Jag vann! ^^

Wiie jag vann hoodia-tuggummina hos Suzan :)


Tackar ödmjukast för detta! :)

OH OH!

BTW!!!

Jag köpte ett par jeansleggings i början av oktober, de var ganska tighta (som de ju ska vara) men lite eextra tighta. 

De sitter löst nu ^^ Nytvättade och allt är dom också. Maha ^^

Lite trist iofs eftersom de sitter lite halvdant nu haha

I´m such a geek!

Men alltså.... jag VILL HA!!!


25-års jubileum för Mario... jag har inte gillat Wii speciellt förrän nu. 
Det är nästan så jag funderar på att köpa en... bara för att...
*gnager på fingrarna*
Måste låta bli att bli frestad av "limited edition"-skylten! AAARGH!

Födelsedagsfirande :)

Det är förstås inte jag som fyller år för då hade ni ju redan vetat det ;)

Det är världens bästaste bästa vän Ulla som fyller år idag. Jag påpekade visst "Jaa du Ulla, nu blir du gammal.." och fick snabbt svaret "Ja men du är ju äldre..." Hah! Ångest! ^^ Love her so much ^^


Annars då? Dagen har gått ut på att hitta födelsedagspresent... det gick ganska snabbt iofs, men jag drog ut på det lite.. ehe... Segis är jag ^^


Imorgon är första dagen med PT! Iiih kvart i elva ska vi träffas han och jag! Läskigt ska det bli :O
Vet inte alls vad jag ska förvänta mig och jag är faktiskt riktigt förväntansfull och spänd ^^ Lite orolig också.. Nervös framförallt aha ^^ Jag kommer säkert vara jätteawkward och skratta en massa åt mig själv och min tjockishet som jag normalt gör när det handlar om fysik och fysisk aktivitet =D
Men han verkar vara en ganska skojfrisk kille iaf så jag hoppas på det här! Det enda som är dumt är att kvart i elva är en ganska knölig tid... jag brukar ta första shaken vid nio... men imorgon får det bli vid tio så att jag har energin till att träna hårt (vilket jag hoppas att det blir) och jag vill ju inte liksom sitta där och inte orka...
Sen är jag lite nervös inför vad han ska säga om att jag går på cambridge och vill träna ganska hårt... vet att många tycker att det är en dålig idé... jag tycker inte att det är det så länge man lyssnar på sin kropp och kan ta in de signaler som den skickar när den inte mår bra.

Kroppen har alltid rätt när den mår dåligt! MEN man ska heller inte "känna efter", när kroppen mår dåligt så kommer den tala om det ganska tydligt i form av yrsel, matthet, orkeslöshet, allergiska reaktioner, illamående, etc. Att det gör lite ont är trams! Det ska göra ont! Träningsvärk är bra, man märker lätt skillnad på träningsvärk och skadevärk. Känn efter var exakt det gör ont..  Om man är osäker, fråga de som jobbar på gymmet, de har ofta bra koll.

Jag bjuder förstås på en liten bild idag också. En lite mer seriös jag för en gångs skull. EnJoy ;)


Jag hoppas på att hamna under 106 kg imorgon! Håll tummarna för mig!
Nu ska jag sätta mig och vänta på Suzans dragning. Jag vill VINNAA!

Dag 14 :)

Gud vilken seg dag det var igår ^^

Idag känner jag mig pigg.. Kom ni ihåg att ställa om klockan? Jag gillar övergången från sommar till vintertid i och med att det blir ljusare på morgnarna.. jag gillar dock inte faktumet att det blir mörkare på kvällarna och jag har hellre ljust på kvällarna faktiskt.

Nåja :)

Dagens vikt var 106,2 kg. Dvs -0,4 kg sedan igår och en totalviktminskning på -5,5 kg :) Har nu gått ner 14,98% av det jag ska gå ner ;)

Riktigt rackarns slö lördag!

Uscha har varit så himla trött idag... och sugen på allt (säkert de där dumma jordnötternas fel) och det där suget har ju gjort mig lite down under dagen förstås då jag varit tvungen att kämpa med mig själv jävligt hårt idag. Det tar fan mer energi än man tror!

Men har ändå denna mörka lördag myst i tanken på gårdagen och allt fint som var då :)

Jag har dock inte klivit utanför dörren (eller ur soffan mer än för toabesök) och det känns ju aldrig riktigt bra...


Så här har jag suttit hela dagen... med täcket (överkastet) över huvudet och framför datorn.
Jag har inte ens tvättat bort sminket från igår och jag luktar jordnöt. Yepp yepp ska snart duscha.
Suzan borde vara extra nöjd med den här bilden eftersom jag uppenbarligen bestämde mig för att ta en bild just när jag läste på hennes blogg :)


I övrigt har jag räknat ut att de här 5,1 kg som jag gått ner motsvarar ca 14 % av allt jag ska gå ner, och det kändes vääldigt bra :)
Jag gillar att räkna ^^ Matte och jag är kompisar ^^

Så jag ska väl sitta här en stund till innan det är dags att sova. Har en fruktansvärd huvudvärk som inte vill ge sig. Bah.

Tävling!

Suzan på Ett Dussin Pannor har just nu en tävling där man kan vinna tuggummin som minskar sötsug och aptit! Det verkar ju superbra, jag missbrukar tuggummin när jag går på kur så detta vore fantastiskt för mig!
Var med och tävla du också!



Klicka på bilden så kommer du till Suzans tävling :)

Cherry-on-top-award



När jag kom hem igår hade jag blivit tilldelad en award ^^ Oh mysigt ^^
Jag hade fått cherry-on-top-award av Sandra.

Den här awarden går ut på att jag ska berätta om 3 saker som är viktiga för mig, visa en favoritbild och ge den till 5 andra bloggare ^^

3 saker som är viktiga för mig är min hälsa, musik och ett fritt sinne. :)
Favoritbild däremot känns lite svårt.
Jag har ingen favorit. Jag har säkert minst 20 favoriter i varje kategori, men ingen specifik favvobild liksom (ni måste ju förstå hur mycket bilder jag har när jag är hobbyfotograf).

Jag gillar bilder med mycket kärlek i, och mycket känslor.
Här är en bild som alltid får mig att le:
Tagen i somras på Öland.
Fulla som ägg, men så jävla lyckliga ^^



Jag ger förstås detta pris till: Jenny, Emma, Mahulda, Robine och Nicole

Må gott ^^







Stockholm

JAg hade en alldeles utomordentlig dag i Stockholm igår. Kom in med tåget vid tre och var så kissnödig att jag inte visste var jag skulle ta vägen (och det visste jag inte heller för jag visste inte var toaletterna låg) så jag spreng igenom folkmassan till pressbyrån för att köpa SL-kort och växla pengar så jag kunde kissa.

Efter att ha fått lätta på trycket tog jag tunnelbanan till odenplan där jag förövrigt såg coolaste kändisen någonsin!! 
Ingen annan än:

Anders Linder!

På odenplan smidde jag lömska planer. Jag hade en adress! Så med gps:en på i mobilen gick jag med handfasta steg mot odengatan där jag tillslut såg mitt mål. Jag klev in och möttes av ett par leende läppar som sa "Hej, dig känner jag igen!" ^^

Jenny var det förstås jag smög mig på :) Vi fikade cola light och snackade lite girltalk och hade det allmänt mysigt i hennes fina butik ända till klockan 18 då hon stängde och vi gjorde sällskap mot tunnelbanan. Allt var så mycigt och roligt att jag glömde ta kort -.-
Jenny och jag har bloggat fram och tillbaka i närmare 3 år men aldrig träffats, så jag tyckte det var dags. Och gud så dags det var! Det var så himla roligt att träffa dig gumms!! <3

Sedan begav jag mig mot slussen där jag skulle möta upp systeryster och hennes vän C. Vi hamnade på Malmen (väldigt mysigt) där jag sippade cola light, syster vin och öl och C vin :) Duktig var jag.. men tarmvred känns inte som någonting som man vill riskera. Lite senare kom även storebror och lyckan var gjord! Det var länge sedan vi sågs alla tre och jag satt och myste i att vara lillasyster med mina syskon. Min storasyster och min bror!


Bästa syskonen Signorelli
Bror, syster och jag ^^


Systrarna ^^

Men sedan blev klockan sent och 23.25 gick sista tåget hem så underbart snällla storebror körde mig till t-centralen. På centralen svävade jag på små rosa moln av kärlek till mina syskon som jag saknat så mycket! Så jag överröstes med positiv energi. När jag hade varit på pressbyrån och köpt min korsordstidning och skulle gå ner för trappen var det två tjejer som kämpade med ett vidunder till barnvagn som tydligen  inte fick plats i hissen(!) så jag hjälpte dem bära ner den. Och när jag kom till trappen vid mitt spår var den en stackars asiatisk tjej som kämpade med en miljon väskor så jag hjälpte henne också.. VIsade sig att hon var konstvetare från kina som kom för att åka till Läggesta för att hälsa på en vän.. Hon hade nyss varit i Paris och Athen... Och sen till läggesta? Jag fick hennes e-mail i alla fall :)

Sen var det bara tåget hem till Eskilstuna och taxi till dörren kvar ^^

Riktigt mysig dag! En dag full med kärlek! Jag är inte ens ledsen över att jag åt lite jordnötter. Det vara bara en del av dagen som var så underbar och jag har inte fallit ur ketos och jag planerar inte att äta mer jordnötter. Det var bara jävligt rätt just då med allt mys :)

Love all!

Dag 13

Oooh jag fuskade faktiskt lite igår när jag var i Stockholm. Jag åt lite jordnötter på kvällen, men det blev ingen middagsshake så jag är kvar i ketos ändå ^^ (Don´t do that at home kids!)

Dagens vikt var 106,6 kg. Skillnad sen igår med -0,1 kg och en total viktminskning med -5,1 kg :)

INte så konstigt att det inte blev någon störra viktförändring dock :)

Stockholm idag?

Sitter och fundilurar lite på om jag ska åka till Stockholm idag. Har dock inte pratat med storasyster om hon har tid (hon är ju lite prio ett när jag är där), har heller inte pratat med bror, och att gå runt ensam i Stockholm är ju inget kul. Dessutom så blev jag färdig med Stockholm innerstad för många år sedan nr det gäller shopping.

Så vad ska jag göra? 
Känner att jag behöver andas lite Stockholmsluft :)

Alltid jag och inte ha någon framförhållning what-so-ever när det gäller att dyka upp i estocholmo. ^^

Dag 12

Hmm det här var ju lite tråkigt.

Dagens vikt: 106,7 kg. Minskning sen igår: -0,0 kg. Total viktminskning: -5,0 kg


Fast jag tog iofs min sista shake väldigt sent igår...
Men ändå... Nåja.. så länge det inte är plus :)

Städdag

Förutom förmiddagen har jag varit hemma hos Mahulda hela dagen och flyttstädat. Det var kul ändå. Men yogan blev lidande. Tar igen det imorgon ;)

Till Anonym som kommenterade det förra inlägget:
Kunde ju faktiskt inte bry mig mindre. Undrar bara vad du är för en som känner att du måste yttra dig på "nån viktblogg" om du ändå inte tänker stå för dina åsikter. 
Kolla här: Jag gillar inte päls, och jag tycker det är lite otäckt med folk som köper päls. Jag tycker inte att det är nödvändigt för människan att bära päls och eftersom vi uppenbarligen inte kan ge djuren den respekt de förtjänar när vi föder upp dem enbart i syfte att nyttja deras päls genom att trycka in dem i för små burar under förskräckliga levnadsvillkor så förtjänar vi inte heller att ta del av deras kroppar under några som helst omständigheter. Jag tycker heller inte om jakt i någon form och tycker att det här med att skjuta av djur är rena dumheter då människan är den som förstör, inte älgarna eller vargarna. Allt är vårat fel och den dag jag lyckas få världsherravälde ska jag komma på ett sätt utplåna människan från jorden (hej FRA!). Men så är jag också en djävligt laid-back person som inte känner för att yttra mig om sådana saker för människor som inte har med saken att göra. Förutom i undantagsfall som detta.

Dessutom är det ju förstås inte PK att säga sådana saker. Så istället för att säga någonting och sedan inte stå för det så håller jag käften och gillar läget. Jag har även åsikter till bakrund för varför jag inte stödjer röda korset, rädda barnen, rosa bandet, cancerfonden etc. etc. Men eftersom jag inte vill trampa någon på tårna håller jag de åsikterna för mig själv, men behåller min moral. 

Signed, sealed, delivered.
Joy Signorelli

Dag 11 :)

Älskar att dagarna är tvåsiffriga ^^

Dagens vikt var 106,7 kg. Det är -0,3 kg sen igår och en total viktminskning på -5,0 kg :)

Lite ledsen är jag över att det går lite sakta ... tycker jag... vet ju att det egentligen inte gör det ^^ Och så tränar jag ju så jag bygger ju muskler samtidigt. Ska bli spännande att komma till konsulenten på tisdag och se vad som har hänt inuti kroppen, och med mina mått ^^

Idag blir det lite flyttstädning med Mahulda, och eventuellt lite yoga på kvällen. Får se om det blir något gymande också... Beror på hur förmiddagen ter sig känner jag. 

Har fått åtta timmars bra sömn inatt och jag är glad att jag gick och la mig tidigt. Kändes som att det behövdes.



Oh yeah!

GRYMT pass på gymmet idag! Drack min shake vid tre och vid tio i fyra var jag på gymmet och körde igång! Så jäkla awesome idag! Jag var totalt jävla asgrym!! Körde hårt som fan och jag kommer ha ont imorgon. Det enda som stör mig lite är att min axel gör ont på ett sätt som inte känns bra. Får nog köpa lite tigerbalsam imorgon...

Fick ett par nya hörlurar för att jag var så duktig. Eller mest för att jag fick tuppjuck varje gång jag var tvungen att avbryta en övning för att ena luren ramlat ur örat. Så nu blev det ett par Koss Pathfinder. Snygga och GRYMT ljud i, plus att de tar bort allt brus runt omkring. I like. Så här ser de ut:


Koss Pathfinder kostade mig 180:- på teknikmagasinet :)
De sitter fruktansvärt bra i örat :)

Jag fick också Kaffe. Kaffe med hasselnötsmak och vanligt bryggkaffe. Så snart ska jag brygga mig en kopp hasselnötskaffe tror jag ^^ Man måste hitta de små sätten att lyxa till det på ;)

På måndag ska jag träffa PT Fredrik för första gången. Ska bli spännande ^^
Däremot var yogan full imorgon... så funderar på om jag ska skippa den... Ska ju ändå hjälpa Mahulda att städa lite.

Det är inte trevligt väder ute. Blåser som fan och regnar. Bleh! Klä på er om ni ska ut!

Må gott :)

PT och lite schema

Idag har jag pratat med den Personliga Tränare som jag tyckte verkade bra och inte alltför dyr. Han skulle höra av sig ikväll och så skulle vi boka in ett pass så snart som möjligt. Hoppas det blir bra. Jag är lite nervös. ^^


Annars har jag iaf gjort upp mitt träningsschema för nästa vecka då det är tänkt att jag ska börja träna på riktigt och så här ser det ut: 

Måndag:
Morgon: Gym
18.00: T-box

Tisdag:
Morgon: Gym
19.30: Body Combat

Onsdag:
Morgon: Gym
17.30: Body Jam

Torsdag:
Morgon: Gym
17.45: Yoga

Fredag:
Morgon: Gym
17.15: Body Pump

Lördag:
VILA

Söndag:
18.00: Afrodans
19.00: Body Balance


Känner mig ganska nöjd med detta :)

Nu är frågan... behöver jag 10 ggr hos en PT, eller? Det är inte dyrt det är det inte.. 3000 för 10 ggr.... Kanske är bra att träffa en PT en gång i veckan under hela cambridgekuren...?
Vad tror ni?

Känns konstigt, bra, men konstigt.

Jag tror att jag verkligen kommit in i det här med kurandet nu. Igår när vi var på staden jag och mina vänner så var det ingenting som kändes konstigt med att bara beställa te och kaffe när vi fikade... att  gå in i en kiosk för att köpa cigaretter och ingenting annat var inte heller konstigt. Det var supernaturligt att jag inte skulle ha någon choklad eller så.

Enda som kändes lite trist var när vi var inne på Kahls (en presentbutik som fokuserar på te, kaffe och sweets av lite mer extravagant sort) och jag brukar unna mig en liten pralin när jag är där och har lite extra cash. Men det var nog också mer vana än sug. 

Känner oftast ingen hunger efter mat och när jag gör det är det för att någon lagar mat runt omkring mig och det luktar gott. Vem som helst blir hungrig av det. Just idag känns det inte speciellt tungt alls att gå på kur och det känns som att jag skulle kunna göra det resten av mitt liv utan att egentligen gå miste om någonting :)

Men jag vet också att det känns så här vissa dagar och andra dagar vill man bara äta för ätandets skull egentligen.
Men det känns bra, det känns som att både jag och min kropp vill det här.

Och jag är faktiskt riktigt stolt över att jag fortfarande inte köpt varken kalkon eller kräftstjärtar... jag rbukar bara klara mig utan saltet ett par dagar, men nu känns det riktigt bra. Även om suget efter salt fortfarande finns där. Nästa vecka ska jag köpa några svampsoppor som jag kan krydda lite :)

Idag blir det plugg, städ, tvätt, gym och lite diskning också tror jag. Sedan kommer Fia som kommenterade Henna-inlägget hit och tittar på mitt hår och så ska jag försöka hinna med lite DOA2-spelande *miii*

Dag 10

Wohoo typ en sjättedel gjort :)

Till "Fia" som kommenterade Henna-inlägget: jag känner många Fior så jag vet inte exakt vem du är ^^ Men härmas på du. Henna är knappast mitt eget påfund ^^

Vikt idag: 170,0 kg. Minus sen igår: -0,3 kg. Totalt minus: -4,7 kg :)

Snart fem kg ^^ Spännande. Kanske imorgon? :O

Och snart 105 kg! Första delmålet. Spännande spännande. Borde ha nått dit i helgen ^_^


Har känt mig lite småkrasslig inatt. Hoppas verkligen inte att jag håller på att bli förkyld för då blir jag faktiskt trött. Jag har iofs fortfarande lite penicillin kvar... *funderar* I förebyggande syfte? Nej... inget mer penicillin. Bah!

Och ja... klockan sex vaknade jag i dag också. Jätteroligt :P

Bara för det tänker jag dricka lite cola light till frukost HAHA *lipar och smeker sin cola flaska*

Jag ska nog somna om.

Henna

Och så här rött blir det när man färgar med kopparröd henna i 2 timmar...


Rött!

Lite bilder ;)

Har varit på staden idag och handlat lite. Bland annat en duschmössa och plasthandskar för att kunna färga håret :)

Jag köpte en chokladansiktsmask (om jag inte får äta det så får jag försöka absorbera chokladen på annat sätt)
Så här glad är jag med henna i håret och choklad i ansiktet:




Och så köpte jag väärsta smarta shaken idag. För min gamla har varit med sen 2007 och luktar INTE mums längre.
Den är väsrta smart den nya.. den är liten och så har den två avskruvbara askar som man kan förvara pulvret i så man slipper ha med sig påsarna. Det gillar jag som fan för det händer då och då att mina påsar antingen går sönder eller försvinner i min väska. 

Kolla så söt den är:


Inte nog med det har jag även införskaffat DOA 2, och för er som  inte vet vad det är så blir det inte mer intressant av att jag förklarar att THE tv-spel. Mm juste!


Annars blev det inte så mycket roligt. Två fikor, en med R och en med Mahulda som jag inte sett på år och dar.
Men inga sweets, bara te, vatten och kaffe. Kaffe var gott. 

Nu sitter jag och lyxar med en cola light och allt jag står i med min kropp.
Snart dags för shake i nya shaken.

Wooop och så en webcambild:

Vill du vara min kompis?
Jo men kom igen!

Dag 9 :)

Trött och sleten i kroppen är jag idag. Inte konstigt dock. Har sovit fruktansvärt dåligt. 

Men vikten rör sig neråt:

Dagens vikt: 107,3 kg. Minus sen igår: -0,6 kg. Total viktnedgång: -4,4 kg :) Bara 2,3 kg kvar till första delmålet, wiie ^^


Idag ska jag till gyn på återbesök... känns lagom kul.. Efter det blir det nog hem och försöka vila lite... jag är väldigt, väldigt trött idag. Får se om det blir ett nytt försök på gymmet senare...

Och jag har en skitstor bula på huvudet :/
Och träningsvärk.
Och kroppen fullkomligt skriker efter kolhydrater idag... jepp jag känner det. STackars min kropp. Jag var inte snäll mot den igår.

Blir nog bra med lite vila idag kanske...

Klant! 2.0

När jag skulle böja mig ner för att ge katterna mat slår jag i blomkantsaken på fönstret (minns inte vad de heter?)


Som att jag inte var snurrig redan....

Klant!

Struttade iväg först till en vän där jag tänkte jag skulle äta min lunch och sedan skutta vidare till gymmet.

På gymmet var allt VÄLDIGT jobbigt. Mycket jobbigare än vad det brukar vara... så jag pushade mig själv ganska långt över min gräns tills jag för andra gången skulle ställa mig på crosstrainern och inser att jag orkar inte mer. Jag kommer svimma.

Går besviket för att byta om och när jag kommer upp till omklädningsrummet och får syn på min väska DÅ slår det mig, vid sju på kvällen, att jag har ju glömt att äta min lunch....

Jag har alltså försökt träna på 145 kcal som jag fick i mig vid tio, 8 timmar senare.... Hejja mig!
tycker jag klarade mig rätt bra och jag har nog bränt av en hel del fett nu. Men usch vad trött jag är. Har nog aldrig varit så här fysiskt utmattad. Det var jobbigt att vrida ratten på bilen på vägen hem och jag kände nog att jag egentligen inte var kapabel till att köra. Att duscha var jobbigt... tvätta håret ska vi inte tala om. Jag måste ta små pauser från skrivandet hela tiden för det är jobbigt att hålla upp armarna. Jag är _S_L_U_T_.

Gör inte det här hemma barn. Det är ingen bra idé.

Jag vet iaf att jag klarar av att träna trots att det är väldigt jobbigt. :)

Ser framemot att sova, så mycket kan jag säga.
Känns som jag behöver minst 12 timmar.... MINST!

Godnatt mina vänner :)

Ouff...

Jag är verkligen seg idag. Känner inte direkt för att göra någonting alls... bara ligga och slöa. Jag kanske ska unna mig det idag? Kroppen känns väldigt tung. Om jag vilar lite på dagen kanske jag orkar med ett litet gym-pass ikväll. Ja så får det bli. 


Piggelin!

Modebloggare

Jag fullkomligt avskyr dem. "Dagens outfit"... ja jo för du var säkert först med den idén. 
Alla ser likadana ut. Skriver om samma saker. Och jag kan inte för mitt liv förstå varför de har så många läsare. 

Varför skriver jag då detta idag?
Jo för tidigare var det en massa kommentarjagandes sådana som kommenterade på min blogg. Om oviktiga saker (bokstavligen). De har aldrig haft problem med vikten. De där stackars stureplan-wannabesen. 

Annars är jag väldigt "love all" men jag är så trött på all plats dessa meningslösa bloggar tar upp. Jag är trött på att höra om bloggfejder. Framförallt är jag trött på alla hormonstinna tonåringar som blir kända.

Dag 8 :)

Nu har jag gjort det här i en vecka i streck. Känns jävligt bra då jag inte ens smakat en smakbit av något annat än cambridge eller tuggummi eller lightläsk. Inte ens kalkon eller kräftstjärtar har jag ätit.

Och det ger ju resultat förstås :)

Dagens vikt var: 107,9kg. Skillnaden från igår är: -0,7 kg. Total viktnedgång är: -3,8 kg!

Jag är väldigt nöjd med min första vecka! Nästan fyra kg första veckan är grymt! gick tillbaka lite och kollade vad jag gick ner första veckan första gången jag körde ck och det är exakt samma resultat :) Det känns bra!

Den här veckan ska jag jobba lite hårdare för att få kilona att rasa ;)



Riktig söndag!

Vaknade som det tidigare inlägget avslöjar vid sex i morse som vanligt i KnY-land. MEN vid åtta kunde jag somna om och sen sov jag.. till strax efter tolv! GUD VAD SKÖNT!!! Jag var helt slut efter promenaden igår!
Mycket välbehövlig sömn!

Nästa vecka börjar träningen på en lite högre nivå. Då kommer det bli promenader varje morgon fram och tillbaka till gymmet och så en timmes gymming varje morgon. De dagar de öppnar 7 blir det träning innan frukost, de andra blir det nog efter för då öppnar de inte förrän tio. Men veckan efter det så blir det varje morgon innan frukost för då öppnar de klockan sju varje morgon, den veckan blir det även annat än bara gym, då blir det nog lite t-box och så också :)

Men nu i veckan ser schemat ut som att det blir promenad + 1 timmes gym måndag - fredag och sedan kanske en 9-håls promenad på lördag. Söndagar blir vilodagar. 
Funderar på att boka in 3 timmars personlig träning också så att jag inte känner mig så vilsen på gymmet :)


Hoppas ni har en mysig söndag. Idag snöar det här. 
Det gillar jag inte riktigt ^^

Dag 7

Dagens vikt: 108,6 kg. Viktminskning sen igår: -0,3 kg. Total viktminskning: -3,1 kg :)
Grodan till vänster hoppar sakta men säkert framåt :) Vägde mig efter jag druckit en massa vatten idag. SÅ det blev inte helt rätt :) men minus är ett plus ;)

Låååång promenad

Yes, följde med päronen ut på golfbanan. Nej jag kommer aldrig spela golf, det är för rackarns tråkigt alltså, men en bra om än långsam promenad fick jag :)

Här har ni den:




Var riktigt skönt, jag är helt slut nu.. 4 timmar ute i friska luften är inte helt fel iaf!
Nu har jag rört mig 5 dagar av 6 den här veckan, känns som en bra inkörsvecka... nästa vecka blir det det här och lite till ;) Må gott :)

Med-delande

Jag känner att jag måste dela med mig lite av mitt må-bra-ande. Tror mina vänner börjar tröttna på att höra om hur bra allt känns och hur motiverad jag är hihi ^^ Men det är okej :)

Jag mår så oförskämt bra! Satt just precis och funderade på vad jag skulle göra nu innan tvätten är färdig, funderade och funderade och sen när jag hade funderat ett tag så slog det mig att ingen av de tankar jag har haft under tiden som jag funderat har handlat om mat. Vilket det ofta gör när jag är rastlös.

Har inte tagit min första shake än, men ska göra det här alldeles strax, så även fast magen kurrade så tänkte jag inte på mat. Det känns verkligen som att jag kan fixa det här den här gången. Det känns som att jag fått in tänket.


VET NI vad jag gjorde igår? Jag var på Max Hamburgerrestaurang. Jajjemen det var jag. Efter att jag och R varit på lager 157 blev vi hungriga båda två så jag föreslog max. Vi ställde oss i kön och beställde och satte oss sedan till bords som man ju gör när man äter på Max. Men så tänkte jag "FY! VAD ORÄTTVIST!!".

Så vad var det som var orättvist då?
Jo jag har då minsann aldrig sett någon sitta med en shaker och en cola light - inget annat - på en snabbmatsrestaurang! Men det fick alla de som satt där göra.
Jag blev nog lite "skadad" första gången jag höll på med cambridge. Jag bodde ju hemma då och vi hade ju "familjemiddag" varje kväll. Cambridge eller inte så ska man sitta vid bordet, så jag gjorde ordning min soppa och åt med sked vid bordet. Inga konstigheter. Och så har jag det lite nu också.. jag gillar inte att hälla i min shaken, jag vill sitta ner och ta det lugnt i den mån jag kan - varför jag föreslog att vi skulle äta på max. 

Men jag ska inte ljuga.. de senaste dagarna har jag känt ett stort craving efter salt och R:s pommes såg väldigt goda ut. Men icke... inte en bit!

Totally proud of myself :)
Tycker mina vänner är så bra också, de stöttar verkligen :) Loving it :)

Hoppas alla får en superb lördag :)

Dag 6 :)

Dagens vikt: 108,9 kg, det är -0,5kg sen igår och -2,8 kg totalt :)

Snart närmar jag mig mitt första mål ^^
Ska bli intressant att se hur mycket jag kan gå ner nästa vecka när jag börjar träna, och tro mig vänner... då pratar vi inte promenader på morgnarna. Nu blir det ganska hardcore ;) Ska lägga upp mitt träningsschema imorgon. Lovar att dela med mig av det :)


Igår var jag och R och shoppade lite på lager 157. Jag hittade inte så mycket... uppenbarligen var alla stora storlekar slut :/ Men när vi kom till ett outlet som finns här i stan hittade jag en jaacka ^^ Oh yes! Den är så gudomlig och sitter så bra så jag är så glad. Jättepluset är att jag kan ha den när jag promenerar och så också för det är en sån jacka som andas.

Nu är klockan så där galet tidigt igen. Men jag somnade å andra sidan vid typ 9 igår.

Idag ska jag leka caddy åt mina föräldrar. Golf är ju måttligt roligt, men det är ju en bra promenad. Hoppas på att bränna lite kalorier.

Morgonpromenad

Fick en skön promenad idag... det var dock halt så jag tvingade in mig själv i skogen :)

Här har ni min lilla rutt:



Nu blir det en värmande dusch för tro mig, det är inte varmt ute! Snart frukost också ^^

Dag 5

Dagens vikt: 109,4, viktminskning sen igår -0,4 kg, total viktminskning -2,3 kg =)

Man märker verkligen skillnad på de dagar som man gjort någon fysisk aktivitet och de man inte rört på sig så mycket. Blev inte mycket aktivitet för mig igår, åkyte och handlade ganska tidigt, åkte sedan och hämtade en kompis och så åkte vi ut till det lokala köpcentrat och shoppade lite. Sen hem till mig och fikade i väntan på en annan vän. Hanns liksom inte riktigt med igår. Oh well, idag är ny dag :)

Idag ska jag och en vän åka till Lager 157 i hälleforsnäs på dagen. SHoppa klääder ^^ Fast blir nog inte så mycket shopping för mig... tänkte jag skulle hitta något motivationsplagg kanske :)

Usch vad tidigt jag vaknar hela tiden. Jag vill inte vakna när det är mörkt ute.. och om inte mina ögon ser fel så är det snö ute idag.

Jag tänker lämna er med den meningen.

Dag 4 :)

Dagens vikt: 109,8 -0,5 kg sen igår och totalt -1,9 kg :)

Känns skitbra att vara under 110 kg :) Ingen jättebedrift kanske, men det är alltid lite värre att ha den där "över-tio-summan", bleh :)

Dock glömde jag bort mig för jag vaknade och var jätte törstig så jag halsade i mig en massa vatten innan jag hade vägt mig -.-' oh well :) Minus var det iaf :)

Igår var jag seg, det var ju som sagt dag 3 och alla som gått på CK vet att man är seg. Men jag höll igång rätt bra, jag hade planerat att ligga utslagen på dag 3 egentligen, men förmiddagen var seg, men så började jag städa och plocka så nu är det riktigt fint här hemma (någon mer som känner igen den här plockigheten?) och så kom en vän och plingade på lite spontant så där, sen kom en annan och fikade, men som var planerat. Senare på kvällen tog jag en powerwalk hem till ännu en vän, men då sa kroppen ifrån och det blev bussen hem sen. Hade spaghettiben resten av kvällen sen, och var väldigt yr. Fick nog inte i mig allt vattnet igår dock. Så jag får väl skylla mig själv ;)

Jag drömde att jag svull-åt inatt. När jag vaknade var jag helt förskräckt och visste inte om jag hade gått upp mitt i natten och typ sömn-ätit. Men mig mage kurrar och är tom så jag tror inte att det är så :)

Just nu missbrukar jag tuggummi och gillar läget :)
Life´s good. 

Men jag undrar vad jag gör vaken tjugo i sju?


Grötfrukost

Okej... BLÄ!

Jag provade cambridges gröt för lite drygt ett år sedan och den smakade inte bra. Men jag blandade den fel så jag tänkte att det kunde vara orsaken. Igår köpte jag en påse till för att göra om och göra rätt. Så när jag gick upp så såg jag framemot en grötfrukost. Känns ju ändå lite mer som mat än en kall shake 3 ggr/dag. Men usch och fy och blä! Det är egentligen ingen fel på smaken, men jag klarar helt enkelt inte av någon av cambridges soppor eller shakes som har frön eller liknande i sig. Går inte. Det blir som klumpar. Gröten ska för all del vara lite klimpig, gröt är ju sådan, men det är någonting som gör att jag mår illa när den inte är slät, eller för söt. Gröten var också ganska söt.

Oh well jag får hålla mig till mina kakao-mint.


Så är ni nyfikna på mina mått? Det är inte jag haha ;) Men jag ska publicera dem ändå tänkte jag :)

Ska bli skönt när de där börjar minska. Nästa mått blir om ca 2 veckor då min konsulent är tillbaka också :)

Må gott ;)

Dag 3

Dagens vikt: 110,3 kg, förändring sen igår: 0,8 kg, total minskning: 1,4 kg :)

Skriver mer sen, ska försöka sova lite till ;)

Bra dag :)

Har haft en bra dag som började med promenad, sen åkte jag iväg till morföräldrarna och myste lite hemma hos dom och sen åkte jag och mormor och kollade på jacka åt mig.. dock hittade jag ingen.. antingen passade dem inte min stil eller så passade de inte min storlek. Jävligt trist, men så tänkte jag att då köper jag en när jag gått ner i vikt istället och har det som en liten belöning ;)

Sen hamnade jag hemma hos mamma och tog det lugnt ett tag. Åkte sedan iväg till konsulenten och vägde in mig. Men hon var bortrest så det var hennes son som var där. Han verkade lite obekväm vid att mäta så det blev det ingen. lånade ett måttband och mätte mig själv hemma hos mamma sen. Lägger upp alla mått imorgon.

Nu på kvällen var en vän över och fikade lite och då slog tröttheten och mattheten till väldigt plötsligt. Känner att kroppen är lite sliten och att dag 3 närmar sig. Tanken är att jag ska gå till gymmet imorgon bitti, men om jag är trött låter jag nog bli. Dag tre är ju ändå den värsta dagen. Och jag ska ha en kompis över på eftermiddagen så det kan kanske vara skönt att softa lite på förmiddagen. Vi får se helt enkelt :)

Jag är fortfarande grymt positiv och även fast den fanns både chips och godis hos föräldrar och morföräldrar har jag inte ätit något, funderade inte ens över det. Det var inte för mig. 
Har fått beslut från csn idag också så jag väntar pengar vilken dag som helst. Kanske ska man ta en tur upp till stockholm då? :) Kan ju vara mysigt. Jag vet i alla fall en affär som jag ska besöka då. Bara för att jag kan ;) Mmhm!


Nu ska jag avsluta dag två med mys i min säng. hör och häpna jag har till och med fått i mig alla liter med vatten idag. Aweosme! :)



Promenad

Nu har jag varit ute och gått i regnet... och efter halva vägen fick jag skoskav... men skam den som ger sig. 

Jag tror att min definition av, och mitt bemötande till smärta har förändrats rätt drastiskt de senaste veckorna. Jag gillar läget ganska mycket. Tror det är därför det känns så bra att gå på kur också :) Inget ont som inte har något gott med sig :)

Här är min promenad:




Ca. 4,5 km och ca. 400 kalorier brända. Det är ett mål ck idag :) Nu blir det te och försöka få upp värmen. Fan vad man fryser när man går på kur. Tjing!

Dag 2.

Vikten idag: 111,1 kg

Minus på vågen: 0,6 kg.

inte så mycket... men jag tror å andra sidan att jag inte samlar på mig så mycket vatten :)

Snart ut på en promenad när solen går upp tänkte jag :)

1-timmes promenad..

... i inte allt för snabb takt men det ska då också sägas att jag legat sjukt i snart 3 veckor och inte rört på mig speciellt så jag tänker inte hoppa på ett superpass någonstans just nu. Äter fortfarande penicillin också som tär rätt mycket på kroppen såå cambridge är väl egentligen kanske inte bästa idén just nu.. men jag kunde ju inte vänta ^^

Har tagit min andra shake nu och det känns bra, jag är lite trött och lite frusen nu efter promenaden... så jag drar på mig täcket och vilar en liten stund ^^

Jag är iaf inte sugen på något.. jo jag är röksugen. Det är ett stort plus att vara rökare när man gör sånt här. Jag kan stilla min tristess med det istället, även om en chokladkaka många gånger är mycket mer tillfredsställande än en cigg... men man får gilla läget ;)

Jag har dock slut på cigg... jag får fixa det, men först en tuppis på "maten" ;)

The change

Oh det är ju bara SÅ kul att sitta och fantisera om vad som kommer hända när man har bestämt sig för att gå ner i vikt. På My Virtual Model kan man göra en modell av sig själv. Jag gjorde två, efter tips från Sandras blogg. Ihihi så roligt ^^




Jag älskar skillnaden. Hoppas den ser ut så i verkligheten också! Joy 2.0 här kommer jag! =D

Btw!

Om ni inte redan märkt det så har jag länkat till mina favoritbloggar lääängst ner i stapeln till vänster :) 

Nu vet ni :)

Dags för första shaken!

Det är en väldigt nostalgisk smak som drabbar mig när jag tar de första klunkarna. Med det sagt har jag inte sagt att det är gott - MEN godare än de flesta. Däremot har jag skämt bort mig själv lite med (jag tror det är) naturdiets bärsmoothies tidigare som smakar utsökt, så detta är väl inte riktigt lika roligt.

Och det spelar faktiskt ingen roll hur många gånger jag läser vilken smak det är - bara för att det står så på förpackningen så smakar det inte kakaomint, så det så. 

Men skam den som ger sig, det är bara att hälla i ^^

Jag är fortfarande mycket optimistisk :)

Dag 1.

Vet att ni har hört den rubriken förut ;)


Idag är dag ett, startvikten är 111,7 kg


Dessa är mina delmål under cambridgekuren:

  1. Nå 105 kg.
  2. Nå 2-siffrigt
  3. Nå 90 kg


  4. Slutmål: 85 kg
När jag nått 85 kg börjar min resa mot 75 kg utan några hjälpmedel :)

Jag har suttit som ett litet barn på julafton här idag ^^
Vaknade strax efter klockan 6 och var så förväntansfull på dagen! Jag känner mig viljestark och motiverad, och jag mår BRA med att gå på kur igen.
Inte nog kan jag tacka Jenny för all inspiration hon ger mig. Sen är ni förstås många fler bloggare där ute som kämpar med övervikten och lyckas så bra! Jag vill vara som er :) Nu ska jag bli det!

Jag ska dock erkänna att jag är lite rädd för att misslyckas igen. Jag har som en knut i magen som påminner mig om att det är dags nu, jag får inte misslyckas. There´s no room for failure!

Jag har världens chans nu då jag inte behöver jobba, inte har någon skola att gå till, det är vinter så det finns inte så mycket roligt att göra i matväg ändå, jag festar inte speciellt mycket så det är ingenting som jag kommer sakna alls, och jag har bara mig själv att tänka på. Bara mig. Ingen annan. Jag kommer säkerligen inte få en sån här chans till. Det kan inte bli ett bättre tillfälle än nu.

Jag försöker låta bli att tänka "jag får inte äta", det är dock svårt när jag tänker att jag inte får misslyckas. Men bara man kommer över den tanken att man inte får och den i stället blir till att man inte vill då har man lyckats.

Ett annat plus är att jag är totalt luspank så även om jag skulle vilja köpa choklad så kan jag inte hahaha!

Det är liite tidigt att ta min första shake än så länge, jag är lite pirrig inför det ^^

Jag har en mycket bättre dag idag full med inspiration och motivation! Yeay!!



Idag också..

Solen skiner och jag vill verkligen gå ut... men jag vill inte. Jag vill inte gå ut och gå och känna att allt blir bättre och sen komma hem igen och bara känna att allt var meningslöst.. och att jag är ännu mer rastlös utan någonting att göra. 

Jag behöver någon som rycker i mig. Har sträckt ut händer men ingen har tagit emot mig. Och så undrar folk varför jag väldigt sällan frågar om hjälp? Känns ganska meningslöst.

Jag önskar att det regnade.

Gosh och jag får dåligt samvete gentemot er som måste läsa såna här mörka rader.
Dagen är inte slut än iaf.

Filmer alla borde se

Eftersom jag hade lite svårt att hitta såna lite mer ovanliga tecknade filmer (jag ÄLSKAR tecknat för både stora och små!) så tänkte jag att jag skulle lista alla de som jag har sett och som jag rekommenderar :)
De kommer inte i någon speciell ordning och med en kort beskrivning :)

Alla Don Bluths filmer är barnvänliga och mysiga:
The Secret of NIMH (1982)  - En söt historia om Mrs. Brisbys kamp för sina ungar. (Brisby och Nihms hemlighet på sv.)
An American Tail (1986) - Fievel som blir tvingad att resa till amerika. (Resan till amerika på sv)
The Land Before Time (1988) - Alla känner väl igen sagan om Lillefot och den svenska titeln Landet för länge sedan?
All Dogs Go to Heaven (1989) - Änglahund, en söt historia om en oskyldig flicka som talar med djur och en hund som får en andra chans.
Rock-a-Doodle (1991) - Svängig och äventyrlig film med Jerry Williams som röst-skådespelare i den svenska versionen. Tuppen Chanticlear måste gala för att solen ska gå upp, men en dag går den upp utan att han galer. (golar?)
A Troll in Central Park (1994) - Söt historia som handlar om precis det den säger :)
Titan AE (2000) - Snyggt animerad film med många kända röstskådespelare. Roligast att se på engelska.

Felidae - OBS EJ BARNVÄNLIG!! Katten Francis flyttar in i ett nytt område där det sker en massa mord. Dessa skall han lösa. Mycket spännande, men väldigt otäck. Fundera inte ens på att visa den för barnen.. jag var lite förskräckt efter jag sett den!
Mary And Max - Inte en barnfilm, men inte otäck. Tror dock inte att barn skulle tycka att den var så rolig. En väldigt melankolisk historia om den unga flickan Mary och den äldre herren Max, den bör ses. Kan inte säga så mycket mer. Ett mästerverk!
Origins - Spritits of the past - En anime som handlar om människans överlevnad efter att naturen åter tagit över. Mycket vacker och stämningsfull!
The Last Unicorn - En vacker historia om den sista enhörningens jakt efter fler av samma sort.
The Secret of Kells - Svårt att förklara, bara se den :) För barn också.
Interstella 5555 - En historia utan tal som bygger på Daft Punks musik. Mycket snygg film med en spännande historia!
Mind Game - En udda anime, ej för barn. Svår att förklara eftersom hela filmen är just ett Mind Game. Mycket skum film. Vet inte om den var så bra egentligen men jag tycker nog att den bör upplevas!

Jag har några fler på lager som jag inte sett än.. kommer med de senare som en komplettering ;)
Annars kan jag absolut rekommendera Tonari no totoro (barnvänlig sjukt söt! kan vara den bästa filmen någonsin!)

Kom gärna med bästa filmtipset du har :)








Soundtrack - Babylon Zoo Spaceman

Du har en länk till spotify och den låten här.

Jag har en dålig dag. Eller en bra dag. Jag har en schizo-dag. 

Jag satt och var arg för att jag inte hade någonstans att ta vägen i det fina vädret, så skulle jag få komma till min vän F, men då kände jag att jag nog inte ville det. Trots att jag suttit hela morgonen och varit arg över att dagen suger och att jag inte vill vara hemma... nu vill jag inte vara hemma, men ingen annan stans heller. 

I cant get of the carousel.


Oh well...
Jag är inte ens sugen på någonting, då vet man att jag har en riktigt dålig dag. 
Det känns bra att vara hungrig. Typ.


Jäkligt skumt.

Grr!

Alltså men på riktigt hur dumma får människorna på csn vara egentligen? Nu har jag väntat i snart två veckor på beslut från dem och idag (klockan sex på morgonen en lördag) får jag ett mail om att det saknas vissa uppgifter, och när jag loggar in så menar de att mälardalens högskola inte har några uppgifter om att jag studerar där...
NEEHE?! Kanske för att jag inte studerar på högskolan utan på KOMVUX som det stod i min ansökan: "GYMNASIALA VUXENSTUDIER; KOMVUX"!!! Sen kollade jag för att ändra min ansökan... tro fan att den inte finns utan bara min gamla ansökan som var till högskolan finns där. Mycket irriterande. MYCKET! Och så är det ju snällt att de hör av sig idag så att jag måste vänta till på MÅNDAG med att ringa om jag nu behöver göra det.

Idioti-byråkrati.


Mitt öra har svullnat lite igen, och det kliar, nu vågar jag inte klia :(

Damnit jag vill bli frisk.
Dålig, DÅLIG lördag!!



Gympozz

I Eskilstuna har vi ett litet ställe som kallas för Gympozz, det är egentligen eskilstuna gymnastikförenings projekt och de erbjuder olika gruppträningar från Les Mills (googla) och lite annat smått och gott. vi som jobbar inom landstinhet betalar bara 500 kr per termin och då får man gå på hur många pass i veckan man vill. Jag ska nog bli medlem igen så fort mina pengar från csn kommer för när jag kollade deras nya höstprogram nu så såg jag att de fått AFRODANS *kvider lite och ser löjligt lycklig ut* jag bara ääälskar afrodans! Det är typ det roligaste som finns! OCH då vet jag att F kommer vilja följa med mig aha aha!

Meen hur som helst, jag kanske borde släppa ut hemligheten nu och sluta låtsas som ingenting för det bara spritter i mig!! På måndag. Måndagar är bra dagar! Först inlåsning i tre dagar (okej några proomenader lär det nog bli, och en hel del kjedjerökning) eftersom de första tre dagarna inte ens är roliga för andra att skratta åt. Sen kör jag på. Tills jag slutar. Hur länge tycker ni att jag ska köra den här gången? Egentligen har jag ju hela vintern på mig... så länge jag får dricka te är jag ganska nöjd.

Jag åt min sista chokladkaka igår, tänkte att jag skulle försöka hålla mig ifrån sånt gegg nu innan jag börjar... Blir mycket jobbigare att börja annars.

Så vad tycker ni då? Förra gången var det 9 veckor och 21 kg, det kommer behövas mer den här gången.
Hmm kanske bara ska gilla läget som jag oftast gör? :)

Goddag :)

Tyckte jag behövde lite färg på det här stället, bara lite :)

Idag skiner solen på mig, det är skönt, men det är kallt ute.. jag och F hittade is när vi var på affären tidgare idag. Nej vi hittade förstås inte is där, utan vi hittade is på gatan utanför :)


Vill göra något produktivt idag. Får se vad jag hittar på :)

Viktbloggar

Jo jag satt och läste en massa såna igår, ja jag var säkert inne på just DIN (btw, om du/ni vill att jag ska läsa er blogg så är det bara att lämna en liten kommentar med en länk... men det visste ni nog redan ;)), och då började jag tänka lite grann på det här med att vara tjock och så.
Eller egentligen började jag nog i första hand att tänka på den nyfikenhet jag besitter för allt som är udda. Jag brukar tala om en tjej som besökte mig, som var en kompis till en kompis, hon hade en plasthand. Och jag som är nyfiken i en strut kan ju inte låta bli att fråga var handen tagit vägen... JAG tycker det är en ganska rättfärdigad fråga. Hon svarar iaf att hon föddes så och sen blev hon väldigt obekväm. :O 
Och då tänker ju jag att men, om handen varit så sedan födseln... så kan ju jag omöjligt vara den första som frågar?! 

Och då tänkte jag ju självklart på alla dom där, och jag vet att alla ni tjockisar där ute kommer känna igen det här, säkert alla ni smalisar som har tjockisar till vänner också, alla dom där som säger ungefär så här: "Alltså.. ta inte det här på fel sätt va men alltså du vet du är ju liksom ja... alltså.. rätt så.. asså.. stor..." Och sen blir det någon form av fniss eller ett väldigt allvarligt fejs beroende i vilken kontext de säger det.
Visst känner ni igen det? :)

Jag har ingenting emot de här människorna som gör så här, jag tycker mest att det är roande. För de här människorna tror att de är de första som någonsin talat om för mig att jag är tjock. Varje gång det händer att någon säger något i stil med detta vill jag bara reagera helt gränslöst, typ: "VA?! Vad SÄGER DU?! Är jag TJOCK?!? *tårar och fulgråt* Jag hade ingen AAAANING!!!" Hahah och se hur mycket de får dåligt samvete ^^

Till alla er som ska bemöta en tjockis: men jössenam... vi vet att vi är tjocka, även om vi vill kan vi inte låtsas om det :) Just deal with it precis som vi tjockisar gör :)

Detta betyder dock inte att det är okej som kompis att säga elaka saker som tjockis (det är bara tjockisar som får kalla tjockisar för tjockisar.. så är det, gilla läget) eller fetto eller något annat även om det inte är illa menat, för vi har hört dom orden från människor som inte är tjocka hela våra liv. Det klingar illa. 
And everything has a time and a place. Respektera dem som inte vill prata om det. Det är också okej.

Var finns etik-lagarna för tjockisar?
Nä fast det är helt riktigt, jag tycker inte att man ska anpassa samhället för tjockisar. Jag blir alltid lite peppad när jag fastnar i en stol eller känner mig för stor för att göra något, så det är bra. 
Oj så politiskt inkorrekt. Jaja, nu vet ni var jag står :)

Idag ska jag till min husläkare för återbesök för örat. Det känns bra att få komma till MIN läkare för en gångs skull!

Haare gött!

Min kudde...

Alltså... jag har haft en sån liten babykudde sen... ja sen jag var en baby... alltså typ 22 år... nu när jag har varit sjuk har den blivit äcklig så jag tvättade den.. och nu gick den sönder.. alltså helt :(

Hur ska jag nu kunna sova?

R.I.P kudden. Jag kommer sakna dig... (det finns en chans att jag syr ihop ett nytt fodral till den.. bara så ni vet)

Jag ville bara dela med mig av min sorg här.

Det är höst igen.

Den här sommaren har varit otrolig! Underbar!
Jag har varit ledig hela sommaren och haft csn, så jag har ju pluggat men på distans på komvux.. rena barnleken att få godkänt då ju!
Jag har haft en sån där sommar som man hade när man var liten och ens föräldrar hade semester. Bara en massa roligt! Det har verkligen varit underbart!
Men med det underbara har det också varit en del mat. egentligen har jag inte ätit så mycket onyttigt... jag har ätit väldigt oregelbundet. ena dagen ingenting alls för man har inte tid, och andra dagen en massa för då är det kalas.. ja men ni vet :) Och varmt har det varit också så man har ju inte direkt blivit hungrig. 
Hur som helst har jag i alla fall inte gått ner i vikt det är att konstatera, även om jag inte heller har gått upp i vikt. 

Nu när jag började skolan den 4:e oktober igen så hade jag tänkt köra min kur igen. SÅg verkligen fram emot det. Men veckan innan på onsdagen fick jag såå ont i örat! Alltså det var helt galet, jag visste inte vart jag skulle ta vägen,.. så jag proppade mig full med ipren och ringde vårdcentralen och fick en tid samma dag. Då visade det sig att jag hade en finne i högra örats hörselgång........ EN FINNE?! Där?! SÅ jag fick antibiotika i form av örondroppar och skickades hem. Under den natten känner jag hur det börjar "gojsa" sig i örat och konstaterar att den spruckit... det gör så GALET ont! Efter ett par dagar blir örat mer och mer svullet så på lördagen ringer jag jourvårdcentralen och får komma dit och då konstateras det att jag har fått öroninflammation och precis som jag också kände så rann inte örondropparna ner för det var för svullet. Så då fick jag Kåvepenin och så fick jag åka hem igen.

Örat kändes bättre på tisdagen, men på onsdagen började det göra ont igen, och natten till torsdag vaknade jag och hade så ont så jag kunde inte göra annat än gråta... så gråtandes cyklar jag till akuten och pekar och snörvlar om att jag tror att de får amputera örat (okej det gjorde jag nog inte, men det kändes så) och förklarar att jag sovit dåligt i en vecka, de snälla syrrorna som var där gav mig en citodon och så fick jag lägga mig på ett rum där jag somnade, de lät mig sova i någon timme. När jag vaknade fick jag veta att vi skulle vänta på att öron-näsa-hals kliniken skulle öppna halv åtta. Vid strax efter åtta fick jag veta att jag inte skulle få komma dit eftersom de hade fullt och att jag istället skulle åka till vårdcentralen och få en remiss av en läkare.... Varför kunde ingen läkare på akuten ge mig en remiss istället?

Hem igen (nu är det torsdag) och frustrerad över att jag inte ens fick några värktabletter med mig ringer jag till vårdcentralen och får tid vid elva. Ringer mamma som "vabbar" för att följa med mig för vid den här tiden är jag jävligt trött... Kommer till vårdcentralen och läkaren konstaterar att jag har en sjujävlars öroninflammation och att kåvepenin nog inte räcker så han skriver ut antibiotika nummer 3 på ca 9 dagar; spektramox. 
Går hem, får smärtstillande av en vän, för det ville läkaren inte skriva ut till mig, trots att jag förklarade att jag normalt inte vill ta piller.. men att jag har ont och att ipren och alvedon inte hjälper.. BAH!

Örat börjar bli bättre redan någon dag senare.. hör fortfarande dåligt på det men det gör inte förbannat ont iaf. Men på Måndagen gör jag en otrevlig upptäckt i mina private parts (ja nu jäklar går det långt mmen ni får hänga med ändå) som knölar som gör lite ont, en precis vid öppningen och en precis på vänstra ytterläppen. Ringer till gyn för rådgivning om vad det kan vara, men hon kunde inte säga utan att titta på dem. Men vi konstaterade att det inte var akut iaf och att jag skulle ringa om det blev värre. Senare under den dagen hittar jag två, ganska stora, till på högra ytterläppen som faktiskt gör väldigt ont. Och då börjar jag bli nervös, har aldrig haft något spnt här, har inte rakat mig på evigheter och jag äter ju faktiskt penicillin?
Så igår fick jag komma upp dit iaf... och de konstaterar att det är inflammerade talgkörtlar.. typ... de kunde väl inte säga riktigt, men det såg ut som det. Och de trodde att det berodde på att jag har en infektion i kroppen. 
SÅ nummer 4 i kön antibiotika skrevs ut som blev ett starkre spektramox. 

SÅ här sitter jag nu och vill gå ner i vikt.

Nåja, det får vänta till min kropp fungerar igen :)
Någon gång blir jag väl frisk :) Idag är jag inne på min 15:e sjukdag. Önska mig lycka till!


Vi hade det rätt niceigt på Öland i somras ;)
Även med überfinnen-deluxe hahah

RSS 2.0