Meh!

Det här gillas inte. Enligt min konsulent hade jag gått upp ett kilo i fett idag :( I min besvikelse glömde jag ta alla exakta kg och sånt... men det kändes inte alls bra! När jag kommer dit på måndag ska jag ha gått ner massor i kg!! 

fuck it. 

Nu ska jag lägga mig i soffan. Min dumma rygg tycker inte om mig idag... Någon som känner för att bjuda på en spa upplevelse med helkroppsmassage någon gång snart?
Må gott!

Dag 12 :)

Idag stod vågen på 105,5 jag har snart nått mitt första mål :) Eller ja.. det är 5,6 kg kvar men ganska snart ;) Började ju på 113 ^^




För er som glömt mina mål så är mitt första mål under 100 kg :)
Så typ 99,9 ;)

Sen är det ju förstås under 90, 85, 80(!) och slutligen 75 kg :) som det idag är 30,8 kg kvar till. Ska nog sikta på 72-73 kg så jag har lite i vatten att gå upp i också :) Men mindre än så får det inte bli :)

Undrar hur lång tid det kan ta ^^
21 kg på 9 veckor... hm... ett halvår kanske? Ska jag kanske sikta på att hålla på till i maj?
Annars är det skola idag, ska gå till konsulenten och väga mig idag också. :) Hoppas på fina resultat ^^

Tenta på fredag :(

Må gott allihopa ^_^

Dag 11 - Första Advent :)

Det blev ytte pytte fusk igår också, men så hoppade jag ju över lunchen också så det kanske blev lite utjämnat haha (yeah right)...

Idag stod vågen på 106,2 men imorgon kommer den stå på lägre :) Har varit supersugen idag men låtit bli! Eller nej jag naggade en godis hemma hos mina föräldrar... men äsch.. första advent ju så jag är nöjd över att jag inte ätit några pepparkakor!

Själv har jag haft adventsmys med mina katter nästan hela dagen.. det där med pluggande gick ju inte riktigt som jag hade tänkt mig. Jag var lite trött idag...



Jag har också badat ^^ Tänkte att ni skulle få se hur glad jag blir när jag badat ^^
Och så sitter jag med mitt jätte-te-glas och myser med täcket om mig ^^

Jag njuter, men jag saknar faktiskt jullukten lite grann.. glögg och pepparkakor och så där... men men det blir ju mer sånt den här månaden så jag klarar mig nog :)
Snart är det ju dags för min paus, men jag tror att det blir någon form av nyttigt ätande då också, och så ska jag jobba på julafton så det blir förhoppningsvis inget överflöd av godis då heller :) Men på julaftonskvällen blir det nyforsglögg och pepparkakor iaf as tradition, och så på nyår blir det den sedvanliga nyårsfesten här :) Det blir nog nice som fan :)

Ser fram emot det!
Nu ska jag mysa ner mig ordentligt!
Sköt er ;)

Dag 10

Idag stod vågen på 106,0 :) så -0,7  sen igår och 7,2 kg totalt nu :) Det är coolt :)

Blev lite fredagsmysfusk igår, för bara mig :)
Kvällen spenderades hos F med hennes söta pojkar. Vi pärlade och så lekte vi med playmobil ^^ Åh vad jag saknar mina ungar på jobbet ibland! Jag saknar att leka.
Efter godnatt kramar och "har du sett den.." en miljon ggr somnade ungarna och jag och F fick lite quality time :) Och då slank visst ett par chips ner (det var verkligen bara ett par dock).

När jag åkte hem sen var jag hungrig och mc donalds och statoil råkade vara på vägen hem så jag tänkte "what the hell" så in på statoil och köpte en sån liten påse med chokladsplashade bilar och lite skumgodis. Och så en liten cheese och en liten strips :)

Åt up cheesen och nästan de chokladsplashade bilarna men sen ville jag inte ha mer och slängde resten.
Känns okej men jag vaknade i morse med ångest över att jag kanske skulle äta något idag, men jag ska vara stark :) Massa vatten istället :)

Idag är det datorfix och plugg som gäller :)

Önska mig lycka till :)

Må gott!

Dag 9, jag har koll!

Idag låg vikten på 106,7 så det är +0,9 idag men det är okej :) Förstod ju att det skulle bli så när jag kalasade igår :)
Men idag är det ren kur som gäller igen :)
Ja och ingen ketos var det ju heller förstås.

Men men, tycker inte att jag behöver ha en dag ett idag igen :)
Jag går fortfarande runt på små rosa moln av mitt VG och tycker att jag är så jävla bra :)

Idag då? Fredag och allt? Jaa jag ska ha skola och sen ska jag ta en buss hem till mina föräldrar för att hämta bilen, sen ska jag nog se om F och hennes pojkar vill leka med mig idag :) Imorgon blir det datorfixning och plugg det är i alla fall satt :)
Min stackars Östen behöver fixas eftersom som det är just nu så går han bara att starta i felsökningsläge och det är ju sjukt irriterande. Igår försökte jag sätta in en gammal IDE-hårddisk där jag vet att det finns en massa gamla bilder och sånt som jag vill komma åt. Men då ville inte Östen starta överhuvudtaget. Han börjar bli gammal, så det här blir den sista omformateringen han klarar av tror jag så sen blir det nog en ny dator. 

Och ja, jag tycker det är viktigt att det är "Östen" jag pratar om och inte Sivert som jag sitter med nu :P
Nåja, nu ska jag ge L lite av min uppmärksamhet ;)

Må gott mina hjärtan!

Ouff!

Först goda nyheter! Jag fick VG på min senaste tenta!!! WIIIHOO hur glad kan man bli för så lite egentligen? Och så till de tråkiga... jag vill ju fira det lite, så jag har ätit vietnamesisk mat ikväll :) Tyckte jag var lite värd det :)
Men imorgon är det ren kur igen :)
Känns så jääkla underbart!
Come on, dance with me!

Dag eeeh...8

Idag stod vågen på 105,8 kg :) Äntligen under 106 :) så -0,7 sen igår.
Totalt 7,4 kg lättare nu :)








Om 0,8 kg har jag precis 30 kg kvar att gå ner till mitt sista mål :) Det är coolt :)



Jag tycker det är tragiskt med supande. Jag har aldrig och kommer aldrig förstå det här med att man måste ut varje helg eller så fort man är ledig och dricka öl... 
Den här alkoholismen som uppenbarligen är okej är fulare och mer otrevlig än den uttalade alkoholismen. Folk som super och blir otrevliga, usch vad jag är trött på det. 
Visst kan jag också supa till men oftast blir jag lite trevligare och lite gladare. Om man bara blir otrevlig och arg så finns det väl ingen anledning att ens nyttja alkohol? Då finns det ju ingen vinnare!
Gör mig en tjänst och låt mig slippa er när ni är fulla. Oavsett om ni är trevliga eller inte. Det är inte värt risken. 

Ville bara ha det sagt!


Idag är det plugg och sedan lite yoga :)
Ingen core, gör min bara illa ju :P
Verkar som att solen tänker visa sig här idag, det gillar jag.


Dag 7 :)

Idag stod vågen på 106,5.. hm, så 0,2 upp... Kan det bero på träningen att det blir så här titt som tätt?

Hm nåja, Idag blir det lite plugg, lite städning och sen ska jag ääntligen få åka och handla :) Jag har knappt något toapapper kvar hah ^^


må gott idag!

Jag gillar människor :)

Idag fick jag en kommentar som baseras på en blogg som ägs av en tjej som liksom jag är 175 cm lång (okej jag är 173) och idag väger 85 kg, den här tjejen sa till mig att hon vill gå ner 30 kg. Jag ifrågasatte självfallet(!) hur hon kunde tänka sig att väga 55 kg när hon är så lång?
Glatt sa hon då att hon hade vägt 36 kg........
Jag tänker inte säga något mer om det där...
Sen "funderade" hon på om 65 kg kanske var bättre.... Mm jo kanske..(DUH!)

Och så idag fick jag den här kommentaren av någon som troligen är en vän till den här tjejen: 
"hur fan kan du kommentera att danni är dum som vill väga "så lite" som 65 när du ser ut SÅDÄR?
snälla. klart man hellre väger lite (65 är fan övervikt) än har sjuklig fetma som du."

Ehm... "65 är fan övervikt"... om man är 175 cm lång? 
Dessutom sa jag ingenting om 65 kg... men 55 kg reagerar jag definitivt på.

Varför finns det såna här tjejer fortfarande? Jag trodde att vi idag visste bättre än så? 
Det finns väl ingen anledning att vara underviktig? Speciellt inte som tjej, det är bättre för oss att väga lite för mycket än för lite. 

Och som svar: Jag är hellre sjukligt fet än dum i huvudet :)
Jag gillar människor :)


Jag har varit VÄRSTA duktig på t-boxen idag :) Jag är VÄRSTA stolt över mig själv :)

Jag klarade att göra riktiga situps!! (För många är det säkert inte värsta grejen) Men jag har aldrig klarat det för min tjocka mage har varit i vägen. Men idag gick det av bara farten :) Underbart att se framsteg :)
Imorgon är dag 7, en vecka, jag är fan bra!
Må gott hörrni!
Förresten ska jag försöka fixa "före" bilder imorgon :)

Vem är KnY?

Eftersom min läsar-rate har gått upp en del och jag egentligen inte har någon aning om vilka ni är och vilka av er som vet vem jag är så tänkte jag att jag kanske skulle ta och presentera mig själv.

Jag heter alltså Joy (jo precis det är mitt riktiga namn som jag är döpt till i Fors församling i Eskilstuna).
Jag är 21 år och bor i centrala Eskilstuna i en tvåa i den där stadsdelen kallad Nyfors som uppenbarligen har störst arbetslöshet i Sverige och blir framställd som värsta ghettot ever. Själv trivs jag rätt bra här med mina två arbetsgivare och mina studier. 
Jag läser till beteendevetare och jobbar som mentalskötare/boendestödjare inom psykiatrin och socialpsykiatrin (fråga mig vad skillnaden är).
Jag har alltid varit stor och alltid kämpat med min vikt. Jag har provat med att träna och äta nyttigt, jag har provat danska rikshospitalets diet, jag har provat att svälta mig... ingenting sånt har fungerat.

Jag 2004, representant för RFSL på kaktusfestivalen i arboga, jag var ascool! ;)
Jag 2005


Jag 2006


2007 skulle jag ta studenten från Mediaprogrammet på S:t Eskils Gymnasium med inriktning fotografisk bild och jag hade då bestämt mig: Jag vägrade vara tjock på min student! 
Jag hade tidigare blivit tipsad av en vän om Cambridgekuren och kände att det var värt att ge det en chans. Tack vare snälla föräldrar hade jag råd att göra det.
Efter nio veckor på kur hade jag gått ner 21 kg och vägde då 83 kg vilket var mindre än jag vägt sen jag var elva år.
Jag 2007 på min student... duuh..

Jag höll vikten i nästan 1 ½ år. Vintern 2007 flyttade jag hemifrån och började mitt egna vuxna liv.
Jag hade genast som standard att inte ha lättlagad skräpmat hemma. Alltid färska grönsaker, massa frukt och jag åt inte speciellt mycket godis. Det gick bra för mig, jag hade jobb och under våren/sommaren 2008 fick jag ett heltidsvikariat på Rinmansgymnasiets Samverkansprogram som skulle sträcka sig minst till augusti. Det var också bara dit det löpte sedan fick jag gå pga nedskärningar. 
Detta slog ner mig i skorna ganska rejält. När jag sedan fick dåligt om timvik. och jag hade misslyckats med något konstlat försök till att studera Matte C på komvux föll jag ihop totalt. Ekonomiska och psykiska problem i form av en sorts livkris fick mig att äta.. och äta.. och supa.. och äta. På mindre än 4 månader hade jag gått upp allting och lite till. Jag har aldrig levt så ohälsosamt i hela mitt liv.
Jag 2008

Vintern och våren 2008 blev således ingen "walk in the park" för min del. Men det var inte förrän i mars 2009 som det slog mig att jag hade gått upp så galet mycket i vikt.

Jag 2009

Jag började med Cambridge igen med det fungerade inte. Min skola, jobb och dieten gjorde mig stressad och jag fick utslag över hela kroppen och var tvungen att avbryta...
Så såg jag ut över hela kroppen...

En jobbig sommar senare och ungefär 7 kg mindre sitter jag här och hoppas på det bästa! 
Beach 2010!


I övrigt lever jag ihop med L och tycker om att dricka te med mina vänner :) Min favoritfärg är orange och min favoritmat är ramen med örter. 

Nu vet ni lite om mig ;)
Må gott!

Dag 6

Idag stod vågen på 106,3. Det går sakta men säkert neråt -0,5 idag :)
Nåja.. sakta är väl kanske en överdrift men Jag var lite säker på att jag skulle ha kommit under 106 kg idag :)
Det känns fortfarande bra.
Dock har jag en sån där ond morgon när allting bara är fel. Snart måste jag väl väcka L också annars får han en likadan morgon.
Nåja :) Jag hör nog av mig senare! Skola och T-box står på schemat :)
Må Gott!


Hos konsulenten på dag 5!

Fy fan vad härligt det är!
Gammal vikt: 113,2 (2009-09-14)

Ny vikt: 108,3 (idag)

Total viktminskning: 4,9 kg

Total viktminskning i fett: 5,97 (jag har alltså gjort om ett kg fett till muskler)

Gammalt BMI: 37,8

Nytt BMI: 34,5
Helt galet underbart att få veta att jag blivit så mycket mer hälsosam på bara två månader (varav en månad inte har varit på cambridge). Det sporrar en att fortsätta! Helt underbart!
*Dansar en liten segerdans*

FETTSUGNING!!

Har det ordet samma effekt på er som det har på mig? Det knyter sig i magen och jag mår faktiskt riktigt dåligt i någon hundradels sekund innan det går över.
Samma sak med GBP... nej alltså inte Great Brittain Pound utan Gastric ByPass. Jag gick ju och funderade på det ett tag... då mådde jag dåligt. Gillar inte grejen med att någon för in saker i min kropp som inte bör vara där egentligen... ännu värre är ju själva sugandet i fettsugningen. Det är ju det man mår dåligt av. Jag vill inte ha något sugrör i kroppen. Och efter att ha sett Fight Club så vet man ju hur det som kommer ut ser ut också, och usch nej jag vill inte att det ska finnas rester av mig i någon plastpåse någonstans. 

Jag sitter just nu och funderar på det här med överbliven hud, jag vill ju verkligen inte behöva lägga mig under kniven sen...  Läste något igår om en ört som heter Goku Kola som tydligen "äter upp" huden som blir över... det ska tydligen också låta mycket värre än det är. Men det är svårt att hitta information om den här örten uppenbarligen... 
Nåja jag ska leta vidare... 
Det är ju definitivt något som jag kan tänka mig att prova :)


Just det.. plugga var det.. eehe..

Meh!

106,8 idag?!? Vafan...
Och jag var mer i ketos i går kväll än jag var idag på morgonen? Vad tusan är det som händer? Hm...
Nåja, ny dag imorgon, ska nog gå och väga mig imorgon också. Ska bli kul att se vad träningen har gjort med min kropp (märker ju skillnad på utseendet).
Jag tänkte att jag skulle ta lite före-bilder idag, om L vill hjälpa mig.. det där med stativ och ta bilder på sig själv är så jobbigt.
Annars idag då? Jo tentaplugg, tvätt, ska till skolan och hämta min förra tenta eftersom det verkar som att jag är den enda som inte fått resultatet upplagt på studentportalen på nätet.. suck liksom.
Jag går väl säkert ner till Mahulda och sätter mig på hennes praktikplats... fast det förstås... jag är ju typ pank and such... kanske stannar hemma ändå då...
Nåja lite att göra har jag iaf :)
Vi hörs senare :)
God morgon and such... *gäääsp*
Tänkte att efter mer än ett år så kanske det är dags att prova webcamen?

Och ja mycket riktigt, den omtalade 2pac Shakur tröjan, jag är mys!

Må gott!

Det är skönt!

Jag är verkligen inte sugen. Fastän jag sitter framför tv:n så känner jag inget sug. Kände nyss att det är något som saknas........ tänkte länge och väl och så kom jag på att jag inte tänkt på köket idag! Det är skönt! Kommer inte gå ut och kolla i kylen, skafferiet, skåpet, kylskåpet igen, skafferiet igen, skåpet igen, fundera över om jag ska baka något, konstatera att det är löjligt och gå ut i vardagsrummet, gå ut i köket titta i kylskåpet en tredje gång, skåpet en tredje gång och även skafferiet en tredje gång. Kolla frysen för att se om jag ska tina någonting, men sen komma på att det också är befängt och tillslut koka ris eller något...

Det kommer jag inte göra ikväll, för jag är inte sugen :)
Jag har vatten står brevid mig, känner att det duger alldeles utmärkt.

Var med L på Max tidigare, men jag funderade inte ens över att skäla ett strips av honom.. däremot luktade hans smältostdip gott... men det vet jag att den inte är så det var inte frestande.
Det är så skönt!
Underbart!
Och ni som känner mig, lyssna på detta: JAG HAR MJÖLK I KYLSKÅPET! Jag har det där... men JAG VILL INTE HA DET!!

(jag är en sucker för mjölk)
Så.. ska jag ta ett bad snart eller?
Det ska ju vara nyttigt med mjölkbad ;)

Fast jag tänkte mig nog snarare ett vanligt bad...

Jag vill förövrigt åka på spa och bli bortskämd! Jag behöver det. Jag har velat det jättelänge!
Fixa det åt mig!
De kanske har studentpriser någonstans?
Må gott!

dag 4 :)

Igår blev det en myskväll med mina tjejjor Fia och Mahulda. Vi åkte lite bil och sen åkte vi hem till mig för att se på film, Ace Ventura, vad annars passar tre övertrötta tjejer?
Så det blev fusk med lite dietorelle kaffekola (bleh för övrigt) och Extra delight (works for me) så inget socker iaf, men hade fallit ur ketos idag men det fixar jag med lite träning senare :)

Vågen hade ju ändå rört sig 0,9 kg till nedåt då vågen idag stod på 106,8 :)


Hm... total viktminskning om 4,1 kg :)
Asnöjd :)
Idag är det skärpning igen, känner mig inte hungrig eller sugen iaf :)
Det är en väldigt skön känsla av tillfredsställelse :)

Så, nu får ni snabba er att rösta: Ska jag gå på pilates eller t-box idag? Eller båda (tror dock inte riktigt på det faktiskt) eller ska jag ta en promenad istället?

Dag tre =D

Idag är dag tre! Solen skiner och jag är ÄNTLIGEN I KETOS!!! Vågen stod i morse på 107,7 kg, nu jävlar är jag taggad för det är nu det blir roligt :)
Tänkte jag skulle lägga upp den där fina lilla mätaren igen, med ny design förstås:
3,2 kg ^_^ Min lilla groda hoppar sakta men säkert framåt ^_^ Jag kan ju säga att jag snart blivit av med 10 procent av all den vikt jag ska bli av med :) (vi som upplevt 56k modemen är vana vid att det går lite långsamt och jämför nästan allt som går sakta med dessa söta modem)
Ooh jag mår så bra idag, jag vill bara kasta mig ut i solen på min promenad! Jag hade nog definitivt min tredje dag igår egentligen, idag mår jag inte alls lika dåligt! Men vem kan må dåligt när solen skiner ;)

Det är fantastiskt. Jag har ingen sug än! Kanske kommer senare, men vi kan ju hoppas att det är slut nu!
Men nu har jag kommit för långt, vill inte ha en till dag som igår!
Nu ska jag snart hoppa iväg :)
Må gott! Som jag :)

Det här med beroenden va..

..känner mig just nu som en knarkare på avvänjning. Hela mitt huvud kretsar runt mat, hur jag ska få tag i det, att jag skulle kunna gå hur långt som helst för att få en liten chokladbit. Allt associerar jag med sånt som är gott. Jag längtar tills jag kan "stuff myself" med gräddiga bakelser och choklad och allt annat sånt där "gott"...

Men alldeles precis nyss insåg jag vilket beroende det är. Att jag inte vill ha det här beroendet. Jag vill inte behöva en godispåse när jag känner mig ensam. Jag vill inte känna suget efter att småäta. Vill inte ha ett beroende. 

Jag har alltid sagt att en människa är tillåten ett beroende och endast ett om man nu verkligen måste ha det. Jag har massor av beroenden som jag varit blind för. 
Jag tänkte att jag skulle lista dem.

1. Det mest uppenbara: jag röker, men jag röker för att jag inte vill sluta.
2. Närhet, jag blir galen om jag inte har människor omkring mig och tvingas vara ensam.
3. Mat, godis, snacks, småätning allt sånt där. Just maten brukar dock innebära rätt nyttiga måltider.
4. Mobilen. Jag känner mig långt borta och orolig när jag glömt den.
5. Dator, internet. Jag skulle nog känna mig ännu mer ensam de kvällar jag tvingas vara det.

Det är ju inte okej att ha så här många beroenden. Så jag tänkte att jag skulle börja med att göra något åt nummer tre. Ja alltså, mat kommer jag ju alltid vara beroende av om jag vill leva, men jag vill inte ha det där suget. Jag vill äta nyttigt och må bra. Jag vet ju att jag kan det. Jag har ingen onyttig mat hemma förutom pulvermos och pulverrotmos, för de lata kvällarna (som jag också är intitled to have ibland). Men annars är skåpen fulla av både konserverade (också för de lata kvällarna) och icke konserverade bönor, linfrön, kikärter, vanliga ärtor, råris, bulgur, couscous. Frysen är packad med frysta grönsaker i form av spenat, broccoli, ärtor, brysselkål, wokgrönsaker (för de lata kvällarna). Det finns nästan bara fisk och kyckling i min kyl. Just nu en hel massa oxfilé som jag fått men som inte tillagas allt för ofta. 
I kylen finns just nu ingenting alls egentligen. Lite aloe vera juice, marmelad, senap, smör, loka, öl (inte mina), en halv purjo och lite salladskål, ja och så lite taco sås, chilisås, hp sås och sånt där annat som jag inte äter men som L vill ha. 
Vanligtvis brukar det finnas havremjölk, något pålägg i form av philadelfiaost, kaviar eller mager salami eller något. Aldrig ost t.ex. Brukar försöka fylla kylen med frukt och grönsaker när jag har råd men oftast blir det frysta grönsaker. 
Jag har aldrig cola eller fanta eller någon annan läsk hemma, isf mineralvatten. OM jag har det hemma brukar det vara vid speciella tillfällen. 
Jag var så himla duktig på att laga mat tidigare, men nu... tycker jag äter ute hela tiden när jag har ätit. För att vi har blivit lata, L och jag, så blir det ofta klyftpotatis med någonting till fastän jag sagt att jag inte ska äta sådant. 
Jag har bara tappat greppet den senaste tiden. Det är så skönt att plugga nu så att man har någon form av planering hela tiden. Jag vet alltid vad jag har att göra i veckorna och därför ska jag absolut se till att utforma någon form av matschema sen när jag ska börja äta igen, iaf för middagarna, och sen alltid se till att det finns matlådor i frysen så det alltid finns någonting att äta till lunch. Och inte vara så lat. Alltid se till att faktiskt äta lunch. Om det så bara är en sallad.

Jag vill vara beroende av att ha koll på mig själv, så jag mår bra. 
Funderar på att börja ta kort på mig själv varje vecka... så jag själv kan se förändringar utan att behöva märka det på kläderna...
Jag vill så mycket!
Det enda jag har ätit idag är lite broccoli... men jag har ändå ångest över det, även om det inte innehåller något alls knappt, och det säkert inte kommer märkas på ketosen...
Jag hoppas verkligen att jag kommit in i ketos imorgon, och att imorgon är en mycket lättare dag än idag. För idag har verkligen tagit hårt på mig.
Jag är iaf inte hungrig idag. Det är snart dags för min sista shake och jag är ändå inte hungrig. Har varit rätt duktig med vattnet idag å andra sidan. Kan ju vara därför också. 
Men snart blir det nog sängen för mig så att den här dagen kan vara slut sen. Ska upp relativt tidigt imorgon och promenera hem till föräldrarna och gosa med mina kissekatter där och ge dem lite mat. Känns bra att ha ett mål imorgon. Och jag måste dit oavsett hur dåligt jag mår. Men det är läskigt hemma hos mina föräldrar för de har alltid så mycket gott hemma hos sig. Så det kan bli farligt. Men jag hoppas att någon kan sända mig styrka att klara det här nu! Det är inte mycket tid av mitt ätande jag ger upp. Jag kompenserar snarare för allt det som jag har överätit alla år. Jag ska klara det här. Just nu känner jag mig väldigt hoppfull och stark för jag har snart klarat den här dagen trots ett sug jag aldrig varit med om maken till.

Jag ger mig själv en eloge och önskar er en trevlig fredagkväll!
Må gott!

Fy faan

Det är helt galet vad det suger att vara fattig student. Uppenbarligen har jag missat att betala en faktura som jag fått påminnelse på dessutom så den blev ju typ tre ggr så dyr, och så kom den där förbenade kåravgiften på 300 spänn... Vi har inte ens en kår på campus!! Det är fan orättvist! 

Så hur mycket pengar har jag att röra mig med i december då? Joo, precis, 850 spänn. Vilken tur att jag redan köpt alla julklappar.. nästan...
Fy faan vad sugigt! Att inte människor skäms över att skicka ut påminnelser på skitsummor när det snart är jul...
Jag skulle skämmas om jag var dem. Jag skulle "glömma bort" att göra det.

Dag två...

Jag gillar inte den här fredagen... jag mår ta mig tusan inget bra.... huvudet känns tungt och gör ont och inte fick jag någon hjälp alls av vårdcentralen: "tryckutjämna!"... jaaa men idioter det fungerar ju inte det gör det bara värre!

Så jag känner mig liten och miserabel idag och har ingen lust med någonting. Självklart med den här olusten kommer även suget efter allt som jag inte får äta... men som tur är är jag pank så jag satsar nog på att röka en massa idag istället och bara ligga på min soffa hela dagen och hoppas på det bästa. Kanske sova en massa för jag känner mig löjligt trött.
Kan ju ha den oturen att jag är på väg att bli sjuk... bara för att jag häromdagen stod och sa att jag gärna skulle villja bli så där riktigt sjuk... men det vill jag ju inte och det har jag ju inte tid för...

Så vem kommer och klappar mig på huvudet och säger snälla saker till mig och hämtar vatten åt mig? 

Må gott!

Loco

Gah! Jag håller på att bli knäpp! Har nu haft lock för mitt vänstra öra i typ 3-4 veckor... och nu har örat börja väcka mig på morgonen och det gillar jag inte. Jag kan inte koncentrera mig på föreläsningarna för jag hör nästan inte vad mina föreläsare säger och så fort någon annan pratar samtidigt då är det kört. Jag blir knäpp av folksamlingar där det uppstår sorl av människor som pratar för då ekar det i huvudet och jag tror jag ska dö...

Jag får små yrselattacker (inte när jag reser mig och så utan när jag sitter ner) då och då som jag känner beror på örat.

och inte nog med det så har det nu börjat susa i örat också!! Jag blir ta mig tusan knäpp och jag har provat allt, nu återstår det bara att sticka hål på trumhinnan och jag gör vad som helst för att slippa skiten! Oavsett hur ont det gör!
Kommer ju bli helt galen snart annars! Det är ju inte så att man vänjer sig vid det heller!

Under vädret..

Är nu hemkommen från core- och yogapass..... Ugg säger jag bara!
tydligen är jag inte alls redo för core än. Det var många övningar jag inte klarade av att göra alls och jag vet inte jag mådde inte helt bra under passet. Sen var det yoga direkt efter och det kändes inte heller riktigt bra, var yr och lite knasig så kanske är det så att jag har en mindre dag tre idag (idag skulle vara min dag tre nämligen men jag har ju fuskat lite). 
Däremot kändes avslappningen efteråt riktigt bra...(när känns den dålig?) Tror att jag råkade göra något med min rygg också... men men, det känns inget nu iaf :)

När jag gick hem i regnet blev jag kall och tyckte lite synd om mig själv, och nu efter duschen börjar en liten huvudvärk komma krypandes, men det känns bra att jag tränat... jag har gjort det fastän det var jobbigt.
Good for me! Nu ska jag vänta på L kommer och sen blir det lite mat (för hans del, jag får förstås en shake) och sen straight to bed. 

Har en tidig morgon i skolan imorgon... hoppas det inte regnar då.. det är lång till campus från tågstationen i västerås :/

förövrigt hade jag 74 unika besökare idag... och typ 8 kommentarer... Skärpning!
Skriv bara hej eller något, det räcker gott för lilla mig :)

Jag är ju mest nyfiken på vilka ni är!
Må gott!



OJ!

Det blev visst en hel del läsare idag, hoppas det är några som stannar :)

Nu ska jag springa iväg på core och yoga :)

Skriver lite senare :)

Bloggvärlden...

Det är så fascinerande det här med vad bloggare gör för att folk ska läsa och kommentera deras blogg...

Idag fick jag en kommentar, helt out of the blue, från en människa jag inte vet vem det är där det stod: "Hej hej! Jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig med lite roadtrip musik... SKulle bli mer än tacksam :) Ha det bra... Kram"... jo precis min blogg är VÄLDIGT inriktad på musik och sånt... kollar in på den här tjejens blogg... tydligen någon som ska gifta sig, 24 år.. har tydligen sänt ut det här meddelandet till ett par stycken och skrivit ett inlägg med samma vädjan för hon hade redan fått ett gäng kommentarer...

Tycker bara såna här bloggare är så tragiska.. vill verkligen inte göra mig osams med någon men  alltså på riktigt: Om ni nu ska göra reklam för er blogg så köp på en plats för en banner på en hemsida, eller annons i en tidning...

Eller gör som jag och rikta er till er målgrupp och kontakta dem personligen för att se om de är intresserade?

För övrigt rumlar min mage och jag är hungrig.... tror att bloggen kommer handla om hur hungrig jag är... Snart dags för yoga.. tror ni jag har städat något då? Icke!
Snart... kanske...
Må gott :)

Dag 1 igen

Jag vill äta onyttigt... eller jaa.. jag vill äta... vääärsta suget idag! Men idag vägrar jag! Jag vill inte får inte! Inte en chans Usch för mat bläh jag vill inte ha! USCH USCH USCH!!!
Jag är på allvar rädd för att jag ska äta någonting. Idag är det yoga iaf så jag kanske hittar någon bra balans där... man kan ju hoppas. 
Bah...
Inte en bra dag.
Vågen fortfarande på 109,4

Dag tre igen..

Blev lite käk idag också... några rån på jobbet och en banan och sen istället för middag lite gröt och ytte pytte lite potatismos...

Nåja... idag är en sån kväll som jag inte riktigt orkar någonting. Har haft skola och sen fick jag hoppa in och jobba vilket förvisso är kul med tanke på att jag inte jobbat på hur länge som helst men jag är inte heller van vid att inte vara hemma på heeeela dagen och göra en massa vettiga saker.

Det får gärna bli dag ett imorgon igen. Så kan jag ha min dag tre på lördag. Det känns vettigt.

Dag tre anyway...

Efter halvkass sömn så har jag iaf äntligen kommit upp till dag tre *gäsp* det är alldeles för tidigt för mig, men det ser iaf ut som att solen kanske har tänkt titta fram idag.
Trots mjölken igår har vikten rört sig mot 109,4 idag, så 0,3 kg till... så det känns ju inte lika kasst men usch vad dåligt jag mått inatt pga mjölken :(
Idag är en ny dag iaf och en ny möjlighet att försöka. Vet inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med idag efter att jag har varit i skolan men något får jag väl se till att hitta på ändå...

Ångest...

Jag är en av de här en miljon svenskar som lider av ångest.... ja alltså sån ångest som inte har något syfte. När jag får ångest blir jag rädd för olika saker. Och så blir jag rastlös... väldigt rastlös.. för om jag inte gör någonting då så måste jag ju ligga och känna min ångest.. och det är ju inget kul... så va gör jag då när jag får ångest? Jo... vanligtvis äter jag någonting så jag blir trött och somnar istället, för ofta kommer denna ångest på kvällarna lagom till jag ska sova. Och då kan jag ju inte sova! Och vad gör en mätt utan att man behöver äta speciellt mycket? Jo mjölk, helt riktigt. Så vad har jag då druckit ikväll? Jo, jävlar vad bra ni är på att gissa, ett glas varm mjölk med liite honung... och nu har jag ju ännu mer ångest.... så det hjälpte ju inte alls på det sätt det brukar. Men då vet jag det till nästa gång.

Jag har ju såna där piller mot tillfällig ångest självklart... såna där "atagonax" (atarax) som jag kallar dem... dem är bra när man inte kan sova.. men problemet med dem är att jag sover... och sover... och sover... och imorgon ska jag ju presentera kritik mot David Shapiros forskningsrapport om yoga som kompletterande behandling mot depression... och då kan jag ju inte sova... eller vara atagonax-bakis... fungerar ju inte. Jag måste ju vara pigg och alert. 

Nåja... kan man säga att det blev något kombinerat idag eller är det fusk?
Jag får lägga mig med min svällda mage och fundera över vad jag har gjort. Verkligen fundera. Jag borde skriva en lista... det kanske jag lägger mig och gör. Det kanske känns bättre då?

Det är nästan lite sorg nu istället för ångest...

Mm juste!

Tror ni det blir någon träning då? Nääää! Tro ta mig tusan att jag får ont i höften igen (jaaa jag är gammal) medan jag städar och donar och eftersom det är ben ikväll känns kanske inte T-box som det bästa alternatvet... ffs... Får ta en lång promenad istället....  

Eller ja.. städning är ju också jobbigt.. så en lagom promenad kanske. ;)


Inte sugen på något än, dricker mitt vatten och snart dags för lunch. Känns helt okej... ser inte fram emot imorgon som är både dag tre och jag måste stå inför en massa människor och presentera en forskningsrapport och sedan kritisera den. Jag är iofs inte rädd för att stå inför en massa människor och prata men det betyder ju inte att jag tycker det är kul. 
Jag har en sån där skräckupplevelse från när jag var typ 14-15 och höll tal inför 3000 personer på någonting som kallades anti-vålds-dagen.... politiskt engagerad som jag en gång var med rosa/lila kläder och tuppkam. Mmm... många blickar blev det. Sen badade jag med kläderna på. 


Nåja... ska väl fortsätta städa.
;)

No k to the k och dag två

Mmmhm dagens våg (jo för jag byter varje dag) hamnade på 109,7 kg, på väg neråt! Idag är alltså dag två, är lite orolig för den här dagen då jag är ledig hela dagen och jag ska vara ensam ikväll efter träningen... L vill nog sova hemma ikväll. Det är mycket lättare när han är här för jag vill ju inte verka dålig i hans ögon. Jag skäms ju för att jag fuskar självklart. 

Annars är det städ-dag idag. Mina katter börjar bli oroliga och det brukar vara ett tecken på att det behövs städas här. Har blivit städning varannan vecka nu och det känns som en rätt skön vana. 

Jag är lite dålig på det annars ^^
Sen är det ju förstås T-box, galenskap, men shiet vad kul!
hör säkert av mig senare med mer "sugen-inlägg" ;)


Ja just det... inga ketoner i kisset i dag :) Hoppas på imorgon :)

Första suget

Nu sätter första suget för dagen in... jag vet inte vad jag är sugen på.. men jag vet att det blir lättare att handskas med när jag bloggar om det ;)
Äckligt med så mycket godis!
Jag vet inte vad ni tycker men jag är iaf inte sugen längre när jag tänker på alla färgämnen och sötningsmedel det finns i det där godiset.. USCH!

"Insikt"

Inte nog med att det är namnet på det spel som jag och tre vänner spelade i lördags så är det också något som jag kommit till med idag. Kan man ens säga så? Det heter ju att man kommit till insikt om något men kan man säga: "Insikt har jag kommit till med idag"? Nåja hur som helst. Jag har haft en av de mest givande samtalen med min psykolog idag. Jag satt och beklagade mig över min diet och varför jag aldrig bara klarar av det. Det är ju inte så jävla svårt?! Vi pratade om sist vi sågs och om hur bra jag mådde då och hur allt bara flöt på med dieten. Sen kläcker han ur sig: "Men kan det inte vara så att du blev lite styv i korken och ansåg att det var så HIMLA enkelt att göra den här dieten att du bara misslyckas nu hela tiden?"...........

Men DUUUUH!!!! Hur dum kan jag vara egentligen? Nu när jag ser tillbaka på senast jag gjorde dieten var det ju inte alls enkelt egentligen. Jag har ju bara fokuserat på hur enkelt det är i slutet. Men att komma till det där stadiet när allt flyter på och man känner sig tillfreds med allt och bara mår bra är inte så lätt. Det är en massa uppoffringar som ligger till grund för det må braandet och det är ju ingenting som jag kan förvänta mig ska komma till mig bara över en natt. Jag har förväntat mig att det här är så himla enkelt så jag har egentligen inte satsat någonting! Det är ju det som är felet! JAG HAR JU INTE SATSAT NÅGONTING! Och hur ska man kunna vinna någonting om ingenting ligger i potten? Nä precis smaka på den metaforen! 

Jag gick ifrån min psykolog med nya taktfasta steg (om än lite haltande pga ont i höften... JAA jag är gammal..) och nu sitter jag här med en brinnande kämpareld i ögonen och ser framemot att tackla dag två imorgon som består av städning och träning! T-box for the win! Jag har ju lyckats med att få rutin på träningen nu, det är ett steg i rätt riktning!
Jag hoppas att jag kan dela med mig lite av min kämparglöd till alla er där ute som tvivlar och funderar! 

Satsa och vin!

 


Dag ett igen!

Helgerna är inget bra.. det fungerar inte för mig på helgerna och det här med att bara äta på lördagar kommer INTE fungera... jag kan inte hålla mig till bara en dag. 

Jag måste skärpa mig VERKLIGEN! Och jag bara säger det och säger det och jag vill så gärna men det blir ju aldrig som jag vill. Det är svårare den här gången. Det var lättare när jag bodde ihop med föräldrarna och de gjorde mat åt sig själva och mig. (eller ja inte mig när jag höll på med cambridge) dessutom hade jag skola 8 timmar om dagen.. det fanns liksom inte plats för fusk. Jag måste se till att det inte finns plats för fusk nu heller... Måste ha någonting för mig hela tiden... men det är ju galet hur gör man det?

Jag kanske borde sluta laga mat åt L också... det gör mig sugen... 

Men men, dagen idag ser ut som så att det är föreläsning mellan två och fem och sen till hjärnskrynklaren... han kanske har något kognitivt beteende förslag på hur jag ska göra för att sluta äta...
Må gott!

Katt...

Skaffa inte katt? Vill du veta varför också? Jo för så här är det: att skaffa katt är som att skaffa barn... 

Vadå förstod du fortfarande inte? Okej.. jo skaffa inte katt för de kissar på dig! Jo helt riktigt. Min katt satte sig nu på morgonen, på mitt täcke i soffan och kissade.. på mig. Och hur lätt är det att få bort kattpiss från soffan då? INTE alls! Går min soffas kuddar att tvätta då? NEJ! Så tips mottages gärna då min soffa kostar en massa pengar. 

Vad mer då? Det är väl okej att katter pissar inne ibland?  Jo, jo okej, det är säkert mitt fel för det är säkert inte tillräckligt rent i lådan. Men mer då? Jo katter har ju samma inverkan på en som barn har. Älskar man en unge älskar man alla, och det gör en så där blödig och dan. Fast jag har ju inga barn så barn är inget problem ;)

Men i fredags när jag skulle åka till skolan i västerås så mötte jag en svartvit liten kissekatt i "tillgången" som det så vackert heter (en trappa ner till alla tågspår). Han var så mysig och så kall, och jag hade 10 min kvar innan jag var tvungen att gå så jag satte mig ner och myste med honom en stund, ganska snabbt efter att jag satt mig ner så lade han sig i mitt knä, jag satte mig med överkroppen lite lutad över honom så han skulle få så mycket av min värme som möjligt. 
Sen blev jag tvungen att gå. Uguu~ hjärtskärande att lämna den kalla kissen där!

Många timmar senare när jag kommer tillbaka från skolan så möter jag kissen igen. Jag hade ingenting som jag hade bråttom till så jag satte mig på en bänk och upp hoppade han och la sig i  mitt knä igen. 
Efter en stund kom en liten tant och lockade på honom, han sprang fram som ett skott, hon brukar gå förbi där varje dag med lite mat åt honom och berättar för mig att han heter Rasmus på luffen och är tjenis med alla i nyfors nästan. Men jag anser inte att nyfors är ett ställe att vara utekatt på.
Så efter att tanten gått så satt jag en stund... och funderade. Jag har ju redan två katter, och han är ju utekatt så det är ju inte så snällt heller. 

Efter några funderingar tog jag honom på armen och gick hemåt. På vägen var det en kommunalare som höll på att blåsa löv. Rasmus blev ju jätterädd, men jag lyckades få kommunalarens uppmärksamhet och gjorde "var tyst tecknet". Han sken upp som en sol när han såg att det var en katt jag höll i och stängde genast av lövblåsaren (sånt gör mig så glad).

Efter lite krångel med att få upp nycklar och sånt var vi äntkligen hemma, snabbt som attan planterade jag Rasmus i mitt sovrum innan de andra katterna förstått vad som hände. Jag gav honom lite mat och vatten och sen ringde jag till djurskyddet här i eskilstuna. 

Rasmus är en underbar katt och om du vill ha en katt och bor på landet tycker jag absolut att du ska tinga honom.


Så jäkla cool också, inte rädd eller något när han kommer in i mitt hem... bara nyfiken.
Men som jag sa... skaffa inte katt. Det är så hemskt med en varm kompis som ligger på ens mage och spinner. Det är så hemskt att bli mött vid dörren varje gång man kommer hem. Det är så hemskt att ligga i soffan och bara mysa och gosa sig fördärvad. Ja usch vad det är hemskt med katter som älskar en! ;)


Nu ska jag försöka skura min soffa med ättika och se om jag får bort lukten... Vad tror ni?`
Må gott!

Dag 3

Hmm... ingen viktnedgång idag :S Undrar vad de kan bero på...  :S Jag kanske har mycket i tarmarna eller något... nåja kämpa på ändå :)


Idag är det skola igen -.- usch vad tröttsamt det är att sitta på föreläsning från klockan 14 på eftermiddagen till 17... BLEH skittid! Sen är det yoga som gäller och sen ska jag hem och gilla min bostad!
Typ...


Har en av mina fd kurkamrater som nu har börjat svälta sig själv. Hon äter ingenting utan dricker bara vatten. Jag blir så ledsen när människor ger upp sådär. Då är det ju vettigare att fortsätta på kuren då det är ungefär samma sak förutom att man slipper alla bristsjukdomar man får av att svälta sig själv. Hon verkar tro att hon kan slippa såna genom att äta vitamintabletter och så är ju inte fallet.
Varför jag skriver om detta är för att varna er litegrann, detta fungerar inte. Du kan inte ställa in kroppen på svält på det sättet OCH ta bort alla vitaminer, minrealer, proteiner och fibrer osv och förvänta dig att din kropp kommer hålla den vikt du går ner sen. Man går upp alla dem kilona på en gång även om man inte äter speciellt onyttigt för kroppen kommer samla på sig allt den bara kan för att vara förberedd för nästa gång svälten kommer.
(och FYI: det är så här anorexia nevrosa börjar)

Jag tror på hälsosam viktnedgång.
Cambridgekuren är på gränsen egentligen. Det är inte nyttigt att göra så mot kroppen, men eftersom man iaf inte får några bristsjukdomar så känner  jag att det är ok som bland de sista av lösningar.

Ville bara säga ett par ord om det. Gör inte så mot er kropp, den förtjänar att få allt den behöver för att fungera. 

Kom ihåg:
MÅ GOTT!!


Dag 2 då :P

Idag stod vågen på 109,6 kg :) så har redan gått ner ett kilo.. Det tycker inte jag är helt fel på första dagen ;)

Hur som helst så har jag ONT i kroppen idag. Varför utsätter man sin kropp för en massa såna här galenskaper som T-box, speciellt när ens sparrningspartner är en gaalen tjej som som bara vevar och vevar i ett galet tempo och med galen kraft vilket resulterar i att stora starka jag står med mitsarna framför mig och försöker gömma mig bakom dem i ett hörn gråtandes... 
Ja okej det där var väl inte riktigt sant men nästan, vi har ganska kul ihop ;)

Men det här med att åka och handla direkt efter träningen är inte riktigt min grej, först gå hem till föräldrarna för att hämta bilen och sen åka till ica och handla... nää det blev jobbigt! Man ska bara gå hem och lägga sig efter träning som t-boxen.


Idag står städning, skola och fika med mamma på schemat. Inga konstigheter, sen ska jag ju försöka pyssla lite med min tvål som jag har tänkt att jag ska göra, måste hitta fler eteriska oljor bara, någon som har någon idé om var man kan köpa billiga sådana?

Nu ska jag nog dricka mitt morgonkaffe och försöka vakna lite :)
Må gott!

Okej... dag 1 igen

Idag stod vågen på 110,6 kg innan frukost.
Nu gäller det!
Min kära kurvännina D har kommit på något som verkar fungera, hon äter något varje lördag som ett litet "treat" och det tror jag att jag också ska prova på. Däremot vet jag inte om jag kan göra så... Det är ju oftast allt eller inget för min del. Men vi får väl se, tänkte jag skulle prova på lördag

Ikväll är det T-box som gäller, ugg ser inte fram emot det då jag var på min väns yoga igår och har träningsvärk i ryggen idag. Men men det är bara att kämpa på. Det blir bra!

Innan det är det skola idag *bläääh vad tråkigt* Sen tänkte jag väl försöka sätta mig någonstans och dricka kaffe och så mellan dessa två events för dagen. Någon som vill joina? Jag kanske går och stör Mahulda på praktiken för det tycker jag är roligt.

Jag behöver en träningskompis, tur man har mål i mun så man kan prata med folk på träningen iaf. Men jag vill ju ha någon bra kompis som är lika träningsfreakig som jag är och som verkligen vill ge allt för träningen och bli fit!
Men mina kompisar är så slöa (förutom de som är galna och typ klättrar upp på kilimanjaro och går två mil med 20 kg packning....GALENSKAP!) de behöver bli lite pushade, men de som inte är slöa har ju inte råd att gå på gym, vilket inte är några konstigheter för det är dyrt att träna där jag tränar.
Men de som har de gymmet är också väldigt duktiga!
Eller så skulle jag behöva en PT men det har ju inte jag råd med... äsch. Och när jag försöker ha ett eget träningsschema så tar jag mig alltid vatten över huvudet ^_^ Vilket resulterar i att jag blir sjukt stressad... och då vill jag inte göra någonting istället :P

Just nu känns det rätt bra.. tränar hårt två dagar i veckan, försöker ta lite promenader här och var och går och gymmar lite när jag känner för det.  Men det är ju det där första steget utanför dörren när man ska ta sig till träningen som ÄR så jobbigt!
Nåja...
Det löser sig säkert! Man kanske får se gymmet som en lagsport där det finns lagkamrater som räknar med att man kommer... Det kanske fungerar bättre då?


Några tips?
Må gott allihopa!

Mys-lördag ^^

Igår satt jag och min vän F och pratade om pyssel... eller ja egentligen var det väl i typ förrförrgår vi gjorde det men vi träffades igår också, hur som helst är jag SUPERdålig på att pyssla och dona, mitt hem är nästan aldrig nystädat på alla ställen samtidigt. Jag har en massa projekt hela tiden men jag avslutar dem inte och dem som jag aldrig påbörjar blir aldrig av, oftast. 
Men idag har jag och mamma varit och shoppat tyger så hittade jag en liiten bit tyg som jag insåg skulle bli HUR BRA SOM HELST i mitt kök... jag har nämligen 4 stycken likadana stolar med 2 olika klädslar pga missöden med två stolar... Men inte nu längre! Nu har jag fyra fina gröna stolar i mitt kök ^^

Katterna är inte till speciellt mycket hjälp men de är fina på mina nya stolar ^_^

Och så tänkte jag att ni inte sett min nya frisyr så jag lägger upp två bilder på den också ^^
(gah, vänd men jag orkar inte, ni får vrida på huvudet)
Annars vet jag inte vad som händer idag, det verkar bli rätt lugnt. Ska egentligen klä om min fina gungstol också men min hand gör ont så jag får nog vänta med det till imorgon :)


Må gott alla och pyssla lite, det är faktiskt jätteroligt!

Ödegården

Igår åkte jag buss till Torshälla från stan, för att komma till Torshälla måste man åka förbi Slagsta där jag växte upp, från 4 år till dess att jag var 15...  Ni vet de där vitala åren för ens personlighetsutveckling och alla de där minnena som man kommer klassa som barndomsminnen... ja de är därifrån, från Slagsta.

För er som inte vet vad slagsta är så är det en gigantisk förort med en massa barn, ett ica typ 4 dagis och en massa olika områden, självklart med olika klass. 1-6:an gick man i slagsta skolan och där var alla lika med högstadiet skulle väljas, antingen kunde man ta vägen in mot staden och skiftinge- eller årbyskolan eller så kunde man ta sig in mot svenne-idyllen Torshälla där de allra fattigaste och de allra rikaste i den lilla staden Eskilstuna delar konsum, systembolag och apotek. I Torshälla ligger också två skolor, Edvardslundskolan som är den lite "lugnare" skolan och gökstensskolan som är känd för att ha elever som slänger ut lärare och kateder från fönster. 
Jag valde Edvardslund. 

Men hur som helst.
Minns ni ödegården? Vi har väl alla haft en ödegård i vår ungdoms dagar? Den där gården med äppelträden och det vildvuxna gräset. På min gamla ödegård står det nu ett nybyggt modernt hus med panoramafönster och designad uteljusplanering.
När jag åker förbi en busshållplats på motsatt sida av vägen sitter det ett gäng ungar och vinkar och hoppas på att någon ska vinka tillbaka. Det snöar och det är blött överallt men visst har vi alla vinkat till bilar och blivit glada när någon vinkat tillbaka, eller till och med TUTAT!
Är det bara jag som minns 90-talet som en enda lång höst...
Jag minns alla människor omkring mig, vuxna och barn i varma höstjackor i konstiga 90-talsfärger, overaller och galoonbyxor... mina var röda.  För att inte glömma gummistövlarna!
Alltså självklart minns jag alla sommarens utflykter och att vi åkte till legoland, skara, skåne, bohuslän och allt det där, men allra mest minns jag hösten. 
Jag minns bara att vi åkte pulka i vilsta backen och åt korv om vintrarna men sen kommer bara vintrarna då jag gick hem full från stan eller torshälla och nu pratar jag ju mer om 90-talet, fram till dess att jag var 12 år.
När jag jobbar med barn känner jag igen typerna: den tjocka, den dryga, den som har koll, killen som alla tjejerna vill ha, killen som vill ha alla tjejerna, tjejerna som bara umgås med varandra men kommer bli ovänner i slutet av lågstadiet och aldrig prata med varandra igen, tjejen som är som jag, tjejen som är som du, den mobbade, den mobbade som inte förstår att den är mobbad, pajasen, the teachers pet, pluggisarna, och så resten.. de som bara blir skuggor av människor som går på stadens gator: Statisterna. 

Känner ni igen det här? Visst lever vi alla samma liv?
Jag saknar 90-talets höstar, de var ju starten på något nytt, nutidens höstar slutar ju aldrig. 


RSS 2.0