MASSOR!

Har ni några tips på vad mer jag ska odla?
Den som kommer med tips får döpa plantan när den vuxit upp ;)

Fick ju paket

Ja i måndags fick jag paket, ett så där lagom stort paket som jag väntat lagom mycket på.

Jag hade ju beställt från gymgrossisten förstås. Jag hade dels skickat efter protein och det blev Starnutrition Whey-80 med vaniljsmak.
Den får faktiskt tumme ner. Blandar sig ganska dåligt med mjölken och smaken är... konstig. Plus att den innehåller massor av kalorier (dumt av mig att inte kolla det ordentligt först, jag vet). Den var dock billig, men vill man köpa billigt bra protein då kan man komma till Eskilstuna. Här finns en butik, som jag inte minns vad den heter, som säljer 1 kg högkvalitativt protein för 179 kronor. Han som har butiken har 15 års erfarenhet av kost- och näringstillskott. Blir inge mer skicka efter protein hos gymgrossisten.

Jag skickade också efter en fettförbrännare. Nej, ingen maskin, utan piller. Jag börjar närmligen bli lite desperat och jag tänkte att en liten spark i ändan som hjälp på vägen skadar väl inte.
Jag ratade naturpreparaten. Jag ville ha någonting STARKT (men märket Stacker är jag lite rädd för, och så fanns det en som hette Poison. Om det står gift på det - Drick det inte!) och så fick det ju inte kosta allt för mycket.

Tested Burner var på rea så den fick det bli. Den innehöll något ämne som lät så där lagom farligt också så jag var nöjd. Provade första tabletten ca en timme innan träningen i måndags. När jag hade gått upp för trapporna (två inte så jobbiga trappor) suttit ner och knutit skorna, lindatt händerna och gått på toa var min puls uppe i 140-nånting. :O Blev lite rädd först men det gick bra hela tiden och även om jag hade lätt att komma upp i puls så steg den inte till otäcka höjder vilket kändes bra. Något jag också märkte var att uthålligheten förstärktes och att jag sällan missade slagkombinationer, mer fokuserad helt enkelt. Brände även många fler kalorier än jag brukar. 
När jag kom hem dippade jag som fan dock och det var precis som att all energi tog slut samtidigt. Blev illamående och visste knappt vad jag höll på med. Men så fort jag fick i mig mat klarnade jag upp. Tested Burner får trots den här kraschen tumme upp för jag känner mig klarare i huvudet medan jag tränar, jag förbränner mer och jag känner mig piggare. Mer kan jag inte förvänta mig ^^


Jag beställde också lowcarb-pasta. TUMME NER!! USCH här hade jag hoppats på en middag italiano-style med pasta, tomatsås och kyckling. Uscha nej. Pastan smakade allt utom pasta men framförallt var den torr och smulade sönder i munnen. Liksom inte al dente utan al äckligt!


Två misslyckade saker känns ju lite tråkigt men c'est la vie!
Nu ska jag hoppa ut på morgonpromenad och handla lite frukost ^^
Igår invigdes de nya joggingskorna, underbara skor! De ska jag ha på mig idag igen!





Tricolor Tuesday

Maha! Dagen idag har varit lite stressig och den har gått VÄLDIGT fort! 

Den började förstås med en morgonpromenad på 5,5 km då jag tog en sväng förbi den lokala kina-butiken och handlade nästan-kalorifria-nudlar som Robine tipsat om (fick även prata en stund med henne i telefonen vilket var mysigt) sedan snabbt hem och kasta i sig en alldeles för sen frukost. Snabbt ombyte till träningskläder och sen bar det iväg för tuttar-och-triceps-tisdag på gymmet. Ett snabbt pass blev det och sedan bar det iväg mot Vikt & Hälsa för lite information och jag fick även prova på vibb-maskinen som Diana har där. FETT LÄSKIG TRÄNING! Men man blev härligt varm i kroppen. Skulle jag absolut kunna tänka mig att prova igen. Sedan en dusch på plats och sedan började kunderna droppa in. Inte jättemycket att göra utan en härlig dag då jag och Diana fick tid att prata lite med varandra och lära känna varandra lite.

Sedan har kvällen spenderats med min lilla storebror! Vi såg The tourist, helklart sevärd!

Nu sitter jag här och längtar till nästa tisdag, då jag kommer ha kommit hem ungefär vid den här tiden och haft öppet i Arboga i "min" lilla butik för första gången om än tillsammans med Diana. Det känns som att det kommer bli bra ^^

Jag har kommit fram till att jag är gjord för att stå i butik. Jag ÄLSKAR det! Glada kunder kommer och går och jag får vara social och skoja och skämta och erbjuda personer lösningar eller hjälp till lösningar. Det är UNDERBART! 
Har även fått information om sommaren och det ser ut som att jag kommer kunna ha semester i juli.. jag? SEMESTER? Aaah! Jag ska inte ropa hej än för det kan te sig så att jag måste jobba då ändå för att ha råd med hyra och så. Men bara tanken på att jag kommer ha ett jobb i sommar som jag tycker om gör mig så glad!
Självklart gnager ändå pessimisten som finns inom mig och talar om för mig att inte släppa ner garden än. Imorgon ska jag försöka få tag på min chef på sjukhuset igen och se om jag kan få jobba i sommar, typ 50%. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det, men annars kan jag ju alltid hoppa in på timmar. De behöver alltid timvikarier inom vården dom tur är. Jag har även funderingar på om jag ska söka mig till något annat på sjukhuset än psykiatrin. Jag kommer ju vara utbildad undersköterska och de behövs alltid på somrarna på alla avdelningar. Men frågan är om jag vill ge mig in på något nytt när jag ändå inte tänkt att jag vill jobba inom vården mer. 
Har även haft funderingar på att tjäna lite extra cash och jobba på skogaholm (läs fazer) i sommar. Men shit så deprimerande. Betalar bra dock för lite jobb... men.. ÄSCH! Ska nog kolla runt lite imorgon.

Imorgon är det T-box som vanligt, ett tungt pass! Då ska mina nya fettförbrännar-piller verkligen få visa vad de går för. Provade dem igår på t-boxen och bärnde ca 200 kcal mer än vad jag brukar göra. Så det ska bli spännande!

Jag älskar mitt liv!

Guess what?

Underbara måndag that´s what!

Sorry för den dåliga uppdateringen under helgen. Jag tänkte att ni skulle få sakna mig lite ;)


Missade gymmet och benpasset igår. Mest för att jag faktiskt inte orkade. Jag är ärlig. Och jag var absolut INTE på humör för att prova på zumba (jag tror verkligen inte att jag kommer tycka att det är kul men jag envisas ändå med att man ska prova allt en gång) så det blev en rätt slö söndag igår. Men inget dåligt samvete för det. Ibland måste man ju och jag har skött mig rätt bra hittills ;)

Något jag däremot har lite dåligt samvete över är att jag idag vaknade HALV ELVA?!? WTF liksom?! Frukost ska vara intagen runt tio... när jag kommer in från min morgonpromenad! Den blev liksom helt bortsprungen idag. 

Nå väl.. det blir att dyka upp lite tidigare på gymmet ikväll och köra lite cardio innan t-boxen som kompensation! 

Den här veckan är alltid lite.. speciell. Jo.. under nästan hela mitt liv har vi, under denna vecka, tagit oss till Funäsdalen för att åka skidor. Men de senaste typ 6 åren har jag inte kunnat följa med. Vilket suger. Så jag jobbar lite med humöret den här veckan också och försöker att inte tycka att livet som fattig student suger ;)
Som tur är slipper jag snart vara fattig student. KÄNNS KAANON!

Imorgon blir det jobb på Vikt & Hälsa och det känns superbt, verkar som att det kommer hända så himla mycket kul nu och jag är så pirrig i magen så jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen ^^

Och jag har fått paket idag talade posten om för mig när jag vaknade. Så det ska jag snart gå och hämta ^^ Miih!

Get up offa that thing!

And dance til' you feel better!

Godmorgon mina kära läsare, (ja jo för mig är det morgon ;)) välkommen till en solig dag!

Dra upp volymen och dra igång den här låten:



Idag vaknade jag av ett samtal från Diana ^^ Hon har tydligen stora planer för mig och jag tänker rida på ännu en räkmacka (som jag ändå är sjukt tacksam för!!) och låta allting hända! Diana är en duktig företagare och om det är någon jag kan lära mig av så är det henne så jag tänker suga åt mig allting som jag bara kan! Jag är väldigt lycklig!

SÅ KOM IGEN NU! GET UP OFFA THAT THING AND SHAKE TIL' YOU FEEL BETTER!! ;)

Veckorapport v.7

Första veckan frisk efter att ha varit sjuk ett tag har känts mycket bra. Det har varit mycket roligt som har hänt och maten har fungerat bra med träningen :) Har dessutom börjat med lite kosttillskott och på det sätt sänkt mitt kalotriintag lite mer och det har fungerat superbra :)


Inte riktigt under 90 men 0,8 denna vecka är jag nöjd med! 
Jag ska inte lova någonting om "men nästa vecka" för det verkar som att jag jinxar mig själv^^
Men den kommande veckan blir säkerligen lika awesome som alla andra veckor ^^

Det kommer hända mycket med mig den kommande tiden. Och som det verkar så kan jag sluta oroa mig över jobb i sommar, meen mer om det sen ;)

Svält vs Fetma



Ja, vad ska man säga? Det är en sjuk värld!

Wowiee

Igår var en alldeles fantastisk dag. Den liksom blev det och jag hävdar att det berodde på den fantastiska morgonpromenaden som jag tog.
Mja jo och det helt SJUKA t-boxpasset. uppenbarligen har elementen på gymmet slagits på NU (???) så det var så jäjkla varmt och kvavt på boxen igår. Värme har jag inget emot men jag vill gärna ha syre när jag tränar ^^
Eftersom gårdagen blev så bra så tänkte jag att jag inte skulle ändra ett vinnande koncept och tog en timmes promenad i morse också. SKÖNT!



Så idag står rygg- axel- och bicepspass på schemat och efter det blir det en sushilunch på stan!

Igår beställdes det förresten från gymgrossisten så förhoppningsvis är mitt protein och min fettförbrännare "Tested Burner" samt Low-carb-pasta på väg till mig as we speak ^^

Men nu! FJUKOST! =D

Gammal, använd energi ut. Ny, fräsch energi in.

Okej!
En natt med en massa funderingar, ideer, hopplöshetskännande, mer funderingar, ångest och tillslut lite ro (även om sömnen inte alls var av den kvalité jag ville att den skulle vara) samt en powerwalk senare så känns det som att jag har rätsida på det mesta. 

Idag har jag skrivit en "att-göra-lista" och det känns som att den kommer bli lång. Men jag insåg också att jag faktiskt inte alls har bråttom. Jag kan starta mitt företag när JAG vill för det är MITT företag. Jag ska börja med att samla på mig så mycket information jag bara kan och inte stressa och göra det halvbra utan göra det ordentligt redan från början. Jag ska börja beta av att-göra-listan från och med i morgon. Minst 1 gång om vardagarna ska jag göra någonting som gör att listan succesivt blir kortare. Det är mitt löfte till mig själv och det är inte alls ohållbart.
Tog mig även i kragen idag och ringde min chef på landstinget (även om hon inte svarade) och sa att jag kunde jobba i sommar. Jag måste ju liksom ha någonting att falla tillbaka på om mitt företag inte skulle fungera.

Jag är fortfarande orolig för om jag kommer klara det. Om jag skulle misslyckas och därför är det viktigt för mig att ha en plan B. Jag som brukar vara bra på att intala mig själv att det är okej att misslyckas för då har man i alla fall försökt tappade det helt igår. Men idag känns det som att jag har det på det klara att jag inte kan ge upp innan jag ens börjat.

Jag fick ju lite extra pengar eftersom jag vickade åt Diana och idag ska det inköpas proteinpulver samt tror jag att jag ska unna mig en bok som diana har. "Träning för henne" heter den. Tjuvläste den när det var få kunder och jag känner att det är en bok jag vill ha i min ägo. Mycket bra information. Det gillar jag.

Annars står som sagt shopping på dagens agenda och jag ska även unna mig lite nya träningsprylar, antingen det eller kanske en fettförbrännare. Vilket det blir får ni säkert se senare.
OCH så är det onsdag så idag är det TUFF T-box som gäller :)

Snart dags för lite lunch, men först mellis! BLOOODAPELSIIN ^^



Jag kämpar vidare!
GRR VAD JAG KÄMPAR!!

Var är KnY?

Ja var är jag egentligen?

Körde ett skönt gympass i morse, kom hem, duschade, gjorde lunch, stack till föräldrarna och sedan till Vikt & Hälsa för att jobba tillsammans med Diana. Gick hur bra som helst. Vi hade fullt upp under hela öppettiden. Kändes kalas om än lite pirrigt men det gick hur bra som helst. Hade velat prata mer med Diana än vad som hanns med men det kändes helt okej. Men när jag och Diana skildes åt efter vi stängt butiken och utbytt några ord så bara gick musten ur mig totalt.

Jag känner mig trött och omotiverad. Känns som att min hela affärsidé känns långt borta och jag tvivlar på min kunskap och karaktär precis hela tiden. Eller nej det är inte sant oftast känner jag att jag vill och att jag kan men många gånger känns det motigt och ouppnåeligt. Självklart finns rädslan för att misslyckas där. Den där oändligt pinande känslan av "tänk om". 

Ikväll slog mitt gamla jag mig i ansiktet och jag känner inte alls för att göra någonting. Känner inte alls för att äta nyttigt eller gå och träna eller vara en inspiratör av något slag. Mitt lata gamla jag säger: "Det är för mycket jobb, det där klarar jag aldrig, du kommer bara slösa en massa energi och sen blir det ändå ingenting av det".

Med det här kommer också min rädsla inför stress. Jag har reagerat väldigt dåligt på stress, alltså det är inte så att jag går in i väggen och blir deprimerad. Nej. På psyket visar det sig som mest i att jag blir trött men det kan jag leva med. Vafan jag har jobbat som timvikarie hur länge som helst och under en tid jobbade jag som timvikarie hos 3 olika arbetsgivare. Totalt hade jag 8-9 olika arbetsplatser och att jobba mer (läs mycket mer) än heltid var vardagsmat. Så det är inte mitt problem.
Det sätt min stress visar sig på är genom utslag, typ som allergiska reaktioner. Ni som följt min blogg länge kanske minns dessa:

Dessa utslag kom över hela kroppen. I handflatorna, under fötterna överallt! De började som prickar och som sen "flöt ut" och blev som "bulls-eyes" och kliade förfärligt och såg otäcka ut :/ Var till hudmottagningen med dem men de kunde inte förklara eller bota dem.

Jag vill inte ha fler såna stressrelaterade hudåkommor vilket gör mig nervös (ergo stressad) inför att bli stressad! BRA DÄR KNY!! Försöker låta mig själv vila hällre ofta än sällan just pga detta. Att starta eget innebär stor stress. Det gör mig stressad. ARGH onda cirkel GO AWAY!

Ikväll känner jag mig i alla fall inte fit for fight men jag hoppas verkligen att morgondagens t-box kommer hjälpa mig med det och ge mig lite andrum. Jag ser inte längre träningen som någonting som måste hinnas med utan något som gör mig tillfredsställd och som jag inte behöver känna stress över, någonting som hjälper mig att koppla av. Och jag ska säga att det är skönt att ha den relationen till träning. Jag känner mig mer stressad när jag inte får gå och vara för mig själv och andas på gymmet.

Peppande ord välkomnas verkligen för ikväll är det rätt kämpigt att hålla modet uppe!

Må gott alla!

Tuttar- och tricepstisdag

Sköönaste passet idag. Jag bara känner att jag har så mycket att ta igen och en massa energi som sprudlar ur mig! Gympasset i söndags och idag kändes grymma! Det bara flöt på så där skitbra! Och jag håller mitt mål på 10 kcal/min, då är jag nöjd (SÅ viktigt är det inte men det känns liksom bäst om jag håller det ^^)

Blev inget möte med Diana igår eftersom hon var och kollade lokaler i Arboga (yeay!) fast jag trodde att hon redan hade koll på det där ;) Men äsch ^^ Ingen stress! 

Dock pratade jag med henne igår och vi ska ses idag. Dessutom ska jag jobba tillsammans med henne idag och det känns tryggt och bra som fan att faktiskt få lite koll på hur man gör allt det där som jag liksom gissade mig fram till ^^ Plus att jag får väga och mäta mig själv! Hon är ju trots allt fortfarande min konsulent :)

Hehe måste ju bara dela med mig av denna upplevelse jag hade på gymmet idag: 
Två äldre herrar stod och pratade i närheten av mig medan jag gjorde tricepspress (jfgi) och den är liksom lite jobbig, speciellt de två sista repsen.. då är man TRÖTT och när jag blir trött då låter jag.. MYCKET alltså jag typ skriker och morrar. ^^ Såg att herrarna tittade på mig när jag gick och hämtade tyngre vikter inför sista setet och så hörde jag två stycken "ojdå" när jag gjorde de sista repsen på sista setet och morrade och skrek mer än någonsin och när jag skulle lägga tillbaka vikterna mötte jag två ganska förvånade blickar som jag snällt log mot!
Vad sägs om den nationella kvinnodagen va? =D

Nu är det dusch och att göra sig lite respektabel inför jobbet som står på schemat ;)

Vad har hänt på kroppen?

Eftersom jag varit rätt så kass på att visa före och efter bilder så tänkte jag att jag skulle göra det nu :)
Före-bilderna är de till vänster och är tagna vintern 2009-2010 om jag inte minns helt fel :)
Efter-bilderna är till höger och är tagna idag :)
Ja.. jag var ju tvungen att visa jeansen också.. sitter som en smäck, från att jag inte ens kunnat dra upp dem över rumpan ^^

Ain´t never going back!

UNDERBARA måndag! ;)

Jag älskar verkligen måndagar!
Fast just den här måndagen är extra spännande :)

Jag fick nämligen sms av Konsulent Diana häromdagen, i fredags närmare bestämt, där det stod så här:

"Du måste jobbat som en slav. Jag är så tacksam och imponerad av dig. Vi ses på måndag, då får du både betalt och info. Tack min arvtagare! Kram Di"

ÅH vad stolt jag blev när jag fick det där sms:et! Stolt, stolt, STOLT! Och glaad förstås. Det är alltid fint att känns sig uppskattad och få veta när man gjort något bra! Känns också självklart superbra att Diana, som ju kommer bli min typ chef men framförallt min kompanjon (maha, visst låter det busigt?), känner att det fungerar bra med mig.
Precis som hon säger också så har det talats om att jag eventuellt får ta över butiken när Diana går i pension. Därav "arvtagare". ^^

Så idag hoppas jag att jag ska få info om hur det blir med arboga och jag hoppas verkligen att vi åker dit för första gången imorgon! Jag vill ha mer av det jag upplevde onsdag och torsdag förra veckan, men jag vill göra det på mitt eget sätt lite mer ;) Så att det är mig jag förlitar mig på :)

Inte nog med allt detta underbara med denna underbara måndag så är det T-BOX ikväll och som jag har LÄNGTAT efter det! Precis som förra t-boxen så har jag grym träningsvärk i benen efter ben-rumpa-mage-passet igår, men det känns NICE!

Är så taggad inför den här veckan! Vill tillbaka till mitt vanliga liv och mina vanliga rutiner!

Wiiee ^^

ÄNTLIGEN!

Idag ska jag återförenas med mitt kära gym! =D

Och imorgon är det UNDERBARA MÅNDAG! Och det är något som gör denna måndag lite mer underbar än andra måndagar ^^ Men det får ni säkert veta om imorgon ^^

Nu ska jag fokusera på Supersöndag på gymmet! Ben, rumpa och mage är det idag och det känns rätt att börja med det efter sjukandet :)




Dag 09 - Min tro

Jag är döpt i faderns, sonens och den heliga andens namn, jag betalar skatt till svenska kyrkan och jag bad till gud när jag var liten.
Jag tror däremot inte på kristendomens dumheter. Jag behöver faktiskt inte vara specifik här, jag tror de flesta fattar galoppen ändå ;)



Det finns ingen religion som jag kallar min. Buddhismen tror jag är den religion som i så fall kommer närmast. Men jag tror faktiskt på idag och mig själv hellre än skyller någonting på en högre kraft. 
Darwin har en poäng, men information saknas i stegen. Zacharia Sitchin och hans idé om en tolfte planet är intressant. 

Men egentligen så bryr jag mig som sagt inte. Visst vore det kul att veta exakt hur männniskan blev till, för i slutändan är det det religion handlar om, och var vi hamnar när vi dör, klart man är nyfiken liksom. Men jag vet var JAG kommer ifrån och det räcker liksom för mig :) Även i min existentiella ångest ;)



Veckorapport v.6



Asåå? Vafan hände här? Nog för att veckan har varit kääzz i matväg men HALLÅ?! Inte SÅ kass, jag har ju för fasiken ätit färre kalorier än tidigare. 
Kan det verkligen vara bara för att jag inte tränat? Är det så?
Fett opeppande i alla fall när jag hade förväntat mig värsta minuset.

Så nu går jag och gräver ner mig i godis och snask för att det är synd om mig.
NÄÄ det gör jag ju inte för på söndag är det gymmet som gäller och på MÅNDAG, o underbara måndag, så börjar jag på en helt vanlig tränings- och matvecka ^^
Ska bli så himla skönt och nu börjar ju backarna vara lite bara också så nu börjar innan-frukost-promenaderna ^^

Jag är vid ganska gott mod ändå, jag vet att jag kan.
Även om de här veckan har varit en katastrof i val av mat och så...
Speciellt i kombinationen med cambridgesoppor... JAg börjar nog redan idag med mina vanliga matregistreringar. Ingen superfredag idag inte med en massa snaskelisnask och skit.
Jag vill faktiskt inte ha det idag ändå.
Ett glas vin, på sin höjd!
Lite tröst behöver jag nog iofs. Plus på över ett kg känns inte så kul alls egentligen.

Dag 08 - Mina starka sidor

Jag tycker att det är en bra egenskap att veta om sina svaga sidor, då vet man vad man har att jobba med liksom. Någonting som jag aldrig har förstått med Sverige är dock jantelagen då man inte får bekräfta sig själv eller visa att man vet vad man går för. Jävlar anamma var ett ord jag hörde tidigt i mitt liv, och det är något man måste ha för att hoppa jantelagen och befria kärlek till sig själv.


Mina starka sidor är bland annat att jag är en ledarperson. Jag är rättvis och kan ta konflikter i grupper. Jag är inte rädd för att lära och kan ta kritik på ett mycket bra sätt, i proffessionella situationer kan jag till och med ta kritik som inte är speciellt konstruktiv och vända dem till något bra!
Jag är en väldigt trofast vän, men det är inte så lätt att komma dit. Det kräver lång tid av både kärlek och hat innan jag känner mig tillräckligt hemma med en person.

Jag är faktiskt ganska awesome på att laga mat ^^
Jag tycker om att möta människor och anser mig själv vara social kompetent :)

Katter älskar mig (speciellt Haru och Tsuki).
Jag är ganska bra på att fota och redigera bilder, det är jag och min Nikon D70s för er som undrar ;) Jag får lägga upp lite alster här någon gång så ska ni få se :)

Det här var faktiskt svårare än jag trodde det skulle vara.

Vad är mina starka sidor? Att jag är trygg i mig själv (men ändå lever i en existentiell ångest)?
Att jag tycker att mitt utseende är ganska fördelaktigt?
Att jag är grym på Mario Kart till Game Cube? :O (vill du utmana ellerrr?)

Jag säger som Lotta: "Det är konstigt med mig. Jag KAN så mycket" och så får det liksom genomsyra hela det här inlägget ^^


Nu blir det på riktigt! Inga fantasier eller spekulationer!

Idag var jag spänd, för jag skulle träffa Konsulent Diana och gå igenom mitt prov ^^ Hon var sjuk igår när vi skulle ses så vi skulle ta det idag om hon kände sig bättre.
Vid ett ringde Diana och berättade att hon var dålig idag också riktigt förkyld. På dessa millisekunder som var mellan att hon sa att hon fortfarande var sjuk och det nästa hon sa hann jag bli lite besviken, jag ville ju fixa provet så snart som möjligt liksom!

Det var alltså millisekunder mellan att hon sa att hon fortfarande var sjuk och det nästa hon sa. Det nästa hon sa drar jag ut på lite eftersom det var så chockande och extravagant och ja.. otroligt ångestladdat och kul samtidigt. Det nästa hon sa var nämligen "Jag tänkte fråga om du skulle ha lust att vicka för mig idag och imorgon?" 

*hakan droppar till marken, en miljon tankar hinner tänkas*
Utan att jag egentligen hade märkt det själv så hade jag ju tackat ja och hoppade runt som en liten flicka av exaltering och nervositet! SHIET!

Det ska alltså sägas att jag inte hunnit få någon introduktion med Diana än, vi skulle ju ta det på tisdag. Alltså okej jag vet ju hur man gör det mesta.. men allt det här praktiska som att ta emot nya medlemmar och kvittens och sånt administrativt kan jag ju ingenting om. Kan ingen kassa... egentligen är jag ganska värdelös! Kass liksom!

Fick ingen direkt info av Diana heller mer än om var nycklarna fanns och att jag bara skulle skriva som hon skrivit tidigare på kvittona, ja just de handskrivs - aldrig gjort! Men hon var ju sjuk stackarns så jag klandrar henne inte alls! Jag gjorde liksom det bästa av situationen och jag tyckte att det gick helt okej. Läskigt att hantera pengar som alltid, speciellt när det inte är JAG som förlorar på att det blir något fel utan någon annan. Men jag tror att det gick bra! Det kändes bra! :)

Nu är jag hemma och det känns som att jag jobbat hela långa dagen fastän det bara var 3 timmar. Mentalt är jag slutkörd! Nu sitter jag med henna i hår och ögonbryn och tänkte att jag skulle vara lite fin på jobbet imorgon om Diana inte är frisk.



Är jag inte det snyggaste ni sett?

^^ 2 timmar ska det sitta i, sen en välbehövlig dusch och sen bingen! Meep!

Combo-, combo-, combo-neation!

I dagarna två har jag nu kört kombinerad cambridgekur. Äter min frukost, för jag tycker om min frukost, och jag har inte soppor så det räcker för renkur den här veckan, och så äter jag två mellanmål och två mål cambridge om dagen samt ett kvällsmål (brukar typ bara vara te för att jag tycker om att känna lite mättnadskänsla när jag går och lägger mig).

Detta gör jag för att detoxa mig själv lite efter den här jävla förkylningen och det känns som att det hjälper. VARNING FÖR FÖR MYCKET INFO KOMMANDE!

För idag har jag bajsat tonvis! Hur mycket bajs som helst. Och ni vet sånt där gift-bajs! Man känner sig liksom ren efter man släppt den! Det har liksom varit så där så jag känt mig som en miljöbov när jag spolat bort den ^^


Nu ska jag sluta snacka skiit (åååh tråkiga ordvitsar!!)

Men det känns bra, känns ganska skönt att ta en liten paus från allt kaloriräknande och så :) Lite som semester och så får jag ju "ledigt" från träningen även om jag inte alls vill det. Men det känns liksom inte riktigt lika hemskt att inte träna när jag vet att jag gör något för kroppen ändå :) Kör bara till på fredag dock, sen är det matdagar fredag och lördag och så tillbaka till kaloriräknandet på söndag :) Då hoppas vi på under 90 på fredag! ÅH VAD JAG VILL DET!!
Sen på måndag börjar träningen igen om allt går som planerat!

Saknar gymmet som fan!

Den här veckan blir även utan utmaning :) Det blir en specialvecka den här veckan :)

My virtual model

Ja för er som minns det så gjorde jag en modell första dagen av cambridgekuren. Har följt upp det där sedan dess och här kommer den senaste :)

Mått och måttligt gnäll

Idag är det tisdag och jag börjar bli rastlös som faan, men snuvan vill liksom inte riktigt ge sig! JAG VILL TILL GYMMET!! Det är en vecka sen jag var där nu ju :( Dom måste sakna mig massor därborta ju! Stackars Pasi är säkert ensam!

Nåja.. för att muntra upp mig själv tänkte jag att jag skulle publicera mina startmått och mina senaste :) Det kanske muntrar upp er också?



Om ni undrar varför jag stjärnmärkt mitt +5,5 under bysten så är det för att det är det första jag gått upp tack vare muskler ^^

Om ni undrar över 106,8 och bara -15,7 kg så är dessa mått gjorda typ 2 veckor efter att jag började med cambridge. Min startvikt var egentligen 112,3 och jag har därmed egentligen tappat lite mer än 21 kg :) Men mått är mått :)

Nu blev jag på mycket bättre humör ^^ -14,59 kg i fett är underbart ^^

Totalt har jag tappat 73 cm!!



Den 20:e maj, dvs min 23-års dag, är det dags för mig att göra min minnings-tatuering. Till dess vill jag ha tappat dessa 10 kg som jag har kvar. Det är lite drygt 12 veckor kvar till dess. Om jag klarar av att tappa 0,8 kg i veckan kan det gå! Jag ska verkligen försöka! Minningstatueringen blir gjord då oavsett, för även om jag inte tappat allt som jag vill tappa än, så är jag på mycket god väg och har förändrat hela min framtid! Jag vill aldrig tillbaka till mitt gamla liv!

Tatueringen ska påminna mig om det, varje dag!

RSS 2.0